Η Δέκατη Τέχνη(Top 10 games)

παιξε λοιπον και την ατυπη συνεχεια του, το Shadow of the Collosus, το οποιο πηγε ακομα πιο μπροστα…

1)World of Warcraft!
Δεν ειναι το αγαπημενο μου game ουτε κ θα γινει.Παραδεχομαι οτι με εβαλε στο multiplaying(οχι μονο στα mmos)που το μισουσα καποτε.Αντικειμενικα ειναι το σημαντικοτερο παιχνιδι της δεκαετιας οσο κ αν υπαρχουνε 1000+1 λογοι να το κραζεις!(Το παρατησα οταν μπηκα στρατο,το μονο καλο που μου εκανε η θητεια).

2)Half Life series!
Aν το wow ειναι το σημαντικοτερο των 00’s το δευτερο μερος της σειρας ειναι το αγαπημενο μου.To μπαμ εγινε την προηγουμενη δεκαετια με το πρωτο μερος να εξελισεται εξ’ολοκληρου με τα λεγομενα scripted sequences oπου ολα σχεδον τα συχρονα fps χρησιμοποιουνε.Επικο sci-fi σεναριο κ gameplay που μπλεκει action+platforming+puzzle.

3)Metal gear Solid series!
To καλυτερο σεναριο που εχω δει ποτε σε video game.θιγει τοσα πολλα θεματα(απο γενετικη κ τον πολεμο μεχρι νεα ταξη πραγματων κ ψυχολογια) που αν εχεις την υπομονη να παιζεις ενα game που η μιση του διαρκεια ειναι cut-scenes k videos αποκομιζεις πολλα!

4)Final Fantasy 12
Ναι θα εβαζα το 7 η καποιο αλλο καθως θεωρω οτι το 12 εχει το πιο αδυναμο σεναριο(δυστηχως μπηκανε στην παραγωγη του παιχνιδιου αλλα ατομα οταν ο βασικος υπευθυνος για τιην δημιουργια του εκεινη την εποχη αναγκαστηκε να αποχωρησει λογο ασθενειας).Κ ομως οι βασικες πινελιες του Υasumi Matsuno (Δημιουργος του θεικου Vagrant Story)ηταν αρκετες για να μας δωσουνε το καλυτερο FF σε θεμα gameplay.Ειναι ισως το FF με τα περισοτερα side missions k hidden super bosses.Μεγαλο καψιμο!

5)Shadow of the collosus!
Moνο 16 εχθροι ειναι αρκετοι για να κανουνε αυτο το παιχνιδι το καλυτερο ps2 game (ισως μαζι με το God of War 2)Eixa μεινει μαλακας απο την ατμοσφαιρα του κ το επικο feeling.Aναμενουμε Τha last Guardian!

6)Baldur’s Gate 2!
Ποτε δεν καταλαβα γιατι πολλοι θεωρουνε το neverwinter nights καλυτερο.Ισως επειδη τα δυο nwn κυκλοφορησαν πιο προσφατα αλλα μιλαμε για καλυτερα κ πιο προσιτα γραφικα σε νεες γενιες gamers.Oπως κ να εχει το BG2 ειναι για μενα το καλυτερο old school δυτικο RPG.Κ ναι το Dragon age του κλανει τα αρχιδια!

7)Silent Hill 2!
Δεν ειναι το πιο τρομαχτικο(Αν εξαιρεσεις την υπαρξη του Pyramid Head) απο τα αλλα silent Hill.To 3 k to Room με τρομαξαν περισσοτερο απλα εδω τα δεδομενα ειναι διαφορετικα.Το κακο ειναι κατι απολυτο.Υπαρχει στο silent Hill χωρις εξηγησεις χωρις τιποτα.Το σεναριο επικεντρωνεται αποκλειστικα στον ηρωα του παιχνιδιου που ψαχνει την γυναικα του κ εδω αρχιζουνε τα ωραια.Σουρεαλιστικες καταστασεις κ σκηνες σοκαριστικες.Πραγματικα mindfuck κατασταση κ ενα απο τα αγαπημενα μου game soundtracks!

8)Super Metroid!
To καλυτερο SNES game.PERIOD!

9)Zelda:The Ocarina of time!
O Fanboysmos εδω χτυπαει κοκκινο οποτε δεν θα επεκταθω!Απλα πιστευω πως ειναι σταθμος κ παραδειγμα δημιουργικοτητας για την βιομηχανια video games!

10)Mass Effect 2!
Υποδυεστερο σεναριακα απο το πρωτο,καλυτερο σε ολα τα αλλα.Game of the Year!

Rε το 4 δεν ήταν με Ogre/True Ogre κέτς???

έδιτ: άκυρο τώρα είδα ότι εννοούσα το 3 τελικά.

