…είδα το Martyrs…και έμεινα άφωνος, για αρκετή ώρα, με το πόση βία υπήρχε στο έργο…και φυσικά έμεινα με την εξήγηση του όλου θέματος στο τέλος
:):!:
…είδα το Martyrs…και έμεινα άφωνος, για αρκετή ώρα, με το πόση βία υπήρχε στο έργο…και φυσικά έμεινα με την εξήγηση του όλου θέματος στο τέλος
:):!:
αυτό το είδα μαζί με Robo-Geisha. Έχουν φάση αλλά δε καταφέρνουν βέβαια να ξεπεράσουν το Tokyo Gore Police. Πλέον ούτε ξέρω τι άλλο βγάλαν σε τέτοιο στυλάκι οι γιάπωνες, μετά το Yakuza Weapon δεν είδα ούτε το Helldriver.
Γενικά πάντως είναι άνω του μετρίου οι ταινίες τους. Κάτι κακό δεν έχω δει μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Όσο για το “Helldriver” δες το, γαμεί τα πάντα.
On topic:
Παραπάνω από απλά συμπαθητικό και σχετικά χεσιματικό…
Το descent είναι από τα καλύτερα θρίλερ της προηγούμενης δεκαετίας. Αν δεν έγινε αναφορά σε αυτό στο thread με τις καλύτερες ταινίες τρόμου των '00 τότε μιλάμε για τεράστια παράληψη
‘‘Last Hurrah For Chivalry’’(1979) του John Woo
Στις επαναληψεις ειμαι ακομη και σημερα εχουμε μια απο τις πρωτες ταινιες του αγαπημενου μου οπως εχω βαρεθει να λεω,John Woo.Σε αυτο το εργο ο Woo κανει ενα tribute στο δασκαλο του οπως εχει πολλακις πει,τον Chang Cheh.Αν δεν ξερετε τον Chang Cheh,ρωτηστε τον Tarantino να σας πει,αλλα επειδη αυτο δεν ειναι και πολυ εφκτο,σας λεω εγω οτι προκειται για τον πιο παραγωγικο σκηνοθετη kung-fu/wuxia ταινιων των δεκαετιων 1960-1970 κυριως.(Eνδεικτικα αναφερω πως αν ειστε fans του ειδους να τσεκαρετε τις ταινιαρες του Cheh,’‘Five Venoms’’,’‘One-Armed Swordsman’’ και ‘‘Five Shaolin Masters’’.)
Η ταινια μας τωρα απο την αρχη κανει τις προθεσεις της ακρως σαφεις,δλδ Σπαθι Και Ξυλο.
Eνας πλουσιος την μημερα του γαμου του με μια πορνη,δεχεται επιθεση απο τον ανταγωνιστη της οικογενειεας του και ορκισμενο εχθρο της,ο οποιος σκορπιζει πτωματα παντου.Ο πλουσιος,ανημπορος να εκδικηθει μονος του,προσλαμβανει δυο ικανοτατους μαχητες,αλλα nothing is what it seems…
Aν και υπαρχουν αφθονα σεναριακα κενα,ολα δενουν στη συνεχεια της ταινιας και παρακολουθουμε ενα ακρως εντυπωσιακο εργακι με action,αιμα και εκδικηση.Ολες αυτες οι χορογραφημενες σκηνες βιας και μαχων που απολαυσαμε πολλα χρονια μετα σε ‘‘Matrix’’ και ‘‘Crouching Tiger Hidden Dragon’’ ,προυπηρχαν φυσικα τοσο σε αυτην την ταινια ,οσο και στις ταινιες του Cheh που προανεφερα.
Για να μην το κουραζουμε το θεμα λοιπον,εγω την ταινια τη θεωρω παρα πολυ καλη για το ειδος καθως ειναι μια ταινια ακρως ΑΝΤΡΙΚΗ(:naughty::naughty::naughty:) και δειχνει ποσο μεγαλος δημιουργος θα γινοταν ο Woo,ο οποιος σε αλλη μια ταινια υμνει την αντρικη φιλια και δεν χαριζεται σε αιμα και σε δραση.
Υ.Γ.Φυσικα κι εγινε αναφορα στο ‘‘The Descent’’ στο thread που αναφερεις…
Δε θυμάμαι καθόλου αν έχει αναφερθεί ξανά αλλά ήταν μια ευκαιρία να το ποστάρω μιας και το είδα χτες το βράδυ.
‘’[B]The Legend Of The Seven Golden Vampires[/B]’’(1974) τωv [B] Roy Ward Baker[/B] και [B]Chang Cheh[/B]
Στα 1974 εχουμε τη συνεργασια αναμεσα στα φημισμενα[B] Hammer Studios[/B] και τα επισης φημισμενα [B]Shaw Brothers Studios[/B] με αποτερο σκοπο τη δημιουργια μιας ταινιας που θα συνδυαζει τον τρομο και τις πολεμικες τεχνες.Η [B]Ηammer [/B]μπορω να πω οτι εκεινη την περιοδο βρισκοταν στη δυση της,αλλα αντιθετως τα [B]Shaw Studios [/B]παρηγαγαν σε εξαιρετικα μεγαλες ποσοτητες kung fu ταινιες καποιες εκ των οποιων ειναι πραγματικα αξιολογοτατες!!
Το εν λογω sleezy/cheesy/trashy/cult αυτο ανοσιουργημα δεν ειναι για να το παρει κανεις στα σοβαρα,αλλα για να χαθει μεσα στην cult αξια του.
Ο κυνηγος βρυκολακων [B]Van Helsing[/B] δινει διαλεξη σε ενα πανεπιστημιο μια πολης της Κινας.Οι θεωριες του περι βρυκολακων τυγχανουν της αποδοκιμασιας των παρισταμενων,πλην ενος ο οποιος πλησιαζει τον καθηγητη και του ζηταει να πρωτοστατησει σε μια αποστολη στη Γη των προγονων του με σκοπο την εξοντωση των εξι εναπομειναντων βρυκολακων,καθως ο ενας ειχε σσκοτωθει απο τον παππου του.
Αυτο που ακολουθει ειναι μια περιπετεια στην οποια πρωταγωνιστουν ιπταμενοι βρυκολακες που παιζουν καρατε/ξυλο και γενικοτερα μονομαχουν με τους επισκεπτες.
Οι martial arts λογω [B]Shaw Brothers[/B] και [B]Bruce Lee[/B] εκεινη την εποχη ηταν στο απογειο της δοξας τους και στην ταινια,αν και uncredited,σκηνοθετικο ποστο εχει και ο πιο παραγωγικος σκηνοθετης των studios,ο [B]Chang Cheh[/B].
Προσωπικα καταευχαριστηθηκα την ταινια και ο [B]Peter Cushing[/B] ακομη και σε μια τετοια ταινια που δεν προυποθετει ιδιατερες υποκριτικες ικανοτητες,αποδεικνυει με τον μειληχιο τροπο του και το επιβλητικο του υφος,ποσο μεγαλη μορφη ηταν.
Παιδια καλα να περασετε,μιλαμε για uber-cult καταστασεις!!!
τι να γράψεις εδώ μωρέ, cubaneiro zombies, όπως έχουμε κι εμείς το Κακό, κάθε χώρα πλέον κι από μία ζομποταινία, οι ζομπόφιλοι θα τη βρούν ενδιαφέρον.
Εγώ πάντως είδα επιτέλους το παρακάτω και έχω να πω πως η ατμόσφαιρά του γάμησε.
Φοβερο το ‘’[B]The Serpent And The Rainbow[/B]’’!!!
οντως γαμει αυτη η ταινια!!!
σε αλλα νεα
μολις ανακαλυψα οτι το SKY
εχει horror channel
το οποιο χθες εδειξε το one eye monster (αυτο με τον ron jeremy που πεθαινει και η π…τσα αρχιζει να σκοτωνει κοσμο)
και προχθες ειχε 2 ταινιες καπακι με τα εξης ονοματα:
nude nuns with big guns
και
dead hooker in a trunk!!!
ΑΓΑΠΑΩ!!!
Είδα αυτό σήμερα. Πρώτη φορά σε ταινία της hammer είδα τον Lee σε ρόλο καλού. Αφού ξεπέρασα το πολιτισμικό σοκ, είδα μια καλή ταινία γενικά ταινία με την γνωστή ατμόσφαιρα hammer αν και δεν εντυπωσιάστηκα και τόσο πολύ όσο ο φίλος jiopas
Πάντως επικό το σεναριακό εύρημα σε αυτές τις ταινίες του είδους όταν θέλουν να προχωρήσουν λίγο την ιστορία κάποιων β’ χαρακτήρων και ξαφνικά βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να λέει πως έχει μια άλλη δουλειά που πρέπει να κάνει (που δεν βλέπουμε ποτέ πια είναι) και εξαφανίζεται από την ταινία για ένα μικρό διάστημα :lol::lol:
Ταϋλάνδη μαδαφάκαζ!
‘’[B]The Pearl Of Death[/B]’’(1944) του [B]Roy William Neill[/B]
Εχω πολλες φορες πει κι εδω μεσα οτι θεωρω προσωπικα τον [B]Basil Rathbone τ[/B]ον καλυτερο [B]Sherlock Holmes[/B] και τον [B] Nigel Bruce[/B] τον καλυτερο [B]Dr Watson[/B] και κατ’επεκταση το pairing μεταξυ τους ιδεατο!
Με σκηνοοθετη τον[B] Roy William Neil [/B]εγιναν συνολικα γυρω στις δεκαπεντε περιπου μεταφορες βιβλιων του [B]Sir Arthur Conan Doyle[/B] ,εκ των οποιοων ολες διακρινονται για το μυστηριο τους,την εξαιρετικη τους καλλιτεχνικη ποιοτητα,τη σκοτεινη φωτογραφια ,την κινηματογραφιση ολων των σκοτεινων σημειων του Λονδινου,το σαρκαστικο,βρετανικο,φλεγματικο humour και φυσικα την εμφαση στη λεπτομερεια.
Την συγκεκριμενη ταινια(αν και δεν εχω δει ολες τις μεταφορες,αλλα σχεδον ολες)τη θεωρω απο τις top 3 της σειρας.Ο [B]Holmes[/B] εδω κυνηγαει τον επικινδυνο απατεωνα [B]Conover[/B] ο οποιος με συνεργατη εναν κακασχημο,αλλα εξαιρετικα δυνατο ανδρα,σπερνουν τον τρομο και το φονο σε ανυποψιαστα θυματα του Λονδινου με στοχο να βρουνε το ξακουστο ‘’[B]Borgia Pearl[/B]’’.
Η ταινια ειναι παρα πολυ καλη και η ιστορια εκτυλισσεται με σταθερο ρυθμο,εντεινοντας την αγωνια.Φυσικα υπαρχουν καποιες ευκολιες που κανουν το εργο του detective καπως πιο απλα,αλλα σε αυτα τα 70 λεπτα του εργου περναμε πολυ καλα και μεταφερομαστε σε μια εποχη και σε ενα στυλ κινηματογραφισης που δυστυχως εκλειπει πλεον.
Προσωπικα σας προτρεπω να ψαξετε ολες τις ταινιες της σειρας διοτι αξιζουν ολες τους!
‘’[B]Cronos[/B]’’(1993) του [B]Guillermo Del Toro[/B]
Το ‘’[B]Cronos[/B]’’ ,που αποτελει την πρωτη σκηνοθετικη προσπαθεια του [B]Guillermo Del Toro[/B],δεν το λες b movie,ειναι ομως σιγουρα horror.H ταινια ξεκιναει με την αναφορα σε καποια ‘‘ιστορικα’’ γεγονοτα,οπου καποιος αλχημιστης ειχε εφευρει εναν μηχανισμο ο οποιος ηταν ικανος να χαρισει την αιωνια ζωη.Μετα απο αρκετα χρονια μεσα σε ενα αγαλματιδιο,που βρισκεται σε μια αντικερι,υπαρχει ο μηχανισμος τον οποιο τυχαια ανακαλυπτει ο ιδιοκτητης και παθαινει ενα ειδος εθισμου μαζι του,ενω καποιος αρρωστος συλλεκτης ,με σκοπο να ζησει παραπανω,διεκδικει τη συσκευη.
Η ταινια αρχιζει πολυ δυνατα και μεχρι το πρωτο μισαωρο περιπου σε κραταει καθηλωμενο να δεις τι θα γινει παρακατω,αλλα καπου κανει κοιλια και χανει το ρυθμο της.Ετσι ,αν και το δυνατο της χαρτι ειναι η ατμοσφαιρα,που παραμενει σε υψηλα επιπεδα μεχρι τελους,η ταινια τελικα δεν πιανει κορυφαια επιπεδα και συγκριτικα με τις αρχικες τις προθεσεις,δεν ανταποκρινεται.
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ειναι κακη.Οπως ειπα εχει ατμοσφαιρα και παιζουν δυο σχεδον μονιμοι συνεργατες του [B]Del Toro[/B],η σκατοφατσα [B]Ron Perlman[/B] και ο Αργεντινος ηθοποιος[B] Federico Luppi[/B].Πολυ καλη μουσικη,μυστηριο,ατμοσφαιρα και μυστικισμος,αλλα κατι της ελειπε για να ειναι κορυφαια…
Σίγουρα όχι τόσο καλό όσο το πρώτο…
χααχαχ αν ειναι δυνατον το ειδα πριν απο 3 βδομαδες, πολυ καλο εργακι ομως με ιδιαιτερα απογοητευτικο (ξενερωτο) φιναλε!
‘’[B]Musallat[/B]’’(2007) του [B]Alper Mestçi[/B]
Τουρκικο horror film!!!’‘Mα,ειναι δυνατον?’’,θα μου πειτε.Κι ομως ειναι και ειναι καλο το ατιμο!
Ενας νεος,μεταναστευει στο Βερολινο για να βελτιωσει τη ζωη του,αλλα εκει βασανιζεται απο εφιαλτες τοσο οταν κοιμαται οσο κι οταν δεν κοιμαται.Ο παιδικος του φιλος που τον βοηθαει στη Γερμανια,κανει ο,τι μπορει για να τον ηρεμησει,αλλα εκεινος συνεχιζει να μην ειναι καλα κι αποφασιζει ανεπιτυχως να αυτοκτονησει.Ετσι αποφασιζουν να γυρισουν στην Τουρκια και στο χωριο,αφου πρωτα ομως κανουν μια σταση στην Κωνσταντινουπολη οπου επισκεπτονται ενα εμπειρο μεντιουμ προκειμενου να τους βοηθησει!
Αν και μου θυμισε λιγο τηλεοπτικη παραγωγη σε σημεια,το ‘’[B]Musallat[/B]’’,χωρις να ειναι αριστουργημα, ειναι ενα αξιολογο,ατμοσφαιρικοτατο,μεταφυσικο film που με λιγοστα εξοδα και αντιστοιχο budget κατορθωνει να τραβηξει την προσοχη μας και να το παρακολουθησουμε ευχαριστα.
Μου αρεσε αρκετα το παιξιμο του ηθοποιου που κανει το μεντιουμ,ο οποιος μπορει μεν να μοιαζει με ταβερνιαρη μπαρμπα,αλλα νομιζω οτι ο ρολος του παει γαντι.Επισης στην ταινια επιστρατευονται και διαφορες θειτσες με τσεμπερια και φακιολια με σκοπο να μας τρομαξουν και να δημιουργηθει μια folk τρομακτικη ατμοσφαιρα,αλλα περα απο το στιγμιαιο γελιο που προκαλειται,μια χαρα ολα εξυπηρετουν το σκοπο τους,οπως και τα ψιλοαστεια special effects που υπαρχουν.
Ειπαμε οτι δεν ειναι το αριστουργημα του αιωνα,αλλα αξιζει τον κοπο και πραγματικα ειναι κριμα που στην Ελλαδα δεν εχουμε αναλογες προσπαθειες.(Και μη μου πειτε για το ‘’[B]Κακο[/B]’’ ,γιατι γελαει ο κοσμος).
Πολύ συμπαθητική ταινία από Αγγλία μεριά που σου γαμάει την ψυχή.
Επειδη βαριεμαι να ξαναγραψω αποψη για το ‘‘Heartless’’ κανω copy/paste απο παλιοτερο post μου.
‘‘Ηeartless’’(2009)του Philip Ridley
Εχοντας δει το '‘The Reflecting Skin’'του Philip Ridley,ταινια που προσωπικα λετρευω,ειχα περιεργεια και προσμονη να δω το ‘‘Heartless’’,πρωτη του ταινια μετα απο 14 χρονια.Η ταινια εχει σκοτεινη ατμοσφαιρα,μυστηριο και πολυ σκοταδι,αλλα απο ενα σημειο κ μετα χανεται,αποπροσανατολιζεται,αν και στην τελικη ειναι ενδιαφερον το που το παει,και κατ’επεκταση κουραζει.
Δεν ειναι κακη ταινια,αλλα δεν ειναι κ πολυ καλη,παρα το γεγονος οτι κ καλες ερμηνειες εχει κ δυνατη ατμοσφαιρα.
Δεν ειναι για ολα τα γουστα βεβαια.Την συγκαταλεγει κανεις στο horror ειδος,αλλα μην περιμενετε gore και κουβαδες αιματος(αν και υπαρχουν καποιες ακραιες σκηνες).Αντ’αυτου εχουμε αλλη μια ταινια με επιρροες απο Faust και πουλημα της ψυχης στο διαβολο με πολλαπλους συμβολισμους.