Εγω απο [B]Raimi[/B] θελω αλλη μια ταινιαρα σαν το ‘’[B]Drag Me To Hel[/B]l’’!!!
Εγώ του έχω εμπιστοσύνη οπότε αναμένω να δω και το αποτέλεσμα.
On topic, πλήρης ωμότητα. Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.
την ειδαμε 4 ατομα,ωημε…επικα δυσκολη
Ki εμενα μου αρεσε πολυ,ασχετως αν θυμιζει πολλα αλλα.Ειναι ωμη και βιαιη και η σεκανς μεσα στο βενζιναδικο πολυ εντονη και παραστατικη!!
‘’[B]Alucarda, La Hija De Las Tinieblas[/B]’’(1978 του [B]Juan López Moctezuma[/B]
Διαμαντι απο το Μεξικο για σημερα,το περιβοητο cult διαμαντι ‘’[B]Alucarda[/B]’’.Tην ταινια την ειχε αναφερει πολλακις εδω μεσα ο Captain Clegg και τον ευχαριστω κι ετσι το εψαξα και το βρηκα κι εχω να πω οτι αν γουσταρετε σατανισμους,ειδωλολατρειες,λεσβιακα,δαιμονοληψιες,ατμοσφαιρα,μοναστηρια και σταυρους που καιγονται η ταινια δεν θα σας απογοητευσει καθλου!!!
Η Justine ειναι μια ορφανη κοπελα που πηγαινει στο μοναστηρι,μην εχοντας γονεις.Εκει συνανταει την επισης ορφανη Alucarda και οι δυο κοπελες αποκτουν μια περιεργη σχεση που περιλαμβανει ολα οσα ανεφερα παραπανω σε γερες δοσεις!!!Σε μια εξοδο τους στην εξοχη συναντανε καποιους τσιγγανους κι εκει αρχιζουν ολα…
Η ταινια οπως διαβαζω οταν ειχε πρωτοπροβληθει,δεν ειχε τυχει ιδιαιτερης προσοχης,αλλα με τα χρονια απεκτησε το cult following που αξιζε και μαλιστα ο σκηνοθετης [B]Guillermo del Toro [/B](The Devil’s Backbone) εχει εκφρασει την εκτιμηση του για την ταινια.
Μιλαμε για cult διαμαντι απο τα λιγα στο οποιο κυριαρχει το αιμα,το κακο και η 70’s αισθητικη!!!
ελα. πες την αλήθεια.
ή δεν έχεις δουλειά πλέον, ή χώρισες.
όποιο και απο τα δυο να είναι, 3 εκπομπές με τον μικρούτσικο τις έχεις σίγουρα
Ουτε χωρισα,ουτε σταματησα να δουλευω,απλα τα συνδυαζω ολα.
Χωρίς σχόλια…
Εντάξει είχαν πονέσει τα μάτια μου…και τα αυτιά μου. Είχε κάτι σημεία σαν μιούζικαλ. Εντάξει αηδιστική, για γέλιο και να περάσει η ώρα μέσα στη σαπίλα.
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead
Και ένα τρέιλερ. http://www.youtube.com/watch?v=7KQCX0zNdyc
κανα καινουργιο θριλερ ρε παιδια με πετσοκωμα???:D:D
Το Poultrygeist ειλικρινά το θεωρώ ότι καλύτερο έχω δει από underground πράμα. Η Troma έδωσε μεγάλο ρεσιτάλ εδώ και όταν το είχα πρωτοδει είχα χεστεί στο γέλιο!
[I]“The chicken have cast Jihad on us all!”[/I] Χαχαχαχαχαχα!:lol:
On topic:
Είχα πολλά χρόνια να τη δω και έπεσε επανάληψη χτες.
Συμπαθητικο,αλλα μεχρι εκει!
‘’[B]The Innocents[/B]’’(1961) του [B]Jack Clayton[/B]
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!Σχεδον Αριστουργημα!!!
Κι αφου εγραψα την αποψη μου μονολεκτικα και αφοπλιστικα,ας αναλυσω λιγο γιατι το πιστευω αυτο…
Αρχικα να πω οτι η ταινiα μονο b-movie δεν ειναι,αλλα την εβαλα εδω διοτι αφ’ενος ειναι horror κι αφ’ετερου την ακολουθει μια cult υστεροφημια την οποια δικαιολογει απολυτα.
Μια γυναικα προσλαμβανεται απο εναν αδιαφορο θειο ως γκουβερναντα των ανηψιων του με την προυποθεση να μην τον ενοχλησει ποτε.Στη συνεχεια γνωριζει τα παιδια,αλλα ανακαλυπτει οτι υπαρχουν κρυμμενα μυστικα μεσα στο σπιτι που τα παιδια και οι υπολοιποι τα κρυβουν απο αυτην…
Η ταινια απο την αρχη εχει μια ατμοσφαιρα κι ενα μυστηριο που την συνοδευουν ως το τελος μεχρι που αποκαλυπτεται η αληθεια.Ο τρομος ειναι ψυχολογικης φυσεως και δεν εχει σχεση με αιμα και με ξεκοιλιασματα,αλλα με ολα αυτα που η πρωταγωνιστρια φανταζεται κι υποπτευεται καθως και με αυτα που σκεφτομαστε εμεις.Ενα παιχνιδι δλδ του μυαλου μεσα απο συμβολα,εικονες πνιγηρες και μυστηριες που γινονται ακομη πιο εντονες απο το γεγονος οτι η ταινια ειναι ασπρομαυρη.Τα παιδια εχουν μια ωριμοτητα και σε σημεια το αγορακι φερεται σαν adult σε σημειο που κανει ‘’ περιεργα’’ σχολια στην γκουβερναντα και αφηνει υποννοουμενα με αποκορυφωμα το φιλι στο στομα.Απο την αλλη ολοι μεσα στο σπιτι κρατουν σιγη ιχθυος και η πρωταγωνιστρια ειναι μπλεγμενη σε εναν ιστο μυστηριου και τρελας,καθως ολοι προσπαθουν να την βγαλουν τρελη.
Παρα πολυ καλη σκηνοθεσια,που μας σερβιρει την ενταση κλιμακωτα και σιγα σιγα ενω η ιστορια αν και δεν εχει ανατροπες και απροσδοκητες καταστασεις,ειναι παρουσιασμενη με επιδεξιοτητα και εξελιγμενη καταλληλα.
Αψογη στο ρολο της γκουβερναντας η[B] Deborah Kerr[/B] oπως και οι μικροι πρωταγωνιστες με καλυτερο το αγορακι.
[B]Highly recommended[/B]!!!
ενα ωραιο τοπ10 αφιερωμα στο greek horror που διαβασα (αν και καποιες απ τις ταινιες δεν ειναι τρομου αλλα τεσπα)
H αληθεια ειναι οτι απο τις 10 αυτες ταινιες,αν ειναι καθαρο horror οι 5 ειναι ζητημα.
Και λειπουν κανα δυο πολυ καλες,οπως το ‘‘Aυτοπτης Μαρτυρας’’ και το ''Θα Σε Δω Στην Κολαση Αγαπη Μου¨¨.
Παρ’ολα αυτα,αξιολογο το αφιερωμα ,αν και εμενα προσωπικα οι ταινιες ‘‘To Kακο’’ και το sequel δεν μου λενε τιποτα απολυτως.
‘’[B]The Devil Rides Out[/B]’’(1968 του [B]Terence Fisher[/B]
Aπο το χρυσωρυχειο της [B]Hammer[/B],ενα πολυ δυνατο film που ειχε πεσει θυμα της λογοκρισιας στη Βρετανια,εξαιτιας της σατανιστικης θεματολογιας του.Δυο φιλοι προπαθουν να γλυτωσουν ενα δικο τους απο τις τελετες και τις μαυρες μαγειες και βρισκονται μπλεγμενοι σε εναν κυκεωνα πολυ μυστηριων και ιδιαιτερων καταστασεων με τελετες,θυσιες,τραγους κι αλλα εντυπωσιακα σκηνικα και συμβολα!!!(Oi balckmetalαδες θα προσκυνησουν!!!)
Σκηνοθετημενο απο εναν πολυ σπουδαιο σκηνοθετη της [B]Hammer,[/B]τον [B]Terence Fisher[/B] η ταινια εχει τον [B]Christopher Lee[/B] σε ρολο ‘‘καλου’’ που επιδιδεται σε ενα κυνηγι μαγισσων για να σωσει το φιλο του.Το τελευταιο 20 λεπτο ειναι πραγματικα εκπληκτικης ομορφιας και παρα τα πενιχρα μεσα για special effects η ατμοσφαιρα που δημιουργειται και η ενταση ειναι αψογες.
Με δυο λογια και ΓΑΜΩ τις ταινιες,απο τις καλυτερες της [B]Ηammer[/B]!!!
Eπισης recommended!!!
Ωραίο αφιέρωμα για τις ελληνικές ταινίες. Θυμάμαι στο Κακό 2, όπου τα Ster(αν είναι δυνατόν) έκαναν διάλειμμα. Να θυμηθώ και ότι ήμασταν 10 άτομα για την ταινία. Έλιωσα με Τσιμιτσέλη, και στήριξα Billy Zane. Απλά δεν ξέρω πως και τι αυτός σε αυτήν την ταινία.
Post apocalyptic αλητείες!
Αυτό το έχω κατεβάσει σε ένα πακετάκι της hammer με καμιά 25 ταινίες αλλά δεν μπορώ να βρω υπότιτλους, έστω αγγλικούς. Εσύ έχεις βρει; Αν όχι η ταινία γενικά βλέπεται χωρίς; Περισσότερο θέμα προφοράς με νοιάζει και ήχου, αν πιάνεις αυτά που λένε δηλαδή κυρίως για αυτό κατεβάζω υπότιτλους.