Κριμα που δεν υπαρχει θρεντ για τους Ιρλανδους θεους Pogues.Οι φανς των Floggin,Dropkick κλπ τους δοξαζουν ενω οι δυο παραπανω δισκοι ειναι μονο μερικα απο τ’αριστουργηματα που μας εχουν χαρισει.Ποια η γνωμη σας?
oτι τα σπάνε.
Nαι,ειχαν καποτε στις ταξεις τους τον μεγα Joe Strummer των Clash μια περιοδο που ο McGowan ειχε φυγει.
Εδω οτι και να πουμε ειναι λιγο.
Φοβερή μπάντα! Απίστευτοι προωτοπόροι! και τα άλμπουμ που προαναφέρθηκαν γαμάτα!
ΤΕΛΕΙΟ!!!
Θα τσεκάρω τους δίσκους που αναφέρθηκαν στην εισαγωγή. 8)
Θα γουσταρεις εγγυημενα.
Sorry paidia poy tha sas pikrano alla tha tous do 19 dekemvri londino sto brixton academy!anevaino mono gia aytous!
Εχω κατασταλαξει στο IISFFGWG για αγαπημενο μου κομματι.Τεραστιοι.
και με super εμφάνιση φέτος στο Sziget φεστιβαλ, παίξανε στην Party Stage με τρελό κέφι από κάτω την ώρα που οι περισσότεροι ήταν στον Snoop Dogg [-X
Είναι άξιο αναφοράς πως συγκροτήματα όπως οι Dropkick Murphys και οι Flogging Molly είναι τόσο δημοφιλείς στη χώρα μας, ενώ οι πατέρες του είδους Pogues (ό,τι είναι οι Sabbath για το μέταλ είναι οι Pogues για το κέλτικο ροκ/πανκ) είναι γνωστοί σε πολύ λιγότερο κόσμο…
Και έχω την αίσθηση πως αν έρχονταν για live στα εδώ μέρη (λέμε τώρα), θα βλέπαμε φαινόμενα προσέλευσης κόσμου αντίστοιχα με τους Levellers (άλλο συγκρότημα θρύλος στην πατρίδα του στον χώρο της φολκ ροκ/πανκ σκηνής, το οποίο στα εδώ λάιβ μαζεύει λίγο σχετικά κόσμο).
DKM και Molly οι περισσοτεροι ακουν για την ενεργεια που βγαζουν,για το πανκροκ και το πανηγυρι της υποθεσης…και σε δευτερη φαση για το celtic.Oι Pogues οντας φουλ παραδοσιακοι ειναι λογικο να μην εχουν στη νεολαια την ιδια απηχηση.Το Dirty Old Town η το Waltzing Matilda στον Χ πανκη που γουσταρει DKM τι να πει ας πουμε;Βεβαια υπαρχουν και αρκετοι που γουσταρουν και τους 3.
[I]You have robbed our homes and fortunes
Even drove us from our land
You tried to break our spirit
But you’ll never understand
The love of dear old Ireland
That will forge an iron will
As long as there are gallant men
Like young Ned of the hill[/I]
Και μόνο αυτό να 'χαν βγάλει θα μου ήταν αρκετό. Μεγάλη μπάντα.
Δε συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό “full παραδοσιακοί” (στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν σχήματα όπως οι Chieftains ή οι Dubliners), μια χαρά ενέργεια, δυναμισμό και πανηγύρι βγάζουν οι Pogues, απλά είναι λιγότερο “ηλεκτρικοί/πανκ” και λιγότερο σύγχρονοι ασφαλώς.
Με το ‘‘παραδοσιακοι’’ στον ηχο τους αναφερομουν(βαζοντας και τις παραγωγες μεσα),οχι στο αν εχουν κι αυτοι φουριοζικα κομματια.Βγαζουν αλλο vibe τελος παντων για να το πω καλυτερα,διαφορετικο απο το punk-based των Dropkick και το αναλαφρο των Molly,ειδικα με τους DKM δεν ειναι καν να τους συγκρινουμε.
Δε συγκρίνω τον ήχο - συγκρίνω την απήχηση και το πόσο τους γνωρίζει ο κόσμος στα εδώ μέρη. Αν και δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους ηχητικά, τα νεότερα σχήματα απλά δίνουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο πανκ στοιχείο. Συν οτι χωρίς τους Pogues δε θα είχαν υπάρξει οι Dropkick Murhpys και όλοι οι όμοιοι τους.
πεθαίνω να δω Shane live , θεούλης ! Βαθιά βαλμένος στην ιρλανδέζικη καρδιά μου!
έφυγε ο Philip Chevron