THE MANTRA ATSMM (it) / DEAR SEROTONIN / AFFORMANCE / GITTA (uk) 13-15/03

Το πίσω μέρος των αυτοκινήτων ξεχειλίζει από κιθάρες, μπάσα, πλήθος πεταλιών, πατινιών κ.α. Όλα είναι έτοιμα και όλοι είναι πανέτοιμοι, και αυτοί που ξεκινούν από την Αθήνα, και εκείνοι που ξεκίνησαν από την Ιταλία και την Αγγλία. Το κλειδί γυρίζει μισή βόλτα και η μηχανή ανάβει. Ένα post-rock trip ξεκινά!

Η Catch The Soap Productions σε συνεργασία με την Sold Out Team και
μια ομάδα φοιτητών, διοργανώνουν ένα 3ήμερο full post-rock trip festival που έχει πρώτο προορισμό τα Ιωάννινα την Παρασκευή και 13, Μαρτίου, κάνει στάση στην Καρδίτσα το Σάββατο 14 Μαρτίου και έχει ως κατάληξη την Αθήνα την Κυριακή στις 15.

Τις συναυλίες ανοίγει με την κιθάρα και την σαγηνευτική φωνή της η GITTA, μια- καθόλου “μικρή”- Ολλανδέζα που κάνει καριέρα στην Αγγλία έχοντας λάβει μέρος και σε πολλά φεστιβάλ και tour στην Ευρώπη. Μέσα στην χρονιά που πέρασε κυκλοφόρησε ένα γλυκύτατα σαρκαστικό EP το “Confusement Park” ενώ ήδη ετοιμάζεται για μια full-length κυκλοφορία.

Οι δικοί μας AFFORMANCE έπειτα στο τιμόνι, μας οδηγούν σε δρόμους απολαυστικά ήπιους πετώντας μας συχνά κι απρόσμενα σε λακκούβες με δυνατά ξεσπάσματα και ογκώδεις ήχους. Έχοντας ήδη κερδίσει μερίδα του Αθηναϊκού κοινού με τις live εμφανίσεις τους και το demo cd τους, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ένα full length από την Catch The Soap Productions.

Κάπως έτσι και οι πολυταξιδεμένοι DEAR SEROTONIN, λίγο μετά το τέλος των ηχογραφήσεων τους και λίγο πριν την κυκλοφορία του album τους από την Catch The Soap Productions, ταξιδεύουν και πάλι με τον μοναδικό τους τρόπο πάνω στην σκηνή και μας παρασύρουν, σ’ ένα πολύβουο συνονθύλευμα post-rock ευπρέπειας και Sonic Youth θρασύτητας.

Φτάνοντας στην κορύφωση του ταξιδιού, συναντάμε μια πολλά υποσχόμενη μπάντα από την Ιταλία, τους THE MANTRA ABOVE THE SPOTLESS MELT MOON, οι οποίοι δεν έχουν να καμαρώνουν μόνο για τις εμπνευσμένες συνθέσεις τους και τα πολύ όμορφα δεμένα φωνητικά τους, αλλά και για τις συνεργασίες τους. Οι THE MANTRA ABOVE THE SPOTLESS MELT MOON έχουν συνεργαστεί με τον εκκεντρικό τραγουδιστή των OXBOW, Eugene S. Robinson, για το επερχόμενο ΕΡ τους από την Rare Noise (η οποία θα κυκλοφορήσει και το νέο τους album), και έχουν κυκλοφορήσει ένα 12’’
split με τους GOD IS AN ASTRONAUT (από την Arghh! Records). Μιλάμε για μια post-rock μπάντα που τραβάει τα βλέμματα της Ευρωπαϊκής σκηνής και ταυτόχρονα διαψεύδει αυτούς που θέλουν τη σκηνή στείρα στις μέρες μας.

Το ταξίδι κορυφώθηκε, η βραδιά όμως όχι. Ακολουθεί after live party, με τους “οικοδεσπότες”.

Στην σκηνή των Ιωαννίνων οι HAVE YOU EVER TASTED A COLD SPRING με ένα demo “Rain Over People”, ένα multimedia “A Cloud In Your Hand” και ένα full-lenght cd στα σκαριά.

Στην σκηνή της Καρδίτσας, οι SIDE EFFECT, με έναν πιο grunge ήχο, ένα κοινό που τους ακολουθεί πιστά και το αυτοχρηματοδοτούμενο full-lenght album “Ancient Tree”.

Στην σκηνή της Αθήνας δεν θα ακολουθήσει after, όμως δεύτεροι θα εμφανιστούν και οι CINEKOD με το εξαιρετκό “People Change Things Change…” (από τη Guilotine Records) και ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε live της πόλης.

Τα φώτα σβήνουν και οι μηχανές σιωπούν. Οι μπάντες έχουν να κουβαλήσουν τον εξοπλισμό τους, οι παρευρισκόμενοι μια αξέχαστη εμπειρία!

Παρασκευή 13 :: Ιωάννενα @ Gions Bar (21.00 / ?10) w/ Have You Ever Tasted A Cold Spring - www.last.fm/event/839852
Σάββατο 14 :: Καρδίτσα @ Τ.Ε.Ι. Καρδίτσας (21.00 / FREE) w/ Side Effect - www.last.fm/event/839863
Κυριακή 15 :: Αθήνα @ Τexas Necropolis (20.00 / ?8 ) w/ Cinekod - www.last.fm/event/839849

links:
www.myspace.com/themantraabovethespotlessmeltmoon
www.myspace.com/gittadr

www.catchthesoap.com / www.myspace.com/catchthesoapproductions
www.myspace.com/soldoutteam

διαβάστε κ συνέντευξη των The Mantra ATSMM στο MetalEagle.com -> http://metaleagle.com/el/synenteykseis/the-mantraatsmm-bliss-for-the-spotless-minds

Κρίμα, δεν έχει Θεσσαλονίκη. Μακάρι στις άλλες πόλεις να τιμήσουν το live γιατί εδώ δεν μπορούμε να παραπουνεθούμε για την τιμή του εισιτηρίου.

BTW το δεύτερο poster μου θυμίζει το Pink των Boris :smiley:

Καλή φάση. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα τους τιμήσουμε την Κυριακή.

Yesh, κατά 99% θα τιμήσουμε κι εδώ.