Timo Tolkki (ex Stratovarius) - 21 Απριλη - Pireaus Academy

http://www.didimusic.gr/el/sunaulies/timo_tolkki.html

Ωπ, ωπ, ωπ !

ωωωωωω.με ποιον τραγουδιστη ομως;;

hm επειδή κοιτάω να κλείσω Barcelona rock fest μου είπε φιλαράκι απο μαδρίτη, οτι ανακοινώσανε και έκει shows και άλλου οτι θα κλείσουν - ξέρει τη διοργανώτρια.

Timo Tolkki - Guitarra (TIMO TOLKKI’S AVALON, ex-REVOLUTION RENAISSANCE, ex-SYMFONIA ex-STRATOVARIUS, ex-ROAD BLOCK, ALLEN - LANDE, CHAOS MAGIC, RING OF FIRE…)
· Alex Landenburg Official - Batería (RHAPSODY)
· Mikko Härkin - Teclado (ex SONATA ARCTICA, SYMFONIA)
· Santtu Lehtiniemi - Bajista (R.Renaissance producer)
· Mike Livas - Vocalista

Το FT, δεν το λέει κι άσχημα, αν και μου ακουγεται πιο ψηλά απο το κανονικό, (όλο το κομμάτι όμως, κανα ημιτόνιο ?)

Και τελεμουνδο και τελεμούνδο, που έλεγε και στο Beavis & Butthead !

“Καλά” το λέει, αλλά άχρωμη φωνή χωρίς καθόλου χαρακτήρα,ότι πάει ψηλά δεν λέει κάτι από μόνο του. Kotipelto από τα Lidl. Αρπαχτή μου μυρίζει η φάση

Ε το λεει 1/2 τόνο πιο πανω απο το κανονικό. Οσο πιο πάνω πας, τόσο “πιο” σβήνει η χροιά, και το λέει πάνω απο ένα ΚΑΡΑΟΚΕ προφανώς δλδ ένα κακο mp3. Που $#%@%^ τη μίξη?

Live δλδ, θα ακουγεται 40 φορές καλύτερα, διοτι τα live κρύβουν. Studio φτιαχνεις, αλλά πρεπει να το έχεις ως ένα σημείο.

Εξάλου Maidenance και Keepers, μια χαρά χαρακτήρα έβγαζε. Και κοτι, πλέον κότα στα ψηλά :smiley: Να σου πώ γουστάρω που βλέπω Παπαδόπουλο, με Beast in Black, τούτονα με “αυτό” σημαίνει οτι σιγά σιγά υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον. Εξάλλου, για να τον διάλεξε ο άλλος, θα χει κάνει 2-3 demo.
Ασε που αν δε γούσταρα κάτι στους Strato αυτό ήταν η προφορά του Kot. Παρατόνιζε τα πάντα. Στο κάτω κάτω, θα δούμε και θα πούμε, αν είναι καλό ή όχι. Οταν με το καλό γίνει. Πάντως επειδή ήμουν στο ΡΟΔΟΝ τοτε και κλείνουν 20 χρονάκια απο Visions, το 30αρι ticket, τα κάνει εκλυστικά… γαμω το πάσχα τα βάλανε όλοι ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ. Μαλλον αυτο + αλλού CLAD + Bonnet ? Είναι κανένας για ληστεία τράπεζας ? Αναγκαστικό ΣΥΝΑΥΛΙΟΔΑΝΕΙΟ ! Χαχα !

Τότε να μην πάει πιο πάνω…δεν ξέρω, κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Πέρασαν τα χρόνια για τον Κότι και την έχει ζορίει αρκετά τη φωνή του αυτός, οπότε λογικό είναι να κάνει την κότα. Είμαι σε δίλημμα αν θα πεταχτώ Αγρίνιο για Scyclad που παίζουν την ίδια μέρα ή αν θα ανέβω για Tolkki…υπό συνθήκες θα γούσταρα, αλλά τη φοβάμαι τη δουλειά

Aν δεν το πει στον τονο του καραοκε, θα ναι φάλτσο ρε boss ?! Αλλα όσες φορες τον έχω δει, Jam night κτλ, τα λεει καλά εδω she’s gone απο steelheart ελεγε σε καραόκε, με το απαραίτητο delay και συναίσθημα, όμως … αν εχει προβαρει αρκετά (γιατι πως θα γίνει θα ανεβει αυτός ? Θα κατέβουν αυτοί?) Λογικά θα ναι καλό, αν θα ναι γαμώ …αυτό θα το δούμε. Clad Αγρίνιο πότε είναι ?

:astonished: σε λιγο θα δουμε και κανα παππαροκα στους σαμπαθ ετσι οπως παμε.ενταξη.:joy: πανω απο 6ε δε δινω.παλι καλα που εχει και σκαικλαντ την ιδια μερα.

Και στα 3 δεν είναι ο original τραγουδιστής. Το 30 (both Tolkki + Candlemass) είναι τίμιο όμως. Απο σχετικά λίγα τον Μαρτη σε κλασσικο ήχο, (Accept με τον γιωτά + FM) τον Απρίλη … έχει πολλά. Και μου ελεγε ο “φιλος” ο περιοδικάριος, οτι και κάτι άλλο ίσως παίξει… πιο ΠΡΙΝ ! ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ !

ΑΧ, κι όσο θυμαμαι οτι δεν είδαμε CONCEPTION, ΤΟΤΕ … γάμω το σπιτάκι του … (που απλά τους απέσυραν επειδή πάτωσε το flow απο 80.000 πωλήσεις 1.500 :frowning: facepalm !

Ας τραγουδήσει στο κανονικό κούρδισμα του τραγουδιού τότε, γιατί το λέει σε άλλο τόνο. Σου ξαναλέω, μου φαίνεται πως δεν το έχει σε αυτή τη διασκευή (όπως και στο children of the damned που είδα επίσης δεν μου πολυάρεσε). Τώρα σε συνθήκες live δεν ξέρω πως θα βγει το αποτέλεσμα.

Αγρίνιο οι Skyclad παίζουν την ίδια μέρα με Tolkki. 21/4, αλλά λογικά θα πάμε candlemass στα καπάκια οπότε το σκέφτομαι για Tolkki, για ιστορικούς λόγους.

Επειδή το λέει πανω απο ένα λάθος καραόκε.


και επειδή οταν μιξάρεις πάνω απο κάτι “πατημένο” βλέπε ένα mp3 …θα σου μαμηθεί κι άλλο η ποιότητα.
μπορείς ίσως να το τρανσποζάρεις στο σώστο, αλλα τρέχα γύρευε… και ντάξ, είναι 1/2 τόνο η διαφορά, δεν είναι παρανοική … αλλά αν τραγουδάς ε, “στενευεις” όσο πας προς τα πάνω.

Το Children μ’αρεσε αρκετά πρεπει να πώ και δε με χαλάει και ή πιο “γκαζωμενη” προσεγγιση εδω.

Live στο λέω επειδή παίζω εννιοτε με φίλους αν τ ακούσεις γραμμένα απο κονσόλα αμιξάριστα τραβάς λίγο τα βυζιά σου… αλλα κάτω μπορεί να μην ακούγεται ασχημα. Η και κάποια λαθάκια δεν κάνουν μπαμ, ΕΚΤΟΣ και αν εχεις πάει να στησεις τον άλλο στα 5 μέτρα :stuck_out_tongue: καλά ετσι και τα σκατώσεις σε πέρνουν χαμπάρι, αλλα ψιλολοιδια … Εδω φίλε σε ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ δίσκους, αν απομονώσεις φωνές έχουν κατι φαλτσάκια, εδω κι εκει … αλλα μες τη μίξη, δεν το πολυκαταλαβαίνεις.

Το 30αρι / both Candle/Tolkki εμένα μ έψησε, κι ας έχω δει mass περυσί δις.
Αλλά, τώρα πρεπει να πάω μια Λαρισα για clad, γιατι πολύ μ άρεσε αυτο που θα βγάλουν - αυτα π ακουσα σε φίλο.

Καλά δεν υπάρχει λόγος υπερανάλυσης τεχνικών θεμάτων, αν ήθελε θα μπορούσε να το πειράξει το karaoke να παίξει λίγο με το pitch και να το φέρει στα ίσα του. Η φωνή του συνολικά δεν είναι κακή, αλλά είναι σαν να ακούς ρομποτ ένα πράγμα. Θα σου πιάσει τις νότες, αλλά από συναίσθημα και χρώμα λίγα πράγματα.

Το έχω το Scyclad αλλά δεν έχω προλάβει να το ακούσω ακόμα. Αν είναι τόσο καλό όσο λες, μάλλον με βλέπω για Αγρίνιο, παρά για το μνημόσυνο :stuck_out_tongue:

Ο “Έλληνας Dickinson” δεν είναι αυτός; Χαχα… οκ.

Ρε παιδιά, με τους τραγουδιστές που πιάνουν ψηλές νότες μπορεί και να ψαρώναμε λίγο όταν ήμασταν 15 χρονών στα 90s, αλλά εν έτει 2017 who cares; Έβαλα να δω 2-3 “διασκευές” και μπορεί να πατάει σωστά στις νότες, αλλά είναι τελείως άψυχο και χωρίς προσωπικότητα αυτό που ακούω.

Από την άλλη, γιατί να θέλω να δω τον Timo Tolkki το 2017; Αγαπημένη μπάντα κάποτε οι Stratovarius και ακόμα μπορεί μια στο τόσο να βάλω κάποιο άλμπουμ τους από νοσταλγία και να το ευχαριστηθώ, αλλά that’s it. Αν δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω και ήμουν Αθήνα μπορεί και να πήγαινα από περιέργεια.

Skyclad χωρίς Martin, Candlemass χωρίς Lief και Messiah να παίζουν το “Nightfall”, Timo Tolkki με μισθοφόρους, Joe Lynn Turner . Γαμώ, ξέρωγω, μπορεί να είναι και οι συναυλίες της χρονιάς για κάποιους, δεν ξέρω… αλλά ζούμε μόνο στο παρελθόν.

Αν εξαιρέσουμε τον πιο ακραίο χώρο, στο hard rock και στο metal πέραν ελαχίστων περιπτώσεων έχω την αίσθηση ότι βλέπουμε ή μπάντες 20ετίας και βάλε ή μπάντες που παίζουν μουσική 30 χρόνων και βάλε.

2 Likes

Οι Skyclad δεν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους, καθώς ο Martin είναι φευγάτος εδώ και 17 χρόνια και η μπάντα είναι η ίδια με σταθερά τα 2 ορίτζιναλ μέλη + Ridley (παραγωγός από το 1990) + Τζωρτζίνα (από 1994). Βέβαια έχουν κυκλοφορήσει μόνο 3 στούντιο άλμπουμ από το 2000 (4 με το φετινό)

Κατά τη γνώμη μου ο μόνος λόγος να πας να δεις κάποιου είδους nostalgia act είναι η συμμετοχή ενός τραγουδιστή που είχε γράψει ιστορία με το Χ συγκρότημα (βλ. UDO που έπαιξε μόνο Accept ή Helloween reunion). Τώρα να πάω να δω τον Tolkki που το έχει ψιλο-εγκαταλείψει το σπορ να παίζει τραγούδια των Strat με το Λίβα για φωνή είναι λίγο meh…ξεκάθαρα για συναισθηματικούς λόγους θα πήγαινα (εκεί ποντάρουν άλλωστε)

Το αστείο είναι οτι αν για Χ,Υ λόγους πάει κάλα η φάση ή γίνει τζερτζελο κτλ, όλοι θα ναι, σαππορτάριζα κτλ …
Καλώς ή κακώς το σπορ (επαγγλεματίας μουσικός) είναι δύσκολο.
Μερικοί είναι οκ με το να κάνουν διασκευές για το 50άρικο, η να κάνουν μαθήματα σε παιδάκια. Οκ, καλό θεμιτό, αλλά…

Απο την άλλη, τότε γιατί οι μετάλλικα που έχουν απογοητεύσει τα τελευταία 20 χρόνια, ψάρωσε ο κόσμος με μέτριοτητες που μυρικάζανε τα glory days (2017) που έχουμε ?
Αν μου αρέσει κάτι μ αρέσει και το 1986, και το 2020 … είναι η λογική του τι είναι κλασσικό και τι όχι.
Πάς, γιατι μπορεί να θες να το δείς (Είτε για λόγους νοσταλγίας, είτε επειδή δεν το είχες δει ποτέ, “τότε” γιατί ήσουν μικρός, ή δεν πάς.
Γιατί κωλογουστάραμε (και πολλοι άλλοι στην Ευρώπη) που είδαμε τον KING ? κτλ κτλ. (γιατι επαιξε πολυ καλά έναν γαμάτο δίσκο ίσως ?) Τροφή για σκέψη.

Στα περί groups.
Ο μαρτιν εξάλλου αποδείχτηκε μεγάλο @, και βρίζει την υπολοιπη μπάντα, γιατι ο ίδιος έτρωγε οτι έβγαζε σε καποιες “απολάυσεις” και δεν δουλευε, ενω όλοι οι άλλοι είναι εργαζόμενοι με παιδια και οικογένειες.
Επίσης προσπάθησε να μαμήσει όποιους συνεργάστηκε - και δεν κατάφερε να βγάλει δίσκο όλα αυτα τα χρόνια, αλλά προσπαθεί να κάνει αρπαχτες παίζοντας skyclad και να πουλάει κάνα μπλουζάκι. Αμα σε βρίζει ό άλλος πώς να θές να δουλέψεις μαζί του ? Που μιλάμε skyclad φιλικότατοι, ούτε ένα κοκαλάκι “ψευτομαγκιάς και έπαρσης”.

Ο lief, είναι αρρωστος και επομένως είναι λόγω ανωτέρας βίας, off. Ο messiah έφυγε λόγω … δεν ξέρω γιατί, αλλα και αυτός δεν πρέπει να είναι ευκολος. Πίστεψε με αν ο άλλος είναι πολυ ντίβα, παίρνεις όποιον δουλευεί και δεν σου τα κάνει μπαλόνια.

Τimo, αν βγεί αποτέλεσμα καλό, δεν βλέπω θέμα. Αυτός έγραφε το 80 % + εξάλου. Καλώς η κακώς αυτός ήταν η μπάντα. Οι τώρινοι “Strato” καλοί επαγγελματίες, (αν και ο koti παραπουρεψε) αλλα αν δεν τους είχε δώσει το όνομα ΔΕΝ θα υπήρχαν κάν. Και τον λέγαν οτι είναι φραγκοφονιάς κτλ.
Εξάλου αυτοι με τους οποιους ερχεται,(έχει συνεργαστεί σε δίσκους RR + Symfonia) και προφανώς κάτι θα ξέρει κ αυτός - δεν νομίζω οτι έτσι το διάλεξε, ας πάρουμε έναν στην τυχη? Θα μπορούσε να έχει κρατήσει τους Symfonia, άλλα επειδή του λέγανε, θέλω τόσα επειδή ήμουν Helloween και έγω τόσα επειδή ήμουν Angra (και ας έχανε τη φωνή του), προφανώς to πούλεψε. Στο κάτω κατώ να κομπλάρουμε επειδή ο μιχάλης είναι Ελληνας ?
Αυτό δεν είναι λίγο αναποδο με το να σαππορτάρουμε και τα γηγενή ? Όλοι γλύφουν τον Gus πχ αλλα όταν τον είχε εξώφυλλο κάποιο περιοδικό είχε κάνει τις χαμηλότερες πωλήσεις εκείνο το μήνα … ( Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της, εκτός αν είναι κολητοί, οπότε ολα είναι και γαμώ)
JLT, σόρρυ αλλά ο τύπος είναι, μεγάλος (και σαν μορφή και σε ηλικία) αλλα live ΓΑΜΑΕΙ στεγνά.
Τωρα τί θα παίζει ακριβώς όταν έρθει διασκευές η οριτζιναλ … δεν ξέρω, αν και φίλος έλεγε οτι ακουσε οτι θα παίξει λίγο διαφορετικά “This time”…

Δυστηχώς αυτα που ακούω, αν περίμενα να έρθουν Ελλάδα και δεν εβγαινα να τα δώ, δεν θα είχα δει τπτ. (ή είναι πολυ μεγάλα, ή πολυ άσημα.)

δε λές πάλι που δεν είναι ο “δεύτερος” dickinson ?

\m/

Μην βάζεις στην συζήτηση τώρα τους Metallica…τι πας να συγκρίνεις τώρα εδώ; Το θέμα να στο πω λίγο απλα είναι πως δεν γουστάρω να τζογάρω. Τι εννοώ. Δεν θα πάω σε μια συναυλία ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ να είναι καλή και να αξίζει τα λεφτά της. Θα προτιμήσω να πάω κάπου που σίγουρα θα περάσω καλά (Scyclad στο Αγρίνιο με €2 η μπύρα, παιδικούς φίλους και €10 εισιτήριο).

Ναι ο Tolkki ήταν ο mastermind πίσω από τους Stratovarius, αλλά προσωπικά μιλώντας, για εμένα παίζει μεγαλύτερο ρόλο η φωνή έως έναν βαθμό σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν πχ έπαιζε μόνο μέχρι dreamspace και είχε ακόμα φωνή θα πήγαινα με τα μπούνια (οκ τραβηγμένο παράδειγμα αλλά you get the point). Επίσης, αν ξέρεις μου λες, αλλά αυτό το live είναι one-off ή θα παίξει το ίδιο παρεάκι και άλλες ημερομηνίες; Αν είναι μια και έξω φάση, δηλαδή κάποιος πήρε τηλέφωνο τον Tolkki και του είπε “μεγαλε έχουμε έναν τραγουδιστή εδώ που πιάνει ψηλές Κότι, το ψήνεις για ένα λαιβ να βγάλεις μεροκάματο;”, τότε ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Το θέμα το έχουμε αναλύσει και αλλού. Τα ρίσκα που θα πάρει ο Έλληνας διοργανωτής είναι μικρά, γι’ αυτό θα φας στην μάπα τα ίδια συγκροτήματα. Και έχω την εντύπωση πως επειδή ακριβώς το Ελληνικό κοινό δεν τρίφτηκε ποτέ με τις νέες σύγχρονες μπάντες, γι’ αυτό έχει μείνει τόσο πίσω στις εξελίξεις. Αν δηλαδή έφερναν τους Alter Bridge, τους AV7, τους Volbeat και τους FFDP αυτού του κόσμου πριν κάνουν ακόμα μεγάλο όνομα και πάει το κασέ σε απαγορευτικά νούμερα, τότε θα υπήρχε το mouth to mouth που χρειάζεται για να μεγαλώσει το συναυλιακό κοινό μιας μπάντας. Τώρα κανείς δεν θα ρισκάρει γιατί τα νερά της προσέλευσης είναι πολύ θολά και δεν μπορείς να βασιστείς στις πωλήσεις δίσκων αφού δεν λένε τίποτα μιας και πλέον ελάχιστοι αγοράζουν.

Ο Βασιλιάς απλά γάμησε live! Έδωσε πολύ πόνο.

1 Like

Δεν είπα οτι είναι Metallica o Tolkki, απλά παλαιός. και με πωλήσεις 2-3 μύρια. (συνολο).
Δεν θα τον παντρευτείς κιόλα, δεν είναι αυτοκίνητο, να πείς πωπω βγήκε μάπα …ενα Live είναι.

To παρεάκι αν είδες, είναι ισπανία, και μάλλον και άλλου ?
Φωνή κάνει δεύτερα “πάντα”, ποιος ξέρει, θα ήταν ωραίο να έκανε και 1 κομμάτι αυτός, έτσι για τη “φάση”.
Νομίζω οτι είχε βγάλει αγγελία οτι έψαχνε και προφανώς του στείλανε κάποιοι και αυτός μέσα. Μου κάνει εντυπωση δε οτι δεν πήρε κανα φινλανδό.

Μικρά ΔΕΝ είναι. 37 % φόροι κτλ. Venue, αν δεν είσαι η didi με τα επινοικιασμένα που της βγαίνουν φτηνά ή τα αγορασμένα. Αμοιβή, backline, τεχνικοι σκηνής, φαγητά X κάμποσους, ξενοδοχεια επι καμπόσους. Μπορει να σου βγεί απο 8άρι με 10αρι + ανάλογα. Και αν δε βγείς δεν σε λυπάται κάποιος. ΔΛΔ an θες 350 και έχεις 200 έχασεσ 150x20 ένα ωραίο τριχίλιαρο.

Φερανέ και πιο μοντέρνα φίλε. Korn, (1500 άτομα με αμοιβή πανω απο κατοστάρι), Deftones 120.000 (με άλλα μαζί) και είχε 2000 κάτι άτομα. Πραγματικά δεν τραβάει, ακόμα και οι Slipknot, 1-2 φορες που ήρθαν είχαν ισχνη για τα δεδομενα τους προσέλευση. Οι Volbeat που θέλουν λοιπον τεράστιο ποσο, αν πάνε 10.000 ΓΑΜΩ. Αν πάνε 1000 όμως … “γαμησε τα”. Εδω ρε - παλαια δεν φέρνανε τους Nightwish. Ειχαν προταθεί μετα το Oceanborn και είχαν πεί ποιοι είναι αυτοί.
Επιπλέον είναι περίεργα. Ειχα δει Avantasia που δεν είναι πανάκριβοι. Γαμω τα show (3.000.000 πωλήσεις) φτηνοτεροι απο τα παραπάνω. Πωλήσεις Ελλάδα ? 200-300 κομμάτια - Πωλήσεις ελλάδα άλλα πραγματα, 7000. Ε, είμαστε λίγο περίεργοι σ αυτά. Αψυχολογητοι. Μπορεί να μην πάμε σε κάτι, αλλα πάμε στα ίδια συνέχεια.

O Βασιλιάς έσπειρε ! Το λέω στον άλλο που λέει οτι είναι 2017. Ε καί ? Αν είναι καλό το show… και σ αρέσει το υλικό. Εδω πάντως δεν προωθει κάτι, άρα θα είναι best of, δλδ λογικά “τα χιτάκια”… και μετά τα 10+ χρόνια που έχει να έρθει ο Tolkki, 2005 δεν ήταν last time ? Ε ψήνομαι ! Την άλλη με τους Strato χωρίς (που και αυτοί είναι 2 μέλη της popular συνθεσης) ωραία αλλά λίγο ξεφούσκωτα απο πάθος. Είχε όμως και Γκουσγκούνη (!) μεσα στο γκαγκαριν, οποτε κάποιος γαμησε ! Χαχα !