Βαριέμαι, πείτε ό,τι σας κατέβει - The Third Era

έδιτ: Βεβαίως και σου το επιτρέπω…Άλλωστε, δεν έχω τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος.

Και προφανώς Κρίμσον, δεν την αγόρασα από τη Ρουμανία. Είναι ελληνικής κατασκευής.

Αυτό πάλι Δον με τον σάκη και τον τάκη, δεν το κατάλαβα. δηθενιά και καλά ή όντως έχεις κάνα φυτό με τέτοιο όνομα;

τα φυτα δεν τα ονομαζουμε εκτος απο το επιστημονικο τους ονομα,γιατι ειναι φυτα.

@DonConstantino κι αν εχεις πολλα ιδια;

Έλενα σε ποιον αναφέρεσαι;

επειδή έφαγα φλασια τώρα. ρε μαρια. τι δουλειά εχει το σήμα του κινητού με την ακτινοβολία που μπορεί να παράγει με την λειτουργία του?! άσχετα δεν είναι?!
τι σκατά μάθημα/βιβλιο διάβασες? το ακτινοβολία και ψάρεμα?

Σόρρυ,δεν πρόλαβα τα ποστς. Στον Δον αναφερόμουν διότι δεν είχα καταλάβει.
Αυτά τα πράματα Δον είναι συναισθηματικά…Άκου εκεί, επιστημονικά ονόματα…Το φυτό θέλει αγάπη.

μικρός ειχα χτυπήσει στο κεφάλι και πρακτικά έχω μείνει φυτό…

*και για να προλάβω [SPOILER] “φαίνεται”…[/SPOILER]

Από τι; Από τα καρότα στ’αυτιά;

:lol:

καλό.
αποχωρώ.
μαρια ή κάποιος άλλος να απαντήσει στο προηγούμενο που ρωτάω. το σήμα με την ακτινοβολία δεν είναι διαφορετικά πράγματα?

Το σήμα είναι ακτινοβολία.

Υποθετικά ο φούρνος μικροκυμάτων που χρησιμοποιεί ακτινοβολία για να ζεστάνει το φαι, θα πρέπει να είναι μονωμένος ώστε η ακτινοβολία να μην διαχέεται εκτός.

Λογικά το “πείραμα” θέλει να μας πει ότι αφού τον διαπερνάει η ακτινοβολία (aka σήμα) του κινητού, τότε θα τον διαπερνάει και η ακτινοβολία που εκπέμπει όταν ζεσταίνει.

Αυτό βέβαια, από τη λίγη φυσική που θυμάμαι, έχει να κάνει και με το μήκος κύματος της ακτινοβολίας. Άλλες ακτινοβολίες διαπερνούν ένα σώμα, άλλες απορροφώνται από αυτό και άλλες αντανακλώνται.

Δεν ξέρω, να γίνει πολλ.

ναι ρε μαστορα. το αρχικό θέλαμε., δεν είμαστε ηλίθιοι. οχι επειδή μερικοί απο εμας είμαστε οπαδοί αελ

*ευχαριστω

Και ποιος σου είπε ότι το μήκος κύματος της ακτινοβολίας από κινητό είναι ίδιο με αυτό του φούρνου μικροκυμάτων;
Επίσης, ρόλο παιζει η ένταση της ακτινοβολίας. Το ότι περνάει ένα ποσοστό ακτινοβολίας από τα τοιχώματα του φούρνου, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, αν δεν μετρήσεις ένταση.
Άρα, το πείραμα πρέπει να γίνει απλά με τον φούρνο αναμένο και ειδική συσκεύη μέτρησης από έξω. Αλλιώς με τα “πειράματα” τύπου mythbusters* βγάζουμε αυθαίρετα και μη επιστημονικά συμπεράσματα.

