The Guitarist's Thread

μερικα απο αυτα βρισκονται κ στο Ελλαδισταν!
παντως εαν ειναι μονο για σπιτι χτυπα ενα τετοιο μικρουλι!
ειναι πραγματικα απιστευτα!
οσο για τον THomann ειναι 387432532480760967456τ54% αξιοπιστος!
εχω παραγγειλει πολλες φορες κ εγω κ πολοι γνωστοι κ φιλοι!

οκ και εγω παντως εχω ακουσει καλα λογια…εχεις κατι συγκεκριμενο να προτεινεις απ αυτα?

πες μου πρωτα τι μουσικη παιζεις κ τι εξοπλισμο εχεις περα τις κιθαρας

εχω κιθαρα ibanez rg1570… και μια πεταλιερα boss me-50… μουσικη παιζω απ’ολα…βασικα απο rock(chili peppers,placebo klp klp) mexri kaι metalcore…απλα σκεφτομουν κατι σε fender γιατι παιζει και εκπτωση απο γνωστο…αλλα δεν εχω προβλημα…α και σκεφτομαι και για μια jaguar αλλα αργοτερα

γενικα θα σε βολεψουν ολα!
αυτο που θελω να σου πω ειναι αμα ειναι μονο για σπιτι γιατι να σκασεις κοντα στα 400 euro κ να μην παρεις κατι με 150 το πολυ που θα ειναι κ μια χαρα!
εγω εχω παιξει τον epiphone αλλα ηταν καμπινα κεφαλη(τα ιδια watt ιδιο μοντελο) κ μου αρεσε παρα πολυ!
harley benton ειναι παιξει τον 15αρη K Μου φανηκε πολυ μουντος!
ο PEAVEY ROYAL 8 VALVE KING ειναι μια πολυ καλη λυση διοτι εχει volume gain k tone (κ αυτος μου ειχε αρεσει)
τον Fender( FENDER CHAMPION 600) Ολο λεω να τον παιξω αλλα δεν καθετε.

επισης να ξερεις οτι σε ενα μικρο χωρο για Live(δλδ μπαρακι κλασικο Live stage Πολης) βγανεις μια χαρα με ενα τετοιο μηχανημα κ ιδικα εαν εχει ενα 12αρι ηχειο οποως αυτο (ενοητε οτι θα μπει κ μικροφωνο ε:p )
http://www.thomann.de/gr/blackheart_little_giant_bh5112.htm

βασικα κοιτουσα 2 fender…fender vibro champ ka fender syper champ xd. ελπιζω να κανει καλη δουλεια η πεταλιερα γιατι απο μονοι τους δε λενε και πολλα στα <<βρωμικα>>

εμενα τα βρωμικα των fender δεν μου αρεσουν καθολου αλλα ακομα κ τα πεταλια μου να βαλω παλι δεν μου αρεσουν η Fender με την καμια!
κατι παντα με χαλαει!
παντως παρε την κιθαρα σου κ την πεταλιερα σου κ κανε μια γυρα στα μαγαζια!
ριξε παντως μια ματια στο epiphone! τον φερενι το Bon studio :wink:

Οκ ετσι θα κανω γιατι αλλιως δε γινεται…ευχαριστω για τη βοηθεια:)

+1 :stuck_out_tongue:

Παίζοντας κατά βάση ηλεκτρακουστική, έχω να πω πως για παίξιμο συγχορδιών οι καλύτερες για μένα είναι οι thin. Όταν όμως το τραγούδι έχει και καμιά νότα ενδιάμεσα, διαλέγω medium, γιατί με τις λεπτές χάνω τις χορδές! Οι αγαπημένες μου είναι πάντως κάποιες ενδιάμεσες, νομίζω 0.44 πάχους.

Σημ. Λατρεύω τον ήχο της πένας όταν χτυπάει στις χορδές! 8)

Υ.Γ. Αγαπημένες μου είναι οι Tortex…

και γω αναλογα τα τραγουδια και την κιθαρα που παιζω

στην hollow body οταν παιζω μονο chords προτιμω μια fender thin μεγαλη, τριγωνικη, ενω αμα εχει και σολο το τραγουδι χρησιμοποιω τις jazz III της dunlop, μια μικρή κοκκινη, πολυ μυτερη, ή μια Ibanez ροζ με την υπογραφη του Vai ( και καλα)…

Τωρα αμα χρησιμοποιω την ταρακουνημενη ψωροfender και βαραω αβερτα τα power chords :stuck_out_tongue: τοτες χρησιμοποιω τις fender της medium (αυτες τις ημιδιαφανη, με το νησακι επανω αμα ξερετε :stuck_out_tongue: )

και επειδη ειμαστε μαγκες και γουσταρουμε ρομαντζα, αρπισματακια με δαχτυλακια 8) :stuck_out_tongue: :smiley: :smiley:

καλησπέρα
Τον fender projunior ton έχω 8 χρόνια τώρα και δεν τον αλλάζω.
Για σπίτι ειναι ιδανικός.
Απο ενταση αν θες,ξεσηκώνεις και την γειτονιά.
Τον χρησιμοποιώ μαζί και με πεταλια Wha>overdrive dist>delay και ο ήχος που βγάζει για τα δικά μου αυτιά ειναι παρα πολύ καλός.

Για practice…τον προτεινω ανεπιφυλακτα αφου ο ενισχυτάκος αυτός έχει έχει <ταλέντο> στο να σε κανει να ακους τα χέρια σου και το οργανό σου!!!

Εγω εχω απο ηλεκτρικες κιθαρες

• Yamaha ERG121 με την οποια επαιζα 1 χρονο πριν τη βαλω στη θηκη οπου παραμενει μεχρι σημερα.
  • Epiphone Les Paul Classic μαυρη, της εχω βαλει στη γεφυρα εναν DiMarzio Super Distortion επειδη ηθελα να το παιξω Randy Rhoads… τη χρησιμοποιω ακομα για τραγουδια με ιδιαιτερα κουρδισματα κυριως και για βαρυ ηχο.
  • Vigier Excalibur Indus H-H. Αυτη ειναι μακραν το καλυτερο οργανο που εχω. Ειναι ανετη στο παιξιμο, ευκολη στο να βαλεις χορδες και κανει για σχεδον ολα τα στυλ μουσικης. Μου αρεσει ιδιαιτερα το Kahler τρεμολο της που δεν ξεκουρδιζει με τιποτα.
    Επισης μια παλια κλασσικη του πατερα μου, ελληνικης κατασκευης και μια Fender ακουστικη που δε μου πολυ αρεσει…

Παιζω με ενα Roland Cube 30 και πεταλιερα Boss ME 50, αλλα προσεχως λεω να παρω καλυτερο ενισχυτη.
Οι πενες της προτιμησης μου ειναι Ibanez Paul Gilbert signature, οι ασπρες και οι μπλε, αλλιως Fender medium.

Καλημερα σε ολους σας!
Θα ηθελα τη βοηθεια και τα φωτα σας σε κατι…

Ψαχνω απεγνωσμενα καποιον που να φερνει Ελλαδα αυτη την κιθαρa --> http://www.zzounds.com/item--BCRPLBST
αλλα δεν εχω καταφερει να βρω απολυτως τιποτα…ξερει κανεις καποιον που γενικα να φερνει BC Rich?
θα εκτιμουσα πολυ και την παραμικρη βοηθεια,ευχαριστω προκαταβολικα…

Νικος :slight_smile:

νικολη σου πουλαω εγω τη δικια μου BC Rich.δεν ειναι αυτη αλλα αμα θες…

Αν εκτιμάς την παραμικρή βοήθεια, ξέχνα τούτο το αίσχος που θεωρείται κιθάρα και ψάξε για καμιά φυσιολογική, γιατί θα δώσεις τσάμπα λεφτά και θα τη βαρεθείς σε λίγο καιρό.
Άσε που απ’τη στιγμή που γουστάρεις αυτήν την κιθάρα μου υποδηλώνεις εμμέσως πλην σαφώς, ότι δε μπρόκειται να μαθς ποτέ να παίζεις. Καταλαβαίνω ότι απ’τον τρόπο που γράφω, αν εγωισμός σου ήταν κοντέρ, τώρα θα βαρούσε κόφτες και συλλογίζεσαι ποιος μαλέας είμαι και γιατί σε γράφω αυτά που σε γράφω. Ε, για να στα γράφω ρε φίλε, ναουμ, κάτι ξέρω και δεν το κάνω απλά για να διασκεδάσω την αλκοολική συνείδησή μου, που με ρίχνει σε αυτή τη δειλή διαδικτυακή κυνικότητα, απλά είναι η αλήθεια.

Πασχάλης :slight_smile:

αυτα τα επειχηρηματα σου με τρελενουν! δλδ απο την κιθαρα που θα παρεις κρινετε το ποσο θα μαθεις!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΡΕ!
ασε που πρεπει να εισαι κ πολυ αλαν δικε μου!
yeah!

on topic
δυστηχος φιλε Νικο στο Ελλαδα που ζουμε δενε χουμε μεγαλη ποικιλια οργανων!
οποτε ψαξε πρωτα σε κανα ευρωπαικο μαγαζι κ κανε την παραγγελια σου απο εκει!

αυτα τα επειχηρηματα σου με τρελενουν! δλδ απο την κιθαρα που θα παρεις κρινετε το ποσο θα μαθεις!

Δεν είναι επιχείρημα. Είναι μια κρίση που βασίζεται στην εμπειρία και αποτελεί απόρροια λογικών συμπερασμάτων. Βάση αυτών των λογικών συμπερασμάτων η πιθανότητα να κάνω λάθος κυμαίνεται στο 50%. Άμα θέλεις περαιτέρω ανάλυση πι εμ μι

Vintage …
http://www.vintageguitars.org.uk/advertisementsGTR.php

γεια χαρα παιδια.
θελω να ρωτησω κατι οποιον φιλο κιθαριστα ξερει και θελει να βοηθησει.δεν ξερω αν ειμαι στην καταλληλη κατηγορια θεματων αλλα διαβασα κατι για εξοπλισμους κιθαρας.τι πεταλι πρεπει να χρησιμοποιησω για να φτιαξω space ηχο στην κιθαρα μου.ή καποιες αλλες ρυθμισεις