Ολόκληρο το "Thick As A Brick"

οπως διαβασαμε:
http://www.rocking.gr/news/O_Ian_Anderson_tha_ermineusei_olokliro_to_Thick_As_A_Brick_stin_periodeia_tou__Epeteiako_box_set_tou_Aqualung_se_kukloforia/10628/

Και ακομα μια φορα ως αγανακτησμενος φαν λεω…
ασε τα παλια και βγαλε κανα καινουριο δισκο… αφου δεν τραβαει η φωνη σου και γενικα το Group για τετοιες μουσικες.

το aqualang το εχεις κυκλοφορυσει σε τοσες εκδοσεις βγαλε επιτελους το Live at Paris του 1975 και τα Live της περιοδου Passion play να χαρουμε!

Θα ακούσουμε όλο το Thick As A Brick ? 8O8O

Με χάνετε…

Ας είναι, φερτε τους ξανά από εδώ λέμε και ας είναι ο Anderson γεροπαράξενος! :stuck_out_tongue:

Ναι, δεν θα ήταν και η χειρότερη είδηση αυτό…

Είμαι σε κατάσταση κρίσης από την ώρα που το διάβασα. Μακάρι να έρθει κι εδώ, για να μην ξενιτευόμαστε πάλι δηλαδή, όχι ότι υπάρχει περίπτωση να το χάσω… Παίζει να είμαι πιο ενθουσιασμένος από όσο ήμουν για την περιοδεία του The Wall…

Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι ότι παίζει να μην δούμε πάλι Barre, αφού απ’ ό,τι κατάλαβα το κάνει με την προσωπική του μπάντα και όχι με τους Tull. Ας είναι όμως. Άντε και Passion Play του χρόνου! :smiley:

Εκ πρώτης όψεως ο Ian μας εκπλήσσει (ευχάριστα) καθώς πρόκειται για ένα μουσικό με τρέχουσα προσφορά, ενεργό και δημιουργικό ο οποίος χωρίς να έχει αποκηρύξει τα έργα της νιότης του προτιμά να δίνει βάρος στο πρόσφατο παρελθόν και το παρόν του και δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες βουτιές στο σεντούκι με τους “αρχαίους” θησαυρούς του.

Μετά από ωριμότερη σκέψη διαφαίνεται ίσως μια προσπάθεια το όλο happening να γίνει ένα “πανυγηράκι” με guest εμφανίσεις, video, χορευτικά και δε συμμαζεύεται. Ωραία δεν είναι όλα αυτά, θα με ρωτήσετε. Ναι, θα σας απαντήσω, αλλά μήπως πίσω από αυτά κρύβεται μια προσπάθεια αύξησης του “εφάπαξ” κομποδέματος του μεγάλου καλλιτέχνη δίχως να εκτίθεται η αδυναμία της φωνής του, μιας φωνής που ήταν κάποτε από τις εκφραστικότερες και χαρακτηριστικότερες στο χώρο του blues/folk/progressive rock;

Στο τέλος όμως μας κερδίζει ο ενθουσιασμός και μας επιβάλει να παρακολουθήσουμε το δίχως άλλο το προαναφερθέν “πανυγηράκι” για να μυρίσουμε λίγο από το άρωμα της δόξας που είχαν οι Jethro Tull στην ακμή τους, έχοντας βαθιά κρυμμένη μιαν ελπίδα ότι μπορεί, σε κάποια live, να κάνει την εμφάνισή του κάποιος φίλος από την παλιά εκείνη εποχή…

Toν Νταλάρα να μη μου βγάλει πάλι στη σκηνή και ας κάνει ό,τι άλλο θέλει! :stuck_out_tongue:

o Ian για μενα εχει πεσει στην παγιδα του “εμπορικου” Live για να μαζευει λεφτακια γιατι ερχονται γεραματα.
λογικο μια τετοια ανακοινωση να ενθουσιασει πολυ κοσμο και να τον πεισει να ξαναπαει να δει τον Ian.
αλλα δυστηχος ουτε ο Ιαν ουτε το Group το "εχει"
τι θελω να πω. οταν πας να ακουσεις αυτον το δισκο live εχεις στο μυαλο σου τον ηχο του δισκου! οποτε θελεις να τα ακουσεις ιδια! και δυστηχος δεν γινετε να ακουστει ιδιο ιδικα που πλεον ο Ian δεν μπορει να τραγουδισει. Επιαης το Group εχει πολυ συγχρονο ηχο και θα ακουστει καπως. και θα γυρισετε να μου πειτε “και τι πειραζει ρε πτσιλε?” και θα σας πω ναι πειραζει γιατι θα προτιμουσα ο Ian να μην αναλωνεται στο να προσπαθει να ξαναπαιξει το Thich αλλα να γραφει και να μας παρουσιαζει καινουρια μουσικη!
εγω σαν τιτανοτεραστιος φαν των jethro tull αλλα και του Ian θα ξαναπαω σε Live τους μονο οταν παιξουν τραγουδια απο το 90 και μετα και φυσξικα καινουριο υλικο! οχι παπαριες τυπου xmas album και Living with the past κατι τετοιο δλδ

Πτσιλέ :stuck_out_tongue: δεν έχεις άδικο σε αυτό αλλά από την άλλη υπάρχει και κόσμος που δεν παράτησε ποτέ τους Tull και περιμένει να ακούσει ανακοίνωση για Thick για να σηκωθεί από τον καναπέ. Εγώ για παράδειγμα όποτε έρχονται πάω και τους βλέπω και ας παίξουν ό,τι θέλουν! Γιατί περνάω καλά στις συναυλίες τους και γουστάρω. Και ας έχουν γεράσει και αλλάξει. Γιατί μήπως εγώ δεν έχω μεγαλώσει και αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια; :stuck_out_tongue:
Μόνο πέρυσι ξενέρωσα που τον συνάντησα στη Μαλακάσα και η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη! [-X

εγω πλεον βαριεμαι τις συναυλιες των jethro tull. αμα ειναι να ακουω “συγχρονες” διασκευες παλιων κοματιων τους με τραγικη φωνη προτιμω να βαλω το bootleg απο τα 70ς και να γουσταρω.

εχω παει να μιλησω αρκετες φορες στο Ian μονο μια μου μιλησε και μου εδωσε αυτογραφο τις αλλες με εδιωχνε :(:stuck_out_tongue:

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλύτερο για όλους - και για μας και για τον Ian και την τσέπη του - αντί να κάνει συναυλίες με τα παλιά αριστουργήματα που δε μπορεί να τραγουδήσει ή να λέει μόνον τα καινούρια, να κάνει αυτό που λέι ο φίλος bluezlick: να βγάλει τα παλιά live που έχει στοκ σε ήχο και (:wink: εικόνα.
Αλήθεια υπάρχει ζωντανό υλικό από την περίοδο του Passion Play; 8O8O8O

Τι ακριβώς έκανε (ή δεν έκανε);

Πριν τον συναντήσουμε ήδη ξεκίνησε το ξενέρωμα: Mία παρατρεχάμενη μας ενημέρωσε να μην του προτείνουμε τα χέρια μας γιατί “ο Ian δεν κάνει χειραψίες” και να μην του δώσουμε περισσότερα από ένα αντικείμενο ο καθένας μας για υπογραφή…
Όλοι οι υπόλοιποι στην μπάντα ήταν μία χαρά και υπέγραφαν ό,τι τους έδινες μόνο για τον Ian ίσχυαν οι “κανόνες”, μεγάλο ξενέρωμα…

Βασικά είναι δικαίωμα του να μην γουστάρει πολλά με τους οπαδούς ή να πιστεύει πως πριν πάω να τον συναντήσω έριξα ένα κατούρημα μέσα στις πρασινάδες της Μαλακάσας οπότε να μην θέλει να μου σφίξει το χέρι που την τίναξε και δεν πλύθηκε… :stuck_out_tongue:
Αλλά ας πεί “δεν γουστάρω να συναντώ το κοινό μου”. Τέλος! Έτσι όπως το κάνει είναι πολύ χειρότερα!

Ακριβώς και γω τια ίδια Mule. Είχα κερδίσει meet & greet νομίζω από δω για Σαλόνικα και ήρθε ένας και μας είπε τι και πως. Οκ μια φωτό που ήθελα στην τελική βγήκα και τσίμπησα και 2 τζιφρες τελικά αφού πάσαρα ένα δισκάκι στον ‘παρατρεχάμενο’ αλλά λίγο πιο κουλ δεν θα πείραζε.

Βέβαια απ’την άλλη αν δεν ήταν πάντα γεροπαράξενος ο Ian δεν θα έγραφε ποτέ αυτά που έγραψε μάλλον :slight_smile:

1ον αυτο ειναι δικο μου κολημα. :lol:
αγαπαω τοσο πολυ τους Tull που δεν μπορω να τους ακουω/βλεπω ετσι.

2οναπο περιοδο Passion Play υπαρχει και ηχος και εικονα.
εχω διαβασει ιστοριες με το πως παιζανε αλλα εχω και δει και κατι setlist και κλαιω…
επισης ΠΡΕΠΕΙ να κυκλοφορησει το Live at Paris περιοδος minstrel in the Gallery
δες και κλαψε http://www.youtube.com/watch?v=jeiSnpDuuMY
barlow και Jeffrey Μαζι… ακου το ομονημο κοματι!
ΣΚΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

επισης να προσθεσω και το Live at Tampa Stadium το 1976…


και υπαρχουν και αλλα πολλα…

Τι δεν έδωσε ούτε “αγκώνα” όπως συνηθίζει;;:lol::lol:

Χεχε, μάλιστα είχε ονομάσει ολόκληρη περιοδεία “Rubbing Elbows”. Μάλλον φοβάται μήπως με κάποιον τρόπο τραυματιστεί - τρελό ίσως αλλά παίζει να του έχει συμβεί γι’ αυτό να είναι τόσο προσεκτικός.

Βασικά είναι υποχόνδριος και δε θέλει να αγγίζει άλλα άτομα :wink:

Aυτά είναι ρε Σάκη!
Κοίτα, νομίζω στο έχω ξαναπεί για μένα η κορυφαία εμφάνιση τους στην Ελλάδα (και τις έχω δεί σχεδόν όλες) ήταν το καλοκαίρι του '91 στη Λεωφόρο όταν έπαιξαν μετά τον Santana.

Ήταν η εμφάνιση με τον Ακατανόμαστο ή μήπως αυτή ήταν την επόμενη χρονιά;

Όχι, ο ακατανόμαστος ήταν ένα χρόνο μετά, σε intimate κλειστό χώρο, σε ένα θέατρο χαμηλά στην Ιπποκράτους.

“Ρούμπυ Τιούσντεεεεεεεεεεεϊι” με ανατολίτικο νταλγκά στη φωνή… #-o:lol: