Μινι αφιερωμα σε ταινιες της Hammer τις τελευταιες μερες και σημερα εχω δει δυο.
Ξεκιναμε λοιπον…
‘’[B]Dracula: Prince Of Darkness[/B]’’(1965) του [B]Terence Fisher[/B]
To ‘’[B]Dracula: Prince Of Darkness[/B]’’ ειναι το δευτερο κατα σειρα [B]Dracula[/B] film με [B]Christopher Lee[/B] απο τα εφτα(υπαρχει και το ‘’[B]Brides Of Dracula[/B]’’ στο οποιο ομως δεν παιζει ο [B]Lee[/B])και προκειται για μια ταινια στην οποια ο ιδιος απλα παιζει χωρις να λεει λεξη!
Τεσσερις επισκεπτες,παρα τις νουθεσιες ενος ιερεα να μην πανε στον πυργο,δεν τον ακουνε και βρισκονται εκει ανυποψιαστοι για τα οσα τραγικα θα ακολουθησουν.
Η ταινια εχει μια ατμοσφαιρα και μια πλοκη,η οποια ομως ειναι καπως προβλεψιμη και δεν θα ελεγα οτι εχει την σπιρταδα ουτε της πρωτης καταπληκτικης ταινιας,αλλα ουτε των επομενων.Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι κακη,απλα εγω δεν τρελαθηκα.Νομιζω προτιμω τις υπολοιπες.Ας πουμε η επομενη που ειδα,η τεταρτη ηταν καλυτερη,αρκετα καλυτερη και με πιο ενδιαφερον story!
‘’[B]Taste The Blood Of Dracula[/B]’’(1970) του [B]Peter Sasdy[/B]
H τεταρτη στη σειρα ταινια με τον [B]Count Dracula[/B] ειναι ενα ατμοσφαιρικο και καλοστημενο παραμυθι γοτθικου τρομου.Εδω τρεις αντρες της καλης κοινωνιας του τοπου τους ,που καθε Κυριακη πηγαινουν στην εκκλησια,μετα την εκκλησια ομως πηγαινουν στα μπουρδελα.Εκει γνωριζουν εναν κομη ο οποιος τους προτεινει εναλλκτικες μορφες διασκεδασης,δλδ τελετες μαυρης μαγειας,Εκεινοι πειθονται και τον ακολουθουν και μετα ολα παιρνουν μια ασχημη τροπη και καταληγουν στο να δουμε στην οθονη τον [B]Christopher Lee[/B] …
Ο [B]Christopher Lee [/B]παιζει λιγο στην ταινια,αλλα η παρουσια του ειναι αρκετη για να μας τρομαξει και για να πιει οσο αιμα χρειαζεται με τα κλασσικα πλεον κοφτερα δοντια του.
Η ταινια ειναι ατμοσφαιρικη,σκοτεινη με γρηγορο ρυθμο και αξιοπρεπεστατες ερμηνειες,μια και προκειται για βρετανικη παραγωγη και τα εχουμε πει πολλες φορες οτι οι Αγγλοι ηθοποιοι ειναι εγγυηση.
Δεν εχω να πω περισσοτερα η ταινια ειναι αξιοπρεπεστατη και τιμιοτατη και προτεινεται ανεπιφυλακτα!!!
E,ενταξει εκει θα τα χαλασουμε?Σοβαρα τωρα επαθα πλακα με την ταινια αυτη,ειλικρινα.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!
Στα Dracula τωρα,εχεις δει τα μετεπειτα πλην του πρωτου του 1958 κι αν ναι πως σου φανηκαν εσενα?
Eγω το ‘’[B]Prince Of Darkness[/B]’’ το βρηκα καπως βαρετο…
βλέπει κανείς από 'δω ταινίες της Hammer?
Εγώ δηλώνω φανατικός!
Συγκεκριμένα πάει πολύ πίσω το πράγμα, είχα δει το Scars of Dracula σε πολύ μικρή ηλικία και από τότε έφαγα κόλλημα (φταίει και ο πατέρας μου πάντως :P).
Προσωπικα τις τελευταιες μερες κανω αφιερωμα,φιλε.
Για πες κι εσυ την αποψη σου για τα Dracula films.
Αν δεις κανα δυο σελιδες πιο πισω εχω ποσταρει κανα δυο ακομα ταινιες,το θεικο ‘’[B]The Devil Rides Out[/B]’’ και το πολυ καλο ‘’[B]The Satanic Rites Of Dracula[/B]’’.
Αυριο εχω προγραμματισει να δω το ‘’[B]The Gorgon[/B]’’.
Τα εχεις δει?
To ‘’[B]Scars Of Dracula[/B]’’ θα το δω κι εγω τις επομενες μερες!!!
(Κατεβαινει ηδη!!!)
Από τις ταινίες που λες έχω δει το satanic rites. Αγαπημένες μου ταινίες περιλαμβάνουν το Brides of Dracula και το Prince of Darkness. Επίσης σου συνιστώ να δεις την τριλογία Vampire Lovers, Lust for a Vampire και Twins of Evil, παιζει και η Ingrid Pitt στο πρώτο, τι άλλο θες; (να δεις και το Countess Dracula, από τις αγαπημένες μου προσωπικά:wink:)
Α και επίσης “Τhe House that Dripped Blood”. Είναι μικρές ιστορίες οι οποίες είναι όλες πραγματικά καλές (άλλωστε παίζει και ο Peter Cushing). Δεν ειναι Hammer αλλά αξίζει.
Λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα με ότι έγραψες για τα Dracula: Prince Of Darkness και Taste The Blood Of Dracula. To The Satanic Rites Of Dracula είναι ίσως η 2η καλύτερη ταινία μετά την 1η του '58, ελέω του τεράστιου Peter Cushing, ο οποίος παίζει και στο Dracula A.D. 1972 (πιο αποπροσανατολισμένη ταινία δυστυχώς). Εκτός αυτών, τα Dracula Has Risen from the Grave [1968], Taste the Blood of Dracula [1970], Scars of Dracula [1970], όπως και το Count Dracula του Jess Franco (με τον Klaus Kinski ως Renfield) είναι μέτριες-καλούτσικες ταινίες. Ωστόσο, αν κάποιος γουστάρει ταινίες του είδους οφείλει να τις δει, γιατί οι περισσότερες έχουν ατμόσφαιρα και σε όλες παίζει (έστω λίγο) ο C. Lee.
To ‘’[B]The Great Silence[/B]’’ ειναι η δευτερη αγαπημενη μου ταινια ολων των εποχων(πρωτη ειναι το ‘’[B]Escape From New York[/B]).
Απο αυτα που προτεινεις,καποια εχω δει,καποια οχι,αλλα τα εχω στα υπ¨οψιν.
Xθες παντως επαθα πλακα με το’’[B]The Devil Rides Out[/B]’’.
Ρε συ το ‘’[B]Prince…[/B]’’ δεν με τρελανε!!!
Προσωπικα το ‘’[B]Taste The Blood Of Dracula[/B]’’ μου αρεσε πολυ!!!
Το ‘’[B]Satanic…[/B]’’ ακομη περισσοτερο!!!
Κι επισης ειναι φοβερο και το ‘’[B]Brides Of Dracula[/B]’’ κι ας μην παιζει ο [B]Chr.Lee[/B].
Αδέρφια μου αλήτες πουλιά συνειδητοποίησα ότι δεν είχα δει αυτή την ταινία και μετά από προτροπή ενός φίλου την είδα απόψε. Προσκύνημα μόνο. Απίστευτη ατμόσφαιρα…
…και το αφιερωμα μου στα ‘‘διαμαντια’’ της Hammer συνεχιζεται!!!Και τι ‘‘διαμαντι’’ σημερα,ισως το πιο λαμπρο και πιο σημαντικο!!!Eτσι λοιπον αποφασισα να το ξαναδω…
To ‘‘Dracula’’ του 1958 ειναι ενα κομψοτεχνημα γοτθικου τρομου στο οποιο κυριαρχουν το αιμα,το κακο και ο θανατος!!!Προκειται για την ταινια που καθιερωσε ως horror ειδωλα τοσο τον Christopher Lee στο ρολο του Dracula οσο και τον Peter Cushing σε αυτον του Dr Van Helsing!!!
Oi δυο ηθοποιοι εκπροσωπουν ο καθενας απο την πλευρα του τις δυο αντιρροπες δυναμεις,το Κακο κα το Καλο ,αντιστοιχα.Ο πυργος του Dracula χρησιμευει ως ο μικροκοσμος στον οποιο λαμβανουν χωρα τα φρικτα φονικα και ο χωρος απ’oπου ο Κομης ξεκινα το αιματηρο και μοχθηρο εργο του!!!
Η τελικη μαχη ειναι συμβολικη και μενει να δουμε ποιος θα επικρατησει στο τελος,μεταξυ των δυο.
Ολοι οι γνωστοι τροποι εξορκισμου και διωγμου του Κακου που ειδαμε και ξαναειδαμε μετα το 1958,οπως τα σκορδα,το παλουκωμα στην καρδια των βρυκολακων και η θεαση του φωτος και του σταυρου εκ μερους των,πρωτοεμφανιστηκαν σε αυτην την ταινια κι εκτοτε παγιωθηκαν.
Ο Lee δεν παιζει πολυ,αλλα οταν εμφανιζεται ειναι ικανος να μας τρομαξει!!!Η ταινια αποτελει επισης αντιπροσωπευτικο δειγμα της δουλειας ενος σημαντικοτατου σκηνοθετη ταινιων τρομου και μονιμου συνεργατη της Hammer,του Terence Fisher!
Βρειτε λοιπον και απολαυστε το ισως καλυτερο ‘‘Dracula’’ στην ιστορια του σινεμα!!!
…αλλη μια ταινια της Hammer,αλλη μια ταινια του Terence Fisher,αλλη μια ταινια με Peter Cushing και Christopher Lee.Με λιγα λογια αλλη μια εγγυημενα πολυ καλη βρετανικη horror/mystery ταινια!!!
Εδω τα φημισμενα studios κανουν επικληση στην ελληνικη μυθολογια,αλλα ειτε εσκεμμενα ειτε αθελα μπλεκουν τις Γοργονες με τις Ερινυες.Αυτο βεβαια δεν αποτελει σε καμμια περιπτωση τροχοπεδη απο το να δουμε μια πολυ καλη ταινια με δυο εξαιρετικους ηθοποιους σε πειστικοτατες ερμηνειες και μια πολυ καλη ατμοσφαιρα με πλανα απο πυργους,σκοτεινα καστρα και σκηνικα απο πανσεληνο.Εξισου αξιολογη ειναι και η ατμοσφαιρικοτατη μουσικη που ακουγεται οταν εμφανιζεται η Μεγαιρα η οποια με το που αντικρυζει τα θυματα της τα μετατρεπει αυτοματως σε πετρα!!!
Παιδια,πολυ καλη Ηammer επιλογη,απλα αν ειχαν λιγο μεγαλυτερο budget,θα μπορουσαν να εχουν κανει τη Μεγαιρα πιο πειστικη διοτι τα πλαστικα φιδια γυρω απο το κεφαλι της αποτελουν παραφωνια στην ολη ταινια!!!
Πως μου τη σπάει ώρες ώρες η καταστροφή ταινιών. Έχω δει το remake το οποίο ήταν βλακεία και αυτομάτως δεν με ψήνει να δω και το ορίτζιναλ. Κάνουν πολύ κακό τα remake(τις περισσότερες φορές).
Aρχικα διαφωνω με Weedow στο οτι το ‘’[B]Black Christmas[/B]’’ ειναι απλα συμπαθητικο και δευτερον Norda με το να μην θες να δεις το original στερεις απο τον εαυτο σου ενα απο τα καλυτερα horror movies των 70’s τουλαχιστον!!!
Ο Jiopas με κάλυψε πλήρως. Τώρα για τη γνώμη μου θέλω έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή να ξαναδώ την ταινία γιατί την είδα σπαστή σε δύο μέρη, οπότε σίγουρα μου χάλασε πολλά αυτό.
On topic:
Τα θέλει ο κώλος μου κι εμένα με τις μαλακίες που βλέπω! Χαχαχαχα!