Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

‘’[B]The Killer[/B]’’(1989) του [B]John Woo[/B]!!!

Ας υποθεσουμε οτι δουλευω για ενα περιοδικο κινηματογραφου η ενα site που ασχολειται με το cinema,και με εστελναν να παρω συνεντευξη απο τον [B]Quentin Tarantino[/B] και ειχα λογω χρονου μονο μια ερωτηση να του κανω.
Αυτη η ερωτηση θα ηταν :’‘Ποιος σκηνοθετης θα ηθελες να ησουν ,αν δεν ησουν ο [B]Tarantino[/B]?’‘
Θα επαιζα εκ των προτερων το σπιτι μου οτι η απαντηση θα ηταν :’‘O [B]John Woo [/B]φυσικα!!!’’.
Eπειδη ομως ουτε ο [B]Τara[/B] ειναι [B]John Woo[/B],ουτε ο [B]John Woo[/B] ειναι πλεον ο [B]John Woo[/B](κι εγω θεοποιω αυστηρα τον προ [B]Hollywood[/B] [B]John Woo[/B]), παμε να σας πω για την ταινιαρα αυτην που αυτη ηταν μαλλον η πεμπτη φορα που την εβλεπα.

Ενας μοναχικος hit-man(ακριβως οπως ο [B]Alain Delon [/B]στο ‘’[B]Le Samurai[/B]’’ απο το οποιο ειναι πολυ επηρεασμενο το ‘’[B]The Killer[/B]’’) αναλαμβανει συμβολαια θανατου.Στη δουλεια του ομως γινονται και πολλα ατυχηματα,αλλα αυτος τα αντιμετωπιζει με συναισθημα και πονο.Στο κυνηγι του ενας αστυνομικος με τον οποιο ο δολοφονος ειναι τοσο κοντα οσο κια μακρυα…

Τα πιστολιδια που εχει αυτη η ταινια πραγματικα ειναι αναριθμητα οπως και οι εντυπωσιακες over the top action σκηνες με την χορογραφημενη βια,πολυ πριν γινει της μοδας με το ‘’[B]Matrix[/B]’’.
Επισης σε αλλη μια ταινια βλεπουμε την εμμονη του [B]Woo[/B] με τα περιστερια,συμβολο που νομιζω χρησιμοποιει σε ολες του σχεδον τις ταινιες πριν και μετα [B]Hong-Kong[/B].Μνεια φυσικα και στο αγαπημενο παιδι του [B]Woo[/B] τον[B] Chow-Yun -Fat[/B].
Για μενα οποιος δηλωνει fan των action ταινιων και δεν εχει δει αυτο το ΕΠΟΣ ειναι σαν να δηλωνει μεταλας και να μην εχει ακουσει το ‘’[B]The Number Of The Beast[/B]’’!!!
Για μενα η καλυτερη ταινια του [B]John Woo[/B].
Καλα να περασετε…οσοι δεν το εχετε δει!!!

Χτες το βράδυ είδα κι εγώ το “The Brood”. Πάρα πολύ ωραία ταινία αν και έχοντας τρελό κόλλημα με το “Naked Lunch” δε θα μπορούσα να τη θεωρήσω την καλύτερη του Croneberg. Από τις καλύτερές του πάντως σίγουρα.

Ψήθηκα τρελά για το “O Γιος Του Τσαρλυ”

‘’[B]Shock Corridor[/B]’’(1963) του [B] Samuel Fuller[/B]

Αναφορα στον [B]Samuel Fuller[/B] εκανα και χθες παρουσιαζοντας το ‘’[B]The American Friend[/B]’’ οπου ο Fuller εχει εναν μικρο ρολο.
Στην φοβερη αυτη ταινια του ,που μολις ειδα,εχουμε εναν φιλοδοξο δημοσιογραφο ο οποιος με στοχο το βραβειο Πουλιντζερ που πιστευει οι θα του φερει η εξιχνιαση ενος εγκληματος,αποφασιζει με δικη του πρωτοβουλια και μετα απο την απαραιτητη εκπαιδευση,να μπει σε ενα ψυχιατρικο ιδρυμα.
Τα υπολοιπα επι της οθονης,η ταινια ειναι φοβερη και αν γουσταρετε παλιομοδιτικα,χιτσκοκικα ψυχολογικα thriller με ενταση,αγωνια,παρανοια και ψυχολογικοο τρομο,δειτε το.
Αν και ο [B]Peter Breck[/B] στον κεντρικο ρολο δεν με τρελανε,το αντιθετο μαλιστα,η ταινια εχει πολλα να πει για τις ματαιοδοξες φιλοδοξιες,αλλα ταυτοχρονα ειναι και μια μελετη της αρρωστειας του ανθρωπινου μυαλου.Παρα πολυ δυνατη σκηνοθετικα,με εντονες καταστασεις μεσα στο τρελαδικο μεταξυ των ασθενων,η ταινια θα αρεσει και σε οσους γουσταρουνε ταινιες με φυλακες.
Εντονες πολιτικες αναφορες,πολλη παρανοια κι αδιεξοδα που δυσκολα προσπερνουνται.
Γενικοτερα θα ελεγα οτι προεκειται για μια πολυ αξιλογη ταινια που μου αρεσε και με προβληματισε.

έτσι, ετσι, που μου το λένε τερατούργημα το naked lunch!! όχι ότι δεν είναι με τον τρόπο του :stuck_out_tongue: ειναι και σα να διαβάζεις Μπαροουζ κατευθείαν.
ωραίο το brood και είναι λέει (στη βικι) προβληματισμός για τα δικαιώματα της γυναίκας, την αυτοδιάθεση στο σώμα της και ό,τι “γυναικείο” απασχόλησε τον κόσμο το 60-70.

Τωρα το ειδα το post σου.
Kαλα εκανες και ψηθηκες και δεν θα το μετανοιωσεις…

Εχω δωσει και link στο youtube κατευθειαν…

Καλα να περασεις…

Το ειδα,ωραιο ειναι,περναει ευχαριστα η ωρα:)
Γαματος ο φαιδων

Ε,ναι για να περασει ευχαριστα η ωρα ειναι,αλλα Φαιδων και Γιωργος Γιαννοπουλος σκιζουν,οπως και ο Βουτσας.

‘’[B]Hard-Boiled[/B]’’(1993) του [B] John Woo[/B]

Προχθες ειδα το ‘’[B]The Kille[/B]r’’ το οποιο οχι μονο θεωρω την καλυτερη ταινια του Woo και ενα απο τα καλυτερα [B]Hong Kong[/B] action films,αλλα και μια απο τις 5 αγαπημενες μου ταινιες ever!!!
O[B] Woo[/B] oμως,δεν εχει κανει μονο το ‘’[B]The Killer[/B]’’ ,αλλα τουλαχιστον αλλες 5 σχεδον ισαξιες ταινιαρες πριν μετακομισει στο[B] Hollywood[/B],οπου εγω πραγματικα τον παρατησα.
Μια απο αυτες τις ταινιαρες ειναι και το καταιγιστικο ‘’[B]Hard Bolied[/B]’’ στο οποιο γινεται κυριολεκτικα της πουτανας!!!
Μπατσοι κυνηγανε εμπορους οπλων,αλλοι κανονικοι και αλλοι undercover και μεσα σε αυτον τον κυκεωνα εχουμε αρχινονους,τσιρακια,ρουφιανους της αστυνομιας και τονους βιας,πυροβολητων,εντυπωσιακων οσο δεν παει action σκηνων και σεκανς που θυμιζουν τοσο το ‘’[B]Terminator[/B]’’ οσο και το ‘’[B]Mad Max2:The Road Warrior[/B]’’.

Σε αλλη μια ταινια του[B] Woo[/B] παιζει ο αγαπημενος του κι αγαπημενος μου [B]Chow Yun-Fat[/B] στο ρολο του ‘‘δεν καταλαβαινω τιποτα’’ μπατσου κι εχουμε ενα εργο που απο την αρχη μεχρι το τελος δεν σε αφηνει ν’αγιασεις,διοτι σχεδον ανα δευτερο τριτο καρρε,σκανε κινεζοι οπλισμενοι απο παραθυρα,κοτερα,καταπακτες,δρομακια,υπονομους και φυσικα ο μπατσος μας δεν τους αφηνει σε χλωρο κλαρι.
Αραξτε καναπεδια,μπυρες ανα χειρας και απολαυστε ενα υποδειγματικο action film,που δυστυχως πλεον ουτε ο ιδιος ο [B]Woo[/B] δεν γυριζει!!!Aυτη ηταν η τριτη φορα που το εβλεπα και δεν με πειραζει λειαν συντομως να το ξαναβαλω και να το ξαναδω…
Καθε φορα ειναι κ καλυτερο

Highly recommended.

