Μπήκα να διαβάσω καμιά παπαριά αλλά εσείς πιάσατε επιστημονικά θέματα…
[SPOILER][/SPOILER]
Μπήκα να διαβάσω καμιά παπαριά αλλά εσείς πιάσατε επιστημονικά θέματα…
[SPOILER][/SPOILER]
Ακολουθει πολυ βαρετο ποστ
[SPOILER]Ο St Anger ειπε κατι πολυ σωστο.Το κινητο δε χρησιμοποιει μικροκυματα οποτε ακομα κι αν η ακτινοβολια του κινητου περναει απο το φουρνο μικροκυματων αυτο δεν αποδυκνυει τιποτα για τη μονωση του φουρνου ως προς τα μικροκυματα.To ιδιο και o deathster.
Η μονωση του κλωβου Faraday ειναι ουσιαστικα το γεγονος οτι εντος ενος [B]κλειστου[/B] αγωγου δε δημιουργουνται ηλεκτρικα πεδια.
Για παραδειγμα το κουτι του υπολογιστη ειναι κλωβος Faraday.(οχι τελειος)Ολα τα ηλεκτρικα φορτια στην περιπτωση του κλωβου συγκεντρωνονται εξωτερικα του αγωγου και εμποδιζουν τη δημιουργια ηλεκτρικου πεδιου εντος αυτου.
Τωρα ο φουρνος μικροκυματων αν δεν κανω λαθος ειναι αναποδος κλωβος Faraday για να διατηρει την ακτινοβολια εντος αυτου.
Ο φουρνος μικροκυματων,επισης,λογω της υπαρξης του τζαμιου δεν ειναι τελειος κλωβος Faraday οποτε λογικα καποιο ποσοστο ακτινοβολιας θα ξεφευγει.
Aν εχουμε μια πηγη μεσα και μια ιδια απ’εξω λογικα δε θα δημιουργηθουν πεδια λογω της εξωτερικης μεσα στον κλωβο και λογω της εσωτερικης εξω απο τον κλωβο.Εξω θα υπαρχει μονο το πεδιο της εξωτερικης και μεσα το πεδιο της εσωτερικης.Δεν ειμαι βεβαια απολυτα σιγουρο γι’αυτος οποτε καλυτερα να απαντησει καποιος ποιο εμπειρος με τη φυσικη.
/Βαρετο fact για το αποπανω gif/
Τα μικροκυματα του φουρνου εχουν τετοια συχνοτητα ωστε να κανουν συγκεκριμενα μορια να ταλαντωνονται και να εκλυουν θερμοτητα.Κι επειδη το καθε μοριο απαιτει διαφορετικη συχνοτητα για να ταλαντωθει τα μικροκυματα του φουρνου εχουν τετοια συχνοτητα ωστε να ταλαντωνονται και να εκλυουν θερμοτητα τα μορια του νερου,μιας και σε καθε τροφιμο υπαρχει νερο.Αλλα επισης το 70% του ανθρωπου ειναι νερο οποτε στην περιπτωση που ενας ανθρωπος μπει σε ενα φουρνο μικροκυματων αυτο που θα συμβει ειναι να “καει” απο μεσα προς τα εξω.[/SPOILER]
mech cannibal ευχαριστούμε για το χρόνο σου!
άμα θέλετε να συζητήσουμε κι άλλα σοβαρά εγώ εδώ θα είμαι:p
μήπως υπάρχει θρεντ για “θετικές επιστήμες” και κυρίως βιολογία και ιατρικοτέτοια να πορωθούμε Παρασκευή βράδυ?
Μπα, δε νομίζω Μαράκι. Αλλά για να ‘χουμε καλό ρώτημα, σε Βιολογία τι θα σ’ έψηνε συγκεκριμένα;
μιας και πιάσατε τα φουρνάκια χτες κάηκε ο μηχανισμός που γυρίζει τη βάση αλλά ζεσταίνει κανονικά, υπάρχει κάποιο θέμα με το φαί πέρα του ότι φαντάζομαι δε ζεσταίνει ομοιόμορφα ένα πιάτο με λίγα υγρά μέσα του? (μιας και οι ακτίνες χτυπάνε σε χ σημεία αλλά με την περιστροφή καλύπτει όλη την επιφάνεια που θέλουμε)
γιούπι! βρέθηκε ενδιαφερόμενος
επειδή διαβάζω μικροβιολογία κάτι παρεμφερές με μικροοργανισμούς και τέτοια. είναι πορωτικά
[SPOILER]ναι θα μπορουσα να διαβαζω και να μην ημουν ονλαιν. Δεν ειμαι επιδειξιομανης αλλά θέλω να ανταλλάξω απόψεις.[/SPOILER]
Δεν είσαι επιδειξιομανής Μαράκι, αλλά είσαι τεμπέλα και ψάχνεις ευκαιρία να μαλακίζεσαι στο ρόκιν.
Συγκεντρώσου και μην ενδίδεις. :thumbup:
[SPOILER]Δε με ψήνει η Μικροβιολογία, αν και ρισπέκτ φυσικά. Βρίσκω πιο ενδιαφέροντες οργανισμούς μεγαλύτερου μεγέθους (όχι μικρο-).[/SPOILER]
Αφήστε το κορίτσι. Δικιά μου είσαι 'συ Μαρία.
Εμένα με ενδιαφέρει η γενετική, αλλά καλό θα’ταν να μην αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση, το διαισθάνομαι δε θα μου βγει σε καλό.
Επειδή με τη Γενετική έχω ψυχολογικά προβλήματα ναι θα αποσυρθώ, ας αφήσουμε το ρόκιν στην ησυχία του.
ΝΑΙ θα συγκεντρωθώ 8)
Για το θέμα των φούρνων μικροκυμάτων, κάτι τελευταίο: πάρτε ένα γκατζετάκι που μετράει ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, ανάψτε τον φούρνο και μετρήστε πρώτα κοντά στον φούρνο και μετά απομακρυνόμενοι. Πάω στοίχημα το κεφάλι ενός φασίστα, ότι ακριβώς δίπλα στον φούρνο (στο 1 εκατοστό) θα είναι αρκετά υψηλά τα πεδία, ίσως και παραπάνω από τα όρια, αλλά μετά θα “πέφτουν” απότομα (αντιστρόφως ανάλογα του τετραγώνου απόστασης άλλωστε). Με λίγα λόγια, όταν είναι αναμμένος ο φούρνος, μην κάθεστε εκεί κοντά και κολλητά, καθήστε απέναντι
Παρεμπιπτόντως, πολύ υψηλά πεδία θα μετρήσετε π.χ. κοντά στην κεραία ενός ασύρματου router (πρακτικά πάνω στην κεραία και σε απόσταση 1-2 εκατοστά το πολύ).
Μεγαλύτερη απόσταση, μικρότερος δυνατός χρόνος έκθεσης και όλα ΟΚ.
MANOWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR
Αμ, εγώ. Η γενετική μου άρεσε, αλλά σα μάθημα στο σχολείο, όσο κάναμε δηλαδη, μέχρι εκεί, όχι παραπάνω. Τόσα χρόνια στη μάπα τα τρώω αυτά περί γενετικής και μπλα μπλα μπλα… μπούχτισα.
Καθώς και τη νευρολογία. Αν και, αν γινόμουν ποτέ γιατρός ή νευρολόγος ή γενετίστρια ή ψυχίατρος θα γινόμουν.
ενδιαφέροντα είναι αλλά δε το βλέπω για μένα γιατί στο τέλος θα νομίζω ότι είμαι σε νησί και κάνω παρέα με αυτούς http://www.youtube.com/watch?v=orDAKjK-wII
Maria Jane έχεις πρόχειρη μια περιγραφή/ερμηνεία των μακροφάγων; Τι είναι, τι έργο επιτελούν στον οργανισμό; Γιατί δεν βρίσκω κάτι σχετικό στον γούγλη και μου 'ρθε τώρα (κάτι διάβαζα κάπου, και αναφερόταν).
Μην πολυκοιτάς το γκουγκλ. Εγώ την τελευταία φορά που ασχολήθηκα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μου μένει το πολύ μία πενταετία ζωής.
Σαν πολύ δεν το σοβαρέψαμε το θρεντ?
MANOWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR
Για τους μακροφάγους το έψαχνα από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον
Νομίζω είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού, απλά ήθελα να μάθω πως ακριβώς λειτουργούν κλπ (η βιολογία ανέκαθεν ήταν η 2η αγάπη μου, μετά τη φυσική :roll: )
METALLICAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Και μην ξεχνάτε μετάλλι-φανς… το άλλο σ/κ έχει το Orion festival, λογικά με live streaming αργά το βραδάκι :roll:
και έπιασες το θέμα που δεν πιάνεται από πουθενά και γενικά ό,τι έχει να κάνει με ανοσοποητικό σύστημα
αλλά επειδή έκανες μια άξια από φυσικής άποψης ανάλυση πιο πανω θα προσπαθήσω κι εγώ να οργανώσω τη σκέψη μου.
Τα μακροφάγα είναι στην ουσία κύτταρα του ανοσιακού μας συστήματος και πιο συγκεκριμένα φαγοκύτταρα. Εμπλέκονται σε διάφορες “αντιδράσεις” του οργανισμού και σε ασθένειες αλλά επειδή το θέμα μπλέκεται με εκκρινόμενες ουσίες και άλλα κύτταρα θα περιοριστώ στα εξής:
Τα μακροφάγα συμμετέχουν σημαντικά σε μια φλεγμονώδη αντίδραση. Έλκονται στο σημείο της φλεγμονής αλλά αυξάνονται σημαντικά όταν η φλεγμονή επιμένει. Η παραγωγή κυτοκινών (ουσίες μεσολαβητές-σηματα της φλεγμονης), η φαγοκυττάρωση και η συμμετοχή στις ειδικές ανοσολογικές αντιδράσεις (ιδ. στο να καταστρέψουν ένα παθογόνο π.χ. μικροοργανισμό αφού παραχθούν τα ειδικά αντισώματα εναντίον του) είναι οι κυριότερες “δουλειές” τους.
Πάντως η ανοσολογία γενικότερα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
εντιτ: Πάνο παλιά που λέγαμε ό,τι καμμενο μπορείς να φανταστείς δε σου άρεσε, τώρα που σοβάρεψα πάλι. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! σε συγχωρω για σημερα μονο και μονο επειδη γιορταζεις
ΧΑΙΝΗΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Κι εγώ από “επιστημονικό” ενδιαφέρον, αλλά κόντεψα να πέσω σε κατάθλιψη.
Αφού μέχρι και στον γιατρό πήγα για να μου φύγει η ιδέα. Με απλά λόγια, μου πήγε ΝΑ. Και 'μένα μου άρεσε το βιολογικό, η φυσική είναι ό,τι πιο απεχθές.