The dancing side of Joy Division:Red Lorry Yellow Lorry

Την παραπάνω φράση την είχε γράψει ένας τύπος στα σχόλια σ’ένα βίντεο στο Youtube,και πιστεύω ότι,ειδικά στα πρώτα τους βήματα,ο χαρακτηρισμός τους ταιριάζει γάντι.

Οι Red Lorry Yellow Lorry,(με το όνομά τους να είναι αγγλικός γλωσσοδέτης)ήταν ένα βρετανικό συγκρότημα στο χώρο του post-punk/gothic rock.Πάντα γερά θεμελιωμένοι στις πανκ καταβολές τους(και γι’αυτό από τους αγαπημένους μου),από το 1985,που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ (“Talk about the weather”),μέχρι το '91,ψάχτηκαν και σε άλλες(κυρίως πιο industrial) κατευθύνσεις…

Μπορεί να μην κερδίζουν στην πρωτοτυπία,και δυστυχώς σίγουρα δεν απέσπασαν ποτέ την προσοχή που(για μένα) τους άξιζε,όμως,για το είδος τους,παίζουν ΙΜΟ φοβερή μουσική.

Για του λόγου το αληθές…

http://www.youtube.com/watch?v=F9VJuM8-lao

Nobody carezzzz…

sings lullaby:cry:

Άκουσα τα τραγούδια, είναι όντως πολύ καλοί! Θυμίζουν Joy Division, έχουν αυτό το χαρακτηριστικό ‘80s post-punk στοιχείο, στο πιο ανεβαστικό του, με κάποιες ποπ ίσως αποχρώσεις. Η φωνή του τύπου πολύ καλή! Απ’ ότι είδα στο wikipedia, είχαν σημειώσει και επιτυχία στη Βρετανία στα '80ς. Θα τους ψάξω περισσότερο.

ΥΓ - Πάντως για να μη θάβονται θέματα όπως αυτό Fiskcakes μπορείς να αναφέρεσαι σε τέτοια, λιγότερο γνωστά στο ελληνικό κοινό, συγκροτήματα, και στο κάπως γενικότερο θρεντ για το Gothic Rock/Post Punk. 8)

Χαίρομαι πολύ που σ’άρεσαν ellanor!:bounce: Ναι,έχουν αυτό το πιασάρικο στοιχείο στις μελωδίες τους που τους κάνει αρκετά fun…Η φωνή του τραγουδιστή είναι Andrew Eldritch + Ian Curtis φάση,το αγαπημένο μου στυλάκι.

ΥΓ-A,ναι,είχα βάλει την ιδέα σου σε εφαρμογή πριν κάνω αυτό το θρεντ αλλά είχε μικρή επιτυχία…:/γι’αυτό ψήθηκα να κάνω θρεντ.

Συμπαθητικοί αρκετά οι κύριοι. Γενικώς θυμίζουν εποχές που το ιδιώμα ήταν απαλλαγμένο από κιτς ελεκτρίλες και οπαδούς καρακάξες παύλα scarecrows. Όμορφα. To talk about the weather είναι και το fav μου απ’οσα πόσταρες.

fishcakes με chameleons πως τα πας;

Τους πάω πάρα πολύ τους Chameleons(συνήθως αναφέρονται ως Chameleons UK,αλλά δεν ξέρω με σιγουριά με ποιους θα τους μπερδεύαμε…)anyway.To Soul In Isolation είναι κομματάρα,απλά,ΙΜΟ.

Aγαπημένο άλμπουμ-Strange Times.

Και ναι,αυτό που μ’αρέσει ιδιαίτερα στους Red Lorry Yellow Lorry είναι οι ρίζες…όχι από κανέναν άκυρο ‘μουσικό συντηρητισμό’,αλλά ΙΜΟ το ξεφτυλίσανε πολύ το είδος…:confused:

Λοιπόν το strange times δεν το έχω ακούσει για πες.

Έχω τα πρώτα δύο και την συλλογή με τα early singles (φαν εντ δε μπηλοους). Πότε βγήκε αν δεν σου κάνει κόπος.

Φυσικά και το ξεφτιλίσανε. Γενικώς δεν μπορώ κανένα αυτοαποκαλούμενο γκοθροκά σήμερα. Η τέσπα με όσους συναναστράφηκα μου δώσανε πολύ κακή εντύπωση. Το ποστ-πανκ στοιχείο λείπει εξολοκλήρου απ’ότι νέο έχει φτάσει στα αυτιά μου. Και τα 90ς παίζει να ήταν τα πέτρινα χρόνια απ’όλες τις απόψεις.

Είχα ποστάρει λίγο πιο κάτω από το δικό σου ποστ στο ποστ-πανκ κυκλοφορίες τους sad lovers and giants, ρίξτους μια αυτιά αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Επίσης το sleep no more απο comsat angels είναι ένα από τα πλέον πολυαγαπημένα μου άλμπουμ στην φάση.

Βέβαια και στο πνεύμα του θρεντ (ή σχεδόν), θεωρώ υπερεκτιμημένους τους Joy e, μερικά τραγουδάκια μονάχα. 1000 φορές warsaw. Καλά από αμερική δε το πράγμα ξεφεύγει.

Λοιπόν που λες το Strange Times(1986)το θεωρώ σχεδόν ό,τι καλύτερο έχουν ηχογραφήσει οι Chameleons-πολύ ατμοσφαιρικό,και με σχεδόν καμία αδύναμη στιγμή πό την αρχή έως το τέλος.

Κομμάτια από το άλμπουμ

Tears http://www.youtube.com/watch?v=j-KA7rZW6tw&feature=related

Swamp Thing http://www.youtube.com/watch?v=AuelAz0_Y9I&feature=related

Seriocity http://www.youtube.com/watch?v=8bha554LjuU

Και φυσικά,το Soul In Isolation.

Ναι μωρέ,δυστυχώς όποιο συγκρότημα φοράει μαύρα ρούχα το βαφτίζουνε ‘γκοθικ’…και κυρίως είναι διάφορα νου μέταλ και ίμο συγκροτήματα που τους έχει κληροδοτηθεί ο τίτλος.Αλλά ούτε και τα διάφορα σχήματα με τα ‘αιθέρια’ φωνητικά δεν ήταν ποτέ πολύ του γούστου μου.Meh,who cares…

Σεβαστότατη η άποψη για τους Joy Division,αλλά τους υπερλατρεύω…Να πω βέβαια κι εγώ ότι είχα μια συλλογή τους 4 χρόνια να κάθεται στο ράφι,από την οποία μόνο 1-2 κομμάτια μ’αρεσαν πότε-πότε…Αλλά ξαφνικά μου έκαναν ένα φοβερό ‘κλικ’…και τους προτιμώ από τους Warsaw…και όσον αφορά το είδος,είναι και as old-school as you can get,hehe.

edit-Πάω να τσεκάρω το συγκρότημα που λες…

θα τον ακούσω τον δίσκο και θα επανέλθω, πιθανότατα στο συγκεκριμένο thread.
Ωραία τα songies, πιο γυαλισμένος ο ήχος βέβαια αλλά δεν με χαλάει.

Όταν λες αιθέρια, μιλάς για τα πιο dream pop σχήματα ή κάτι άλλο;

Ωραίοι οι Sad Lovers and Giants.Μου θύμισαν και λίγο τους Chameleons…Μ’άρεσε το sax…

Κυρίως αναφέρομαι σε συγκροτήματα με γκοθ ‘επιρροές’ του στυλ Within Temptation,αλλά είναι θέμα γούστου πιστεύω…καθαρά…

Οκ, μπορείς να ανοίγεις θρεντ αμα θες φυσικά, απλά ειδικά τις λιγότερο γνωστές μπάντες είναι καλύτερο να τις αναφέρουμε σε πιο γενικά θρεντ, για να ναι πιο “συμμαζεμένες”, και να μη μαζεύονται θρεντ χωρίς απαντήσεις. Μην ανησυχείς, όσοι θέλουν να τις δουν θα τις δουν, οπουδήποτε και αν γίνεται αναφορά σε αυτές. 8)

Και αυτή η κουβέντα που κάνατε τώρα, που δεν ήταν ακριβώς πάνω στο συγκρότημα, θα ήταν καλύτερο να γινόταν στο goth rock θρεντ, όπου και θα υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να δουν τις μπάντες που αναφέρετε οι ενδιαφερόμενοι.

Anyway, no harm done! Εύγε για τις προτάσεις και περιμένουμε κι άλλες!