Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

Eγώ μιλάω για το παλιό του '51.

Να με συγχωρείτε κύριε Χόμπες. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αντίστοιχα πιο παλιά. :-k
Δύσκολο πάντως να τη δω. Απ’ότι μου λες είναι ίδια, και πολύ παλιά και δεν ξέρω κατά πόσο θα γουστάρω. Κακό κόλλημα βασικά αυτό που έχω. Ξες αν έχω δει το ορίτζιναλ δεν με ψήνουν remake ή το αντίστrοφο. Ας μείνω στο The Thing και όλα οκ!

Έχει τελείως άλλο σενάριο. Δηλαδή έχεις κάτι επιστήμονες σε ένα παγωμένο μέρος και τους κυνηγάει ένα τέρας. Αλλά τα πράγματα εξελίσσονται πολύ διαφορετικά.

Μια και εχω χαλαρωσει απο δουλεια,συνεχιζω το καταστροφικο μου εργο,να βλεπω δλδ ταινιες ,μεχρι να αρχισει το Euro και μεχρι να φυγω για καλοκαιρινη δουλεια…
Mινι αφιερωματακι σε δυο post-apocalyptic cult classics.

‘‘Death Race 2000’’(1975) του Paul Bartel

Oταν σε μια ταινια παιζουν ο David Carradine και ο Sylvester Stallone,πειτε μου ειναι δυνατον να αντισταθει κανεις???
Πιστεψτε με πιο cult δεν παει.Η ταινια ειναι super!!!
Eν ετει 2000 διοργανωνεται ο γυρος της Αμερικης με αυτοκινητα και οι συμμετεχοντες προκειμενου να κερδισουν,πρεπει να σκοτωσουν με το αμαξι στο δρομο οποιον βρουν και μαλιστα τα αθωα θυματα αναλογα με την ηλικια τους εχουν και διαφορετικους ποντους.

Σκηνη ανθολογιας η σκηνη οπου οι παπουδες απο ενα νοσοκομειο εχουν παραταχθει για να τους ‘‘πατησει’’ ο Carradine διοτι εκεινη την ημερα ειναι Παγκοσμια Ημερα Ευθανασιας,αλλα εκεινος προτιμα να ‘‘πατησει’’ τους γιατρους που τοσα χρονια επαιρναν φακελακια απο τους γερους

Η ταινια εχει πολυ σαπιο humour και πολυ cult σκηνικα κι αν θελετε εγω την βρηκα πανεξυπνη κι εντελως ανατρεπτικη και αντισυμβατικη,με πολιτικα νοηματα καθως παραλληλα με τον αγωνα οργανωνεται και ο αντι-αγωνας!!!
Η ταινια εχει γινει απο την μορφη Paul Bartel που εχει κανει και το θεικο’‘Eating Raoul’’!!!

Πλησιαστε αφοβα!!!Η ταινια γαμει!!!

‘‘Mad Max’’(1979) του George Miller

Post-apocalyptic επος,δλδ ο ορισμος του υπο-ειδους!!!Ενταξει δεν θα πω πολλα,oλοι το ξερετε και το εχετε δει,τουλαχιστον οι παλιοι!Σε μια μελλοντικη εποχη,ετσι απλα κυβερνο-μπατσοι κυνηγουν κυβερνο-καθαρματα και οι μεν την στηνουν στους δε κι εχουμε ακολουθως κυνηγητα με αυτοκινητα,αντιποινα,σκοτωμους και ακραιες καταστασεις.
Απο τη μια οι καλοι μπατσοι κι απο την αλλοι οι κακοι μηχανοβιοι που ζουνε στο δρομο,ακραια,χωρις ιδεες και ιδανικα και κανουν μια ζωη γεματη βια και αλητια!!!
Ταινια που εμελλε να καθιερωσει σαν ειδωλο τον Mel Gibson και ειχε αλλες δυο αξιολογες συνεχειες!!!
Eνταξει η ταινια ειναι εγγυημενη διασκεδαση και επισης το ποσο επιδραστικες ηταν ταινιες οπως το’‘Mad Max’’,το’‘Escape From New York’’ και το ‘‘Warriors’’ φαινεται στα ιταλικα rip-offs oπως τα ''The New Barbarians ‘’ και ‘‘1990: The Bronx Warriors’’ τα οποια ομως ειναι πολυ κατωτερα.

Εγώ παίδες σήμερα είδα αυτό. Ούτε με ενθουσίασε, αλλά ούτε με ξενέρωσε. Όλα κομπλέ βασικά στην ταινία αλλά νομίζω πως οι μάγκες θα μπορούσαν να κάνουν λίιιγο παραπάνω research στο τι δείχνουν γιατί έχουν κάνει τον αποκρυφισμό πουτάνα.

το δευτερο Mad Max AKA The Road Warrior κανει και το πρωτο και το τριτο, αν και αμφοτερα ταινιαρες, να δειχνουν φτωχοι συγγενεις… οχι απλα αξιολογο, μια σχολη μονο του-ειδικα το τελευταιο 20λεπτο πρεπει να διδασκετε σε καθε επιδοξο σκηνοθετη που κανει και ο ιδιος το μονταζ στις ταινιες του,εξωπραγματικη συλληψη και εκτελεση…

Συμφωνω οτι το δευτερο Mad Max ειναι καλυτερο !!!

Death race 2000 το έχω κατεβασμένο εδώ και μισό αιώνα και ακόμα να το δω. Καλά που μου το θύμησες ρε jiopas.

Το τρίτο Mad Max μετράει; Δεν το έχω δει ακόμα και το σκέφτομαι να το ψάξω αυτές τις μέρες που έτυχε να διαβάσω και ένα αφιέρωμα που έγινε στο ΣΙΝΕΜΑ το περιοδικό.

Ειναι ακριβως οσα λεει το περιοδικο, τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο! Ισως θα επρεπε να τονισθει παραπανω, το ποσο γαμηστερα παιζει η Τερνερ και ποσο ουμπερ κουλ χαρακτηρα εχει + το ολο ala Lost Boys σκηνικο του β μερους που θυμιζει Peter Pan σε post-apocalyptic σκηνικο και pure αγνη γαμηστερη 80ιλα!

Άλλο επίπεδο…

‘’[B]Lady Snowblood[/B]’’(1973) του [B]Toshiya Fujita[/B]

Ναι μεν η ταινια που μολις ειδα ειναι ιαπωνικη,αλλα καθοτι το συγκεκριμενο thread ειναι πιο εμπορικο,ειπα να την σχολιασω εδω!:stuck_out_tongue:
Το ‘’[B]Lady Snowblood[/B]’’ ειναι η ταινια που ξεπατικωσε ξεδιαντροπα ο [B]Tarantino[/B] για να κανει το ‘’[B]Kill Bill No1[/B]’’.Εντωμεταξυ πριν δυο-τρεις μερες ειχα παρουσιασει μια σουηδικη ταινια,το ‘’[B]Thirller En Grym Film[/B]’’ το οποιο επισης αποτελεσε εμπνευση για τον [B]Tarantino[/B] για να πλασει το χαρακτηρα της [B]Daryl Hannah[/B].
Oι δυο αυτες ταινιες,το ‘’[B]Thriller[/B]’’ και το ‘’[B]Lady Snowblood[/B]’’ μοιαζουν διοτι αμφοτερες ειναι ταινιες εκδικησης!
Στην ταινια μας,εχουμε μια οργισμενη κορη,ενα παιδι του Διαβολου που αφου εχει δεχθει
σκληρη εκπαιδευση απο την παιδικη της ηλικια,φτανει σε ενα σημειο,ετοιμη πλεον για να εκδικηθει το βιασμο της μητερας της απο τεσσερα καθαρματα!!!
Η ιστορια αποκτα διαστασεις επους χωρισμενη σε κεφαλαια και ο σκηνοθετης τη διηγειται με μπερδεμενη χρονολογικη σειρα.
Εχω να πω οτι την ταινια την απηλαυσα,ειναι φοβερη κι αν και low-budget προσωπικα δεν με χαλασε καθολου,τουναντιον!!!:smiley:
Παντως τα special effects με τους πιδακες απο αιμα,ειναι πολυ ψευτικα και κανουν τον ηχο που κανουν τα λαστιχα οταν ξεφουσκωνουν!!!
Παρ’ ολα αυτα εχουμε ενα ακραιο συναiσθημα εκδικησης,με σεναριακες ανατροπες ,παρα πολυ καλο ρυθμο κι αρκετο action!!!
Διαμαντι!!!

Aπλα respect!!!
Προσωπικα την ταινια την προσκυναω.

ειδα το IRON SKY…
με εξαίρεση το hobo με την καραμπίνα οτι ταινία απο fake trailer εχω δει ηταν απογοήτευση!!!
κριμας…

ααα ειδα και το Exit Humanity, weedow δεν ειναι για 10 αλλα ουτε και για 5 που εχει στο imdb…
το πρωτο μισω ηταν κουραστικό μετα που εγινε πιο lovecraftτικο ειχε ενδιαφέρων…
μεγαλο + η αφήγηση (γενικα η ταινιες με “σωστη” αφήγηση μου αρεσουν πολυ)

Lovecraftwhat? Δεν είδα κανένα στοιχείο Lovecraft μέσα, ούτε αυτούσιο, ούτε σαν ατμόσφαιρα. Πάντως η ταινία ήταν μισή μισή horror με δράμα. Ίσως γι’αυτό σου φάνηκε κουραστική σε κάποιο σημείο. Πάντως για’μένα η ταινία ήταν αλφάδι.

Για το Iron Sky θέλω να το τσεκάρω γιατί μου κάνει εντύπωση αυτό που λες. Εγώ ίσα ίσα ό,τι έχω δει από fake trailers έχει γαμήσει. Δε γίνεται να μη σου άρεσε το Machete…

Καλά όλα αυτά αλλά ξέχασα να ποστάρω το δικό μου, χαχαχα. Συμπαθητικό με κάποιες σκηνές που προσκύνησα. Πέρασε η ώρα άνετα πάντως…

Το πρόβλημα δεν ηταν στο οτι ηταν πιο πολυ δραμα παρα χορρορ κούραζε αρκετά σε σημεία… Απο την αλλη δεν λεω οτι ηταν κακη απλα οχι τοπ!!

το Machete οχι δεν μου αρεσε τοσο οσο το τραιλερ του, δεν άγγιξε καν planet terror…

εγω πάντως περιμένω να δω την επόμενη ταινία του quentin dupieux μετα το (γαματο)Rubber… :stuck_out_tongue:

‘’[B]O Γιος Του Τσαρλυ[/B]’’(2008 του [B]Kαρολου Ζωναρα[/B]

Hταν θυμαμαι 2008 η 2009 που ειδα την ταινια αυτην στο Φεστιβαλ Κιν/φου στη Θεσσαλονικη οπου και ειχε πρωτοπροβληθει και απο την αφισα κατι δεν μου κολλουσε καλα.Ελεγα μεσα μου’‘αυτη η ταινια παραειναι b για ενα τετοιο φεστιβαλ,αλλα κατσε να δουμε’’.Η προβολη που ειδα ηταν νυχτερινη και η αιθουσα ηταν γεματη με κοσμο διαφορετικων γουστων.Στο τελος εγινε αυτο που ειχα προβλεψει εξ αρχης :τα γκομενακια και οι κυριλεδες γιουχαρανε(κυριολεκτικα!!!) κι εγω ειχα ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια σε σημειο που πηγα και συνεχαρηκα τον σκηνοθετη,ο οποιος ομως μεσα στη γενικοτερη αρνητικη ατμοσφαιρα που επικρατουσε,μαλλον δεν με πηρε και πολυ σοβαρα οταν του ειπα:’‘Σας συγχαιρω για την ταινια ,αλλα και για το οτι μεσα βαλατε αποσπασματα απο ενα τρισαγαπημενο μου εργο,το ‘’[B]The Killer[/B]’’ του [B]John Woo[/B].’‘
Στα της ταινιας τωρα,οπως σας τα ειπα…
Παλιομοδιτικο action film με εντονη ατμοσφαιρα απο αναλογες 70’s ταινιες με δυο ηθοποιους που πραγματικα ΓΑΜΑΝΕ,τον [B]Φαιδωνα Γεωργιτση[/B](που πραγματικα παιζει σαν σιχαμα και μου φαινεται πως παραπηρε σοβαρα το ρολο) και τον [B]Κωστα Βουτσα[/B](που παιζει τον αρχινονο ΤΕΛΕΙΑ!!!).
Η αθηναικη νυχτα ειναι γεματη πουτανες,νονους,νταβατζηδες,τραβεστι που κανουν πιατσα κατω στον [B]Πειραια [/B]και ολοι ζητουνε ενα κομματι για να ζησουν οπως εχουν επιλεξει,δλδ μεσα στα σκατα και στον βουρκο.Εκει ομως η αληθεια ειναι διαμορφωμενη αλλιως,καθως μπαλα παιζει ο [B]Τσαρλι[/B] και ο γιος του …και κανενας τους δεν το ξερει…
Θα μιλησω απλα:Δωσε μου τετοια σκουπιδια και παρε μου την ψυχη!!!Ετσι θελω το ελληνικο σινεμα μου,αλλα δυστυχως αυτο βομβαρδιζεται απο τηλεοπτικου τυπου σκατοκωμωδιες και δραματα του κωλου.
Αν πατε σινεμα για να δειτε τη ‘[B]Νησο[/B]’’ και το ‘’[B]Λουφα Και Απαλλαγη[/B]’’ μακρυα απο αυτο το σκοτεινο διαμαντι.
Βρισιδια,γαμοσταυριδια,πιστολιδια,ξερα γαμησια και πουτανοκαταστασεις!!!
Σκηνη γαματη η συντομη εμφανιση του cult ειδωλου,του [B]Ιασωνα[/B] του ‘’[B]Ρετιρε[/B]’’,του [B]Παυλου Ευαγγελοπουλου.[/B]
Δευτερη φορα που το ειδα λοιπον και σας το προτεινω ΜΟΝΟ αν σας ψηνει αυτη η φαση!!!
Η ταινια ΓΑΜΕΙ!!!

H ταινια στο youtube,για να μην παιδευεστε να τη βρειτε…

The Brood(1979)
Παλιος καλος Cronenberg.
Λιγο το καστ με χαλασε ,με εξαιρεση τον Oliver Reed,αλλα δε γαμεις…πολυ καλο θριλερ.

Ισως η αγαπημενη μου ταινια του Cronenberg!!!

Ωπ, αυτή του Croneberg δεν την είχε πάρει το μάτι μου οπότε θα τσεκαριστεί σύντομα. Ψάχνοντας κάπου πήρε το μάτι μου ότι ετοιμάζουν και remake για του χρόνου.

On topic:

Αυτό. Ωραία ατμόσφαιρα, classic old schoolιά…

πολυ καλο το the brood

τετοιες ταινιες δεν ξαναβγαινουν πια…