Βαριέμαι, πείτε ό,τι σας κατέβει - The Return -

με τη συμβολή του καθενός!

Ε για να έχει και λίγο ενδιαφέρον!!!:lol::lol:

Επιτελους δροσισε.

Θα Θελα να ειχα μια χρονομηχανη κ να πηγαινα πισω στον χρονο να δω καποιες μπαντες οταν γαμουσαν κ ηταν στα ντουζενια τους

Miles Davis 1975 (agharta tour)
Pink Floyd 1977 (animals tour)
Soundgarden 1994 (superunknown tour)
Pearl jam 1994 (vitalogy tour)
Tool 1998 (aenima tour)

Και μετα ξυπνησα.Κ εβαλα ενα bootleg σαν υποκαταστατο.

απλες καθημερινες καταστασεις…:stuck_out_tongue:

Pink Floyd το 1972.
Το 1977 μπορεί να είχαν show κτλ αλλά τσου.
Όπως λένε και οι ίδιοι ήταν μόνο για τα ατομάκια που γουστάραν shows,γκλαμουριά αλλά από μουσική τίποτα.

τι λες βρε συναδερφε ? :stuck_out_tongue:

αυτα που επαιζαν τοτε που αλλου θα τα ακουσεις ?

να παιζουν ΟΛΟ το animals 8O

καπακι ΟΛΟ το wish you were here 8O

κ τελειωμα με 3 κομματια απο dark side ? 8O

με 2 κιθαρες (snow white ετσι ?)

2,5 ωρες καθαρα 8O

τελος.μετα θα μας βαζαν ‘μεσα’

(κ το 72 θεοι θα ηταν αλλα εγω ειμαι της περιοδου 73-79 πιο πολυ)

υγ : ψαξε βρες το bootleg animal instincts (Rev. B)πουναι στο oakland,ca 09.05.77

ηχος soundboard θα σου φυγει το κεφαλι 8)

ave ceasar :stuck_out_tongue:

ποιος ξυπναει αυριο στις 7:30???
βασικα τι αυριο… σε 4 ωρες… πφφφφ

που παμε?φευγουμε για διακοπες?:slight_smile:

lol otherside!! Και όμως ακόμα ξενυχτάς ε :wink:

Έχω πιεί ξύδια και πρέπει να κάνω εξετάσεις σε 4 ώρες γαμώ =/

εγω για να πω την αληθεια με 4 ωρες υπνο ειμαι ολη μερα και δεν λεω να κοιμηθω.ποσο μαζοχας μπορει να ειμαι?:slight_smile:

Την έχω ακούσει σχεδόν όλη την περιοδεία.
(Παρεμπίπτοντος η καλύτερη συναυλία πρέπει να είναι στην Βοστόνη αν δεν κάνω λάθος.Μέχρι και ο Roger λέει στο τέλος “The Perfect Show!”)
Σίγουρα έπαιζαν Wish You Were Here και Animals και 2-3 από Dark Side.
Σίγουρα είχαν White στην κιθάρα.
Σίγουρα έπαιζαν,και πολλές φορές εγκαινίαζαν τα στάδια της τότε εποχής.
Σίγουρα έπαιζαν σε κοινό 60.000 με 80.000.Μάλιστα από ένα σημείο και μετά οι πόρτες άνοιγαν και υποστηρίζεται ότι ήταν οι πρώτοι που έπαιξαν σε 100.000+ κόσμο!
Να φανταστείς ότι οι εταιρίες τους έλεγαν ότι θα βάλουν μέσα π.χ. 70.000 ενώ έβαζαν παραπάνω για να έχουν περισσότερα έσοδα και να μην τα δώσουν στους Floyd.Ο Waters νοίκιασε ελικόπτερο για να δει πόσοι περίπου μπαίνουν και αν τελικά τους κλέβουν.
Σίγουρα το show τους ήταν απίστευτο.Μιλάμε για καταρράκτες από σπίθες,τεράστιες ομπρέλες να προστατεύονται οι Floyd,φώτα,ιπτάμενα γουρούνια κτλ κτλ κτλ.
ΟΜΩΣ.
Από τεχνικής απόψεως αυτοί οι χώροι δεν ήταν για μουσική.Ακριβώς το αντίθετο.Αναγκαστικά για να παίξουν,και με δεδομένο ότι την τεχνολογία των 70s,οι Floyd έχαναν πολύ από τον ήχο τους.Μπορεί το Animals,μιας και ο Wright δεν συμμετείχε τόσο πολύ,να ακούγεται ξερό και δυνατό,όπως πρέπει αλλά στο Wish You Were Here το καταλαβαίνεις.Δεν είναι ο μεστός,ζεστός ήχος.Ο space-blues ήχος του Gilmour ευνουχίζεται.Ακόμα και από τα φωνητικά του το καταλαβαίνεις.Η φωνή του αλλάζει δραματικά καθώς αναγκάζεται να φωνάζει.
Οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές.O Waters πήγαινε και ερχόταν ξεχωριστά από τους άλλους.Ήταν η αρχή της τεράστιας εγωπάθειάς του.Ήταν αγενής προς το κοινό.Το οποίο κοινό πήγαινε μόνο και μόνο επειδή οι Pink Floyd ήταν τεράστιο όνομα.Στα πολλά bootlegs τους ακούς να κάνουν τον κακό χαμό λες και είναι σε γήπεδο.Εδώ οι άλλοι πηγαίναν με σημαίες McDonald’s στην συναυλία!!
Ο ίδιος ο Gilmour έχει πει πως “Είναι αδύνατο να υπάρχουν 60.000 άτομα σε μία πόλη που να τους αρέσει η μουσική σου και να την καταλαβαίνουν αληθινά.Δεν είναι ρεαλιστικό”

