The Expanse

Για οποιον ενδιαφερεται για καλο space opera ξεκινησε το Expanse. Δεν ειναι ουτε battlestar galactica, ουτε serenity που γραφουν μερικοι. Πιο grand scope κ απο τα δυο σε προοπτικη. Φαινεται εξαιρετικη παραγωγη κ το πρωτο επεισοδιο ηταν πιστο στο βιβλιο στο οποιο βασιζεται. Leviathan Wakes λεγεται κ ειναι πολυ καλο. Κατι σε space opera/politics/noir. Μακαρι να συνεχισει ετσι ποιοτικα κ η σειρα.

Η σειρα: http://m.imdb.com/title/tt3230854/

Κ το βιβλιο:https://www.goodreads.com/book/show/8855321-leviathan-wakes

Καλός φάνηκε ο πιλότος, αλλά μικρό καλάθι λόγω syfy.
Άσε που με το budget που είχε φοβάμαι μην δούμε κουκλοθέατρο στη συνέχεια ξέρω 'γω.

Κακα τα ψεματα, το SyFy μονο εγγυηση δεν αποτελει. Παντως δεν ξερω για μπατζετ, αλλα ο πιλοτος ηταν πολυ καλη καλη παραγωγη. Ουτε καν υπονοια φθηνιας. Το αντιθετο θα λεγα

Ναι ρε γμτ, πόσο για τον πούτσο έχει καταντήσει.

Αυτό εννοώ για το μπάτζετ, ο πιλότος είχε απίστευτο μπάτζετ σε φάση που λες μην το φάγαν όλο και βλέπουμε μπούρδες από εδώ και πέρα. :stuck_out_tongue:

Θα ναι κριμα ρε γαμωτο, γιατι το στορυ ειναι δυνατο!

Βγάλανε μέχρι και το 4ο επεισόδειο! Χαμός

Μια χαρά η σειρά (ειδικά για παραγωγή της syfy) και υπάρχουν πολλά βιβλία από πίσω για να την κρατήσουν για αρκετές σαιζόν. Είχε κάποια θεματάκια στο πως παρουσίαζε τις παράλληλες ιστορίες και γενικά στο focus. προς το τέλος ανέβηκε αρκετά. Η ηθοποιία ούτε κρύο ούτε ζέστη αλλά γενικά η παραγωγή ήταν αρκετά προσεγμένη. Το καλό είναι ότι ο κόσμος που στήνει δείχνει να έχει ψωμί. Νομίζω πρέπει να το δούνε όλοι οι sci-fi fans και αν ανεβάσει στροφές από τον επόμενο κύκλο να αρχίσουν και λοιποί συγγενείς.

H αλήθεια είναι οτι μια δυσκολία στο πως παρουσιάζει τα διάφορα θέματα υπήρχε. Και ήταν και αρκετά δυσκολα και πολύπλοκα με αποτέλεσμα να χάσει καποιους πιο απαίδευτους με τον χώρο. Από την άλλη αυτό ήταν και ένα στοιχείο που ιντρίγγαρε τους πιο die hards με το sci fi. Τελικά ο αντίκτυπος και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό και ελπίζω να υπάρξει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια όσο υπάρχει υποστήριξη και μεγαλύτερη εμπειρία.

ισχύει ότι ένας πιο φανατικός του sci-fi δεν θα έχει πρόβλημα. Απλά ίσως θα πρέπει να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στον hardcore sci-fi fan και στο mainstream κοινό αν θέλει να μακροημερεύσει. Το λέω γιατί γενικά η τηλεόραση έχει γίνει πλέον πολύ ανταγωνιστική και τα cancellations πέφτουν βροχή. Δεν ξέρω βέβαια πια είναι η πολιτική της syfy και από τη στιγμή που η σειρά είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο του συγκεκριμένου δικτύου, ίσως να μην υπάρξει τέτοιο θέμα.

Η πολιτική του σκάιφάι παλιά ήταν καλύτερη και μια απ’ τις καλύτερες (για τον τηλεθεατή).
Μετά με τις τόσες αλλαγές στην διοίκηση που έγιναν έχει γαμηθεί ο Δίας με αυτό το κανάλι.
Μην το ψάχνετε, δεν προβλέπονται οι τύποι, γενικά πλέον αρχίζεις μια σειρά του κρατώντας μικρό καλάθι και παρακαλάς τον Σατανά να μην κοπεί αν τυχόν και σου αρέσει.
Το The Expanse είναι μακράν το πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του καναλιού εδώ και πολύ καιρό, φαίνεται να βαδίζουν επιτέλους στο σωστό δρόμο και γενικότερα τρέμει το φιλοκάρδι μας για το τι θα γίνει με την δεύτερη σεζόν.

Επέστρεψε με 2 επς η σειράρα. LEGGO

Για να δουμε. Πολυ ενθαρρυντικά σχόλια για τα πρώτα 2.

Kαλα η 3η σεζον ειναι απιστευτη. Ολα τα επεισοδια μεχρι τωρα ειναι κ ενα. Ειδικα το χτεσινο το 5ο. Ολο κ καλυτερευει

1 Like

Τεράστια πράγματα (και) φέτος το Expanse.

Αλλά για να μη παίρνουμε πολύ αέρα:

Ναι το δα. Δεν ειναι απαραιτητα κακο. Μπορει να το παρει καποιο μεγαλο δικτυο. Εχει πολυ καλες κριτικες κτλ

Eχει ξεφυγει πληρως η σειρα. Βλεπω πως πολλες κοιμουνται για επεισοδια και το χτιζουν επιτηδευμενα για ενα καλο κλαιμαξ στο τελος. Εδω μιλαμε οτι σε καθε επεισοδιο γινεται χαμος. Χανεται η μπαλα πλεον με την επικοτητα

Την πηρε το Amazon. Ευτυχως.

Εκτός της άψογης μετάβασης στο άμεσο μέλλον και το, πολυαναμενόμενο είναι η αλήθεια, αινιγματικό κλείσιμο του επεισοδίου έχουμε και bonus τρελό belters!!! cover στο Highway Star των Deep Purple, δλδ πόσο πιο space opera γαμώωω

1 Like

Πραγματικα η τριτη σεζον πεταει κ το Highway Star κωλοελεγε

Απορώ πως καταφέρνουν μετά από τόσα επεισόδια να κρατάνε το ίδιο άψογο επίπεδο σχεδόν σε όλους τους τομείς και το ενδιαφέρον πάντα στο τέρμα. Η αυξανόμενη ικανοποίηση που νιώθω στο τέλος σχεδόν κάθε επεισοδίου με κάνει να (ξανά)στεναχωριέμαι αλλά πλέον και να αηδιάζω ταυτόχρονα με την επαναλαμβανόμενη κατάντια της υπόλοιπης κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανάξιοι όχι μόνο των προσδοκιών αλλά και των χρήματων που ζητάνε για σχεδόν κάθε ταινία. Μέχρι που κατάφεραν να δώσουν στα σκουπίδια τους το όνομα star wars, τι να λέμε τώρα…Ψόφος. Το expanse παραδίδει μαθήματα σε όλους.

2 Likes