Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

Χτες είδα αυτό με ένα φίλο, το οποίο ήταν αρκετά γαμώ για αυτό που θέλαμε εκείνη τη στιγμή. Χαβαλές, ατάκες, ωραίες γκόμενες και έξυπνη εναλλαγή πλάνων.

Στη συνέχεια άραξα και είδα αυτό μόνος μου μπας και γλαρώσω να κοιμηθώ. Συμπαθητικό έως καλό με classic γραφική ατμόσφαιρα 80’s horror ταινίας.

χθες ξαναείδα (μετά καιρό- το’χα πια ξεχάσει!) το [B][COLOR=“DarkRed”]PET SEMATARY [/COLOR][/B]της Μαίρη Λάμπερτ.
Τολμώ να πω πως -[I]πέραν των ωραίων σκηνικών (νεκροταφείο ζώων και εκείνου των Μίκμακ ινδιάνων)- [/I]η ταινία μ’ απογοήτευσε. 1000000000000 φορές καλύτερα να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Στήβεν Κίνγκ παρά να δει τούτη την άνοστη ταινία με τις άνευρες ερμηνείες (χαρακτήρες [I]που ΔΕΝ αναπτύσονται επαρκώς[/I]), την έλειψη νευρώδους μοντάζ, το μωρό Γκειτζ το περίμενα απείρως πιο τρομακτικό και γενικά με χάλασε αυτή η προσπάθεια…“περικοπών” ([I]προκειμένου η ταινία να μην κρατήσει παραπάνω από…90΄λεπτά[/I]!). Πφφφφφ ξενέρα λέμε… Μη πω για το επιεικώς απαράδεκτο νο 2…

:frowning:

[B]Ένα τέτοιο βιβλίο χρειάζεται καλύτερο σκηνοθέτη και αφού ζούμε την εποχή των ψηφιακών εφέ, επειγόντως ένα…reboot!!![/B]

εντιτ: [COLOR=“DimGray”]αμφιβάλω αν θα βγει στα σινεμά, αλλά το περιμένω…[/COLOR]

‘’[B]Quel Maledetto Treno Blindato[/B] ‘’(Aka [B]The Inglorious Bastards[/B])(1978 του [B]Enzo G. Castellari[/B]

Ειναι η δεν ειναι?Ειναι η δεν ειναι remake η ταινια του [B]Tarantino[/B],αυτης της cult χαβαλετζιδικης/πολεμικης ταινιαρας του αγαπημενου μου [B]Enzo Castellari[/B]([B]Keoma,The Bronx Warriors[/B]))?Aλλοι λενε οτι ο κλεφταρος εκλεψε μονο τον τιτλο,αλλοι οτι η ταινια μοιαζει πολυ,εγω ομως δεν καιγομαι ιδιαιτερα να μαθω την αληθεια, διοτι αφ’ενος [B]Tarantino[/B] δεν βλεπω κι αφ’ετερου η ιταλικη ταινια με καλυψε απολυτα,οποτε καθε αλλη προσπαθεια αναπαραγωγης της μου ειναι αδιαφορη.Οταν η ταινια εχει μεσα τον υπερτατο ηρωα των θρυλικων blaxploitation,[B]Fred Williamson[/B] και τον σκληρο Σουηδο [B]Bo Svenson,[/B]εγω θα ασχοληθω με [B]Brad Pitt [/B]και [B]Tarantino[/B]?
Λοιπον κοβω το γραφικο κραξιμο μου στον [B]Tarantino[/B] και περιγραφω το επος!Πεντε αμερικανοι φυλακισμενοι στη Γαλλια του 1944 προκειται να μεταφερθουν απο ενα στρατοπεδο σε στρατιωτικη φυλακη για διαφορα εγκληματα.Κατα τη μεταφορα τους ,τους την πεφτουν οι Γερμανοι και αυτοι κατορθωνουν να δραπετευσουν.Στη συνεχεια καλα να περασουμε…
Δεν ειμαι ιδιαιτερος fan των war films,αλλα για Ιταλια των '70’s πεθαινω κι ετσι του εδωσα μια ευκαιρια.Χαβαλες,πιστολιδι,αποδρασεις,σκληροι ηρωες,δραση και γελιο περιβαλλουν την εν λογω ταινια οποτε πιτσα,μπυρα,πατατακι και ‘‘βουρ στον ταμπλα με τα κουλουρια…’’!!!

‘’[B]Mais Ne Nous Délivrez Pas Du Μal[/B]’’(1971) του [B]Joël Séria[/B]

Οταν εγω καθομαι να δω ταινια γαλλικης προελευσης,το δηλωνω οτι εξ αρχης ειμαι θετικα προκατειλημμενος.
Θελω δλδ απο μεσα μου,η ταινια να ειναι ανταξια των προσδοκιων μου.Ετσι λοιπον πριν δω αυτο το διαμαντακι που το εψαχνα εδω και πολυ καιρο,ηθελα να με κανει στο τελος να γουσταρω.Μια ταινια λοιπον που θεματολογικα μοιαζει τοσο με το μεξικανικο ‘’[B]Alucarda,La Hija De Las Tinieblas[/B]’’,οσο και με το απιστευτο ‘’[B]Heavenly Creatures[/B]’’ του [B]Peter Jackson[/B]!!!
Ki αυτο διοτι εχει να κανει με τη ζωη και το δεσιμο αναμεσα σε δυο νεαρα κοριτσια,τις υποβοσκουσες λεσβιακες νυξεις και την εγκληματικη τους δραση.Απο την αρχη του εργου,εχουμε τη δηλωση οτι οι δυο τους αν και πηγαινουν σε χριστιανικο/καθολικο σχολειο,θα λατρεψουν τον Σατανα!!!Απο εκει και περα και μονο σαν αντιδραση στη στενομυαλη και συντηρητικη εκπαιδευση που δεχονται απο οικογενεια και σχολειο,οι δυο κοπελες εμφανιζουν παραβατικη κι αποκλινουσα συμπεριφορα ποτε ως ενδειξη χαβαλε,ποτε σκοπιμα ως ενδειξη εκδικησης και ποτε ηθελημενα!!!Η ταινια εχει καποιες ιδιαιτερα εντυπωσιακες σκηνες,αν και φτωχη σε παραγωγη και ερμηνειες,με εξαιρεση ισως αυτες των δυο πρωταγωνιστριων!!!Εχει ενα πολυ δυνατο τελος,σχεδον σοκαριστικο και γενικοτερα προκειται για μια μπουνια στο κατεστημενο και την υποκρισια της καθολικης εκκλησιας και του στειρου συντηρητισμου που αυτη εκ προοιμιου εκφραζει!!!
Προσωπικα μου αρεσε πολυ και την προτεινω σε ολους τους ανοιχτομυαλους και να τονισω επισης οτι ενα απο τα θετικα της σημεια ειναι και η φοβερη μουσικη που συνοδευει την ταινια και επαναλαμβανεται διαρκως…

Αρκετά συμπαθητικό μιας και έχω μεγάλη αδυναμία σε ταινίες που αποτελούνται από mini stories.

Κι εμενα μου αρεσε!!!Ειδικα καποιες ιστοριες ειναι πολυ καλες!!!
Kαλυτερες ιστοριες με τον μαγο και με τον ζωγραφο!!!

Το κακό της βασικά ήταν ότι ήταν λίγο προχειροφτιαγμένη. Αν την είχαν προσέξει λίγο περισσότερο μπορεί να ήταν και cult classic σήμερα ξέρω’γω.

Θα μπορουσε καποιος να συγκεντρωσει 5-6 καλες ταινιες με θεμα διαβολο,εξορκισμους σατανα και τα σχετικα?Κατα τα αλλα εχετε γραψει διαμαντακια εδω μεσα!

Λοιπον,κατεβαζω μια πενταδα και καλα να περασεις φιλε.Δεν βαζω ‘‘The Exorcist’’,διοτι το γνωριζεις και το εχεις δει.

1)’’[B]The Satanic Rites Of Dracula[/B]’’(1973)

H ταινια ειναι η τελευταια με [B]Dracula[/B] τον [B]Christopher Lee [/B]και ασχολειται με μαγειες και με τελετες στον Διαβολο.Εχει πολυ αιμα και πολυ μυστηριο!!!Μετα το πρωτο [B]Dracula [/B]για μενα ειναι η αγαπημενη μου της σειρας!!!
2)’’[B]The Pyx[/B]’’(1973)

Μακαρι να την βρεις αυτην την ταινια,αλλα ειναι δυσκολο.Απο τις ταινιες που πραγματικα με ειχαν κανει να μην κλεισω ματι εκεινο το βραδυ.Οι τελετες ειναι εξωφρενικα παραστατικες!!!Κρυμμενο διαμαντακι στο οποιο παιζει και ο [B]Christopher Plummer[/B]!!!
Ψαξ’το ειναι φοβερο!!!

3)’’[B]Alucarda,La Hija De Las Tinieblas[/B]’’(1978

Tο μεξικανικης προελευσης αυτο διαμαντι,εχει πολλακις αναφερθει εδω μεσα κι απο μενα,αλλα και γενικοτερα.Δυο τυπισσες λατρευουν το κακο και κανουν το μοναστηρι στο οποιο μενουν ανω-κατω!!!
Γυμνο,λεσβιακα,τελετες και EVIL!!!

4)’’[B]The Devils[/B]’’(1971)

Tαινια σοκ για την εποχη της,λογοκριθηκε και περασε τα πανδεινα,αλλα μιλαμε για μεγαλη ταινιαρα.Φανταζομαι οτι ειναι στο πλαισιο των ταινων που ζητας.Δες το και θα με θυμηθεις!!!
Εχει πολλη ανωμαλια μεσα της!!!

5)’’[B]The Devil Rides Out[/B]’’(1968

Τελετες,διαολια,μαγειες,συμβολα και ο,τι τραβαει η ψυχη σου εδω μεσα!!!Απο τις καλυτερες ταινιες της [B]Hammer[/B]!!!

Ελπιζω να σε καλυψα.Επισης τσεκαρε και την γαλλικη ταινια που προτεινα χθες βραδυ,ειναι στο ιδιο μοτιβο!!!

Το “The Devils” είναι μεγάλη ταινιάρα, αν και δεν το λες ακριβώς σατανίλα το θέμα. Ναι μεν περιστρέφεται γύρω από αυτό, αλλά ουσιαστικά είναι ηθικό και καλά το θέμα που προκύπτει εκεί μέσα. Τεσπα, δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες μην πετάω και spoilers…

Το “The Devils” το εχω δει κι εγω.
τα αλλα που προτεινει ο jiopas θα τα τσεκαρω.

jiopas εισαι Θεος.Θα τις δω και θα επανελθω.Ειμαι γενικα φανατικος σινεφιλ αλλα σε αυτο το ειδος δεν εχω μυηθει ακομα!Το γαλλικο το ειδα,κορυφαιο!

Χαιρομαι που βοηθησα.Να ξερεις οτι θα επανερχομαι με προτασεις καθημερινα!!!
Φοβερο το ‘’[B]Main Ne Nous Delivrez Pas Du Mal[/B]’’,ετσι?

‘’[B]Dracula Has Risen From The Grave[/B]’’(1968 του [B]Freddie Francis[/B]

Αλλο ενα ‘’[B]Dracula[/B]’’ σημερα και αυτο σε πολυ καλα επιπεδα με ατμοσφαιρα και τρομο,πραγματικα πολυ ομορφο film απο την αρχη που ξεκιναει!!!Ενας καντηλαναφτης ανακαλυπτει μεσα στην εκκλησια ενα πτωμα και τρελαινεται!Ενα χρονο μετα οι κατοικοι πιστευουν οτι το Κακο εξουσιαζει ακομα το χωριο τους,μεχρι που καταφθανει ο Monsignior και τους διαβεβαιωνει για το αντιθετο!Δυστυχως ομως κι ο ιδιος δεν γνωριζει οτι ο…’’[B]Dracula Has Risen From The Grave[/B]’’!!!
O τροπος κινηματογραφισης που χρησιμοποιουσε η Hammer,ηταν και ειναι γνωστος.Σκοτεινοι πυργοι,παραστατικη απεικονιση της επαρχιας με τις προκαταληψεις των κατοικων,την προσκολληση στο δογμα του Θεου και το φοβο του Κακου,μπογια Vernilac αντι για αιμα κλπ,αξιολογη μουσικη…
Ετσι κι εδω εχουμε μια ενδιαφερουσα ιστορια με τον [B]Christopher Lee[/B] να παιζει παλι λιγο και να σκορπιζει τον φοβο οταν εμφανιζεται!!!
Δεν εχω να πω πολλα η ταινια ειναι safe bet και πραγματικα ειναι απο τα καλα της σειρας!!!

Υ.Γ.Νoe13,ολα τα [B]Dracula[/B] της [B]Hammer[/B] ειναι στο στυλ σου και αν δεν τα εχεις ψαξει ,ξεκινα.
Και αυτο ειναι πολυ καλο!!!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς εγώ πάντως σήμερα είδα επιτέλους αυτό. Είχα μεγάλη περιέργεια είναι η αλήθεια, και χωρίς να με εντυπωσιάσει η ταινία δε με απογοήτευσε καθόλου. Αρκετά συμπαθητική με ωραία ατμόσφαιρα και σίγουρα αρκετά cliche μιας και αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για remake. Το κακό βέβαια είναι ότι δεν μπορείς να δεις το Radcliffe όπως πρέπει. Ό,τι και να κάνει μια ζωή Harry Potter θα τον βλέπουμε, χαχαχα!

όντως ωραίο το αποπάνω το είδα και σινεμά μάλιστα. Ελπίζω η hammer να συνεχίσει να βγάζει θριλεράκια.

Για τους ΕΡΑΣΤΕΣ και επειδή δεν βρήκα να το σχολιάζει κάποιος, προτείνω το [B]Cabin in the woods[/B] που βγήκε πέρσι.

Ντάξει, είναι για μια παρέα που πάει σκ σε σπιτάκι κοντά σε μια λίμνη και γίνεται της κολάσεως. Είναι εκπληξούλα όμως. Evil dead και Lovecraft έχουν την τιμητική τους. Είχα να απολαύσω έτσι ταινία σε σινεμά από τα horror festival που γίνονται στο gagarin.

δεν την προλαβα αυτη την ταινια και μαρεσε στο trailer
θα την δω σε dvd συντομα

καλα την ειδα σινεμα και περιμενα πατατα αλλα τελικα απο αποψη “πορδης” η ταινια γαμησε. τιγκα στα κλισε μεν, αλλα με πολλες σκηνες φοβου δε!

Αχαχαχαχα σ’αγαπάω! :lol:

Το “Cabin In The Woods” όλο λέω ότι θα το δω γιατί μόνο διθυραμβικά σχόλια ακούω από φίλους, αλλά παπάρια ακόμα. Ελπίζω να το δω σύντομα. Για απόψε πάντως το μενού λέει αυτό… [I]“A young man’s struggle to survive in the aftermath of a deadly undead outbreak during the American Civil War.”
[/I]

Για να δούμε…