The Last In Line Poll

Ενα πραγματικο poll για τον Dio λοιπον, το εμπνευστηκα απ τ αλλο. Στο συγκεκριμενο album, καθε βδομαδα εχω κι απο ενα αγαπημενο κομματι. Περαν των κλασσικων, τρελη μπαλα παιζουν τα One in the City και Egypt, με το δευτερο μερικες φορες να ανακυρυσσεται ως top favorite Dio song ever, αν και πεταγεται αυτο το Evil Eyes απ τη γωνια και δεν ξερεις τι να πεις. Ψηφιστε με το χερι στη γκαρδια, μονο σκεφτειτε το πρωτα, επειδη ειναι δυσκολη ερωτηση και περασμενη ωρα.

Evil Eyes. Λατρεία!

Σκέφτομαι τα ίδια ακριβώς κι εγώ.Ψηφίζω Egypt.Για μένα όμως το πραγματικό ερώτημα είναι,Egypt ή Shame on the Night?

Εισαι πολυ αρχηγος και θα σου πω γιατι. Αρχικα σκεφτομουν να καμνω το True Holy Diver poll και να ψηφισω Shame On The Night. Επος λεμε, νταξ, στο μυαλο μ εισαι.

Μπορεί να φταίνε που είναι doomy…

:twisted:

Έπη αμφότερα,τι να λέμε?

Έχουμε και λέμε:

α) Το Shame on the Night είναι σίγουρα το δεύτερο αγαπημένο μου κομμάτι στο Holy Diver -μετά το title track βέβαια- ξεπερνώντας διάφορα έπη σαν το Stand up and Shout, Rainbow in the Dark και Don’t Talk to Strangers. Αυτό οφείλεται αφενός στην φωνάρα -μαλάκα δίνει ρέστα στο κομμάτι ο κοντός- και στο groovy μπάσο του Bain.

β) Το Last in Line είναι δίσκος-έπος ίδιου εκτοπίσματος με το Holy Diver. Πριν διαλέξω, θα το εξετάσω εξονυχιστικά.

-We Rock: Δυνατό opener, με τα κλασσικά στοιχεία uptempo κομματιού, που σε χώνει στην δράση αμέσως. Τα φωνητικά δεν με ξετρελαίνουν, λόγω των εκτεταμένων chorus προς το τέλος. Είναι βεβαίως από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια της μπάντας.

-Τhe Last in Line: Το κομμάτι που ψήφισα. Αυτό διότι μετά από ένα ήρεμο και όμορφο intro βγάζει τόνους αντρίλας μέσω του συνδυασμού της φωνάρας του Dio και του άψογου bass line. Μετά βέβαια μπαίνει και ο Campbell και το κομμάτι εκτοξεύεται. Στα συν βεβαίως είναι και το σόλο.

-Breathless: Ένα λίγο πιο ελαφρύ κομμάτι που ηρεμεί κάπως την πορεία του άλμπουμ χωρίς βέβαια να είναι κακό. Αντίθετα, πρόκειται για τέσσερα λεπτά πολύ καλής δουλειάς από όλη την μπάντα, αλλά σίγουρα είναι το λιγότερο πωρωτικό κομμάτι του δίσκου.

-I Speed at Night: Εδώ είμαστε. Από τα πιο γρήγορα κομμάτια της μπάντας, ρέστα από τον Appice στα ντραμς, ρέστα από τον Campbell στο riff και στο σόλο. To μπάσο είναι επίσης ενδιαφέρον, ένα συνεχόμενο γρήγορο riff.

-One Night in the City: Πολλοί λένε ότι το Chains Are On είναι η μπαλάντα έπος του δίσκου, αλλά εγώ λέω ότι είναι αυτό το κομμάτι. Το mid-tempo αυτό κομμάτι βγάζει μια απίστευτη αισθητική που δεν την έχω ακόμα ερμηνεύσει.

-Εvil Eyes: Το δεύτερο καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ. Highlights είναι φυσικά το face-melting σόλο, τα γαμάτα γυρίσματα στα ντραμς, και οι άψογες ψηλές νότες του Ronnie προς το τέλος του κομματιού ''Εvil, Evil, Evil, Evil, EVIL, EVIL! (Προς το τρίλεπτο).

Mystery: Τα ίδια περίπου με το Breathless θα έλεγα, αυτή η power ballad δεν έχει ιδιαίτερη δύναμη, παρά να κρατήσει τον σφυγμό του άλμπουμ. Το γεγονός ότι είναι single δηλώνει ότι είναι κάπως πιο ‘‘εμπορικό’’. Όποιος δεν έχει τσεκάρει το βίντεο κλιπ, ας μην το δει. Είναι αστείο έως τραγικό.

-Eat Your Heart Out: Αυτό το κομμάτι είναι κομμάτι χωρισμού(;). Μάλλον όχι. Πρέπει να υπάρχει και κάποιο inner meaning, όπως στα περισσότερα κομμάτια του θεούλη. Όμορφα σημεία το bass line στο τρίλεπτο του κομματιού, που προσφέρεται για headbanging και το σόλο.

-Εgypt (The Chains Are On): Έπος. Το αργό riff, τα μελωδικά φωνητικά, το ανατολίτικο keyboard intro, το ράθυμο μπάσο και τα κοφτά ντραμς. Πολύ καλό και κλασσικό κομμάτι, με ιδιαίτερα τεχνικό σόλο, με πολύ όμορφα lyrics. Σίγουρα βγάζει και αυτό μια ιδιαίτερη αισθητική (το άλλο είναι το One Night in the City).

γ) Στο θέμα Shame on the Night vs Egypt, ψηφίζω το πρώτο. Είναι καταπώς μου φαίνεται καλύτερο, ενώ τα γέλια που ρίχνει στο τέλος ο Dio με φτιάχνουν άσχημα.

δ) Tο Holy Diver poll δεν έχει και την καλύτερη δημοτικότητα στο φόρουμ, όπως βλέπω. No problem, αφού ο θεός κατατρόπωσε τους KSE.

Αυτά.

Εgypt, από το DVD όμως. Μεγάλο έπος.

Από τα υπόλοιπα, προφανώς Last in Line. Από που νομίζετε ότι προήλθε η εισαγωγή του Fight fire with fire των Xέτφιλντ, Ούλριχ & co. ?:lol:

Ωχ ρε Angmar τι μας κάνεις… :-k :-k :-k
Egypt…

Σίγουρα δύσκολο, αλλά επειδή είμαι επικών καταβολών (μετά κατρακύλησα στο progressive), Egypt…

One Night In The City εδώ και μερικούς μήνες!

Νταξει αυτό είναι κανονικό poll, νόμιζα ότι θα ήταν Dio vs Foufoutous. Αλήθεια παίζει καμια καλή διασκευή του συγκεκριμένου?

Στο ερωτημα μάλλον είμαι υπερ του Egypt, δεν ξέρω ίσως κάποια άλλη στιγμή να έλεγα άλλο. Πάντως πολύ δισκάρα και αυτό επιπέδου Ηοly Diver όπως σωστα αναφέρθηκε . Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και τα δύο επόμενα…

Last In Line αλλά και One Night In The City, απερίγραπτο έπος!

Εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να προήλθε από το Last In Line. :wink:

Egypt για μένα.

Δισκάρα το Last in Line αλλά πιστεύω ότι το Holy Diver είναι ανώτερο.

dio ρε μαγκες…ψηφισα we rock…

to we rock,last in line,i speed at night,evil eyes kai egypt απιστευτα κομματια

απο αυτα ψηφιζω last in line λογω πολυ προσωπικης αγαπης