Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

πες τα ρε ανθρωπε(αν και εχει μερικούς μηνες που βγήκε…) στο thread για cinema αποθέωνα μπας και το δει κανείς αλλα δεν!!!

το λεω και εδω, Joss Whedon τι αλλο θέλετε ρε αθεόφοβοι!!!

[B]Razorback[/B]

Θρίλερ του '84 από την Αυστραλία. Την έχει αναφέρει και ο Weedow μερικές σελίδες πιο πίσω, ήθελα να την δω εδώ και λίγο καιρό και την έβαλα σήμερα επιτέλους.

Μπορώ να πω λοιπόν πως μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αν και σεναριάκα δεν έχει και τόση συνοχή σε βαθμό που είμαι πλέον σίγουρος πως από το τελικό cut έχει κοπεί πολύ πράμα, σκηνοθετικά η ταινία είναι κορυφή. Όταν τελείωσε αναρωτιόμουν αν ο σκηνοθέτης κατάφερε με αυτή την ταινία να πάρει μεταγραφή για Hollywood και όπως είδα αργότερα στο IMDb αυτό έγινε αφού εδώ έχουμε τον σκηνοθέτη του πρώτου Highlander όπως και μερικές ακόμα. Αν και το razorback παραμένει η καλύτερη δουλειά του κατά την γνώμη μου.
Η ταινία έχει μια γαμάτη απειλητική ατμόσφαιρα που φτάνει μέχρι το γκροτέσκο με εντελώς σάπιες εικόνες. Φανταστείτε κάτι μεταξύ Jaws και Texas chainsaw massacre. Δεν μένει όμως μέχρι εκεί αφού φτάνει μέχρι και το σουρεαλιστικό μεταφέροντας στην οθόνη με εντυπωσιακό τρόπο τους εφιάλτες των πρωταγωνιστών.

Γενικά αν το σενάριο, που έχει και κάτι από moby dick με την εμμονή του γέρου που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σκοτώσει το razoraback (τεράστιο αγριογούρουνο), είχε καλύτερη συνοχή, να ήταν λίγο πιο συμμαζεμένο βρε παιδί μου και το… μπατζετ επέτρεπε λίγο περισσότερες σκηνές με το θηρίο τότε θα μιλούσαμε για μια κορυφαία ταινία τρόμου. Έστω και έτσι σαφώς και αξίζει μια προβολή.

To απο πανω θα τσεκαριστει λειαν συντομως!!!

‘’[B]Scars Of Dracula[/B]’’(1970) του [B]Roy Ward Baker[/B]

Εγω εντωμεταξυ συνεχιζω με [B]Dracula[/B] films…(αντε,αλλο ενα εμεινε,το ‘’[B]Dracula A.D.[/B]’’).
Δεν εχω δει ακομα το προαναφερθεν flm,αλλα το ‘’[B]Scars Of Dracula[/B]’’ μαζι με το ‘’[B]Prince Of Darkness[/B]’’ ειναι μαλλον τα χειροτερα στην [B]Dracula[/B]series!
Σε αυτο παλι ο [B]Lee[/B] παιζει λιγο,αλλα η ταινια εχει πολλα κλισε,ειναι σεναριακα προβλεψιμη σε σημειο που γινεται κουραστικη και βαρετη,καθως ειναι αργη και χωρις εντασεις και εκπληξεις.Επισης ενα αλλο μνειονεκτημα ειναι οτι εδω εχουμε μερικες απο τις χειροτερες ερμηνειες σε [B]Hammer[/B] film,αλλα απο την αλλη παιζουν μερικες απο τις πιο ομoρφες γυναικες της [B]Hammer[/B]…
Eπισης και καποια χαζοκωμικα στοιχεια στο ξεκινημα της ταινιας,με εκαναν απο την αρχη να μην την παρω και πολυ στα σοβαρα.
Δεν ειναι οτι δεν βλεπεται,αλλα νομιζω αλλες ταινιες της σειρας ειναι πολυ καλυτερες!!!

δεν εννοεις του καπρεντερ ε? γτ αυτο ειναι γαμω τις ταινιες! (στο ειδος του φυσικα)

Οχι,εννοω το ‘’[B]Dracula:Prince Of Darkness[/B]’’ της [B]Hammer[/B] με [B]Christopher Lee[/B].
Εγραψα αποψη πριν μια βδομαδα περιπου.
Του [B]Carpenter [/B]το λατρευω!!!

Nα,τι ειχα γραψει…

‘’[B]Dracula: Prince Of Darkness[/B]’’(1965) του [B]Terence Fisher[/B]

To ‘’[B]Dracula: Prince Of Darkness[/B]’’ ειναι το δευτερο κατα σειρα [B]Dracula[/B] film με [B]Christopher Lee[/B] απο τα εφτα(υπαρχει και το ‘’[B]Brides Of Dracula[/B]’’ στο οποιο ομως δεν παιζει ο [B]Lee[/B])και προκειται για μια ταινια στην οποια ο ιδιος απλα παιζει χωρις να λεει λεξη!
Τεσσερις επισκεπτες,παρα τις νουθεσιες ενος ιερεα να μην πανε στον πυργο,δεν τον ακουνε και βρισκονται εκει ανυποψιαστοι για τα οσα τραγικα θα ακολουθησουν.
Η ταινια εχει μια ατμοσφαιρα και μια πλοκη,η οποια ομως ειναι καπως προβλεψιμη και δεν θα ελεγα οτι εχει την σπιρταδα ουτε της πρωτης καταπληκτικης ταινιας,αλλα ουτε των επομενων.Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι κακη,απλα εγω δεν τρελαθηκα.Νομιζω προτιμω τις υπολοιπες.Ας πουμε η επομενη που ειδα,η τεταρτη ηταν καλυτερη,αρκετα καλυτερη και με πιο ενδιαφερον story!

κοιτα πριν 1-2 σελιδες που εριξες 5 δρακουλοπροτασεις δελεαστηκα λιγο και θα αρχισω απο αυτες γτ γενικοτερα δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με τα γλυκουλικα αυτα πλασματα! :lol:

…βουρ στον πατσα

Παίδες έχω να δηλώσω πως το [B]“Exit Humanity”[/B] που είδα χτες το βράδυ είναι ό,τι καλύτερο έχω δει φέτος. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι δεκαράκι με τόνο! Επιφυλάσσομαι βέβαια γιατί δεν έχω δει ακόμα το [B]“Cabin In The Woods”[/B] και όλοι μα όλοι το αποθεώνουν. Για να δούμε…

αντε ρε? κατεβαίνει τοτες σε εμπιστεύομαι κανόνισε…

Σου λέω γαμεί! Ούτε χαβαλές με zombies, ούτε κωμωδία, ούτε τίποτα τέτοιο. Αναπάντεχα καλοί ηθοποιοί (ειδικά ο πρωταγωνιστής), ωραίο στήσιμο, καλογυρισμένη. Ωραίο πράμα ρε παιδί μου!:stuck_out_tongue:

‘’[B]The Abominable Snowman[/B]’’(1957) του [B]Val Guest[/B]

Λιγη [B]Hammer[/B] δοση ακομα λοιπον με μια ταινια του 1957 στην οποια πρωταγωνστει ο αγαπημενος μου [B]Peter Cushing[/B].Μια ομαδα ορειβατων και ενας βοτανολογος φευγουν για ορειβασια στα Ιμαλαια(ασχετως αν η ταινια ειναι γυρισμενη στα Πυρηναια) με σκοπο να βρουνε το μυθικο Yeti,ενα πλασμα που εχει στοιχειωσει την μνημη και την ζωη των ντοπιων μοναχων των Ιμαλαιων και που εχει κεντρισει το ενδιαφερον των ερευνητων!!!
Η ταινια ειναι πολυ καλογυρισμενη,με πολλη λεπτομερεια στους διαλογους και αξιοπρεπεστατο παιξιμο απο τους ηθοποιους,αλλα και καποια πολυ ομορφα πλανα απο τα βουνα.Δεν ειναι ταινια με τερατα,αλλα μια περιπετεια στα βουνα και συναμα μια ταινια πλυμμηρισμενη απο μυστικισμο,δοξασιες,φοβο και προκαταληψεις.
Kαι τελικα η ματαιοδοξια,η απληστια και η ταση για εξουσια των ανθρωπων ειναι αυτα τα στοιχεια που τους οδηγουν στην αυτοκαταστροφη,οπως επισης κι ο ιδιος τους ο φοβος!!!
Μου αρεσε φυσικα και την προτεινω!!!

Τσεκάρω και θα κατεβάσω τις περισσότερες που προτείνετε…Θέλω απλά μια γνώμη για το [B]The Thing[/B] . Ακούω πολύ καλά σχόλια αλλά δεν με πείθει τόσο η πλοκή και δε ξέρω αν όντως είναι τόσο καλή.
Επίσης, όποιος νιώθει έτσι καλά σήμερα ας μου στείλει Torrent για το Cabin in the Woods. Αν υπάρχει δηλαδή κάποιο καλό. Παιδεύομαι και τα περισσότερα είναι από Cam. Αν υπάρχει κάποιο καλύτερο let me know.

Εκεί ακριβώς είναι το θέμα με το The Thing. Ακόμα και η απουσία πλοκής σε σημεία (με την έννοια της δράσης) κατά τη διάρκειά της αυξάνει την ανυπομονησία και την ένταση στο θεατή. Η βαθμολογία της από τόσο μεγάλο δείγμα δε μπορεί να είναι τυχαία. Εκτός βέβαια αν είναι και αυτό δάκτυλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παίζει να τη δω το βραδάκι τότε να μου φύγει και η απορία. Όσο για τη βαθμολογία που λες γενικά δεν μ’ αρέσει να ‘επηρεάζομαι’ από το Imdb (αν αναφέρεσαι στη βαθμολογία που έχει εκεί). Γιατί καλώς ή κακώς ψηφίζει ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας, πολλές φορές χωρίς εμπειρία στις ταινίες ή κριτική σκέψη. Ειδικά εκεί έχουν ‘τσεκουρώσει’ πολλές καλές ταινίες, και αντιθέτως έχουν εκθειάσει αντίστοιχες κακές. Επίσης όλοι έχουν διαφορετικά γούστα.
Και εγώ ψηφίζω εκεί βέβαια και είμαι σχετικά σκληρή. :stuck_out_tongue:

Ωπα,γυναικα cinephile!!!
Ειδος προς εξαφανιση!!!
Το ‘‘The Thing’’ ειναι ταινιαρα απο πολλες αποψεις.
Για μενα δες το κι εδω ειμαστε να συζητησουμε ξανα…

Σινεφιλ δε λες τίποτα!! Απλά προτιμώ κυρίως thriller, cult, splatter-ίες :stuck_out_tongue: και μερικές περιπέτειες. Δεν έχω πολύ καιρό που γράφω στο rocking και μόλις είδα το συγκεκριμένο θρέντ έσκασα χαμογελάκι!!
Βασικά την έχω βάλει ήδη την ταινία!

Να δεις και το παλιό Thing (the Thing from another planet, αν θυμαμαι καλά), αξίζει.

Μα γι’ αυτό συζητούσαμε, το παλιό του 1982…Τελικά κακώς είχα αμφιβολίες…Πολύ καλή ταινία. Τρομερή αγωνία, τρελαμένα σπλατερίδια και το σημαντικό για μένα, καθόλου κουραστική.

‘’[B]Thriller-En Grym Film[/B]’’(Aka [B]Thriller A Cruel Picture[/B])(1973) του [B]Bo Arne Vibenius[/B]

Προσωρινο διαλειμμα απο [B]Hammer [/B]και ταξιδι προς Βορρα και συγκεκριμενα Σουηδια για ενα αγριο,ανελεητο κι εκδικητικης φυσεως film!
Eνα κοριτσι κακοποιειται σεξουαλικα στην παιδικη του ηλικια και αυτο εχει ως αποτελεσμα να χασει την ομιλια του.Στη συνεχεια οταν μεγαλωνει πεφτει στα χερια ενος νταβατζη που την εθιζει στην ηρωινη και την κανει πορνη.Αποκοπτεται απο τους γονεις της οι οποιοι αυτοκτονουν απο τη στενοχωρια τους κι εκεινη συνεχιζει να εκδιδεται,αλλα και να προετοιμαζει την χωρις κανενα οικτο εκδικητικη αντεπιθεση της!!!
Σκληρη,βρωμικη,σοκαριστικη σε σημεια ταινια,με τις ωμες σεξουαλικες/hardcore σκηνες της και την σκληρη βια η οποια απορρεει απο την ταση για δικαιωση και κυριως εκδικηση που νοιωθει το κοριτσι.

Η ταινια ειναι συναισθηματικη και ωμη ταυτοχρονα διοτι σιγουρα η κοπελα κερδιζει τον οικτο μας για ολα οσα περναει παρα τη θεληση της και μπορω να πω οτι σε αυτο το σημειο η ταινια μου θυμισε την επισης σουηδικης προελευσης ταινια ‘’[B]Lilja 4ever[/B]’’.Aπο εκει κ μετα η κοπελα οπως ηδη ανεφερα παιρνει την κατασταση στα χερια της και ντυμενη στα μαυρα,με καπαρντινα και μια καραμπινα στα χερια καθαριζει αυτους που επαιξαν με το κορμι και την ψυχη της!!!
Το ‘’[B]Thriller[/B]’’ δεν ειναι η τυπικη action ταινια με την γρηγορη δραση και τον σπινταριστο ρυθμο.Εχει λιγοστους διαλογους,αργο ρυθμο,περιεργα σκηνοθετημενες σκηνες δρασης,αλλα πολλη μα πολλη εκδικηση!!!
Απο τις πιο περιεργες ταινιες που εχω δει τα τελευταια χρονια,εννοειται οτι σας την προτεινω!!!

‘’[B]Valerie A Týden Divů[/B]’’(Aka [B]Valerie And Her Week Of Wonders/B του [B]Jaromil Jireš[/B]
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στο μεγαλειο του ανθρωπου που συνελαβε την ιστορια και την πραγματοποιηση αυτης της εκπληκτικης ταινιας!!!Δεν εχω λογια να περιγραψω αυτο που ειδα σημερα.Η ταινια απο την πρωην Τσεχοσλοβακια δεν ειναι σε καμμια περιπτωση b movie,αλλα αντιθετως η επιτομη της τεχνης και της καλλιτεχνικης δημιουργιας!!!Οταν ομως μια ταινια μπλεκει το μακαβριο,το θανατο,τον βαμπιρισμο,τον Διαβολο,το γυμνο,τα λεσβιακα και το αποκοσμο στοιχειο,νομιζω οτι δικαιουται μια θεση σε αυτο το topic,τουλαχιστον θεματολογικα.

Η ταινια αρχικα να πω οτι βριθει σουρρεαλιστικων στοιχειων και αν ειστε λατρεις του Bunuel,θα τη λατρεψετε.Η ιστορια ακροβατει μεταξυ ονειρου και πραγματικοτητας και αν και δεν καταλαβαινουμε παντα τι συμβαινει,ειλικρινα εχει κατι εικονες και κατι συμβολα,απιστευτα.Η φωτογραφια και η μουσικη ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα ενω η πανεμορφη νεαρη ηθοποιος και πρωταγωνιστρια,J[B]aroslava Schallerová[/B],ειναι παρα πολυ καλη στον κεντρικο ρολο.Το εργο δειχνει να εχει επηρεασει πολλους δημιουργους και για μενα η περσονα του κακου της ταινιας μου θυμισε τοσο τον [B]Klaus Kinski[/B] στο ‘’[B]Nosferatu[/B]’’ οσο και τον Διαβολο στο ‘’[B]The Passion[/B]’’ του [B]Mel Gibson[/B] oπως μπορειτε να δειτε στην εικονα απο κατω!

Αν λοιπον προσπαθουσα να περιγραψω με συντομο χαρακτηρισμο την ταινια,θα ελεγα οτι η ταινια αυτη ειναι μια progressive rock ταινια και μαζι με το χθεσινοβραδυνο,σουηδικο εργο αποτελουν ο,τι πιο περιεργο και γοητευτικα παραξενο εχω δει τελευταια και φυσικα σας καλω να τα ανακαλυψετε αμφοτερα…