σωστα τα λες παντου, ομως πλιζ, στο bold, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?sequel?γτ δεν βρηκα πουθενα τιποτα για συνεχεια αυτου του επους-παιζει να και μην το ειδα δλδ,αλλα και παλι δεν θυμαμαι να διαβασα πουθενα για συνεχεια-…Link ή κατι παρομοιο ευπροσδεκτο παντα:p:D

edit,το βρηκα,καλα,κουκουβαου,νυσταζω,σορυ:oops:
\m/

Κανονικά θα έπρεπε να πω μόνο τα πρώτα 4, αλλά ας κλείσω δεκάδα. L.eye σε όποιον αριθμό γράφω δύο, κράτα μόνο το πρώτο για τη σούμα

1. Championship Manager 01/02
  2. Starcraft
  3. Syberia (το 1 κυρίως)
  4. DotA (όχι warcraft)

1. Halflife 1 / Deus Ex
  2. Fifa 98-99-2003/Nba Live 97 (σε Mega Drive το τελευταίο). Αγαπάμε και Sensible Soccer/Kick Off, αν και παλαιότερης γενιάς. Κατάρα στο “ρεαλιστικό” έκτρωμα που λέγεται Pro Evolution
  3. Lords of the Realm 2/Heroes of Might & Magic 3
  4. Age of Empires I & II/Red Alert I/Total Anihillation
  5. Sim City 2000 (με δισκετούλα κετς)/Rollercoaster Tycoon/Theme Hospital
  6. Kid Dracula/Warioland/Mortal Combat 3/Pokemon/Zelda/Tetris σε game boy

Ίσως το curse of monkey island αντί για το halflife

Παιχνίδια με τα οποία δεν ασχολήθηκα και το μετάνιωσα είναι το System Shock, το Thief, το Black & White, το Grim Fandago (και πολλά πολλά ακόμα adventures), το Civilization, το Final Fantasy 7 (αν κ rpg που τα βαριέμαι απίστευτα), τα Fallout. Τόσο πολλά παιχνίδια, τόσο λίγος χρόνος

1. Football Manager
  2. PES
  3. Age of Empires
  4. Hitman
  5. Far Cry
  6. F.E.A.R.
  7. Medieval Total War
  8. Neverwinter Nights
  9. Grand theft auto Vice City
  10. God Of War 3 (PS 3) :slight_smile:

το δικο μου τοπ

(τυχαια σειρα)

final fantasy (ολα εκτος του 11)
super mario (την κανονικη σειρα, οχι τα mario party Και τις αλλες αηδιες)
legend of zelda oscarina of time
gta
tekken
ace combat
battlefield
gothic
fifa
civilization

και τα rpg της black isle

ουτε εγω εχω ακουσει κατι για Last guardian σαν συνεχεια του shadow of the colossus,και περιμενα πολυ αυτο το παιχνιδι αν και δεν εχω PS3.Παντως ελειπε απο την φετινη E3(οπως και το Beyond good & evil-αλλη παιχνιδαρα απο κει-).

Ενα παιχνιδι παλι για PS3 ειναι το Uncharted το οποιο για μενα ειναι παιχνιδαρα αν και ειχα την ευκαιρια να παιξω μονο 2 φορες.Παρολαυτα ηταν επικοτητα σκετη.

http://www.youtube.com/watch?v=EHzHoMT5eRg

Βασικα τα μπουρδουκλωσα λιγο στο προηγουμενο ποστ μου:p

Εννοουσα δεν ειχαμε νεα απο Last guardian στην E3 2010.

και πως γινεται να τα παιξω σο ps3???

τα αγοράζεις online με πιστωτική από το playstation network και μετά το κατεβάζεις στον σκληρό.

Εκτός απο την λύση που σου πρότεινε ο φίλος απο πάνω υπάρχει και άλλη λύση… Βρίσκεις κάποιον που το έχει ήδη αγοράσει και του ζητάς το account του στο Playstation Network. Μπαίνεις με το δικό του account και το κατεβάζεις και εσύ. Το παιχνίδι μπορεί να κατέβει μέχρι 3 φορές απο την στιγμή που το αγοράζεις. Μετά είσαι έτοιμη για gaming… :wink: Ααα και κάτιι που παρέλειψα παίζει και στο PSP :slight_smile:

αμα παιξεις το μαριο 64 μετα το κρας σου φαινεται τιποτα

έτσι είναι φίλε.
ωραία τα crash, αλλά το adventure ορίστηκε από το mario 64.

fixed

νταξ, δίκιο έχεις.:stuck_out_tongue:
πριν από λίγο ξύπνησα μετά από ξενύχτι και δεν έχω συνέλθει ακόμη, οπότε σχώρα με…

να μη ξανασυμβεί.

δεν εγγυώμαι τίποτα…O:)

fixed και πάλι :stuck_out_tongue:

(Εννοώ το DK του 80)

Το 64 δεν είμαι σίγουρος αν όρισε τίποτα, αλλά σίγουρα επέκτεινε το gameplayabillity και εκσυγχρόνισε το είδος το οποίο μέτραγε ήδη πάνω από 15 χρόνια ζωής.

Να μην ξεχνάμε όμως ένα 2D gam που προηγήθηκε και έχωσε πολύ νέο πράγμα στο είδος.
To Rayman. Νομίζω κάτω απο τους κολοσσούς του Mario Donkey sonic κτλ αξίζει να είναι αυτό :slight_smile: