Βαριέμαι, πείτε ό,τι σας κατέβει - The Return -

Η 3η λυκείου έχει τρελό διάβασμα κάτι π σιχαινομαι! Δεν είμαι για πολυ διάβασμα εγώ πάντα τπ λεγα!

Περαστικα. Ισως νιωσεις καλυτερα αν σου πω οτι εγω θα το φαω του χρονου το λουκι :stuck_out_tongue:

Ωωωωωωω… Φρικηηηη… Ναι όντως νιώθω καλύτερα!! Τι κατεύθυνση;

Θεωρητική καρδούλες
Ντάξει είμαι αρκετα χαλαρή όμως. Αναπολώ την ωρα και τη στιγμη που επελεξα να μην παω φροντηστηριο φετος.

Στη σχολή ρίχνεις περισσότερο διάβασμα.:stuck_out_tongue:

Ναι στη σχολή ρίχνεις περισσότερο διάβασμα αλλά υποτίθεται οτι αυτό π έχει επιλέξει να σπουδασεις είναι κάτι που σ αρέσει άρα το διαβάζεις με ευχαρίστηση! Υποτίθεται πάντα…

Ναι αλλά (συνηθως) για κάτι που σου αρέσει, που θα ναι καθοριστικο για τη ζωή σου, και που δεν θα είναι χωμένο μέσα στο πιο αθλιο συστημα δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης στην ευρωπη (βλέπε παραπαιδεία, ελείψεις καθηγητών, κατευθύνσεις κτλ)

Τα ίδια χάλια είναι και οι σχολές,τουλάχιστον η δική μου.Τα ίδια πράγματα λέω και στην αδερφή μου,που δίνει φέτος.Δεν υπάρχει λόγος αγχους και νεύρων.Και εμένα μου αρέσει η σχολή μου,αλλά αναπολώ τις μέρες των πανελληνίων.:wink:

Ααα τόσο καλά; Σε ποια σχολή είσαι;

Οινολογία και τεχνολογία ποτών

Ξερεις μια αντωνία? :lol:

Kαθόλου μην “αναπολείς”/ μετανιώνεις! Το φροντιστήριο στη β’ λυκείου δεν προσφέρει και πολλά στη θεωρητική. Δεν είναι μαθηματικά να πεις πως υπάρχει μια συνέχεια ή ότι θα πρέπει να εξοικειωθείς στη λύση κάποιων ασκήσεων και οπότε ότι η επεξεργασία προβλημάτων θα “ακονίσει το μυαλό σου”. Η χρονιά που σε περιμένει είναι mostly παπαγαλία. Εντάξει, το άγνωστο εξαιρείται και επίσης είναι σημαντικό να έχεις μια καλή υποδομή στα λατινικά, γιατί όσα κάνεις φέτος του χρόνου θα θεωρούνται δεδομένα. Όμως θεωρώ πως για κάποιον που του κόβει λίγο, αυτό είναι κάτι που λύνεται με το προσωπικό διάβασμα (το οποίο όμως [B]χρειάζεται[/B] στα δυο μαθήματα που προανέφερα και καλό είναι να επιμείνεις, κι άάάν έχεις απορίες να απευθυνθείς στον αρμόδιο καθηγητή του σχολείου σου).

Θα σου έλεγα πάντως προς το παρόν να ζήσεις τις τελευταίες στιγμές ξεγνοιασιάς γι’ αυτή τη χρονιά, γιατί αν έχεις βλέψεις για μια καλή σχολή του χρόνου θα πρέπει να ΞΕΣΚΙΣΤΕΙΣ θεωρητική. Δε θέλω να σε αγχώσω, απλά να σε συμφιλιώσω με την ιδέα. Σκέψου πως πέραν της ιστορίας, των ερμηνευτικών αναλύσεων στη λογοτεχνία, του σε σιχαμένο βαθμό λεπτομερειακού συντακτικού στα λατινικά, θα έχεις να αποστηθίσεις ΚΑΙ φιλοσοφικό λόγο. Ντάξει, δε θέλω να τα παρουσιάσω και τραγικά, στη σχολή θα είναι πιο δύσκολα, κι εξάλλου δεν τίθεται καν το θέμα δυσκολίας. Θέλει απλά πρόγραμμα, κι ίσως επειδή δεν πηγαίνεις σε φροντιστήριο φέτος δυσκολευτείς λίγο πάνω σ’ αυτό. Εγώ πχ. χωρίς πίεση, από μόνη μου δεν υπάρχει περίπτωση να φιλοτιμηθώ στο διάβασμα. Μα ακόμα και τώρα άλλωστε, έγραφα στα 2/3 της ύλης της ιστορίας και πιέστηκα να τα βγάλω μαζεμένα τελευταία στιγμή για χάρη διαγωνίσματος και μόνο. Πραγματικά [B]δύσκολα[/B] [I]δεν[/I] είναι! Σου λέω, μάζευε δυνάμεις φέτος, κάνε αυτά που σε ευχαριστούν και απλά προετοίμασε μια καλή υποδομή για άγνωστο και λατινικά, τίποτ’ άλλο. Μα ό,τι άλλο θα κάνεις στη γ’, καινούριο θα 'ναι! ;ρ

Ευχαριστω πολυ, λατινικα διαβαζω τωρα καλη ώρα :Ρ Με το αγνωστι έχω ενα θεματάκι αλλα το είπα ότι απο το πάσχα και μετα θα του αφιερωσω τον περισσότερο χρόνο. Δεν με αγχώνει η παπαγαλία, την έχω, μορω να αποστηθίζω τεράστια κεφάλαια για όσο μου χρειαζονται και μετα να τα ξεχνάω για να μαθω αλλα όταν δεν μου χρειαζονται :Ρ

Όσο για τους αρμοδιους καθηγητες, δεν μιλάω, κρατιέμαι :lol:

Καλα περαστε σε καμια θετικη επιστημη να πατε απο τις 100 σελιδες φυσικης
στους 2 τομους του Serway συνολικα 1200-1400 σελιδων και να σας δω τι
θα λετε μετα για διαβασμα.Ή Γενικη Χημεια που ζυγιζει 5 :!: κιλα να πουμε.

Αχ. Αναπολω την υλη των πανελλαδικων.
Διακριτα μαθηματικα - Rosen : 1300 σελιδες. Το ριχνεις σε ανθρωπο και πεθαινει.
Ευτυχως τα υπολοιπα ειναι σε πιο νορμαλ πλαισια. Αλλα οσο και να το κανεις, ειναι αλλαγη απο τις 60 σελιδες του ΑΟΔΕ παπαγαλια να πηγαινεις σε 260 του Brookshear.:stuck_out_tongue:
Τουλαχιστον αυτα γουσταρεις να τα διαβαζεις ρε παιδι μου.
Οχι κι ολα βεβαια :roll:
Και γκρινιαζαμε περυσι οτι εχουμε ΠΟΛΛΑ για μια χρονια να μαθουμε. Και τωρα εχουμε το μισο χρονο για να μαθουμε 2x τα περσινα ας πουμε. :lol:

Έτσι μπράβο, απομυθοποίηση πανελληνίων εδώ και τώρα!

To θεμα ειναι οτι στη μια περιπτωση κυνηγας το τελειο και στην αλλη το μισο. :wink:

Όντως! Συμφωνώ με την faceless_rania, όλοι παραπονιόμαστε για την ύλη των πανελληνίων…αλλά τα ζόρικα είναι μετά…

Τουλάχιστον, στις πανελλαδικές έχεις να αποστηθίσεις την ύλη έξι μαθημάτων…σε μία χρονιά, αλλά όσο τρομερό και αν ακούγεται στην αρχή, ε, δεν είναι και κάτι το ακατόρθωτο…
Με συστηματικό διάβασμα και επαναλήψεις δεν υπάρχει περίπτωση να μη γράψεις…βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι έχεις και τις σωστές βάσεις…

…αλλά ρε παιδιά μία χρονιά είναι…για έξι μαθήματα…σίγουρα είναι δύσκολο και κουραστικό…πόσο μάλλον όταν είσαι υποχρεωμένος να ‘‘παπαγαλίσεις’’…
αλλά στη σχολή τι αλλάζει? Εγώ πάντως αυτά που διαβάζω μετα βίας τα καταλαβαίνω…και δεν υπάρχει άλλος τρόπος…παρά μόνο η αποστήθιση…
το σιχαίνομαι αυτό, αλλά δε μπορώ να κάνω και αλλιώς…είναι και που έχω να πατήσω στη σχολή από τον Οκτώβρη…(δεν μπορούσα…:() ε, και τώρα κάνω προσπάθειες να μάθω 600σελίδες σε ένα μάθημα:!: αλλά δεν…

Καμία σχέση οι σχολές με τις πανελλήνιες.
Δίκιο έχει ο iron_aris. Στις σχολές και ένα 7 να γράψεις(που άμα γράψεις 15 στις πανελλήνιες απογοητεύεσαι) είσαι πολύ κυριλέ.

Πως το γράφεις είναι το θέμα (το 7)? :stuck_out_tongue:

Και τα δύο έχουν δυσκολίες…η σχολή έχει πάρα μα πάρα πολύ διάβασμα…όχι αστεία…
όμως…και οι πανελλήνιες…και το σημαντικότερο…καλείσαι τρεις ώρες να δώσεις καθοριστικές για τη ζωή σου εξετάσεις…ενώ με τα μαθήματα της σχολής είναι διαφορετικά…άμα δεν περάσεις και ένα, δύο, τρία τώρα…τα ξαναδίνεις τον Σεπτέμβρη και αν δεν τα περάσεις και τότε…του χρόνου τέτοια εποχήη…:stuck_out_tongue:

Επίσης, στη σχολή διαβάζεις κάτι που - υποτίθεται - ότι σ’αρέσει…ας πούμε το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθείς στη μετέπειτα ζωή σου…ενώ στις πανελλήνιες διαβάζεις έξι μαθήματα, που δεν θα ξανα-ασχοληθείς πότε με αυτά…και ναι μεν είναι αυτά που θα σου ‘‘ανοίξουν το δρόμο’’ (οι πανελλήνιες δηλαδή) για τη σχολή και να ασχοληθείς με αυτό που σε ενδιαφέρει, αλλά από κει και πέρα δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι…
Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα στην κυριολεξία ΤΙΠΟΤΑ από τότε…και τι να σου μείνει δηλαδή? Πέραν τούτου, αυτά που διαβάζω τώρα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που ‘‘μαθαίναμε’’ στο σχολείο…