krima
Το είδα προχτες. Δεν είναι καθολου καλό. Χειροτερο των 3. Ηταν πάμε να γυρίσουμε μια ταινία δράσης χωρίς σκέψη
κριμα.
σαν το πρωτο τιποτα παντως, ηταν ανελπιστα καλο, τα ειχε ολα.
το 2ο αντικειμενικα μετριο, ηταν μεν μεγαλυτερος ο ρολος των μεγαλων, αλλα ουτε ξυλο της προκοπης δεν ειχε, τι να τις κανουμε τις εκρηξεις, ΞΥΛΟ θελουμε με αυτους εκει περα.
αν αυτο ειναι χειροτερο οπως ακουγεται εντονα…
ανάποδα μάστορα. το δεύτερο ήταν καλύτερο.
το δεύτερο είναι η γκερνίκα των αξιον μουβις
πολύ μπερδεμένο, ή η τέλεια τέχνη?
Tέχνη βαγγέλη, Τέχνη!
στην πιο καθαρή της μορφή θα έλεγα.
το κακό με το 2 είναι μόνο η τελική μάχη που είναι σχετικά ανεμπνευστη στην χορογραφία της. στα 80ς είχαμε μάχες του κάλου καιρού. εκει δεν είχε και πολύ γούστο.
Γάμα τη χορογραφία ρε, όταν έχεις το διάλογο Willis-Arnie το πουλί σου σε ενοχλεί στον αστράγαλο για μια βδομάδα μετά την 1η προβολή…άσε που προσωπικά αυτό που με χάλασε ήταν το ξύλο μεταξύ Sly-Van Damme.
:dunno::-k
προτιμω το 1ο σαν ταινια, συνολικα, ανετα.
το δευτερο οπως προαναφερθηκε ειχε χαβαλε, αλλα δεν ηταν τιποτα ιδιαιτερο, ενω θα μπορουσε να ειχε γαμησει συμπαντα με μεγαλη ανεση. αν θες να δεις αποκλειστηκα εκρηξεις και καμια ατακα χωρις να προσφερει ομως ουσιαστικα τιποτα ιδιαιτερο, οκ πασο. τετοιες ταινιες πρεπει να προσφερουν περα απο τα αυτονοητα και κατι ξεχωριστο κατα την αποψη μου. δεν φτανει μονο να μαζεψεις ενα ματσο τερατα του ειδους και να καταφερεις να κανεις τον κοσμο να βαριεται.
τετοια φαση λογικα ειναι και το τριτο.
θα μου πεις γιατι να δω αναλωσιμους για να δω ξυλο σε ενα κοσμο που υπαρχουν τα raid…
Εσύ δηλαδή δε λες μάχη τη σεκάνς που την πέφτουν στο αεροδρόμιο οι expendables την ώρα που φορτώνουν το προπάνιο οι άλλοι αλλά λες μάχη δύο μαλάκες που παίζουν ξύλο? Γιατί αυτό εγώ το λέω μονομαχία. Με μπερδεύεις. Είσαι κακός και σαδιστής.
Death.eternal, εγώ πάντως είμαι μια χαρά ευχαριστημένος όταν έχω τη dream team να πλακώνεται στο ξύλο και να λέει ατάκες εν μέσω εκρήξεων ακόμα και χωρίς να γίνεται τίποτα το ξεχωριστό
Αποφάσισα και το είδα στον υπολογιστή μου τελικά αντί για τον κινηματογράφο.
Ε λοιπόν δεν μου φάνηκε και τόσο κακό. Καταλαβαίνω βέβαια τους λόγους που αρκετοί απογοητεύτηκαν. Η είσοδος μια πιο νεανικής expedables team ήταν άστοχη (και είμαι σχεδόν σίγουρος πως ήταν ιδέα της εταιρίας σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει ένα νέο franchise με αυτούς) και χάλασε λίγο την όλη αισθητική των προηγούμενων ταινιών.
Από την άλλη το αυτοσαρκαστικό χιουμορ ήταν παρών και αρκετό εύστοχο, η ένταξη στην ομάδα του Snipes μου άρεσε πολύ και μόνο ο Banderas ήταν λίγο off.
Κατά τα άλλα όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στις 2 προηγούμενες ταινίες ήταν εδώ. Κλοτσοπατινάδα, γραφικές ατάκες, ο Σταλονε να τρέχει μακριά από εκρήξεις με μια φάτσα και λες και είναι έτοιμος να χέσει (it never gets old) και στα συν η παρουσία του Αρνι να λέει για μια ακόμα φορά…
[SPOILER][/SPOILER]
Ο Gibson ήταν καλός αλλά μάλλον δεν τον εκμεταλλεύτηκαν όσο έπρεπε. Φάνηκε να το χαίρεται ως κακός τρομοκράτης.
Αυτό που μάλλον πλήρωσε η ταινία ηταν η προσπάθεια σύγκρισης με το The Raid. Η τελευταία μεγάλη σκηνή δράσης ήταν φανερά μια προσπάθεια να κάνουν κάτι ανάλογο με το πρώτο the raid. Προσπάθεια καταδικασμένη σε αποτυχία φυσικά.
Εγώ που το είδα στον κινηματογράφο το βρήκα ακόμα καλύτερο απ’ ό,τι ο dead. Σίγουρα τα δύο μεγαλύτερα μείον της ταινίας ήταν η ψιλοαποτυχημένη ένταξη των νέων προσώπων στο καστ και η μέτρια τελική μάχη (πολύ μεγάλη σε διάρκεια χωρίς λόγο) αλλά από ‘κει και πέρα εγώ έπιασα τον εαυτό μου να αντιδρά με την ίδια φαλλοκρατική γραφικότητα όπως και στις προηγούμενες 2 ταινίες. Όσο για τον Μπαντέρας που από την αρχή δεν μου πολυκόλλαγε ως μέλος των Expendables, ο ρόλος του ήταν τόσο απαράδεκτα άκυρος που χτυπιόμουν σαν χταπόδι απ’ τα γέλια από ένα σημείο και μετά. Συγκριτικά με τα προηγούμενα, ναι είναι κατώτερο και ναι, πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο franchise αλλά εγώ πέρασα 2 πολύ ευχάριστες ώρες και αυτό γιατί