Thriller\Ηorror\Cult\B-Movies

Καλη προταση Τζιοπα, ευχαριστω, θα το εχω στα υποψη! Carpenter μεγαλη αγαπη σε οσα εχω δει (αυτο ελεγα μαλιστα με φιλο χθες) και Russel το ιδιο! Θα ξεθαψω τωρα κοντα και ενα Escape From New York να ερθω στα ισια μου.

Χθες ειδα το The Thing του 2011. Οκ, προσωπικα του Carpenter δεν το φτανει με τιποτα, αλλα παρ’ολα αυτα ηταν αξιολογη ταινια, με τα εφφε της (σε φαση ομως τα aliens εμοιαζαν τρομερα με Necromorphs απο το Dead Space, για οσους το εχουν παιξει :Ρ), τις ανατροπες της και που γενικα σε κρατουσε να την δεις.

…πάντα καλό δύδιμο οι Κάρπεντερ-Ράσσελ:):!:

Mεγαλειωδης ταινια απλα.Μιας και δεν την εχω στο αθηναικο λαπτοπ τη βαζω να κατεβαινει για την ξαναδω και να γουσταρω μαζι με Κιλλερ Τζο και Καμπιν ιν δε Γουντζ που δεν τα χω δει και οι διθυραμβοι μου τραβηξαν λιγο την περιεργεια :-k

??[B]Ο Θανατος Που Ονειρυετηκα[/B]??(2010) του [B]Παναγιωτη Κραββα[/B]

Βασιμενη σε γεγονοτα που ταραξαν τη δικη μου εφηβικη ηλικια,αλλα και πολλων αλλων εδω μεσα ,η ταινια βασιζεται καπως στην ιστορια των [B]Κατσουλα/Μαργετη/Δημητροκαλη[/B] με τις τελετες μαυρης μαγειας,που τοτε ειχε ως αποτελεσμα να κατακλυζομαστε απο ξερολες στα δελτια ειδησεων που εβγαζαν [B]Led Zeppelin[/B] κ [B]Black Sabbath[/B] σατανιστες και την μανα μου να με παρακαλει να πεταξω ολες μου τις κασσετες και να σταματησω να ακουω rock κ metal!!!Ολα αυτα βεβαια ειναι δικα μου βιωματα κι οχι το story της ταινιας αυτης.
Θελετε να συνεχισω να μακρυγορω η να φτασω κατ?ευθειαν στο ??δια ταυτα???
E φτανω λοιπον.Η ταινια ειναι μεγαλη φολα,δεν εχει αρχη,μεση ,τελος,δεν εχει σεναριο,εχει αθλιους ηθοποιους,ειναι εντελως τηλεοπτικη,μοιαζει σαν σειρα του [B]Alpha[/B] και του [B]Mega [/B] με αυτα τα δηθενιστικα αστυνομικοκοινωνικο-horror θεματα,αλλα το ολο στυλ ακροβατει αναμεσα σε τηλεοπτικη σειρα οπως ειπα και σε video-clip.
Ατμοσφαιρα μηδενικη,horror στοιχεια της πλακας και παρουσιασμενα εντελως ξεκαρφωτα,δεν δινεται ουτε κατα διανοια food for thought και γενικοτερα ΜΗΝ ΤΗ ΔΕΙΤΕ παιδια,δεν λεει τιποτα απολυτως.
Μοναδικα θετικα στοιχεια τα εξωφυλλα των dvd απο ταινιες τρομου,το soundtrack των [B]Rockin’Bones[/B] και η guest εμφανιση του [B]Αντωνη Kαφετζοπουλου[/B].

Αν αυτο λεγεται horror film και γενικοτερα κινηματογραφος,εγω ειμαι προφεσορας της κβαντικης μηχανικης.

φοβερη ταινια
απο τις αγαπημενες μου

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα…

Πρέπει να είσαι ο πρώτος που λέει πως δεν ενθουσιάστηκε με αυτή την ταινία. That make 2 of us :stuck_out_tongue:

Δεν ξέρω, πάντα άκουγα πολύ καλά λόγια για αυτή την ταινία και πάντα ήθελα να την βάλω να την δω αλλά ποτέ δεν είχα ευκαιρία (μαλακίες βασικά απλά πάντα κάτι γυαλιστερό από το hollywood με τραβούσε περισσότερο αλλά το “δεν είχα ποτέ ευκαιρία” ακούγεται καλύτερο). Όταν τελικά το έβαλα έμεινα να αναρωτιέμαι γιατί τόση λατρεία για μια επιεικώς μέτρια ταινία τρόμου. Στα x-files από εμένα.

Δεν ξέρω. Δεν κατάφερε να με πείσει ποτέ, μου φάνηκε ότι υποτιθέμενα πήγε να περάσει κάτι ενώ δεν… Τι να πω. Γούστα είναι αυτά σίγουρα αλλά μπορώ να πω πως περίμενα κάτι πολύ καλύτερο απ’αυτό που είδα.

Videodrome λοιπον…Μολις το ειδα. Οκ, δεν περιμενα κατι τετοιο. Βασικα εφαγα τεραστια πλακα, ακομα δεν εχω συνελθει. Για τα “τυπικα”, μεγαλος James Woods, παμε παρακατω, κλασσικα και αγαπημενα.

Για την ταινια τωρα…Mindfuck σιγουρα ειναι κατι που την χαρακτηριζει. Αρρωστη, ναι, θα την ελεγα. Μεσα απο την ταινια βλεπεις πολυ ωμα πως ο ανθρωπος μπορει να γινει υποχειριο της τηλεορασης και της αμεσης επιδρασης της. Horror επισης. Φτανει ως εκει σε σημεια.

Πραγματικα, τρελη ταινια, το να βλεπεις την επιδραση του Videodrome, το μπερδεμα (που νομιζω ο καθενας που εχει δει την ταινια το εχει νιωσει) ειδικα προς το τελος που δεν διαχωριζεις την πραγματικοτητα απο τις σαλεμενες παραισθησεις ειναι ανατριχιαστικο.

Οσο περισσοτερο το σκεφτομαι τοσο περισσοτερο αλληγορικη μου φαινεται η ταινια.

Trivia: Εφαγα τρελη φλασια και θυμηθηκα τους Αγγλους χεβυ/παουεραδες Intense, στον δευτερο δισκο τους “As Our Army Grows”. Τα τρια τελευταια κομματια του δισκου ειναι σχετικα με την ταινια, το καταλαβα γιατι εχουν σαν samples καποια quotes απο την ταινια και οταν τα ακουσα, θυμηθηκα τα τραγουδια και οντως και στιχουργικα, ειναι γραμμενα για αυτη.

Long live the new flesh.

Υ.Σ. Μου εφερε και λιγο στο μυαλο, συνειρμικα, Operation Mindcrime. Κυριως η συνδεση εγινε με τις εντολες που επαιρνε ο Woods για να σκοτωνει και αντιστοιχα η χειραγωγηση του Nikki απο τον Doctor X.

Δεν ήταν καθόλου άσχημο. Έχουν αρχίσει να τα πάνε πολύ καλά με τη βία οι Γάλλοι…

Καλή ταινία. Είχε συνοχή, βάλαν και 2-3 ντεμεκ νατζιζ να έχει σόου. Είχε αρκετή αγωνία πάντως.

Απάντησα περισσότερο, όχι για να εκθειάσω την ταινία, αλλά για να διαφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου για το Audition.
Έχω πει τη γνώμη μου για την ταινία σε παλιότερο ποστ.

‘’[B]ΤΟ ΚΑΚΟ : Στην Εποχή Των Ηρώων[/B] ‘’(2010) του [B]Γιωργου Νουσια[/B]

Τι ειναι αυτα ρε???
Nαι ,καλα καταλαβατε,θα θαψω για τα καλα!!!
Καλα τωρα αυτος ο οποιος εκανε αυτην την ταινια μου εβαλε τον[B] Γιαννη Τσιμιτσελη[/B] κι εκεινον τον καραγκιοζη που επαιζε στο ??[B]Περι Ανεμων Και Υδατων[/B]?? κι εκανε σαν μαλακας ,για να τρομαξω???
Aντε ρε απο?δω,ας σταματησουν μερικοι να παιζουν με τα αγαπημενα μας κινηματογραφικα ειδη και με τις ταινιες που γουσταρουμε ,για να κανουν το κεφι τους ετσι για πλακα.Ουτε για χαβαλε δεν κανει αυτη η απαραδεκτη ,χαβαλετζιδικη κωμωδια τρομου του κωλου με τους ηθοποιους της πλακας και τα πιο ανεμπνευστα αστεια που εχω δει σε ταινια.Ουτε ο ξενοφερτος [B]Billy Zane[/B] δεν τη σωζει,αν και η παρουσια του ειναι επιβλητικη!!!
Ξερω θα διαφωνησετε,αλλα το ξαναλεω οτι ουτε για χαβαλε δεν κανει συτο το αυτοαποκαλουμενο cult αισχος,το οποιο νταβαντζιλιδικα κι επιτηδευμενα προσπαθει να καθιερωθει ως cult,αλλα για μενα δεν ειναι παρα ενα σκουπιδαριο με τηλεοπτικα υλικα το οποιο ξεχνιεται στη στιγμη.
Ναι,ειναι χειροτερο απο το πρωτο ??[B]Κακο[/B]??.
[B]Νουσια[/B],λυπησου μας ,μην βγαλεις και τριτη συνεχεια…

το δευτερο Κακο ηταν απαραδεκτο-αν και η σκηνη Τσιμιτσελη ηταν γαματη:p-

το πρωτο ειναι + ΕΠΟC +

Οχι ρε ουτε καν αυτη η σκηνη και μαλιστα αυτην τη σκηνη ειχα στο νου οταν εγραφα ??ανεμπνευστα αστεια??.
Το πρωτο ??[B]Κακο[/B]?? ειναι καλυτερο,αλλα δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε αντικειμενικα.

Μια χαρά ήταν και οι 2 ταινία του Νουσια αν και θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες.

on topic

[B]Evil Dead 2[/B]

Και όμως αυτή την ταινία την βλέπω μόλις για πρώτη φορά. Εντάξει τα 'σπασε, σουρεαλισμός, γαλόνια ψεύτικου αίματος και τρόμος από τις σελίδες του Lovecraft. Αλλά let’s face it η μεγάλη λατρεία και στις 3 ταινίες είναι ο θεούλης Bruce Campell, χωρίς αυτόν τι θα είχαμε; Κακόγουστες κωμωδίες ίσως.

GROOVY!

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά…

Eιδα το Καμπιν ιν δε γουντς και προσκυνησα

το Cabin in the Woods ειναι το Evil Dead της νεας γενιας αλλα διαφερει στο οτι πραγματικα καινοτομει και επαναπροσδιοριζει το ειδος, περα απο την σατυρα.-

θα το ξαναδω μεσα στη βδομαδα με παρεα, pure awsomeness!!

H προταση που τα λεει ολα.Οταν ειδα το καλυβακι μεσα στο δασος με την ιδια ακριβως χωροταξια περιμενα να σκασει απο καπου ο θεος με αλυσοπριονα και καραμπινες.Αλλα ξεφυγαν απο την στειρα αντιγραφη ή προσαρμογη στα συγχρονα δεδομενα και με αυτο το [B][U]ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ[/U][/B] σεναριο μας εδωσαν ενα αριστουργημα που θα μνημονευεται για χρονια και χρονια…Τελειο,τελειο,τελειο σε καθε του λεπτομερεια.

[SPOILER]Μονο που το ξανθο τσουλι επρεπε να εχει πιο μεγαλα βυζια.Just sayin’.[/SPOILER]