The Smashing Pumpkins-Teargarden by Kaleidyscope

Απορώ που κανείς δεν έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο περίεργο εγχείρημα των The Smashing Pumpkins. Ειδικά από Ellanor περίμενα να πει τίποτις.

Ένηγουεη, μετά το αμφιλεγόμενο Zeitgeist, που στην τελική δεν έλεγε και τίποτα το ιδιαίτερο, οι SP αποφασίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξαναβγάλουν συμβατικό δίσκο.

Το Teargarden By Kaleidyscope, λοιπόν, θα αποτελείται από 44 τραγούδια, τα οποία επίσης θα δύναται να θεωρηθούν και ως 11 ΕP των 4 τραγουδιών. Η ιδέα είναι ότι θα βγάζουν ένα τραγούδι τη φορά, το οποίο και θα διαθέτουν δωρεάν μέσω του διαδικτύου. Με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με τους ίδιους, θα βλέπουν το κάθε τραγούδι ως αυτούσια δημιουργία, ώστε να του δίνουν την προσοχή που του αξίζει και, επίσης, να μην έχουν το αίσθημα ότι και ένα τραγούδι να μην είναι καλό, δεν πειράζει, όπως όταν κυκλοφορούσαν πολύ υλικό ταυτόχρονα. Το concept του δίσκου, όπως λέει ο ίδιος ο Corgan είναι το εξής:
“The story of the album is based on ‘The Fool’s Journey’, as signified in the progress of the Tarot. It is my intention to approach this by breaking down the journey of our life here into four phases as made by these different characters; the Child, the Fool, the Skeptic, and the Mystic”

Το πρώτο κομμάτι βγήκε τον Δεκέμβρη του 2009 και πιθανότατα να το έχετε ακούσει γιατί έχει αρκετό airplay. Πρόκειται για την κομματάρα Song For A Son. Το Γενάρη του 10 βγάλανε το Widow Make My Mind που δεν έλεγε και πάρα πολλά, το Μάρτη το συμπαθητικό Stitch In Time και τον Απρίλη το πάρα πολύ καλό Astral Planes που είναι πιο βαρύ και πιο ιδιαίτερο απ’ τα άλλα 3.

εγω εχω ακούσει μονο το Song For A Son και το Widow Make My Mind( καλα τραγουδάκια και τα 2) τα αλλα δεν τα πηρα χαμπάρι οτι βρήκαν θα τα ακούσω…

Μάνο αν σου πω οτι δεν είχα ιδέα για την όλη φάση? Πάντα ήμουν λίγο αργός όσο αφορά τις νέες κυκλοφορίες. Εντάξει, διαβάζοντας το ποστ σου πωρώθηκα όμως. Ένα τραγούδι τη φορά, 44 συνολικά?? Αυτοί είναι οι Pumpkins που γουστάρουμε!

Μακάρι να στεφτεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα και να δούμε δουλειά που να παραπέμπει στις ένδοξες μέρες του Mellon Collie…

λατρεύω τους smashing pumpkins και μέχρι στιγμής φαίνεται πως τους βγαίνει αυτό που κάνουν.
ειδικά το astral planes είναι έπος.

έλεγα να αφήσω το thread να πεθάνει μαζί με τους pumpkins αλλά, όσο ζει κανείς ελπίζει

Ο Billy συνεχίζει και βγάζει τραγούδια, αν και αραιότερα απο ότι έλεγε στην αρχή…

Πλέον η φλόγα έχει γίνει σπίθα που τίνει να χαθεί…έλεος ρε πούστη μου…ούτε ένα απο τα 6 καινούργια δεν μου αρέσει και δεν πιστεύω οτι είναι το γούστο μου περίεργο…χάλια μαύρα…

καραφλέ, αν είναι να μας πεθάνεις παράτα τα, δεν ασχολείσαι με τα soundtracks καλύτερα?