Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

Ειλικρινα ,λεει?
Ειμαι διστακτικος για Romero.
Κλασσικη περιπτωση υπερτιμημενου σκηνοθετη.
Πρωτα απ’ολα εχει κανει την ιδια ταινια(Night Of The Living Dead)5 φορες!!!(Dawn/Day/Land/Diary/Survival of The DEAD)
Ελεος,κουραστικος και στασιμος!!!

Ακριβώς αυτό…Μία ταινία παιγμένη πολλές φορές με διαφορετικούς τίτλους.

Κάτω τα χέρια από Romero ρε

Το diary πάντως είναι μακράν η χειρότερη του.

‘[B]‘Bubba Ho-Tep’[/B]’(2002) του [B]Don Coscarelli[/B]

Βλεποντας τη λιστα που εκανα προχθες με τα καλυτερα horror films της περασμενης δεκαετιας,μου ανοιξε η ορεξη να ξαναδω μετα απο χρονια το ‘’[B]Bubba Ho -Tep[/B]’’.Η ταινια με την οποια ο [B]Coscarelli [/B]επανηλθε το 2002 μετα και απο το πεμπτο(!!!) sequel του [B]Phantasm[/B],ηταν μια horror/black comedy,με τον ανεπαναληπτο για αλλη μια φορα [B]Bruce Campell[/B] και τον μακριτη πλεον [B]Ossie Davis[/B].Ο ενας υποδυεται τον [B]Elvis[/B] κι ο αλλος εχει την εντυπωση οτι ειναι ο [B]Jack Kennedy[/B]!!!Το pairing μεταξυ τους ειναι φοβερο,οι διαλογοι πανεξυπνοι και εμποτισμενοι με ευφυεστατο μαυρο humour!Κυριο θεμα ο θανατος που για αλλη μια φορα αποδεικνυεται ανικητος,αλλα η ταινια εχει μια γλυκοπικρη γευση καθως εμμενει στο οτι ολοι μας στη ζωη μας βρισκουμε και πρεπει να βρισκουμε τροπους να επιβωνουμε πιο ευχαριστα,να αυτοπαραμυθιαζομαστε διοτι η πορεια μας ουτως η αλλως ειναι προδιαγεγραμμενη οσον αφορα στην καταληξη της!!!
Δειτε το,δεν εχει σχεδον καθολου gore,αλλα ειναι μια πανεξυπνη ταινια με πολλα νοηματα!!!
Στα συν της ταινιας και η φοβερη μουσικη της!!!

πρωτον δεν ξερω αν εχει δει τις αυθεντικες ταινιες η τα remakes ?
ο romero οτι ηταν να δωσει στο κινηματογραφο το εδωσε και εχει μεινει στην ιστορια,απλα μερικες αρπαχτες δεν τον χαλαν .
οταν το 60 να εδειχνες αντερα ηταν bmovies που παιζαν σε γκαραζ(που λεει ο λογος) το night of the living εγινε επιτυχια και ανοιξαν πολλοι δρομοι για να ερθουν οι επομενοι να πλασαρουν τοσο ανετα την καφριλα τους.επισης διαβασε και για τον μαυρο που εμεινε ο μονος ζωντανος στο τελος…
επομενη ταινια dawn of the dead με σεναριο argento ,τι να πω για αυτη την ταινια ,νομιζω ειναι αυτονοητο το δειχνει μεσα απο την σαπιλα των ζομπι και που το παει…

δεν κανω τον δικηγορο του romero ,δεν το εχει αναγκη αλλωστε ,αλλα κρινε αυτα τα λιγα που εκανε στην εποχη που τα εκανε ηταν επανασταση

Αγαπητε φιλε,τον Romero δεν τον ανακαλυψα χθες,οπως λανθασμενα νομιζεις.
Δεν ειπα επισης οτι το ‘‘Night Of The Living Dead’’ δεν ειναι καλη η πρωτοποριακη ταινια.Ειπα οτι απλα ο Romero την εχει ψιλοδιασκευασει 5 φορες.Επισης μιλαω για τα αυθεντικα ρε φιλε,ποια remake?
Τωρα αυτα τα ‘‘Διαβασε να μαθεις…’‘μην τα λες σε μενα πραγματικα.
Επισης δεχθειτε οτι καποιοι εχουν διαφορετικη αποψη απο σας!!!:slight_smile:
Κι επισης συμφωνω οτι αυτα που εκανε στην εποχη του ηταν ανατρεπτικα,αλλα μετα [B]για μενα[/B] εμεινε στασιμος.
Και για να δεις οτι αυτα που λεω δεν τα λεω με προκαταληψη,θεωρω αδικημενη του ταινια και καταπληκτικη συναμα,το ‘’[B]Martin[/B]’’(1977).

Πρώτα απ’όλα να ξεκαθαρίσω ότι το Diary Of The Dead δεν είναι καμιά ταινιάρα. Είναι μια αξιοπρεπέσταση ταινία με zombies.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά το Romero, μην ξεχνάτε το concept των zombie movies. Το story ποτέ δεν είναι κάτι το πρωτότυπο και ο τύπος έχτισε μία πρωσοπική του συνταγή την οποία ακολουθεί και οτν χαρακτηρίζει από την αρχή της καριέρας του. Δεν προσπάθησε ποτέ να πάει τη δημιουργία του ακόμα πιο μπροστά γιατί δεν τον ενδιέφερε κιόλας. Το concept πάντα ήταν apocalypse, zombies στους δρόμους, χυμμένα μυαλά, νεκροί, τέλος.

Σαφώς και δεν προσπαθώ να τον υπερασπιστώ και κάθε άποψη σεβαστότατη. Απλά μην ξεχνάμε ότι όσοι πήραν τη συνταγή του και κάνανε zombie movies ποτέ δεν κατάφεραν να τον φτάσουν. Και όσοι προσπάθησαν να τον πάνε λίγο πιο μπροστά, προσπαθώντας ακόμα και να δώσουν και καλά εξηγήσεις σε διάφορα στοιχεία/αντιδράσεις των zombies απέτυχαν παταγωδώς. Τρανό παράδειγμα η τιτανοτεράστια μαλακία που λέγεται “Devil’s Playground” που τα zombie μόνο παρκούρ δεν κάνουνε!

O Romero είναι σαν του Motorhead, θέλουμε να μείνει στάσιμος και να μας δίνει ταινίες με zombie, γνήσιο rock n roll 8)

Ακριβώς έτσι… :wink:

[B][SIZE=“5”]ΠΑΡΑΚΑΛΩ;;; [/SIZE][/B]Στάσιμος, κουραστικός και υπερτιμημένος ο Ρομέρο;;;#-o8O:ban:

Καλά τι ρωτάω…έχετε χάσει επεισόδια ολκής εσείς καλέ :lol::lol::lol::stuck_out_tongue: ([I]ίσως παίζει και η ηλικία- αν είσαστε πολύ νεοτεροί μου[/I]).

Εντελώς πληροφοριακά λοιπόν, φίλοι μου, ο Ρομέρο ΔΕΝ είναι γνωστός μόνο για τις…ζομποταινίες του ([I]ντάξει, αυτές τον κάναν γνωστό[/I]) αλλά [B]και για πρωτότυπες ταινίες τρόμου και φαντασίας ΓΕΝΙΚΩΣ!![/B]

Λοιπόοοον, πάρτε χαρτί και μολύβι για να γράψετε τα απολύτως ενδεικτικά 2 ([I]και σαν τιμωρία, σας βάζω να ψαχτείτε καλά-καλά για τη λοιπή φιλμογραφία του[/I]) :

[B][COLOR=“DarkRed”]
ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΓΩ (The Dark Half)[/COLOR][/B]

*Βασισμένο σε νουβέλα του τίτανα της λογοτεχνίας τρόμου Στήβεν Κίνγκ ([I]με τον οποίο συνεργάστηκε ουκ ολίγες φορές[/I]), ο Ρομέρο εδώ κάνει την υπερβασή του, εγκαταλείποντας τις σύνηθεις ζομποταινίες για να μας δώσει μια μεγάλη ταινία πάνω στη δημιουργικότητα, τη διαφορετικότητα αλλά κυρίως για τον ΑΛΛΟ (σκοτεινό??) εαυτό μέσα μας. [I]Είναι ο άνθρωπος ικανός τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο;[/I]Εδώ ο σκηνοθέτης- όπως ο Κινγκ- απαντάει καταφατικά, βάζοντας τον άδικα υποτιμημένο Τίμοθι Χάτον να μας δώσει μια μεγάλη, απολαυστική ερμηνεία του [I]συγγραφέα με το άλτερ εγκο του που διαπράττει τον έναν στυγερό φόνο μετά τον άλλο[/I], με [B]αποκορύφωμα ταινίας τη σκηνή- ανθολογία της Ιστορίας του Κινηματογραφικού Τρόμου τα σπουργίτια να γεμίζουν σμήνη-σμήνη τον συννεφιασμένο ουρανό και στο φινάλε να…τρώνε τις σάρκες του δολοφόνου![/B]Μότο της ταινίας -΄απαιχτη: “[I]Τhe sparrows are flying again, motherfucker[/I]!”
“Αν αξίζει να τη δω” ρωτάτε; Εμ δεν σας έχω για τόσο άσχετους…

[B][COLOR=“DarkRed”]ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (CreepShow)[/COLOR][/B]

*Πάλι σε συνεργασία με τον Σ. Κινγκ και με πλειάδα γνωστών ονομάτων του “χώρου”, ο Ρομέρο -[I]σε πλέριο εφηβικό οίστρο και μεγάλα κέφια[/I]! - μας δίνει μια πρωτότυπη, απογειωτική και ανεπανάληπτη στο είδος της horror-comic-styled-movie σε μορφή σκετς/επεισοδίων ([I]βασισμένων στη κλασσική σειρά των 50’ς Tales from the Crypt , περιοδικά κομικς τρόμου που απαγορεύτηκε από την μακαρθική επιτροπή αλλά και από την Αμερικανική Επιτροπή Γονεών για τη κουλτούρα -αλη[/I][I]σμόνητες οι φώτο παιδιών που υποχρεώθηκαν να πετάξουν τεύχη του στην πυρά[/I]!). Τι να πρωτοπεί κανείς: η μια ιστορία καλύτερη από την άλλη, οι σκηνές εμπλουτίζονται με…ζωγραφιές σαν από σελίδες κομικς, φρίκη, ειρωνία, χιούμορ, αρρώστεια, όλα τα έχει και όλοι…ικανοποιημένοι! Δεν είναι τυχαίο που το στύλ γυρίσματος της ταινίας επηρρέασε πλειάδα σκηνοθετών ταινιών τρόμου όπως ο Νταν Ο’ Μπάννον,o Clive Barker, Luccio Fulci και ο Τζον Χάρρισον ([I]που γύρισε ο εκπληκτικό -αλα κρηπσοου- Tales from the Darkside.[/I]…)

Ντάξει, το Creepshow γαμεί, αν και για μερικούς θεωρείται κάπως παιδικό. Μπλε πέη, χαχαχα! Το έχω και σε αυθεντικό και μάλιστα το deluxe edition που είναι 2πλο DVD, uncut κλπ.

Αγαπητε φιλε [B]Nikο Malk[/B],ειμαι 32 και πρωτοειδα Romero στα 18 μου,αρα δεν τον ανακαλυψα τωρα.
Οι ταινιες του που αναφερεις,δλδ το ‘’[B]Dark Half[/B]’’ και το ‘’[B]Creepsshow[/B]’’ ειναι για μενα ως εξης:
1)To ‘[B]‘Dark Half[/B]’ χωρις να ειναι τρομερο,βλεπεται μια χαρα.
2)Καποιες σελιδες πιο πισω,ειχα γραψει τον Mαιο για το ‘’ [B]Creepshow [/B]’’ τα εξης:
http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4738&page=18
3)Eγωα αναφερομαι στις ζομποταινιες που μου φαινονται ιδιες.Τωρα οποιος γουσταρει γουσταρει κι οποιος δεν γουσταρει απλα δεν γοιυσταρει.
4)Aρκετα καλες ταινιες του θεωρω οπως ειπα και πιο πανω το’’[B]Martin’[/B]’(ισως η καλυτερη του για μενα),αλλα και τα ‘’[B]Monkey Shines[/B]’’ και ‘’[B]Knightriders’’[/B] .:slight_smile:

Το “Martin” αν δεν κάνω λάθος έχει πει και ο ίδιος ότι είναι η αγαπημένη του ταινία απ’όσες έχει κάνει.

Εσύ ευτυχώς! [B]Προς στιγμήν με…τρόμαξες!!![/B]:smiley:
([I]εγώ 37 ΚΑΙ ακόμα πορωμένος με δαυτά: ντροπή μου[/I] :lol:)

4)Aρκετα καλες ταινιες του θεωρω οπως ειπα και πιο πανω το’’[B]Martin’[/B]’(ισως η καλυτερη του για μενα),αλλα και τα ‘’[B]Monkey Shines[/B]’’ και ‘’[B]Knightriders’’[/B] .:slight_smile:

…και [B]παίρνεις ΑΡΙΣΤΑ!!! [/B]Αμ ποιος λέει πως δεν παραδέχομαι άλλους…;;;

γραφω οτι κανει αρπαχτες μετα απο τα σημαντικα του εργα ,μαλλον δεν μπηκες να διαβασεις απλα εγραψες μια απαντηση…
διαφορετικη αποψη δεχομαστε αλλα αν η αποψη σου εχει τρυπες ετοιμασου να δεχτεις και τις αποψεις των αλλων

The Revenant (2009) οποιος εχει γραψει εστω και μια αραδα σε αυτο θρεντ,οφειλει στον εαυτο του να τη δει εχτες. Αν στο ψαξιμο,βρειτε αναφορα σε ζομπι ή βαμπιρ,μην απογοητευτειτε οτι θα ναι κατι κλισε. Πιο πολυ σε κωμωδια παει η ταινια,αλλα και παλι το αιμα και το gore ειναι αφθονο.

έγραψα προχτές γι’αυτό εδώ http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=1267413&postcount=9030 και ναι γαμάει η ταινία!

Προς Voider[SPOILER] Η σκηνη με το δονητη δεν υπαρχει…υψιστη καφριλα και θεικο χιουμορ:wink:[/SPOILER]

Graveyard Shift(1990)

Αλλη μια ταινια βασισμενη σε νουβελα του Stephen King(απ’την συλλογη διηγηματων του “Night Shift” του 1978 ).Οχι κι απ’τις καλυτερες μεταφορες ειναι η αληθεια…Παντως τιμιο και αξιοπρεπες 80s horror,εντελως προβλεπε,για να περναει (ευχαριστα) η ωρα!

Έλα να ρέει το horror εδώ μέσααααααααα! :slight_smile: