Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα…
??[B]Μεδουσα[/B]??(1998 του [B]Γιωργου Λαζοπουλου[/B]
Oπως παρατηρειτε,αν παρατηρειτε βεβαια,τον τελευταιο καιρο κανω ενα μινι-αφιερωματακι σε ελληνικα horror films η ταινιες μυστηριου,ειδη δλδ που δεν πολυφοριουνται στην Ελλαδα,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων,αξιολογων και μη!
Εδω και στο μακρυνο πλεον 1998(αχ πως περνανε τα χρονια,ακομη θυμαμαι σε πρωινη εκπομπη την[B] Ελενη Φιλινη [/B]να δινει συνεντευξη για την ταινια) εχουμε ενα low budget σκοτεινο εργο μυστηριου κατα το οποιο μια γυναικα με τις ιδιοτητες της αρχαιας [B]Μεδουσας[/B] πετρωνει τοιυς αντρες μολις τους βλεπει,ενω απο την αλλη η αστυνομια προσπαθει να εξιχνιασει τους φονους.
Η ιδεα της ταινιας ειναι πρωτοτυπη και πολυ εξυπνη,αλλα της ταινιας της λειπει η ατμοσφαιρα και η κορυφωση,και φαινεται πως στα χερια ενος πιο εμπειρου και ικανου σκηνοθετη(ξενου ισως!)θα μπορουσε να εχει απογειωθει.
Εκει που οι ηρωες περιφερονται μεσα στη νυχτα και τα σκοτεινα σημεια και δειχνει το εργο να αποκτα ταυτοτητα,καπου οι αδειες σκηνες και οι χλιαρες ερμηνειες,του χαλανε τη μαγια.Ομως,αυτο δεν σημαινει οτι το εργακι δεν βλεπεται.Βλεπεται και ειναι αξιολογο επειδη στη χωρα μας τετοια εγχειρηματα σπανιζουν και πραγματικα σας προτεινω να το τσεκαρετε.Μεσα στις ατελειες του,δεν ειναι κακο.It has its moments!!!
Υ.Γ.Δυστυχως ο σκηνοθετης της ταινιας απο τοτε δεν εδωσε αλλα δειγματα της κινηματογραφικης δουλειας του.Κριμα!
λοιπον μιας και γινεται κουβεντα για ελληνικες ταινιες
μου χε πει καποτε ενας φιλος
για μια ταινια
παλια - ασπρομαυρη λογικα, χωρις να ειμαι 100% σιγουρος για αυτο
με την υποθεση χωρις να τη θυμαμαι καλα
να εχει ενα τυπο στη μεση του πουθενα(?) επειδη χαλασε το αμαξι του(?)
ή επειδή ειχε καποιο προβλημα και επρεπε να βρει ενα σπιτι για να τηλεφωνησει(?)
χτυπαει την πορτα σε ενα σπιτι(?)
και αυτοι που του ανοιγουν την πορτα
του λενε "αχ παιδι μου γυρισες"
χωρις να εχει γνωση ο τυπος για χαμενους γονεις ή κατι τετοιο
ψυχολογικο θριλερ και ετσι
γνωριζει κανεις τιποτα???
Επιτέλους το είδα! Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο έχει τη δράση του, έχει το ξυλίκι του, τα εφετζιλίκια του. Για αραλίκι με παρέα και χαβαλέ είναι παραπάνω από αξιοπρεπής.
Ωραία…και το περίμενα. Το Σαββατοκύριακο θα είναι φουλ!!
πφ, το Lincoln αμα δεν επαιρνε τον εαυτο του τοσο στα σοβαρα, θα ηταν το απολυτο cult διαμαντακι του καλοκαιριου…ομως και παλι, ηταν το γαμημενο ο ορισμος του guilty pleasure!
ο πρωταγωνιστης επισης γαματη μορφαρα!
Ο οποίος μόνο σ’εμένα φαίνεται ολόιδιος με το Neeson;
Έκατσα και είδα το Dünyayı Kurtaran Adam γνωστό και ως Turkish Star Wars.Δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανείς αλλά μιλάμε για το απόλυτο έπος :lol:.Παίζει να είναι το μεγαλύτερο cult διαμάντι όλων των εποχών.
Υπάρχει ολόκληρο στο Youtube με αγγλικούς υπότιτλους.Όσοι πιστοί προσέλθετε.
http://www.youtube.com/watch?v=Vpq2n6eNytQ
Not bad, αλλά τουλάχιστον καλύτερο από το προηγούμενο.
Oλοι ξερουμε οτι η αληθεια βρισκεται στο 2.
Άνα γεια σου!
…βγήκε και 5ο:?..το τέταρτο, και κυρίως το πρώτο είναι απ’τα καλύτερα θρίλερ, τελευταίας σοδιάς…και τα άλλα μια χαρά είναι…αν έτσι πάει και το πέμπτο, τότε πρέπει να τσεκαριστεί, σύντομα:):!:
Αλλού! Πραγματικά αλλού!
ρε αυτο το χω υποψη παρα πολυ καιρο να το δω
αλλα δεν εχει τυχει ποτε
αξιζε?
Δεν έχω ιδέα. Πραγματικά δεν κατάλαβα αν μου άρεσε ή όχι. Περίεργη ταινία που σου γαμάει το μυαλό και σε αφήνει να κάνεις σενάρια…
Μόλις είδα αυτό
[B]Exit Humanity[/B]
Το trailer αλλά και μερικές καλές κριτικές μου είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες αλλά τελικά… μάπα το καρπούζι. Βασικά υπερβολικά φιλόδοξη προσπάθεια να κάνεις μια ταινία με ζόμπι με υπαρξιακές προεκτάσεις. Αυτό που είδα είναι μια υπερδραματοποίηση κάθε κρίσιμης σκηνής στην ταινία με μερικές κακές ερμηνείες και βαθυστόχαστα λογύδρια σε voice over στις μοναδικές σκηνές της ταινίας που αν παρέμεναν σιωπηλές ίσως να μιλούσαμε για κάποιες καλές στιγμές.
Μολις ειδα το [B]“The Beyond”[/B] του Fulci, το οποιο το ειχα καιρο στα υποψην. Για αρχη και επειδη θελω να το φωναξω, τι ΣΚΗΝΑΡΑ στο τελος. Η καταληξη της ταινιας, με αυτο το διολου τυχαιο σκηνικο, τα χρωματα και την μουσικη απο πισω απλα με εκανε να ανατριχιασω ολοκληρος.
Κατα τ’αλλα, ας πω τα αρνητικα (για μενα). Αρκετα μετρια ηθοποιια, αν εξαιρεσω την Εμιλυ, οι υπολοιποι ηταν καπως ανευροι. Επισης, υπηρχαν και αρκετα κλισε, οχι κανα τρελο αρνητικο, αλλα σε μερικες στιγμες μου φανηκε καπως.
Και παμε στα θετικα…Σκηνοθεσια πολυ καλη, μουσικαρα, ατμοσφαιρα δυνατη που σε σημεια σε καθηλωνει πραγματικα. Σεναριο οχι τιποτα ουαο, αλλα ικανοποιητικο. Επισης, περιμενα να δω ενα κατα βαση ψυχολογικο θριλερ, αλλα ειχε και σκηνες με gore και gore βαρβατο ε, σαπιλα και αιμα σε μεγαλο βαθμο. Αυτο ειναι θετικο για μενα, σε βαζει στο κλιμα περισσοτερο :Ρ
Σε γενικες γραμμες, αξια ταινια, στηριζουμε Ιταλους μαστορες.
Υ.Σ. Ε και ενα Demon’s Gate στα ηχεια τωρα, δικαιολογημενα νομιζω, χεχεχε.
^^ Κανεις πλακα τωρα
Η μητέρα μου με “έκραξε” που δεν έχω δει αυτήν την ταινία :
Για την καλτίλα της υπόθεσης - εποχής μέτρησε. Για τίποτα παραπάνω όμως. Στην αρχή φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, είχα αγωνία, αλλά στην πορεία βαρέθηκα. Περίμενα στο τέλος να δω έστω κάτι παραπάνω αλλά απλά δεν τελείωνε. Αυτά!