The Hour of the Owl - Ψυχολογία

Ψυχολογία. Εδώ μιλάμε για ψυχολογία . Είναι για όλους τους χρήστες, να πουν ότι θέλουν για το θέμα. Δεν υπάρχουν χαζές απόψεις. Μαθαίνεις απο όλες τις αντιδράσεις !! Αυτό δεν ειναι η ψυχολογία αλλωστε? Ανθρώπινες αντιδράσεις ?

Το τόπικ είναι για όλους! Να πούν ότι γουστάρουν! Μη ψαρώνετε με το “Owl” στον τίτλο!
Απλά μου άρεσε τόσο πολύ η φράση που δεν μπόρεσα να αντισταθώ!

Αρχίζω εγώ λοιπόν!

:love_you_gesture:

Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας το βλέπουμε με το πως αντιδρά το σώμα συναισθηματικά σε διάφορες καταστάσεις.Το τι λέμε με το μυαλο και στους αλλους για τον εαυτό μας είναι 90% ψέμα.
Μια μάσκα που Υιοθετήσαμε μικροί για να μας Αγαπούν.

(Κακία= Κανω τους γύρο μου να υποφέρουν)

Ακους λοιπόν τον Τραμπ να τραγουδά Iced Earth και νιώθεις άσχημα και το κλείνεις! Τί ένιωσες?
Την κακία του Τράμπ? Ενιωσες ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ την κακία καποιου που είναι 1000 χλμ μακριά? ΝΟΠ ! Εδώ ο Τραμπ λειτούργησε σαν καθρεύτης! Κάτι που είχες καταχωνιασμένο στα βαθυ του ασυνειδήτου
ήρθε στην επιφάνεια!! ΕΜΑΘΕΣ ΤΙ ΠΙΤΣΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ και η ένταση του συναισθήματος δείχνει και τον βαθμό που το πιστεύεις!Τι ευκαιρία!!! Τι προνόμιο! Εχεις την ευκαιρία να αλλάξεις τι πιστεύεις για σένα! Να γίνεις λίγο πιο χαρούμενος! Να βελτιωσεις τις σχέσεις σου κτλ.
Επειδη είναι αυνειδητο δεν σημαίνει πως δεν επηρρεαζει την ζωή σου! Την επηρρεαζει και την παραεπηρρεαζει!

Αλλά όχι ! Αρνησε να νιώσεις άσχημα!! Γτ δεν έμαθες ποτε πόσο χρήσιμα είναι τα αρνητικά συναιθήματα!! Πόσο μπορούν να βελτιώσουν τι ζωή σου!! Αν βέβαια ξέρεις τι σημαίνουν! Νιώθεις άσχημα? Είναι ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ για τον εαυτό!!! Η περίσταση δεν στο προκάλεσε!
Οι περιστάσεις είναι ΝΕΚΡΕΣ δεν είναι ούτε θετικές ούτε αρνητικές!! Είναι ουδέτερη ενεργεια που δονείται ! Η περίσταση ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ κατι που υπάρχει ήδη μέσα σου! Καντε το ΤΑΤΟΥΑΖ !!! Τοσο σίγουρα!!

Το γαμημένο συναίθημα όμως είναι παρόν και Αυξάνεται! Τι κανεις λοιπόν? Το αυτονόητο! Κάνεις κακό τον Τράμπ!!! Το μισείς και όποιον τον στηρίζει!! Κανοντας του κακούς εσύ ύπουλα νιώθεις καλός και το αβάσταχτο συναίσθημα γυρνά εκεί που ανήκει στα βαθυ του ωκεανού!! Μένει εκεί και σου καταστρέφει
την ζωή με 1000 τρόπους χωρίς να πάρεις χαμπάρι τίποτα!

Αυτό σημαίνει πως δεν είναι κακός ο Τράμπ? Αυτό δε σημαίνει τίποτα για τον Τραμπ , μπορεί να είναι διάολος ή άγγελος ! Δεν μπορείς να το νιώσεις σαν συναίσθημα! ΕΙΠΑΜΕ!!
ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ! THAT IS SCIENCE!!
Η Ψυχολογία ειναι ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ επιστήμη!

Ναι. οκ. Αλλά άμα ο Τραμπ είναι Ναζι? Τον αφήνουμε και δεν κάνουμε τίποτα? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ!! Μεσα απο τήν σκέψη , την μη εμποτισμένη και αλλοιωμένη απο αρνητικά συναισθήματα σκεψη, την σκέψη που προέρχεται απο την Ευτυχία, πέρνουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για δράση!! Και αυτές η σκέψεις που προέρχονται απο την ψυχική ισορροπία είναι 100000 δις εκατ. πιο ισχυρές!!!
Σας διαβεβαιώ!!

Ευχαριστώ.

1 Like

Σε περίπτωση όμως που ο Τραμπ (ή οποιος) είναι αντικειμενικά αρχιδας, δεν μπορείς αποστασιοποιημενα συναισθηματικως να κάνεις οτι θα θεωρούσες σωστό να έκανες σε έναν αρχιδα (φιλική συζήτηση, κράξιμο, παναγιες, διαδήλωση, πλιτσκρικ ή ότι άλλο θεωρεί σωστό ο καθενας) χωρίς να εμπλακείς συναισθηματικά ή ακόμα και να εμπλακείς δεν είναι και αυτό ένα ανθρώπινο συναίσθημα?

Ή περιμένεις πρώτα να γίνεις ευτυχισμένος?

1 Like

Θελω τοποθετηση απο τον Ανησυχο

3 Likes

Ρε owl, μηπως να το αφησεις αυτο το νημα; Και να θελει καποιος να ακολουθησει, τα ορθογραφικα λαθη και τα κεφαλαια γραμματα ειναι προβλημα. Μπορει παλι να ειναι δικο μου το προβλημα, οποτε να πρεπει να ψαξω ψυχολογο.

2 Likes

Ποιος σου είπε πως η ευτυχία είναι καλή? Η Ευτυχία μπορει ακόμα και να σκοτώσει! Σπάνια καταφεύγει σε τέτοιε μεθόδους βέβαια!Γιατί είναι πολυ έξυπνη και έχει πολλές εναλακτικες διαθέσιμες! Αλλά οτι μπορεί μπορεί και να φωνάξει και να βρίσει και όλα!

Αν εμπλακείς συναισθηματικά μπορείς να φέρεις πάλι αλλαγή! Αλλά πιο δύσκολα. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι χαζά και σε κάνουν χαζό! Δεν ξέρω αν το χεις παρατηρήσει! Το σίγουρο όμως είναι πως δεν θα φέρεις αλλαγή στη ζωή σου και στην ψυχολογία σου αν ταυτόχρονα δεν ασχοληθείς με το τι νιώθεις και τι σήμαινει αυτό!

Φυσικά και δεν περιμένεις να γίνεις ευτυχισμένος! Εισαι ευτυχισμένος! Ειναι αδύνατον να γίνεις κάτι που είσαι ήδη!! Απλά όταν αρνήσε να νίωσεις τα αρνητικά σου συναισθήματα όλες οι σκέψεις είναι απασχολημένες με το τα ψάχνουν ανακούφιση!!! Αντ’αυτου το δέχεσαι 100%. Το αφήνει να γίνει όσο έντονο θέλει και δεν ψάχνεις ανακούφιση γιατί ξέρεις την χρησιμότητα του!!
Τώρα νιώθεις ένα παρασκήνιο ηρεμίας και μπορείς να σκεφτείς πως πρέπει να δράσεις απο δω και πέρα! Νιώθεις τον ευατό σου μεγαλύτερο απο το συναίθημα , γύρο απο το συναίσθημα, όταν το αποδέχεσαι 100%!

Παράδειγμα.

Προσπάθεια ανακούφισης. Τον έκανα να νιώσει χαζός-> Λιγότερο άξιος να αγπηθεί! (γτ η κοινωνία Value ευφυία) Πως λοιπόν θα ανακουφιστεί? Μειωνοντάς με! Παραλληλίζοντας με κάτι που δεν είναι ευφυές! Κάνει λοιπόν σύγκριση Owl vs Κουιντομ. Οwl= Ανήσυχος. Αρα Κουίντομ πιο έξυπνός απο Owl!
Ναι, όλα αυτά με μία φράση υπονοήθηκαν! Εγινε η ζωή του καλυτερη? Η ψυχολογία του?
Προσωρινά! Και άν! Λίγο ανακούφιση!

Εχει ενδιαφέρον να δω πόσο καιρό θα του πάρει για καταλάβει πως δεν τον Παίρνει! Χαχαχαχα!

Παράδειγμα Νο2

Η μαμά του είπε πως η εξυπνάδα είναι αξιαγάπητη! Με την συμπεριφορά της όχι μόνο λόγια!
Πήγε σχολείο και του μάθαν Εξυπναδα= καλη ορθογραφία. Owl κακή ορθογραφία! Jon καλή ορθογραφία! Jon πιο έξυπνος απο Owl ! Aνακούφιση απο την ανικανότητα που τον κανω να νιώθει!

