The Prodigy @Release Athens 4/7/2025

Δεν ηξερα τι ειχε γινει και βαριομουν να ασχοληθω με αστεια προσωπικοτητα που δεν ξερω ουτε πώς τι ονομα χρησιμοποιει σημερα, ωστε να κανω αναζητηση. Αλλα διαβασα τις πρωτες 8 λεξεις του Παντελη ενω επινα μια γουλια καφε.

Παντελη, χρωστας νεο πληκτρολογιο, θα το καθαρισω προσωρινα, αλλα αυτο δεν θα περασει ετσι.

2 Likes

4 Likes

Με στίχους οπως “μου πήραν τα παιδιά μου, μου πάγωσαν τούς τραπεζικούς μου λογαριασμόυς , οπότε έγινα ναζί για να είμαι ο κακός” και nigga heil hitter , πιστεύω πως είναι ένα τραγούδι θυμού και παρά ναζιστικός ύμνος.

Ο Kanye έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, έχει σίγουρα προβλήματα ψυχικής υγείας, του αρέσει να προκαλεί με οποιοδήποτε τρόπο, οπότε το αποτέλεσμα είναι κι αυτό το τραγούδι το οποίο πέτυχε το σκοπό του.
Μη ξεχνάμε ότι η θηριωδία του ναζισμού έχει χρησιμοποιηθεί στη τέχνη σε πολύ χειρότερες μορφές απο αυτή .

Ας εστιάσουμε εδώ. Ο ίδιος δε νομίζω να κλαίει κιόλας που οι Αυστραλοί ανακάλεσαν τη βίζα του.

1 Like

Λες και γενικά δεν ψάχνουν δικαιολογίες τελευταία ειδικά στην Αμερική να αναχαιτίσουν βίζες από μαύρους και Ιρλανδους (και όποιον άλλον λαό / φυλή έχει ιστορικό στη μετανάστευση επειδή υποφέρει)

Δεν έχει σχέση ρε αγόρι μου το πόσο χρονών είναι ένας πάνκης. Μπορεί να είσαι και 80 χρονών και να είσαι πανκ. Οι Sex Pistols είναι πανκ, είναι 80 χρονών και παίζουν ακόμα, έστω και χωρίς τη χαοτική διάσταση του παρελθόντος.

Οι Bob Vylan, προωθώντας την υγεία ως αξία, κολυμπάνε με το ρεύμα σε μια εποχή όπου η ευεξία, η αυτοφροντίδα και η υγεία έχουν γίνει mainstream, σχεδόν εμπορευματοποιημένες έννοιες. Σήμερα, το «φάε τα λαχανικά σου» ακούγεται σαν σλόγκαν από διαφημίσεις wellness ή κυβερνητικές καμπάνιες, κάτι που απέχει πολύ από το επαναστατικό πνεύμα του πανκ που είναι η απόλυτη απόρριψη κάθε κατεστημένης νόρμας.

Αν το δούμε ιστορικά, το πανκ των '80s ήταν αντίδραση σε μια συγκεκριμένη κοινωνικοπολιτική καταπίεση, με έμφαση στο χάος και την άμεση εξέγερση. Η υγεία ως αξία ίσως έμοιαζε σαν κάτι συμβατικό, κάτι που θα έλεγε το κατεστημένο. Σήμερα που η υγεία έχει γίνει εμμονή των ελίτ και των θεσμών, το να μιλάς γι’ αυτήν ακούγεται σαν συμμόρφωση, ακόμα κι αν οι Bob Vylan υποστηρίξουν ότι το προσεγγίζουν από μια πιο ταξική σκοπιά ας πούμε.

Η επιλεκτική ακύρωση βίζας με βάση το ποιος μας αρέσει είναι προβληματική. Κάποιος κρίνει με βάση το αν συμφωνεί με το μήνυμα του καθενός, αντί για μια συνεπή στάση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό φανερώνει διπλά standards. Κάποιος τιμωρείται για «λάθος» απόψεις, ενώ ένας άλλος τη γλυτώνει επειδή το μήνυμά του είναι πιο «αποδεκτό» από το κυρίαρχο αφήγημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η διαφορά δεν είναι μόνο στο μήνυμα, αλλά στον αντίκτυπο. Ωστόσο, αυτό ανοίγει ένα άλλο κουτί: ποιος αποφασίζει ποιο μήνυμα είναι «επιβλαβές» και πού μπαίνει η γραμμή;

Εσύ .&-

6 Likes

ΜΠΑΝΤΑΡΑ.-

3 Likes

Από τις μέτριες εμφανίσεις των prodigy στην Ελλάδα. Η μπάντα κάνει ότι μπορεί, το σόου της είναι εντυπωσιακό στο μάτι, αλλά η απώλεια δεν καλύπτεται. Πάντως χορέψαμε στα κλασσικά…

1 Like