Voivod και Killing Technology, για μένα το αποκορύφωμα αυτής της ΜΕΓΑΛΗΣ μπάντας. Ο πρώτος τους δίσκος που ξεφεύγει από το ωμό πανκ/θρας των δύο πρώτων προσπαθειών τους. Τα βασικά στοιχεία της μπάντας παραμένουν μεν, συγκεκριμένα το πάθος και η ενέργεια είναι αναλλοίωτη. Βεβαίως αυτό που κάνει το άλμπουμ ξεχωριστό είναι το μεγάλο βήμα εμπρος: η ανάμειξη με ψυχεδελικά/space ακούσματα. Πιο μετά, το κάνανε με περισσότερη ωριμότητα ίσως, εδώ το κάνανε όμως με την μέγιστη δυνατή καύλα!
KVLT video και ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ: Ravenous Medicine
Coroner και Grin…βασικά δεν έχω να πω κάτι εδώ. Τα χω πει 924734 φορές. ας τα πει άλλος.
Watchtower - Control and Resistance: η μεγαλύτερη επιρροή για αρκετές μπάντες που ακολούθησαν το μονοπάτι που χάραξαν εδώ οι Watchtower. Εγώ δεν είμαι και ο μεγαλύτερος οπαδός τους, τα φωνητικά δεν τα πάλεψα ποτέ (με τπτ όμως), αλλά σεβασμός λέμε.
Sadus - Elements Of Anger: Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι οπαδοί των ΖΑΝΤΟΥΖ έχουν κάποιο από τα προηγούμενα άλμπουμς τους ως αγαπημένο. Όσο όμως σίγουρος είμαι ότι το πιο προοδευτικό άλμπουμ της μπάντας είναι το Elements Of Anger. Ενώ στα πιο κλασσικά τους άλμπουμ δίναν περισσότερο έμφαση στην “τεχνική” και στα πολύ γρήγορα τραγούδια (αυτό που λέμε παίζουν τις κάλτσες τους), εδώ υπερτερούν οι ιδέες, η ατμόσφαιρα, ο πειραματισμός. Ίσως να χάνει λίγο σε παραγωγή το άλμπουμ, δοθείσης της χρονιάς που κυκλοφορησε (97), αλλά κακό του κεφαλιού σε εσένα που θα πεις για την παραγωγή.
Μordred - In This Life. Οι Mordred ήταν οι πρώτοι που μπλέξανε funk στοιχεία με thrash. Το πρώτο τους άλμπουμ είναι πιο θρας, αλλά επιλέγω αυτό γιατί έχει περισσότερο πλάκα. Γιατί αγαπάμε Faith No More όπως και Red Hot Chilli Peppers. Α και σκρατσαρίσματα
Falling Away ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Cyclone Temple - I Hate Therefore I Am…χαμένο διαμαντάκι. δεν είναι τπτ το συνταρακτικά προγκρέσιβ. Ο καλύτερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να βρω είναι σκεφτόμενο thrash και βασικά είναι δίσκαρος. Το έβαλα κυρίως διότι η ατμόσφαιρα του άλμπουμ είναι μοναδική, κάτι που το κάνει ξεχωριστό, και έχει μια δόση μελαγχολίας σε σημεία…παρά τον καταιγισμό των ριφφς. Αυτά τα στοιχεία νομίζω δικαιολογούν την ύπαρξη του στο πολλ, ωστόσο αν κάποιος έχει αντίρρηση, δεν θα μου φανεί και περίεργο. Α! επίσης επειδή όλο και κάποιος θα πεταχτεί να πει “ξέχασες το Victims of Deception” και εφ’ όσον τρώει την σκόνη των Cyclone Temple, φυσικά και τους προτίμησα.
ουφ. βαρέθηκα. Τα άλλα άλλη ώρα ή άμα θέτε πείτε εσείς.
Believer σχωράτε με, δεν χωρεσατε