• μια χαρά η εκπομπή βέβαια, αλλά με ένα σωρό λαθάκια παρόμοιου είδους κατά καιρούς

καλα καλα με πεισατε(σχεδον)

αλλα οπως και να χει με το Μολδαβια μονο ψυχικα τραυματα απεκτησε.

τωρα το δα

σα τα ανεκδοτα ρε

Πω, τί λέτε ρε; Μου πέρασε απ’ το μυαλό η εικόνα να βάζετε ένα κινητό στον φούρνο μικροκυμάτων, αυτό να χτυπάει, και ξαφνικά ο φούρνος να θερμαίνεται.

Φυσική;

[SPOILER]Ήταν το μοναδικό μάθημα που σιχαινόμουν θανάσιμα, χίλιες φορές η χημεία <3 και τα μαθηματικά παρά αυτό το πράμα.[/SPOILER]

τρολ φουρνος κ ετσι?

Aσε που για να χτυπησει το κινητο η ακτινοβολια εισερχεται στον φουρνο ενω στην
συγκεκριμενη περιπτωση μας ενδιαφερει τι ακτινοβολια εξερχεται του φουρνου και
αν αυτη ειναι επιβλαβης για τον οργανισμο μας.

Εdit : Γαμημενο Φυσικο.Τοσο χαλια ειναι αυτη η σχολη που καμια φορα ξεχνας ποσο τελεια ειναι
αυτη η επιστημη.

έτσι κάπως εξηγήθηκε στο συνέδριο, με αυτή τη λογική.

και η ΑΕΛ το κερασακι

Κοίτα, δεν είμαι φυσικός. Ένα μάθημα ακτινοπροστασίας απλώς επέλεξα οπότε δε μπορώ να μιλήσω απόλυτα ορθά και επιστημονικά. Υποτίθεται ότι ο φούρνος μικροκυμάτων έχει για μόνωση κλωβό Faraday, δεν ξερω όμως το ποσοστό της ακτινοβολίας που περνάει αλλά πιθανώς να είναι ελάχιστη, όπως και το ποια μήκη κύματος περνάνε. Και όχι δε το είδα από mythbusters -αν και τους παω πολύ- υποτίθεται μας το είπε φυσικός που εργάζεται στο νοσοκομείο, είναι λίγο τρελιάρης βέβαια αυτός οπότε τα λόγια του δεν είναι πάντα τέλεια τεκμηριωμένα.

έχει διαφορά η έξοδος από την είσοδο ακτινοβολιών όσον αφορά μονωτικά υλικά?

Σίγουρα έχει διαφορά όταν μιλάμε για διαφορετικά μήκη κύματος όπως πχ κάποια υλικά απορροφούν τις ακτίνες Χ και κάποια άλλα όχι ή όπως το όζον απορροφά τις υπεριώδεις ή όπως γίνεται με τις κάμερες με ευαίσθητο φακό στις υπέρυθρες. Και νομίζω ότι τα κινητά εκπέμπουν με ΡΑΔΙΟκύματα δηλαδή με μεγαλύτερο μήκος κύματος απ’ ότι τα ΜΙΚΡΟκύματα του φούρνου. :slight_smile:

ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ Σ’ ΑΓΑΠΩ!!! :smiley:

καλά τα λες αλλά άλλο ρώτησα αν έχουμε μια πηγή με συγκεκριμένο μήκος κύματος σε ένα κλωβό και μία ίδια απ’έξω.

Ναι αυτό σου λέω, ίσως ο φούρνος να μην έχει κάποια μόνωση στις ακτίνες από την κεραία του κινητού, αλλά μόνο στα μικροκύματα που χρησιμοποιεί ο ίδιος

Επίσης μικροκύματα και ραδιοκύματα είναι διπλα διπλα στο φάσμα της ΗΜ ακτινοβολίας και δεν έχουν τεράστιες διαφορές συχνοτήτων.

Ξέρει κάποιος να μας εξηγήσει για τον κλωβό Faraday ως προς τη μόνωσή του? Θα ήμουν υπόχρεη :smiley: