Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

[B]Salem’s Lot[/B]

Πάνε πάνω από 10 χρόνια που είχα διαβάσει το βιβλίο του King αλλά την ταινία την είδα μόλις χθες για πρώτη φορά και μάλιστα την uncut έκδοση με διάρκεια 183 λεπτά. Πιστή μεταφορά σχεδόν σελίδα σελίδα από όσο μπορώ να θυμηθώ φυσικά, δεν πρέπει να έχει ξεστρατίσει και πολύ από το βιβλίο. Καλό θρίλερ με εκείνη την ακαταμάχητη ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '70 που σήμερα μοιάζουν πολύ καλύτερα από ότι πραγματικά είναι.

με εψησε απειρα το αποπανω, το ψαχνω τωρα

salems lot απο τα πιο γαμηστερα βιβλια του Κινγκ, θα την κατεβασω κι εγω να τη δω

αυτη του 2004 με τον Lowe δε μ ειχε ενθουσιασει ελπιζω αυτη η βερζιον να ειναι καλυτερη

‘’[B]The Brides Of Dracula[/B]’’(1960) του [B]Terence Fisher[/B]

Και πως θα μπορουσε να λειπει απο το αφιερωμα μου ταινια των [B]Hammer Studios[/B].Το ‘’[B]The Brides Of Dracula[/B]’’ υποτιθεται οτι ηταν το sequel του ‘’[B]Dracula[/B]’’ ,του 1959 με [B]Christopher Lee[/B].
Προκειται για μια εξαιρετικη ταινια γοτθικου τρομου,την οποια πραγματικα απηλαυσα.Το εργο ειναι σκηνοθετημενο απο τον πατριαρχη των [B]Hammer Studios[/B],[B]Τerence Fisher[/B],ανθρωπο που εχει σκηνοθετησει το 80% των καλυτερων ταινιων τρομου της [B]Hammer[/B] με [B]Christopher Lee[/B] και [B]Peter Cushing[/B].Στην ταινια πρωταγωνιστει ο μεγαλος [B]Peter Cushing[/B] και αλλοι ηθοποιοι του αγγλικου θεατρου της εποχης,οι οποιοι πραγματικα παιζουν στιβαρα,τυπικα κι αξιοπρεπεστατα και η ταινια μπορει απο μας πλεον να θεωρειται b movie,αλλα ουσιαστικα δεν ειναι.Η σκηνη που η ηρωιδα φιλοξενειται στην αρχη απο την Βαρωνη και οι στιχομυθιες με την υπηρετρια ειναι μοναδικης ποιοτητας.Στηνεται εξ αρχης ενα σκηνικο τρομου και μυστηριου που υποθετω οτι την εποχη που προβληθηκε η ταινια,θα πρεπει ο κοσμος να τρομαζε αρκετα!!!
Σκηνοθεσια πολυ καλη,ατμοσφαιρα,μυστηριο,ενταση,γοτθικα σκηνικα με πυργους,βαμπιρια,συμβολα και μαχη Καλου και Κακου με την τελευταια συμβολικη σκηνη στον μυλο να ειναι πραγματικα εντυπωσιακη.Οσοι ειστε fans του ειδους και θελετε ενα σκοτεινο παραμυθι με ενταση και τρομο,πραγματικα δειτε το και θα αποζημιωθειτε.Highly recommended για το ειδος!!!

Y.Γ.Dead,Deadmeat κλπ επειδη εχω καταλαβει οτι γουσταρετε τετοια κολπα,βαρεστε το αλυπητα!!!

ψιλοαπογοητευση…6 ιστοριες, 2 χαλια,1 μετρια,2 καλουτσικες και η τελευταια σε αποζημιωνει για ολα τα προηγουμενα

‘’[B]The Haunted Palace[/B]’’(1963) του [B]Roger Corman[/B]

Ενω με μπροσταρη τον αρχοντα των b movies[B] Roger Corman[/B] τα βιβλια/ιστοριες του [B]E.A.Poe[/B] εχουν μεταφερθει καλα στον κινηματογραφο ως επι το πλειστον,τα αντιστοιχα του [B]H.P Lovecraft[/B] δεν ειχαν αντιστοιχη επιτυχια,με εξαιρεση τις ταινιες του [B]Stuart Gordon[/B]!
Eδω εχουμε μια ταινια της οποιας ο μεν τιτλος ειναι δανειο απο στιχο ποιηματος του [B]Poe[/B],αλλα ουσιαστικα ειναι μεταφορα της ιστοριας του[B] H.P Lovecraft[/B], ‘’[I][B]The Case of Charles Dexter Ward[/B][/I]’’.
Πριν δω το εργο,διαβαζα δεξια κι αριστερα οτι επροκειτο για την καλυτερη μεταφορα βιβλιου του [B]Lovecraft.[/B]Δεν ειμαι απολυτος γνωστης του αντικειμενου,αλλα μαλλον ειναι.Εχοντας δει πολλες ταινιες του [B]Corman[/B] καθως και σχεδον ολες απο τις 7 συνεργασιες του με τον [B]Vincent Price[/B],εχω καταληξει οτι προκειται ισως για την καλυτερη ταινια του [B]Corman[/B] και την καλυτερη ερμηνεια/παρουσια του [B]Price [/B]μαζι με το ‘’[B]Witchfinder General[/B]’’.
Απο το ξεκινημα της η ταινια εχει θαυμαστη ατμοσφαιρα και μια εντελως haunting μουσικη συνοδεια.O [B]Price [/B]ως [B]Dexter Ward[/B] ειναι φοβερος και τα σκηνικα στον πυργο ειναι τρομακτικα και μεθυστικα.Στο πλαι του κι ο γερασμενος τοτε θρυλος του horror των 30’s-40’s,o [B]Lon Chaney[/B].O σκηνοθετης αποτυπωνει εξοχα την προκαταληψη και την μικροαστικη νοοτροπια των κατοικων που βυθισμενοι και παρασυρμενοι απο την μεροληψια,το φοβο και την προσκολληση σε δεισιδαιμονιες,εχουν επιθετικη/αμυντικη σταση απεναντι στο νεοαφιχθεν στο χωριο τους ζευγαρι.Δεν λεω αλλα,προτρεπω ολους οσοι ειναι fans του [B]Lovecraft[/B],αλλα και fans αναλογων ταινιων να την δουνε παραυτα.
Συμπερασμα:H καλυτερη ταινια του [B]Roger Corman[/B],η καλυτερη ταινια του [B]V.Price[/B] μαζι με αυτην που ηδη προανεφερα και μια απο τις καλυτερες ταινιες τρομου των 1960’s!!!

‘’[B]XTRO[/B]’’(1982) του [B]Harry Bromley Davenport[/B]

To ‘’[B]ΧΤRO[/B]’’ δεν ειναι ευκολο να το καταταξεις σε ειδος ταινιας ουτε να αποφασισεις ετσι απλα αν ειναι καλο η οχι.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ειναι περιεργο,σαπιο,τρομακτικο ,αηδιαστικο και ιδιαιτερο.Επισης μπορεις να το πεις χαζο,ηλιθιο,αφελες,αστειο,χαβαλετζιδικο και τελικα γαματο.Προκειται για ενα εντελως low-budget b-movie,εντελως cult που τελικα προτεινω να δειτε.
Χαλια παιξιμο ηθοποιων,που εχουν μια αναιτιολογητη θεατρικοτητα/σοβαροτητα στο παιξιμο,αλλα απο την αλλη καλο gore,ατμοσφαιρα,sci-fi υποθεση κι αισθητικη και ενα παλαβο σεναριο που δεν ερμηνευεται ευκολα και σιγουρα μου φαινεται πολυ φιλοδοξο.Πως να χωρεσουν ολα αυτα που βλεπουμε σε μια 80λεπτη ταινια?Και ομως χωρανε…Στα θετικα της ταινιας και τα special effects τα οποια δεδομενων των συνθηκων και τρομαζουν ,αλλα και αηδιαζουν και δεν θα τα ελεγα ψευτικα,τουναντιον μαλιστα!!!

[SPOILER]Η σκηνη της ''αναγεννησης ‘’ του εξαφανισμενου/αγνοουμενου πατερα ειναι πολυ εντυπωσιακη και τρομακτικη,αλλα τα σκηνικα με το τανκ και το στρατιωτακι δεν προκαλουν τρομο,αλλα γελιο.[/SPOILER]

Εν κατακλειδι,σαπιο,αρρωστο,με πολυ gore και μυστηριο στο τελος,ιδαιτερο film,τερμα cult!!!
Ενταξει,μοιαζει λιγο με το ‘’[B]Alien[/B]’’.Ελα μωρε,δεν εγινε και τιποτα!!!:stuck_out_tongue:

τι να πω…
οτι ηταν μια μπουρδα ηταν μεγαλη!!!
Αλλα!!! επειδή το ειδα με παρέα ρίξαμε τοσο γελιο που θα τη χαρακτήριζα θεικια για παρεα!!!
δεν βρηκα καν τραιλερ της προκοπής, μονο αυτο το ισπανικο που κανει την ταινια ακομα πιο γελεια
[B]αυτο[/B]

σεναριο: στο halloween ενα παιδακι επηρεασμένο απο ενα video game στο οποίο βοηθάει τον σατανα προσεύχεται να μπορούσε να γινει πραγματικότητα, και τσουπ εμφανίζεται αυτος ο τυπος και μαζι με το παιδάκι ξεκινούν το “μακελεμα”…!!!

Για άλλη μια φορά επανάληψη σε κλασικά και αγαπημένα.:slight_smile:

…το ‘‘Mirrors’’ βλέπω τώρα, τό’χα ξαναδεί πριν κάμποσο καιρό, με Κήθερ Σάντερλαντ…πολύ καλό θρίλερ, και με αξιόλογο σίκουελ:):!:

Μερικές ταινίες που είδα την τελευταία βδομάδα.

[B]Nude nuns with big guns[/B]

Αν και δεν έχω παρακολουθήσει το είδος του nunxploitation αυτή εδώ με τράβηξε λόγου τίτλου. Η καθολική εκκλησία ως το μεγαλύτερο καρτελ ναρκωτικών που έχει μετατρέψει τις καλόγριες σε πουτάνες πολυτελείας και μια καλόγρια που αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να αρχίσει το ξεκαθάρισμα. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο καλή όσο ακούγεται αφού στο θέμα ατάκα δεν το έχει και τόσο ενώ στο θέμα βια περίμενα περισσότερα. Έχει πάντως περισσότερα βυζιά και από ταινία πορνό :stuck_out_tongue:

[B]Village of the damned[/B]

Η κλασική ταινία του '60 που την βλέπω και πρώτη φορά. Μου έκανε εντύπωση η πολύ μικρή διάρκεια της, πάνω που έχεις μπει στο κλίμα για τα καλά τελειώνει. Κατά τα άλλα μια χαρά, πρέπει οπωσδήποτε να δω και το remake κάποια στιγμή.

[B]Fright Night[/B]

Όταν βγήκε αυτή η ταινία δεν μπορούσα να θυμηθώ αν είχα δει την πρωτότυπη. Τελικά την είχα δει και έτσι έκατσα και είδα το remake σήμερα. Μάλλον από τα καλύτερα remake ταινιών τρόμου που έχουν γίνει με άψογο cast και σεβασμό στην πρώτη ταινία. Βλέπεται πάντως και ξεχωριστά δεν είναι ανάγκη να δει κάποιος το παλιό και να αρχίσει τις συγκρίσεις. Σε σύγκριση με τα σημερινά θρίλερ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ούτε που μπορώ να θυμηθώ από πότε είχα να δω τόσο καλή ταινία με βαμπίρ (εννοώ σύγχρονη φυσικά και τα underword δεν πιάνονται γιατί εκεί το 90% είναι ο κώλος της Kate μέσα στα κολλητά δερμάτινα :roll: )

1)To ‘’[B]Nuns[/B]…’’ δεν το εχω δει,αλλα αν σου αρεσει το ειδος,δλδ το nunxploitaion και γενικοτερα το exploitation σου προτεινω να ψαξεις τις ταινιες του Πολωνου μαστορα του (nun)explotation,[B]Walerian Borowczyk[/B],αλλα και του [B]Just Jaeckin [/B].
2)To ‘’[B]Village Of The Damned[/B]’’ οντως φοβερο ,αν και μικρο σε διαρκεια.Μακρυα απο το remake του [B]Carpenter[/B],waste of time!!!
3)To ‘’[B]Fright Night[/B]’’ το remake ολοι λετε οτι τελικα αξιζει…Θα με ψησετε μου φαινεται.Εχω δει μονο την original ταινια του 1985.

Oldies but goodies…

…Και γαμω τις ταινιες!!!

Παντα ειναι goodies τα oldies!!!

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους, έπαιξε αγορά σε πακετάκι που έχει μέσα το αποπάνω, το “The Bat” με Vincent Price και το “Bride Of The Monster” με Lugosi. Και τα 3 μαζί σε ένα DVD μόνο 3,5 ευρώ από το Play. Το μόνο κακό είναι ότι κάθε ταινία είναι μονοκόμματη, δηλαδή χωρίς chapters κλπ και δεν υπάρχουν καθόλου υπότιτλοι, ούτε Αγγλικοί.

On topic:

Ενδιαφερουσα προταση,το ‘‘The Bat’’ ειναι πολυ καλο και με ανατροπη στην υποθεση.Το ‘‘The Bride Of The Monster’’ το ψαχνω με υποτιτλους καιρο,αλλα τζιφος!!!Δεν το εχω δει.

‘’[B]Βad Moon[/B]’’(1996) του [B]Eric Red[/B]

Ταινιες με λυκανθρωπους και zombies δεν ειναι οι αγαπημενες μου απο το horror genre,αν εξαιρεσει κανεις τις κλασσικες ταινιες με wherewolves με [B]Lon Chaney[/B] και [B]Bela Lugosi[/B].Tην συγκεκριμενη ταινια επελεξα να τη δω ,καπακι μετα το θεικο ‘’[B]Onibaba[/B]’’,διοτι επαιζε η γυναικαρα [B]Mariel Hemingway[/B],την οποια ειχα ερωτευτει στο ‘’[B]Manhattan’[/B]’ του [B]W.Allen[/B],στα 18 της τοτε!
Για την ταινια παιδια δεν εχω να πω πολλα.Μετρια,με πολλα κλισε,επιπεδη,ανευρη και προβλεψιμη,χωρις ατμοσφαιρα και μυστηριο,αλλα τι απαιτησεις ειναι θα μου πειτε αυτες απο μια ταινια με λυκανθρωπους στην οποια ουσιαστικα πρωταγωνιστης ειναι ενα σκυλι???
Δεν ειναι οτι δεν βλεπεται,αλλα αν δεν τη δειτε δεν χανετε και τιποτα!

Καλή μαλακία και του λόγου του…

συντομο και ενδιαφερον

Το βλέπω αυτή τη στιγμή.:wink: