Tool

Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσους και πόσους έχει προωθήσει σε βαθμό σιχαμάρας το “μέτσαλ χάμερ” και τι υφάκι έχουν όλοι όσοι τους ακούνε δεν βγάζουμε άκρη. Όλοι εμείς που ακούμε δηλαδή TooL στη προ-χάμερ ελληνική εποχή τι θα έπρεπε να αισθανόμαστε και να πράτουμε?

Σίγουρα οι ΤοοL την έχουν δει πλέον. Άνθρωποι είναι όμως κι αυτοί. Όσο κι αν αποστρέφονταν το mainstream κάποια στιγμή ένεδωσαν και άρχισαν να το διασκεδάζουν, δίχως αυτό να σημαίνει ότι η μουσική τους και η εν γένει φιλοσοφία τους είναι mainstream.

Aπλά όλοι εμείς που σπαταλάμε χρόνο να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τη μουσική που αγαπάμε απ’ ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος θέλω να πιστεύω ότι δεν την κρίνουμε με βάση ποια περιοδικά την προωθούν ή με βάση το υφάκι των ακροατών της. Αυτά τα αφήνουμε για τους υπόλοιπους :slight_smile:

Δίκιο έχει ο Μάνος. Προσωπικά τους Tool τους έμαθα όταν βγήκε το 10,000 days επειδή το ποπ και ροκ είχε κάνει review. Δεν ξέρω πόση διαφήμιση έπεσε από metalhammer (το οποίο δεν μου πολυαρέσει) αλλά αν είναι να το βλέπουμε τόσο μαθηματικά το θέμα ζήτω που καήκαμε. Νομίζω το αυτί πολλών μπορεί να έχει και δικιά του κρίση. Επίσης δεν νομίζω ότι την έχουν δει κάπως. Το αν είναι ιδιαίτεροι είναι μέρος του image το οποίο υπήρχε ανέκαθεν πιστεύω.

Εγώ πάντως εν τέλει προτιμώ A perfect circle από Τool…

Ego eimai fan tou kommatiou Cuntry Boner. Pisteyo einai oti kalytero exei bgalei o paidaras mas. Stin disco mix omos pio sygkekrimena…:metal:

Δεν ξέρω για διαφήμιση από Metal Hammer αλλά μέχρι και το MAD το χε βγάλει το 10.000 Days. Αυτή η Λυδία (λολ την θυμάμαι τι μπάζο θεέ μου) έλεγε: και έχουμε τους…α…ΤΟΥΛ, με-τη-νέα-τους-κυκλοφορία-το…10.000…Dayyys.

[οι παύλες υποδηλώνουν ταχύτητα]

Mπάζο είσαι εσύ! ¶κους εκεί η Λυδιά μπάζο [-X

Πέστα ρε άρχοντα! Επίσης στηρίζουμε και την Εύα!8)

Τεράστιο respect στους A perfect circle.

Κι εγώ τους tool τους έμαθα με την κυκλοφορία του 10.000 days από κάτι διαφημίσεις στο mad,δε πήγα όμως να διαβάσω κριτικές από metal hammer κλπ(που έτσι κι αλλιώς δεν αγοράζω hammer).Στην αρχή δεν μ’ αρέσανε καθόλου αλλά μετά από μήνες ξανάκουσα σοβαρά και γούσταρα.Αυτό συμβαίνει με πολλούς πιστεύω,όσον αφορά τους tool πάντα.Δε πρέπει να τους κρίνεις επιπόλαια,πρέπει να τους ψάξεις.

ps:Ντάξει έχω δει τη Λυδία από κοντά…τίποτα special.

…και γω θυμάμαι εποχές 96-97 που έκανε μια εκπομπή ο Μανίκας στην κρατική τηλεόραση κι έπεζε ανεξάρτητο ήχο. Μεταξύ άλλων, βίντεοκλιπ πάντα μιλάμε, TooL, NIN, Marilyn manson, από κει έκανα τις πρώτες επαφές με αυτά τα group. Τώρα αν κάποια Lydia, Κατίνα κα. τους προμοτάρει μέσω μιας εκπομπής που τυγχάνει να έχει σε ένα μουσικό κανάλι που η πλειοψηφία της μουσικής του είναι για κομμωτηριακή κατανάλωση, ε τότε group σαν τους TooL αποτελούν τα και καλά “ψαγμένα” ποιοτικά ακούσματα. Με την ίδια ευκολία θα μπορούσε να παίζει Iron maiden ή οτιδήποτε άλλο. Οι καλές εποχές των TooL ήταν μεταξύ των μαγαθηρίων Aenima/Lateralus, ειδικά του Aenima, τόσο μουσικά όσο και συναυλιακά και είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να τους απολαύσουμε τότε από τα μέρη μας καθώς δεν θα υπήρχαν και μεταλλάδες μεταξύ του κοινού διοτί δεν τους είχε μυριστεί ακόμα το χάμερ. Άτομα που τους έχουν παρακολουθήσει τις περιόδους εκείνες στο εξωτερικό μπορούν να το τεκμηριώσουν καλύτερα αυτό. Ακόμα και τα bootleg που υπάρχουν στο διαδίκτυο το μαρτυρούν.

Η Λύδια πάντως είναι ροκάκι…

sure…

δηλαδη που το κακο να υπαρχουν μεταλαδες μεσα στο κοινο??

Βρωμάνε μάλλον? Δε ξέρω…

:lol: :lol: :lol:

Hρθε και στο Nova Rock κιόλας…

Έλα, ντε! Λες και το να πας σε μια συναυλία που ορισμένοι θεωρούν πως είναι εκτός των ειδικών σου ακουσμάτων, είναι μίασμα για τη συναυλία την ίδια και τους true (ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά εδω) fans του συγκροτήματος!

Χώρια που εφόσον και αυτοί που θεωρούν ότι οι Tool πρωωθήθηκαν από το Hammer και όσοι πιστεύουν πως οι Τool απέχουν από τα κόλπα του marketing/διαφήμισης/πρωώθησης, εξαίρουν την ίδια τη μουσική τους, δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα… Θέλω να πω πως αν έφαγαν πρωώθηση, καλώς έγινε αυτό γιατί τους άξιζε, αν όχι, μαγκιά τους που τα κατάφεραν κι έτσι.

Και στην τελική, η μουσική είναι για όλους, για όσους τη νιώθουν μέσα τους, για όσους τους εκφράζει, για όποιον γουστάρει γενικώς… Ακόμα και αν αυτός λέγεται “Κουτσή Μαρία”…

(έχουν γράψει και τραγούδι γι’ αυτήν άλλωστε οι Tool και μάλιστα με δύο μέρη, για να μη σας πω πως της αφιέρωσαν και ολόκληρο album…) :smiley:

Εγώ πάντως προτιμώ σε μια συναυλία να μην έχει μαλάκες γνωστούς-άγνωστους,οι μεταλάδες είναι οκ :lol:

tool = η μεγαλυτερη μπαντα των 90’s

aenima = οτι καλυτερο βγηκε στα 90’s

επισης το pushit και το 3rd eye απλα δεν ειναι γραμμενα απο ανθρωποους…αλλα απο ενα αλλο πιο εξελιγμενο απο το ανθρωπινο ειδος

και ας ξεκολλαμε με τα περι προωθησης/μεταλ ακροατηριο/mad / λυδια κλπ κλπ και ας γραψουμε για την μουσικη τους και τι εφφε εχει αυτη πανω και μεσα μας

αντε δεν μιλαμε για την μαντονα ή την kylie

υγ : επειδη αναφερουμε το mad το οποιο ειναι μουσικο καναλι για πελατισσες κομμωτηριου οπως πολυ σωστα ειπε καποιος μην μπλεκετε mad με tool …αλλο επιπεδο οι μεν αλλο οι δε…και ενα μεγαλο ρεσπεκτ στον μανικα που ειχε παιξει το 96 σε εκπομπη του το βιντεοκλιπ του stinkfist σε μουσικη εκπομπη στην ΝΕΤ

ακομα θυμαμαι το βιντεοκλιπ που ειχε το ‘μπλε’ ζευγαρι απο ‘αμμο’…

υγ 2 : πολυ μεγαλο αλμπουμ το lateralus αλλα η συγκριση aenima/lateralus ειναι σαν να συγκρινεις τα nevermind / in utero η τα master of puppets / black album

δισκαρες τα δευτερα αλλα τα σημεια αναφορας θα ειναι παντα τα πρωτα…