The Young Ones

Μετά από ενδελεχείς έρευνες ανακάλυψα πως όχι μόνο τούτο το ΈΠΟΣ είναι ανέστιο (ενώ τα χαπι τρι φρεντς ξερωγω έχουνε τρία θρεντς!), αλλά πως και το όνομα της σειράς έχει αναφερθεί μόνο μία φορά (σα να λέμε ότι το παρόν θα κάνει τρελή επιτυχία)!

Ενιγουει,

The Young Ones (1982-1984)

Ανεπανάληπτη βρετανική κωμωδιάρα του BBC. Δια χειρός (και) Ben Elton -τι εννοείς ποιός είναι αυτός?!!-, με τους Rick Mayall (R.I.P.), Adrian Edmondson, Nigel Planer και Christopher Ryan ως τέσσερις άφραγκους και εκκεντρικούς-περίεργους φοιτητές που συγκατοικούν. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους Rick, έναν φωνακλά wanna-be αναρχικό και ποιητή, Vyvyan, τον βίαιο πάνκη της παρέας, Neil, τον άκακο-θύμα χίπη (και σχεδόν προγκ ροκερ! ;p) και τον Μike “the cool guy”. Η παρέα πλαισιώνεται και από τον Alexei Sayle που ενσαρκώνει διάφορα μέλη της “οικογένειας Balowski” και όλοι μαζί μπλέκονται σε -κυριολεκτικά- εκρηκτικές καταστάσεις. Ας σημειωθεί πως όλα αυτά λαμβάνουν χώρα επί πρωθυπουργίας Θάτσερ με αποτέλεσμα η πολιτική σάτιρα να έχει την τιμητική της-και να σπέρνει!

H σειρά αποτελεί μια τρελή μείξη του Flying Circus των Θεών και της μηδενικής σεναριακής συνοχής με αρρώστια, random violence, παρεκβάσεις με άκυρες σκηνές και χαρακτήρες, σκετσάκια με λαχανικά και ζώα που μιλάνε ακόμα και παρεμβολές από καρέ με “subliminal messages” ή αστείες αναφορές σε αριστουργήματα όπως “The Elephant Man” και “The Seventh Seal”. Εν ολίγοις, κανένα νόημα, σουρεαλισμός στο ζενίθ και απίστευτο χιούμορ.

Επίσης, γίνονται ενδιαφέροντα cameos (πχ Terry Jones) και τρελά crossover με το υπέρτατο Blackadder. Άλλωστε, ο Rick Mayall είναι ο ένας και μοναδικός Flashheart, ενώ και οι Edmondson και Planer έχουν εμφανιστεί στη σειρά.

Τέλος, πώς γίνεται να μη γαμάει κάτι όταν συμβαίνει αυτό :

ή αυτό :

Όσοι πιστοί προσέλθετε (και οι 3!) για ποστ λατρείας, οι υπόλοιποι…ακόμα εδώ είστε?!

Και σκεφτόμουν να τα ξαναδώ αυτές τσι μέρες. Ε εννοείται πως αγαπάμε Viv και ακαταμάχητη καφρίλα του. Μα το πικ είναι οι σουρεάλ σκηνές στο ενδιάμεσο κατά τη φτωχικιά μου έποψη. Με αποκορύφωμα τούτη δω http://youtu.be/fYHEACE-v0k?t=1m36s

^ Αχ, το 'ξερα πως είναι γραφτό μας! <3

Και ναι, η καλύτερη ενδιάμεση/άκυρη/με λαχανικά σκηνή έβα.

Καμ αν πιπολ, δείτε να γουστάρετε (και να έχω με κάποιον να συζητάω:p)!!