The Sound of Athens Fest 12/10/2013

Το thesoundofathens.gr πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Senza bar το πρώτο του festival και κάνει την είσοδο του στα μουσικά ελληνικά δρώμενα.
Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε στις 12 Οκτώβρίου τους :

[SIZE=5]One leg mary[/SIZE]

Οι One Leg Mary είναι μια τετραμελής μπάντα με επιρροές από το indie-post-math rock συνοθύλευμα.
Μετά την τεράστια αποτυχία του πρώτου ep των OLM με τιτλο “Yes exactly,maybe not” που υποστηρίζεται
απο την Spinalonga Records και εκθιάστηκε απο τηλεκριτικούς και άτομα εθισμένα στο gaming,ανακοινώνεται
η 2η ολοκληρωμένη “δουλειά” της “μπάντας” που αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποτε μεσα στο 2014.


https://www.facebook.com/OneLegMary?ref=hl

[SIZE=5]Semen of the sun[/SIZE]

Οι Semen Of The Sun είναι μία τριμελής rock μπάντα με έδρα την Αθήνα, η οποία συνδυάζει Alternative, Grunge, και Post- Punk ήχους.
Το 2008 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο “Radio Adult: Slow Songs, Cheese & Wine” (The Lab/Spinalonga Records) το οποίο απέσπασε ενθουσιώδης κριτικές από τον μουσικό τύπο.
Μεταξύ 2008-2010 εμφανίστηκαν ζωντανά με πολλές σημαντικές ελληνικές μπάντες όπως οι Deus ex Machina, Planet of Zeus, Rocking Bones κ.α,
αλλά και ως support group σε συναυλίες ξένων συγκροτημάτων όπως οι Brant Bjork and The Bros (Ex Kyuss), Warrior Soul, Iron Butterfly.
Το χειμώνα του 2011 και με την αποχώρηση του Γιάννη Παπαχρήστου (τύμπανα) από την μπάντα, οι S.O.T.S σταματάνε τη δραστηριότητα τους για σχεδόν δύο χρόνια και αφότου έχουν μόλις ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερου τους άλμπουμ.
Το 2012 βρίσκει τη μπάντα ξανά μαζί με την προσθήκη του Γιώργου Νικολόπουλου (Yellow Devil Sauce) -τύμπανα, και προχωρούν στην κυκλοφορία του διαδόχου του Radio Adult, με τίτλο " The Walk".
The Walk (2012)
Το The Walk ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του 2010 στην Αθήνα στο στούντιο Μουσική & Μουσικοί από τον Μηνά Εμμανουήλ.
Η ιδιαίτερη -vintage ατμόσφαιρα του στούντιο παρέπεμπε σε προηγούμενες δεκαετίες ('70s - ‘80s). Διακοσμημένο με χοντρά μεγάλα χαλιά, μπομπινόφωνα στους διαδρόμους και αφίσες των Greatfull Dead και Rolling Stones στους τοίχους έδωσε το ερέθισμα στην μπάντα ως προς τον τρόπο που θα ηχογραφούσε - Less is More.
Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο απλά, λιγότερα drives/overdubs στις κιθάρες, straight rock τύμπανα-μπάσο, φωνές περασμένες από Space Echo του 73’, και όλα αυτά σε μία παλιά αναλογική κονσόλα.
Η θεματολογία του άλμπουμ είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από τη ζωή στην πόλη της Αθήνας αλλά και τους ανθρώπους της.
Tracklist:

  1. Hard to Admit
  2. Dark Days
  3. Bullfight on Snow
  4. Roses
  5. Good Times
  6. Poson From Above
  7. The Walk
    Space Donkey
    Οι Semen Of The Sun είναι οι:
    Μάριος Σαργιάνος: Φωνή/κιθάρες,
    Jimmy: Μπάσο
    Γιώργος Νικολόπουλος: Τύμπανα


[SIZE=5]We.own.the.sky[/SIZE]

Οι we.own.the.sky είναι ενα πενταμελές σχήμα από την Αθήνα που κινείται στον ευρύτερο χώρο του instrumental rock/metal. Από τη δημιουργία τους το 2010, έχουν κυκλοφορήσει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο demo και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής post rock σκηνής (Tides From Nebula, Long Distance Calling κα). Τον Ιανουάριο του 2013, η μπάντα κυκλοφόρησε την πρώτη της επίσημη δουλειά, με τον τίτλο “The Glass/Nails EP”, ηχογραφημένη στα Unreal Studios. Το υλικό είναι διαθέσιμο τόσο σε digital όσο και σε physical μορφή (limited CD-R) από το bandcamp της μπάντας.

Links:
http://weownthesky.bandcamp.com/https://www.facebook.com/weowntheskygrhttp://www.youtube.com/user/weowntheskygr
The Glass/Nails EP, by we.own.the.sky

  • Dj set : Tsourkoko


http://mesotoixia.blogspot.gr/2011/06/tsourkoko-mix.htmlhttp://www.last.fm/music/tsourkoko

Περισσοτερες πληροφοριες:
https://www.facebook.com/events/519886144759829/

Εισοδος δωρεαν.