Εν τέλει όλο αυτό το tour ήταν too much.Ο Waters το έσπρωξε προς τα εκεί και κατέληξε να θέλει να χτίσει έναν τοίχο ανάμεσα σε αυτόν και στο κοινό.(Μεταξύ μας δεν μας χάλασε:wink:)
Όλα αυτά τα γράφω επειδή μιλάμε για του PINK FLOYD.Όχι τους Rolling Stones.
Μιλάμε για ένα συγκρότημα “απρόσωπο” που του άρεσε η ατμόσφαιρα.Που του άρεσε να κρύβεται πίσω από το Light Show και τα πυροτεχνήματα από τα late 60s κιόλας.Ένα συγκρότημα που τα πρόσωπά τους τα έχουν δείξει μόνο μία φορά στο οπισθόφυλλο του Meddle,και ο Mason με τον Gilmour στο Delicate Sound Of Thunder πιο μετά.

Συνεπώς για εμένα οι Pink Floyd μ’αρέσουν πιο πολύ στα live πριν το Dark Side.
Εκεί να δεις ήχο,ατμόσφαιρα,συναίσθημα και να σου φεύγει η μαγκιά.

Πάντως ρε γελοίε με έκανες να βάλω το Montreal και να το ακούσω ξανά!

μλκ σου βγαζω το καπελλο.εισαι διαβασμενος κ χαιρομαι να μιλαω με ατομα σαν εσενα που δεν μιλανε απο τον κωλο τους ξερουν για τι πραγμα μιλανε 8)

εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες,εγω μιλαω μονο σαν ηχος ακουγοντας αυτα τα bootlegs σαν ποιοτητα ηχου

αλλα εχεις δικιο,το ‘φερνω’ μπροστα μου κ πρεπει να χε φαει μεγαλη φρικη ο waters με ολα τα σκατοπαιδα που ερχονταν στις συναυλιες το '77 κ σσυμπεριφερονταν λες κ ηταν στα μπουζουκια :lol:

(κ εννοειται πως προσκυναμε τον θεουλη waters για την ροχαλα που ριχνει στο μαλακισμενο στη τελευταια συναυλια της τουρ στο μοντρεαλ-ακου στο bootleg τη στιγμη που προσπαθει να τον κανει να πλησιασει στη σκηνη - come on boy,you’re almost here- πριν του ριξει την χλεπα :lol: )

ενω το 72,πιο μικροι χωροι σιγουρα το καφρο-μετρο θα εγραφε πολυ λιγοτερο (θαθελα να τους εβλεπα το 72 στην ιαπωνια μιας κ εκει δεν μιλανε δεν λαλανε τα γιαπωνεζακια :lol: )

παντως οταν ακουω τον waters να ουρλιαζει το νουμερο στη μεση του pigs θελω να τα σπασω ολα

καριοληδες floyd μας εχετε γαμησει το μυαλο !!! :smiley:

βαζω κ εγω animals tour με ‘κολλησες’ φλουντιτιδα :lol: :lol: :lol:

Xαχαχα ναι!
Και ειδικά στο σημείο στο Pigs,πριν κάνει το σόλο ο Γκίλμορ νομίζω,που ο Waters σήκωνε το χέρι και φώναζε το αριθμό της συναυλίας αλλά τον κάθε αριθμό χωριστά!
Παράδειγμα για την 13η φώναζε “One! Three!”
Ιεροτελεστία και έτσι!

Για μένα το καλύτερό τους live είναι αυτό στο Rainbow.

Οι Pink Floyd είχαν κλείσει το Rainbow για 3 εμφανίσεις όπου θα παρουσιάζαν το έργο τους στον τύπο κυρίως,πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου.Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης όμως κανονίστηκε και 4η εμφάνιση,αυτή της 20ης Φεβρουαρίου 1972 όπου οι Pink Floyd στις 8 το απόγευμα παρουσίασαν και πάλι το έργο τους,αυτήν την φορά με μία μικρή διαφορά.Ο τίτλος πλέον ήταν “The Dark Side Of The Moon - A Piece For Assorted Lunatics”
H εμφάνιση αυτή ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε βινύλιο,παράνομα προφανώς και πούλησε πάνω από 100.000 αντίτυπα!!!Πάρα πολλοί νόμισαν ότι πρόκειται περί αυθεντικής κυκλοφορίας.Ακόμα μία γενιά μουσικόφιλων νόμισε πως η ηχογράφηση έγινε στις 17 Φεβρουαρίου και όχι στις 20.Όπως ήταν φυσικό οι Pink Floyd τρομοκρατήθηκαν όταν έμαθαν πως μία εμφάνισή τους κυκλοφορεί σε επαγγελματική συσκευασία και κάνει πάταγο.

για δες πιεμ γιατι επαιξε τρελη συμπτωση λεμε 8O

Καλημερες!!! Τι κανουμε??? :D:D

Καλημέρα φορουμάκια (πόσο gay είναι αυτό;;; :stuck_out_tongue: :P). Πως είστε;;;

Καλημεραααα!!!:D:D:D
εμενα μια χαρα μου ακουστηκε το “φορουμακια”!!:lol::lol:
Καλα ειμαι βρε… την παλευω και σημερα!! εσυ???

Καλά και γω. Αρχή της εβδομάδας για μένα σήμερα (μιας και χτες την γλυτώσαμε την δουλειά) και την ψιλοπαλεύω και γω!! :stuck_out_tongue:

Αλλάααααα δεν έχω βενζίνη και στα βενζινάδικα έχει τελειώσει…

χαχαχαχαχα!!! γιατι δε πηγες να βαλεις χθες??? τωρα θα υποστεις τα ΜΜΜ…:p:p