Ευχαριστώ και του τρείς και δεν κάνω πλάκα!

Κακη απαντηση. Αλλα δεν πειραζει, παρακαλω.

Εγω το μονο που αναρωτιεμαι, και ειναι σοβαρη απορια, ειναι ποσες γυναικες εχει κανει gaslighting στην ζωη του ο κουκουβαγιας, και γιατι οχι και αντρες δηλαδη. Σκεφτειτε σε ποσο κοσμο εχει πει οτι ειναι δικο τους σφαλμα τα παντα, και οτι κανενας δεν ειναι κακος.

Για να συννενοουμαστε παντως, δεν θεωρω τον Ανησυχο χαζο. Ισα ισα… τρολλ τον θεωρω, οπως και σενα.

1 Like

Το πρώτο post δε το γράφει ούτε πρωτοετής φοιτητής ψυχολογίας.Όντως πιθανόν να ένιωσε πολύς κόσμος που το διάβασε χαζός, όχι επειδή δεν είχε την ευφυΐα να παρακολουθήσει τη λογική του, αλλά επειδή το συγκεκριμένο κείμενο είναι τόσο ασυνάρτητο και κάνει τόσα άσχετα άλματα, που από την φύση του σε κάνει πιο ηλίθιο ένα μικρό κλικ, όταν του ρίξεις έστω και μια ματιά.

4 Likes

Α, το διαβασατε κιολας δηλαδη; Μωρε μπραβο :stuck_out_tongue:

3 Likes

Μια απλη επισήμανση. Τι παίζει με τα θαυμαστικά σε κάθε πρόταση; Τα σημεία στίξης δεν έχουν συγκεκριμένη νοηματοδότηση;

Η ιδέα που προτείνω είναι καινούργια και ριζοσπαστική. Ολες αυτές η ιδέες στην αρχή μοιάζουν ασυνάρτητες και χαζές.

-"Αρρωσταίνουμε γιατί υπάρχουν τρις εκ. μικρά όντα ,ΤΟΣΟ μικρά που δεν τα βλέπουμε, τα οποία μπαινουν στο σαλιο και με μιρκοσταγονίδια ΠΟΥ είναι και αυτά τοσο μικρά που δε τα βλέπουμε, μπαίνουν απο σώμα και αρρωσταίνουμε! Η επικρατούσα άποψη πως αρρωσταίνουμε απο τις μυρωδιές δεν ισχύει!!’
-“Αυτό ειναι τόσο χαζο που καταντάει διαστροφή!”

-" Η Γη ειναι μια μπάλα μέσα σε άπειρο κενό χώρο!
-“Yeeeaaah we are gonna go ahead and burn you now.”

O Αινστάιν εστελνε τις ιδέες του σε Πανεπιστήμια κάθε μέρα και του γράφαν πως είναι καλλιτεχνικής φυσεως ιδέες και δεν έχουν σχέση με την επιστήμη!

Το καινούργιο φαίνεται χαζό. Ειδικά όταν πάει κόντρα στην επικρατουσα άποψη!
Ολοι οι άνθρωποι πιστεύουν σήμερα πως οι περιστάσεις τους κάνουν να νιώθουν άσχημα! Οπως το μεσαίωνα πιστευαν ΟΛΟΙ πως η γη είναι επίπεδη! Η καινουργια ιδέα θέλει χρόνο και σταδιακή απόδειξη μέσω της διευκρίνησης και της παρατήρησης. Εδώ αυτό που πρέπει να παρατηρήσετε είναι τα συναισθήματα στην κοιλιά σας (Δεν είναι μακριά δηλαδή) . Και αν η καινουργια ιδέα αποδειχθεί λάθος ,τότε είναι λάθος!! Τέλος! Η πιο πολλές είναι λάθος!

Εγώ όταν τα πρωτοανακάλυπτα αυτά μου φαίνονταν χαζα και ασυναρτητά ΑΛΛΑ με διασκέδαζαν και ηρεμούσαν για κάποιο λόγο! Οπότε συνέχιζα να τα ψάχνω και με τον καιρό να πείθομαι κιόλας!

Αν ενδιαφέρεσαι ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται να συγκεκριμενοποίησει τι του φαίνεται λογικό άλμα να το εξηγήσω αν μπορώ.Ξέρω τι θα πεις! ΟΛΑ! Ωραία, βρές το πρώτο και ρώτα αυτό! Και αν σου αρέσει η απάντηση ρωτα και άλλο άλλη φορά! Ενα - ενα όμως! Μη τα βάλει όλα. Με γάμησες! Χαχαχα! ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΑΛΕ ΜΟΝΟ!

ΝΑΙ!! Καταλαβαίνω τί λες! Οταν έχω όρεξη να γράψω μπαίνω σε έκταση! Ολα μου φαίνονται γαμάτα , γι αυτό δίνω ΠΟΝΟ με (!) Γράφω με 95% συναίσθημα (ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ) και 5% μυαλό (όσο υπάρχει)! Γράφω απο έμπνευση και όχι απο γνώση! Θα προσπαθησω όμως, αν και δε σου υποσχομαι τίποτα!!! Γενικώς μπούσουλας, όσο περισσότερα τόσο πιο πολυ μου άρεσε!

@RiderToUtopia Ξέρω που κώλωσες!

Σιγά σιγά. Δεν γίνεται με μερικά ποστ είναι ΠΟΛΛΑ.

Αυτό είναι γνωστός μύθος πάντως

Η επίπεδη Γη είναι πολύ πιο πρόσφατο φρούτο

Οκ . Αντικατέστησε την χρονική περιοδό! Μην αρχίσεις να κοιτάς το δαχτυλο μου και Συ! Χαχα!

Το πρόβλημα είναι ότι η “καινούργια - ριζοσπαστική” θεωρία στα τέλη του 19ου αιώνα ήταν ακριβώς αυτή περί επίπεδης Γης

Γιατί είναι πρόβλημα?

Γιατί καμιά φορά νομίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας κάτι καινούργιο, φρέσκο, ριζοσπαστικό, καινοτόμο, που μας πάει μπροστά …αλλά δεν

Επίσης μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε! Σειρά σου!

Αυτό δεν έγραψα?

Δεν θα κάνω κανέναν άλλο σχολιασμό, εκτός απ’ την ερώτηση αυτή: κάθε τι που λέγεται και ακούγεται καινούργιο, δεν είναι ριζοσπαστικό. Ριζοσπαστικό είναι - και αυτοπροτείνεται ως… - όταν ξέρει μέσα σε ποιο πλαίσιο μπαίνει, και ποιες ρίζες έρχεται να σπάσει. Οπότε η ερώτησή μου είναι αν ξέρεις σε ποια κυρίαρχη ψυχολογική θεωρία πας κόντρα, αν αντιλαμβάνεσαι άλλες θεωρίες ως ριζοσπαστικές ή συγγενείς με τη δική σου, ποια θέματα επιστημολογίας θίγεις, κοκ.

Διαφορετικά, και δίκιο να έχεις, δεν λες κάτι ριζοσπαστικό, λες απλά την ώρα σωστά ως τυχερό αλλά σπασμένο ρολόι

1 Like

50€

3 Likes

Ο ριζοσπαστισμός που λέω εγώ είναι Θρησκευτικός και όχι επιστημονικός!
Βασικά αντικαθιστώ την μεταφυσική δεισιδαιμονία των μαζών “Οι περιστάσεις μου προκαλούν αρνητικότητα” Με μια πιο επιστημονική προσέγγιση “Οι πεποιθησεις για τον εαυτό προκαλούν αρνητικότητα και ειναι ήδη μεσα σου! Οι περιστάσεις απλά λειτουργούν σαν καθρευτες και στις δείχνουν!”

Το “Οι περιστάσεις μου προκαλούν αρνητικότητα”. Είναι σαν το με “ματιασε γτ είμαι ωραίος και γι αυτό νιώθω ασχημα” “Και πέρασα κάτω απο σκάλα και γι αυτό νιώθω ατυχός” κτλ κτλ κλτ

Οι επιστήμονες δεν έχου βρεί ακόμα συναισθηματική αρνητικότητα ουτε στο χωροχρόνο ουτε στην ενέργεια που τον γεμιζει!Η πεποίθηση ότι το κάνει είναι θρησκευτικής φυσεως!
Δεν ξερω ποια λέξει περιγράφει αυτή την αλλαγή καλύτερα… Γι αυτό ειπα μια κοντινή.
Θα σου προτεινα μη κολλας σε λεξεις! ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!
Αλλα θα το παλέψω γιατί φαίνεται γενικευμενο το μοτίβο.