Thin Lizzy 9/11/12 Αθήνα (Gagarin 205),10/11/12 Θεσσαλονίκη(Principal)

Οι Thin Lizzy στην Ελλάδα. Στις 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα , Fuzz club & στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, Principal theatre :smiley:

Thin Lizzy δεν ειναι…αλλα και μονο με τις αλμπουμαρες με τις οποιες εχουμε μεγαλωσει θα τιμησουμε στην Θεσσαλονικη!! Θα μου αρεσε να ονομαζοντουσαν ως tribute στους Thin Lizzy. Θα ηταν πολυ πιο τιμιο…Thin Lizzy ηταν ο Lynott…τελεια και παυλα…Χωρις τον Phil δεν υπαρχουν…Αλλα θα παμε να ακουσουμε τα τραγουδια…

Δε ξέρω τι λέτε, εγώ θα πάω σίγουρα και θα κλάψω έχοντας πλήρη γνώση περί τίνος πρόκειται. Είναι από τις περιπτώσεις που λες αν δε γουστάρεις οκ μη πας :slight_smile:

Εντάξει δεν θα έπρεπε να λέγονται Thin Lizzy. Εννοείται όμως ότι θα πάω μπουσουλώντας. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά θα δείτε Downey και Gorham

θανε αυτο το θηριο πισω απο τα τυμπανα? 8O8O8O
καλιω χοροπηδαω απο την χαρα μου!
θα τιμησουμε σιγουρα!

οσο αφορα το ονομα εγω θα προτιμουσα να λεγονται
"the Boys are Back in Town"

Αφού δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να αλλάξουν έστω και μια λέξη από το όνομα τους τους έχω χεσμενους… Επίσης από tribute μπάντες (γιατί σαν τέτοια μπορώ να τους δω!) προτιμώ τους remember lizzy γιατί εκείνοι τουλάχιστον το κάνουν για τη καυλα τους και όχι για τα φράγκα!!!

άκυρο από 'μένα!!!

Οχι άλλο Νοέμβρη γαμώ,τι θα κάνουμε:(

Ας αλλάξει κάποιος στον τίτλο το Fuzz με το Gagarin…

Μαλλον θα τιμησω, εξαρταται και απο τα οικονομικα, οπως και απο το διαβασμα…αλλα καυλες και μονο στη σκεψη που θα δουμε Wharton, Gorham & Downey, καθως και τον μπασισταρα Marco Mendoza…John Sykes στις lead κιθαρες αν ειχαν και τι στον κοσμο…

τους είχα δει στην αγγλία το 2000 με sykes κιθάρα-φωνητικά,gorham,warthon,mendoza,και στα drums τον tommy aldridge.
Σε όλες τις συναυλίες πάντως το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι για τον phil lynnοt.
Δεν λειτουργούν σαν “ασέβεια” όπως παρουστηκε από π.χ τον χρονόπουλο(hammer) χρησιμοποιόντας το όνομα,απλά είναι ευκαιρία να έχουν περισσότερο κόσμο στις συναυλίες.Είναι καλό να ακούγονται αυτά τα κομμάτια από 3 αυθεντικά μέλη.
Οι lizzy για μένα,ήταν στα συγκροτήματα πρώτης κατηγορίας μαζί με purle,zeppelin,sabbath και από πλευράς επιδραστικότητας αν σκεφτεί κανείς ότι oi bon jovi,maiden,metallica,διασκευασαν κομμάτια τους.
Και χωρίς αμφισβήτηση το κορυφαίο ιρλανδικό group(ο rory θεωρείται solo ,ποιός bono?, them-van morisson χωρίς διάρκεια)
Και μακάρι να παίξουν το κορυφαίο black rose.

Σόρυ για το off topic αλλά Van Morrison χωρίς διάρκεια???Χμμμμ…

xωρίς μεγάλη διάρκεια ήταν oi them ο van morisson θεωρείται πολύ μεγάλος στην ιρλανδία(αλλά και αυτός είναι σολο)

αν δεν λειτουργούν σαν ασέβεια όπως λες και έχουν σκοπό να τιμήσουν τον lynott τότε γιατί ψάχνονται να βγάλουν νέο αλμουμ??
επίσης αν ο σκοπός τους ήταν αυτός γιατί τσεπωνουν τα φράγκα και δεν τα δίνουν σε κανένα ίδρυμα ή οτιδήποτε τέλος πάντων?

Τίποτα φίλε… Όλα για τη τσεπαρα και στ’αρχιδια τους ο Φιλ!!!

Απλα, κατι που το σκεφτομαι πολυ καιρο τωρα: δεν μπορω να δεχτω οτι οι Lizzy ηταν ΜΟΝΟ ο Phil, οτι ο Phil ηταν ενα ειδος δικτατορα μεσα στη μπαντα, και οτι οι υπολοιποι μουσικοι ηταν απλα κομπαρσοι. Σιγουρα, ηταν ο mainman, ο συνθετης του μεγαλυτερου ογκου των κομματιων αλλα

α) ενα κομματι, απο τη στιγμη που θα το παρουσιασει σε πρωταρχικη μορφη αυτος που ειχε την εμπνευση, μεχρι να ηχογραφηθει, περναει απο επεξεργασια, και δεχεται προσθηκες και αφαιρεσεις απο ολα τα μελη της μπαντας, εκτος και αν μιλαμε για ενα προσωπικο προτζεκτ.
β) ο Gorham, ο Downey, o Sykes, o Moore, o Wharton, δεν ηταν τιποτα τυχαιοι μουσικοι. Ειχαν αναμφιβολα δικο τους στιλ, και ειμαι σιγουρος οτι χωρις αυτους οι Lizzy θα ηταν μια ακομα μπαντα της σειρας. Χημεια σαν αυτη μεταξυ Lynott, Gorham & Downey, εχει βρεθει σε πολυ μετρημενες μπαντες.

Thin Lizzy χωρις τον Lynott δεν ειναι Thin Lizzy, αλλα τουλαχιστον οι Gorham & Downey (ειδικα ο δευτερος) ειναι το ιδιο Thin Lizzy με τον Phil. Και ας ακουγεται ασεβες αυτο που λεω. Και ας ειναι ο Lynott ενας απο τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες ολων των εποχων.

ΥΓ το σωστο, βεβαια, θα ηταν να περιοδευσουν με ονομα τυπου Thin Lizzy Disciples, οπως εκαναν και τα μελη της μπαντας του Dio.

Κοίτα Πάνο, αυτό που λες είναι για το σύνολο της μπάντας είναι σωστο, απλά το θέμα είναι ότι όταν το βασικό μέλος (σημαια) μιας μπάντας “φεύγει” (όχι αποχωρεί οικειοθελώς βλ. Tate) προσωπική μου γνώμη είναι ότι η μπάντα πρέπει να σταματάει από την ενεργό δράση και αν γουστάρει να κάνει κάνα live που και που, με άλλο όνομα για να τιμήσει αυτόν που έφυγε!!!
εγώ έτσι το βλέπω… Δηλαδή σα να μου λέτε τώρα, θα φύγει ο geddy lee (φτου φτου σκόρδα!!!) και οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν ως rush… Ε δε γίνονται αυτά!!!

mariner όλοι συμφωνούμε μαζί σου ότι είναι λάθος το όνομα. Απλά κάποιοι από εμας θα πάμε και πιστεύουμε ότι θα περάσουμε καλά. Γιατί θα δούμε θρύλους (ο Downey είναι από τους αγαπημένους μου drummer γενικότερα). Εντάξει στο τέλος τέλος δε θα λέμε ότι είδαμε Lizzy. I can live with that.

Χαχα… Οκ!! Να πάτε ρε παιδιά, δε σας κρατάω, και να περάσετε τελεια!!! Απλά είπα τη γνώμη μου!!! :slight_smile:

Όπως δεν υπάρχουν Motorhead χωρίς Lemmy, δεν υπάρχουν και Thin Lizzy χωρις Phil.

Κατά τα άλλα, σίγουρα θα είναι ωραία και καλά να περάσετε όσοι πάτε :).

το οτι ειναι στο fuzz ειναι και αυτο ενα μειον ε?

Λάθος thread.