Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

Ωπ, σωστός ο Voider!

‘’[B]Videodrome[/B]’’(1983) του [B]David Cronenberg[/B]

To [B]??Videodrome??[/B]ηταν μια από τις λιγες ταινιες του [B]David Cronenberg[/B] που δεν ειχα δει.Προκειται για μια πολυ ιδιαιτερο film από πολλες αποψεις.Σκηνοθετικα είναι στιβαρo,αν και παραπλανητικo και μη σαφες,ενώ από σεναριακης αποψης είναι μπλεγμενο εσκεμμενα καθως δεν καταλαβαινεις παντα αν αυτό που βλεπεις είναι η πραγματικοτητα η οι παραισθησεις του James Woods.
Εκεινο όμως που μου αρεσε είναι το ότι προκειται για μια ταινια που με περιεργο τεχνικη σχολιαζει,καταδεικνυει και κατακρινει τον τροπο που η τηλεοραση μας επηρεάζει και μας καθοδηγει καθως και το ότι ολοι μας ειμαστε καλοι στο να ασκουμε κριτικη,αλλα κατά βαθος ειμαστε λατρεις της κλειδαροτρυπας και κατά συνεπεια μας θελγει το παραξενο,το περιεργο,το γκροτεσκο και το μη συνηθισμενο.Τα εφφε της ταινιας είναι πολύ καλα για την εποχη,ενώ το αποκοσμο συμπαν της ταινιας λειτουργει καταλυτικα στην δημιουργια ατμοσφαιρας,Μην ευελπιστειτε οτι θα καταλαβετε τα παντα,όμως αυτό το αποκοσμο και αλλοκοτο περιβαλλον,με τις σεναριακες υπερβολλες και τις γοητευτικες παραισθησεις,σιγουρα δεν θα αφησει πολλους ασυγκινητους.
Eρμηνευτικα ο [B]James Woods[/B] δινει άλλη μια καταπληκτικη ερμηνεια,ενώ η ταινια αν και την παρουσιαζω σε αυτό το thread,δεν είναι τοσο b-movie,καθως κρυβει μια ιδιατερη φιλοσοφια και μια αποψη για τον τεχνοκρατικο τρομο και τα μεσα επιβολης, που την κανει να διαφοροποιειται από τη μεση αφελεια που χαρακτηριζε την πλειονοτητα των b-movies των 80?s.

Y.Γ.Στην ταινια παιζει και η [B]Debbie Harry[/B],τραγουδιστρια των [B]Blondie[/B]!

Γαματο το videodrome,απ’τα καλυτερα του Cronenberg.

Όσοι γουστάρουν Cronenberg, είναι το πρώτο απ’τα παλιά του που ξεχωρίζουν, μαζί με το Deadzone…

Αν και λίγο “εκτός” thread, ο Croneberg γάμησε και στο “Spider”.

Eιχε για μενα ξεκινησει να γαμαει απο το ‘‘The Brood’’ που προσωπικα το λατρευω!!!

Kαι το ‘‘Spider’’ ηταν φυσικα τρομερο,ισως η τελευταια μεγαλη του ταινια,αλλα ειναι αλλου υφους οπως πολυ σωστα λες Weedow!!!

Axxx, τι μου θυμίσατε…η πρώτη “ζομποταινία” ([I]περίπου-διότι παίζουν και…ΟΥΦΟ μέσα [/I]:slight_smile: )που είδα στη ζωή μου το [B]Night of the Creeps [/B]([I]το’χω σε videocassete κάπου καταχωνιασμένο[/I]… :frowning: )πολύ πρίν ανακαλύψω τον Τζωρτζ Ρομέρο, Σαμ Ρειμι και σια!

[U]Σκηνή ανθολογίας της ιστορίας του σινεμά τρόμου [/U]([I]και από τις πιο καλογυρισμένες στυλιστικά[/I]!!!), εκείνη της αρχής, λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι έναρξης, με τον Χ ([I]δεν λέω ποιος/τι- να πάτε να τη δείτε!!![/I]) που βαστά το τσεκούρι και κατευθύνεται στο καμπριολέ αμάξι, σταματημένο στην άκρη δρόμου…[B]Φρίκη!!![/B].Πρώτη φορά που την είδα, παίχτηκε στο κανάλι ET1 (απ’ όπου το’γραψα σε βιντεοκασσέτα). Δεν κατάφερα να τη ξαναβρώ εδώ σε ντιβιντί… :frowning:

Άλλη γαμάτη: Η[B] ΚΑΘΟΔΟΣ (The Descent)[/B] [I]μια αλ-φεμειλ ταινία. Για όσους δεν έχουν ξαναδεί ταινία τρόπου, δεν συνιστάται[/I]…φρίκη νέτα-σκέτα!

Το εχω στα υπ’οψιν εδω και καιρο…

‘‘Night Of The Creeps’’ ,ειπαμε γι αυτο που ειναι ειναι διασκεδαση και χαβαλες για σουβλακια,πιτσες κ μπυρες!!!

The Ward:φεσι…καθαρα αρπαχτη για κανα χαρτζιλικι του καρπεντερ φαινονται βεβαια καποιες στιγμες που σου θυμιζει οντως καρπεντερ αλλα γενικα αθλιο βαρετο ανεμπνευστο…μονο η αμπερ αξιζει…καβλαααααααααααααα:p
Night of the creeps:ταινιαρα …για χαλαρες βραδιες…
Videodrome:Αριστουργημα πολλη ζουμι και ατακες…και μια κριτικη ματια στο μελλον αμφιδρομη οντως ταινια ενδικνετε για ψυχοσωματικα συμπληροματα για την θεαση της…και τρομερο σαουντρακ απο howard shore…

και η προταση:
Repo Man(1984)

Λοιπον απο τα αγαπημενα μου ψυχοτρονικα φιλμ…χωροχρονος εξωγηινοι πανκς και απιστευτο σαουντρακ…δεν λεω για υποθεση παραπανω γιατι θα σας χαλασω την εκπληξη…ταινια με σουρεαλ τζουρες και συμβαντα γρηγορος ρυθμος και λεπτομερεια σε ατακες διαλογους…παιζουν εμιλιο εστεβεζ και ο θεος χαρυ ντιν στοντον…καλη παρεα, φου8) και μια ευχαριστη βραδια…

και καλη διασκεδασγ

Mεσα στη βδομαδα σκοπευα να δω ‘‘Repo Man’’.
Μαλλον θα το επισπευσω!!!

[B]’‘Dagon’’/B του[B] Stuart Gordon
[/B]

Ομολογω πως αν και fan του ειδους η μονη μου επαφη με τον Stuart Gordon και κατ?επεκταση τον Brian Yuzna ηταν το ??Re-Animator??.Απο την άλλη παλι,αν και φανατικος θαυμαστης του Edgar Allan Poe,Η.P Lovecraft,δεν εχω διαβασει.Αρα δεν καθομουν να δω την ταινια ως fan καποιου εκ των δυο,αλλα ως φan του ειδους,
Και φυσικα επαθα πλακα???..
Δυο ζευγαρια απολαμαβανουν τις διακοπες τους με κοτερο στα ανοιχτα ενός νησιου της Ισπανιας,αλλα όταν ξεσπαει καταιγιδα αρχιζουν τα ωραια και κυριως οταβ πηγαινει ενας εξ αυτων στο νησι για να ζητησει βοηθεια.Ο Gordon,πρεπει πραγματικα να εχει πετυχει την ατμοσφαιρα του διηγηματος του Lovecraft.Τετοια ατμοσφαιρα.τοσο μα τοσο πειστικη,δεν μπορει να μην εχει αφ?ενός σχεση με το βιβλιο κι αφ?ετερου να μην είναι επιτυχημενα δοσμενη!!!
Στα της ταινιας λοιπον,εχουμε φοεβερη ατμοσφαιρα,πειστικες ερμηνειες,τον μεγαλο Francisco Rabal ,γνωστο από τις ταινιες του με τον Luis Bunuel, και καποια εφε τα οποια αν και είναι ψιλοφτηνα,λειτουργουν αποδοτικα.Ο Gordon αποδεικνυεται για άλλη μια φορα μεγας μαστορας του τρομου,καθως η ταινια δεν κανει κοιλια,είναι στιβαρη και σφιχτοδεμενη,κλιμακωτα ρυθμικη,ενώ η επιλογη των χωρων και της μουσικης συνδραμουν καταλυτικα στη δημιουργια της καταλληλης ατμοσφαιρας.
Προσωπικα θεωρω το ??Dagon?? εξοχο δειγμα ταινιας τρομου και φυσικα από τα καλυτερα films του ειδους στα?00?s.
Εχω βαρεθει να βλεπω ταινιες της δεκαετιας που μας περασε με νεους,με κολλεγια,με συμμαζωξεις φοιτητων και κουβαδες αιματος,χωρις σεναριο και κυριως χωρις ατμοσφαιρα.Το??Dagon?? είναι συγχρονο και παλιομοδιτικο συναμα με την πολύ καλη εννοια του ορου.But they don?t make them like this anymore???

Υ.Γ.Ειχα πραγματικα πολυ καιρο να παθω τετοια πλακα με ταινια…

ειχα κλασει με το παραπανω + μεγαλο φιναλε
"We shall dive down through black abysses, and in that lair of the Deep Ones, we shall dwell amidst wonder and glory for ever."

οντως το φιναλε ειναι μεγαλειωδες οπως και οι ancient ones…

Ειδα το Dagon,οκ αρκετα καλο αλλα το περιμενα πιο χεσμεντεν.Το τελος σουπερ ναι.

Γαμω το Dagon αλλα καμια επαφη με Lovecraft. Απλα εχουν παρει σκόρπια στοιχεια απο διαφορα διηγήματα του και φτιαξαν ενα δικο τους σενάριο.

Καλά καμία ταινία που “βασίζεται σε διήγημα του Lovecraft” δεν έχει και τόση επαφή με τα βιβλία. Το Dagon ας πούμε πως είναι από τις καλές ταινίες απλά.

Μα δε βασίζεται σε διήγημα Lovecraft, ο τίτλος ειναι παραπλανητικος. Αν δδιαβασεις την ιστορία dagon δεν έχει καμία σχέση με την ταινία

Την έχω διαβάσει απλά έχω την εντύπωση πως στα credits της ταινία γίνεται αναφορά “based upon…” για αυτό το αναφέρω και εγώ.

H ταινια ‘’[B]Dagon[/B]’’ δεν βασιζεται στην μικρη ιστορια του H.P Lovecraft ‘’[B]Dagon[/B]’’,αλλα στο βιβλιο του ‘’[B]The Shadow Over Innsmouth[/B]’’.

‘’[B]Drag Me To Hell[/B]’’(2009)του [B]Sam Raimi[/B]

Moλις τελειωσα να βλεπω το ??[B]Drag Me To Hell[/B]??,το comeback δλδ στο horror genre ενός μεγαλου μαστορα του [B]Sam Raim[/B]i.Προκειται για ένα κλασσικο b-movie με χολλυγουντιανα στοιχεια βεβαια κυριως από αποψη χρηματων και παραγωγης,αλλα διατηρει κατι από τα παλια κι από τη μαεστρια του ανθρωπου που μας χαρισε τα δυο θρυλικα ??[B]Evil Dead[/B]??.
Εδω μπλεκονται αρχαιο μυθοι τσιγγανων,καταρες,μαγειες,μεντιουμ και καφετζουδες στοιχεια δλδ που οσο κλισαρισμενα κι αν είναι ,ακομη συγκινουν και γοητευουν.Αρωμα παλιο λοιπον αναδυει η τελευταια ταινια του Raimi,στην οποια μια κλασσικη bimbo,ξανθια χαζογκομενα που ψευδιζει,δουλευει σε μια τραπεζα και καλοβλεπει τη θεση του βοηθου διευθυντη.Μια τσιγγανα της ζηταει να αναστειλει την κατασχεση του σπιτιου της,αλλα εκεινη αν κ μπορει,το αρνειται.Απο εκει και περα ,καλα να περασετε.Η ταινια πιστη στις φορμες του ειδους,με πραγματικα πολύ gore και αρκετες σκηνες που σε πετανε πανω,διαθετει κι ένα υποκοφο,υποβοσκον black humour,αλλα και καποια χαζοεφφε,που όμως δεν ξενιζουν καθολου διοτι εχουν τεθει κι αυτά στο σκοπο της διασκεδασης.Δεν εχω να προσθεσω κατι άλλο,απλα αν ειστε fan του ειδους,που αρκετοι από εδώ ειστε,δειτε το αβλεπι.
Τελευταια λοιπον ειδα δυο comeback ταινιες δυο μεγαλων των ταινιων τρομου,του [B]Carpenter[/B] και του [B]Raimi[/B].Το ??[B]Drag Me To Hell[/B]?? ειναι ασυγκριτα καλυτερο από τη μουφα που λεγεται ?[B]?The Ward[/B]??.
Το τελος της ταινιας είναι φοβερο και γενικως μπορω να πω ότι την καταευχαριστηθηκα!!!