Δεν ξέρω αν το λες horror, αλλά για τα κυβικά του δείχνει αρκετά ωμά τις βίαιες σκηνές. Δε σε αφήνει να βαρεθείς ποτέ, έχει μία από τις πιο επικές intro σκηνές που έχω δει ever, και θα δείτε τον πιο καυλέα πιτσιρικά που έχετε δει ποτέ σας σε ταινία.

Βγαζω το καπελο σε συμφορουμιτη jiopa. Δεν καθομαι να κοιταξω ολο το θρεντ τωρα ( θα γινει καποια στιγμη και αυτο :stuck_out_tongue: ) αλλα για τα δυο τελευταια ποστ σου :
Περι Fuller, εχω δει το shock corridor, εξαιρετικη ταινια, πολυ ενταση και ωραια ατμοσφαιρα. Περα απο το κλασσικα big red one και το naked kiss( το οποιο δεν εχω δει ακομα αλλα εχω ακουσει γιαυτο) ποια αλλα προτεινεις; Επισης καποτε εψαχνα για τορρεντ του Run of the arrow αλλα διχως επιτυχια, αν το χεις δει, αξιζει;

Περι john woo, φυσικα κλασσικα και must, τα Killer, Hard Boiled και Better tomorrow (το οποιο δεν εχω δει, αλλα εχω δει το κορεατικο ρημεηκ, στο οποιο ηταν παραγωγος ο woo αν δεν κανω λαθος και ηταν αρκετα αξιολογο. Στα προτυπα του master θα λεγα… :wink: ) Επισης σου προτεινω το bullet in the head, το οποιο δεν ειναι και ΤΟ αριστουργημα αλλα ειναι πολυ δυνατο - νομιζω εχει και λιγη πολιτικη προπαγανδα μεσα που με ειχε χαλασει, δεν ειμαι και βεβαιος, παει λιγος καιρος απο τοτε που το δα!
Τωρα επειδη ειπες οτι τον αφησες οταν πηγε στο χολλυγουντ , φανταζομαι θα χεις δει το γνωστο face off στο οποιο δεν θελω σταθω, για να τονισω το εξαιρετικο Red Cliff!
Επικων διαστασεων εργο, πολλα λεφτα, καλοι ηθοποιοι και οσοι ψηνεστε να το δειτε, προτεινω ανεπιφυλακτα να μην κατεβασετε το κομμενο που ηρθε στη δυση(2μιση ωρες version) αλλα τα part 1 και 2 οπως βγηκε στην ασια. Αξιζει!

Ελπιζω να μην κουρασα, θα ειμαι απο δω και μπρος τακτικος επισκεπτης της γωνιας των σινεφιλ του φορουμ γιατι φαινεστε ψαγμενοι και με γουστο!

Αρχικα,[B]DerZornGottes[/B],να εισαι καλα για τα καλα σου λογια.
1)Απο[B] Fuller[/B] να δεις φυσικα ‘’[B]Naked Kiss[/B]’’,αλλα και το επισης φοβερο ‘’[B]Pick Up On South Street[/B]’’ και το συμπαθεστατο film noir/action ‘’[B]Ηοuse Of Bamboo[/B]’’,αλλα κυριως το επος ‘’[B]The American Friend[/B]’’ του [B]Wim Wenders[/B] στο οποιο παιζει εναν ρολο ο [B]Fuller[/B].
Aποψη για την ταινια εγραψα και προχθες και σου την παραθετω…

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=3107&page=1288

2)Τωρα παμε στο λατρεμενο μου,τον Woo.
Το ‘’[B]Bulle[/B]t…’’ το ψαχνω χρονια,θα το βρω τελικα και θα το δω.
Το ‘’[B]A Better Tomorrow[/B]’’ ειναι φοβερο επισης,αλλα δεν εχω δει το ‘’[B]Α Βetter Tomorrow II[/B]’’.
To ‘’[B]Red Cliff[/B]’’ που λες,ναι ειναι η ταινια που θελω να δω διοτι επεστρεψε στο Hong Kong επιτελους και διαβαζω οτι η ταινια γαμει κ δερνει,αν και ταινιες τυπου ‘’[B]Hero[/B]’’ και ‘[B]‘Flying Daggers[/B]’’ δεν μου ειπαν απολυτως τιποτα…

Να μπαινεις να τα λεμε συχνοτερα,διοτι κι εγω ,αλλα και οι υπολοιποι εχουμε ποσταρει τρελλο πραγμα!!!

@jiopas το bullet in the head υπαρχει σε πολλα σιτε και με αγγλικους υποτιτλους. Αν θες λινκ εδω ειμαι!

Με ενα search στο θρεντ δεν βρηκα το υπερτατο Riget ή The Kingdom του Lars Von Trier!

Aποτελειται απο τεσσερα επεισοδια καθως ειχε φτιαχτει για την ΤV , τα δυο πρωτα φαινονται ιδιαιτερα περιεργα και ισως λιγο βαρετα αλλα στο τριτο στρωνει και για μενα εγινε τοσο ενδιαφερον που κατεβασα και τα επομενα 4 επεισοδια του Riget II.
Το σεναριο εξελισσεται σε ενα δανεζικο νοσοκομειο το οποιο ειναι στοιχειωμενο και γυρναει γυρω απο αρκετα προσωπα( σε στυλ τηλεοπτικης σειρας) τα οποια πραγματικα ειναι ολα ενα και ενα, πρεπει να το δειτε για να το καλαβετε!
Εδω πρεπει να πω οτι το ατου δεν ειναι τοσο οι τρομακτικες σκηνες αλλα οι οξυμωρες καταστασεις με το ιδιαιτερο χιουμορ του von trier!

Στο τελος καθε επεισοδιου βγαινει o von trier και κανει ενα σχολιο, στο πρωτο ή το δευτερο ας πουμε σου λεει οτι αν σου φανηκε βαρετο δεν πειραζει και η δικια σου η ζωη βαρετη ειναι! ( απλα λολ :lol: ). Σε ενα αλλα καθεται και φιλοσοφει κρατωντας ενα κεφαλι και στο riget ii κρατωντας μια συκωταρια.

Καλτιλα μιλαμε!

Nομιζω οτι ηθελε να φτιαξει και αλλα επεισοδια, αλλα πεθαναν 2-3 πρωταγωνιστες

Μπαίνει δε μπαίνει εδώ.

σήμερα([B]ΕΤ3 , 23:00[/B]) εχει το πρώτο The thing. οχι του Carpenter του 1982 αλλά η παλιά του 1951!!!
[B]The Thing from Another World[/B]

απο οτι εχω καταλάβει του Carpenter εχει πατήσει σε κάποια σημεία και δεν ειναι το κλασικό remake

*γαμω το euro

Ισχύει. Γενικά δεν είναι και καμιά φοβερή ταινία, το remake του Καρπεντερ είναι πολύ καλύτερο.

ε ναι. αλλά για την εποχή μια χαρά ήταν. θυσίασα δεύτερο ημίχρονο μιας και η ιρλανδια δεν την πάλευε και το είδα.
ωραίο ήταν. λιιιιγο δράση να ειχε ακόμη και θα ήταν καλύτερο.
τρομερός στο τέλος ο δημοσιογράφος που προειδοποιούσε των κόσμο να κοιτάζει πάντα προς τα άστρα. φαντάζομαι πόσοι επηρεάστηκαν οταν είδαν την ταινία

Crimson,join the club!!!:wink:

Εισαι σε καλο δρομο…:wink:

βρε εγω θέλω αλλά μερικές δεν τις βρίσκεις ούτε με σκάψιμο στο κέντρο τις γης.(με υποτίτλους εννοώ)

Δε με απογοήτευσε μπορώ να πω. Έξυπνο χιούμορ, φουλ σάτιρα, ωραίες γκόμενες και διαστημικοί ναζί. Τι άλλο να ζητήσω; :stuck_out_tongue:

Γιαπώνια σας αγαπώ!