Λίστες top black metal albums

Αυτό το topic απευθύνεται κυρίως σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ακρόαση του black metal, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποειδών, ή σε εκείνους που δεν έχουν ακούσει νότα, αλλά ενδιαφέρονται να ακούσουν και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν.

Κάθε χρήστης ή χρήστρια μπορεί να ποστάρει τις προσωπικές του/της λίστες (ή προτάσεις) αγαπημένων καλλιτεχνών, όσων άλμπουμς αρέσκεται, απαριθμώντας τους λόγους και καταγράφοντας τα βιώματα που τον “έδεσαν” με το συγκεκριμένο άλμπουμ ή καλλιτέχνη, αν το επιθυμεί φυσικά ώστε το τόπικ να μην είναι μία στείρα παράθεση λιστών.

Παραθέτω μία προσωπική πρόσφατη λίστα αγαπημένων BM άλμπουμς:

1. Judas Iscariot - To Embrace the Corpses Bleeding (2002)
2. Judas Iscariot - The Cold Earth Slept Below (1995)
3. Horna - Envaatnags Eflos Solf Esgantaavne (2005)
4. Emperor - In the Nightside Eclipse (1994)
5. Dissection - The Somberlain (1993)
6. Dissection - Storm of the Light’s Bane (1995)
7. Behemoth - Evangelion (2009)
8. Windir - Sóknardalr (1997)
9. Windir - Arntor (1999)
10. Windir - 1184 (2001)

Δυστυχώς, μένουν εκτός (προς το παρόν) πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως Darkthrone, Immortal, Mgła, Gorgoroth, Mayhem, Ulver, και άλλοι πολλοί, που ενώ ήθελα να συμπεριλάβω, έχω καιρό να ακούσω με αποτέλεσμα να έχω ξεχάσει τη μουσική τους.

8 Likes

Ας συνεισφέρω και γω τον οβολό μου…
Πρόκειται για albums με τα οποία είμαι συναισθηματικά δεμένος και τα οποία, στα πρώτα βήματά μου into the black metal territory το μακρινό 2008, ήταν και παραμένουν μια όαση για τον διψασμένο περιπατητή.
Χωρίς κάποια σειρά προτίμησης:

Deathspell Omega - Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum

Ved Buens Ende - Written in Waters

A Forest of Stars - The Corpse of Rebirth

This Is Past - Alice in Uglyland

Slagmaur - Skrekk Lich Kunstler

Leviathan - Massive Conspiracy Against All Life / Lurker Of Chalice - S/T

Fleurety - Min Tid Skal Komme

Blut Aus Nord - The Work Which Transforms God

4 Likes

Ωραια λοιπον εχουμε και λεμε…ας βαλω και εγω την ταπεινη μου λιστα με τα 10 top black metal albums της προτιμησης μου (αν και τι να χωρεσουν σε μια 10αδα αλλα κλαιν) λεγοντας ορισμενα πραγματα για καποια απο αυτα… γκου χου γκου χου. :slightly_smiling_face:
Η λιστα δεν ειναι κατα σειρα προτιμησης αλλα τυχαια… λοιπον ξεκιναμε:

1) Cradle of Filth - Cruelty and Beast

Ο πρωτος Black metal δισκος που ακουσα ever και θα σας διηγηθω πως ξεκινησε η ολη φαση.
Τα 3-4 πρωτα χρονια της μουσικης μου πορειας ψαχνομουν σε καθε ειδος του metal εκτος απο ενα… το black…γιατι απλα το σιχαινομουν(ξερετε τωρα το στερεοτυπο της εποχης, αυτοι ειναι σατανιστες…μιλανε μονο για τον σατανισμο μπλα μπλα μπλα.) :slightly_smiling_face:
Εφτασε η στιγμη που το ματι μου επεσε στο εξωφυλλο του δισκου και πραγματικα σκαλωσα, δεν ξερω τι ηταν, ισως επειδη εβλεπα την γκομενα μεσα στην μπανιερα τιγκα στο αιμα! :roll_eyes:
Απο τοτε και μετα συνεχως με ετρωγε το πισω μερος του κεφαλιου σαν να μου ελεγε το υποσυνειδητο μου ‘‘πηγαινε και αγορασε το, πραγματοποιησε την τελετη’’ :slightly_smiling_face:
Εν τελει μετα απο σκεψη ημερων πηρα την αποφαση και το αγορασα(ειναι απο τις αγορες που εκανα στα τυφλα αλλα μου βγηκε σε καλο τελικα). Οταν εφτασα στο σπιτι εκατσα μπροστα απο το στερεοφωνικο και εμεινα ακινητος.Για μερικα λεπτα δεν το εβαζα μεσα γιατι απλα φοβομουν… φοβομουν το τι θα ακουσω. Μλκες μη γελατε! :blush:
Αφου μπηκε στο στερεοφωνικο και ακουγα τα φωνητικα με επιασε ανατριχιλα σκεπτομενος ‘‘ωρε τι ειναι αυτο που ακουω’’.
Ελα ομως που ολα αλλαξαν οταν σκαει μυτη το Cruelty Brought Thee Orchids με τις απιστευτες riffαρες! Εκεινη τη στιγμη ξεχασα τι τραγουδαει και πως τραγουδαει ο Dani ετσι απλα!
Συνεχιζοντας οταν μπηκε το The Twisted Nails of Faith λεω ‘‘εδω ειμαστε’’, τι εχανα τοσο καιρο.
Επισης η εισαγωγη του Bathory Aria ποσο τρομερη ειναι :metal:
Εν κατακλειδι φτανουμε στο Lustmord and Wargasm για να δωσει ενα καθως πρεπει επικο φιναλε στο δισκο αλλα και στην αγνη μεχρι τοτε ψυχουλα μου. :slightly_smiling_face:
Απο τοτε και μετα ειπα σε εναν φιλο μου που ακουει black να μου δωσει μερικους δισκους να ακουσω… οποιους νομιζει αυτος.
Ενας απο αυτους ηταν το Filosofem απο Burzum :metal:.

2) Burzum - Filosofem

Τωρα πειτε μου τι να γραψω εδω…εκτος του οτι ειναι δισκος οροσημο της black metal μουσικης,οτι μου εφυγε εμενα το κλαπετο (οπως λεγαμε καποτε)…εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου…οτι τιναχτηκε ο εγκεφαλος μου στιγμιαια…οτι χαθηκε η μπαλα…ακουγοντας το εκπληκτικο Dunkelheit και εν συνεχεια να μπαινει το Jesus’ Tod…τι ηθελα και ακουγα αυτον τον δισκο!
Αχ σε καλο να μας βγει…ουφ! Ενταξει ηρεμησα τωρα. :sunglasses:
Απο τοτε και μετα αρχισα το δικο μου μονοπατι στην εξερευνηση του ακραιου ηχου.

Συνεχιζουμε…

3) Dimmu Borgir - Enthrone Darkness Triumphant

Ηταν η περιοδος που ειχα αγορασει ενα τευχος Metal Hammer του 2004 νομιζω με τους 100 καλυτερους δισκους του metal.
Καθως ξεφυλλιζα το ματι μου πεφτει σε αυτο τον δισκο.Δεν το πολυσκεφτηκα πηγα και το αγορασα, για αλλη μια φορα στα τυφλα χαχα, δεν με ενοιαζε κιολας… σκεφτηκα ‘‘για να ειναι στα 100 καλυτερα του Metal Hammer σιγουρα θα γαμαει’’.
Η εισαγωγη του δισκου που φερει στο ονομα Mourning Palace εκανε την τριχα μου να σηκωθει καγκελο και με διαδοχο το Spellbound (By the Devil) το μονο που σκεφτηκα ηταν ‘‘ευτυχως τα λεφτα μου πιασανε τοπο :laughing:’’.
Και τελος θα σταθω στο Master of Disharmony το οποιο εχει ενα πολυ ωραιο riff στα μεσα του κομματιου και μετα.
Υποψιν οποιος δεν εχει ακουσει και τη διασκευη απο Old Man’s Child ας κανει εναν κοπο αξιζει πραγματικα.

Σημειωση: Θα μπορουσα να σταθω στο For All Tid λογω του οτι ειναι αυτο που λεμε true Norwegian black metal αλλα εκανα αναφορα σε αυτον εξαιτιας της πρωτης εντυπωσης σε αυτη την μπαντα.

4) Árstíðir lífsins - Jǫtunheima dolgferð

Την υπερμπανταρα αυτην την εμαθα οταν την προτεινε καποτε ο συμφορουμιτης μας @ChrisP(γιατι εξαφανιστηκες?) προ 10ετιας με την κυκλοφορια αυτου του δισκου ο οποιος ειναι ο πρωτος τους.
Ειναι εκπληκτικος ο τροπος που συνδυαζουν το Pagan black με τους progressive ρυθμους τους και αυτη τη χαρακτηριστικη χροια που χρησιμοποιει ο τραγουδιστης σε πολλα σημεια καθε κομματιου(αυτο το κανει με ολους τους δισκους που εχουν εως τωρα).
Απο οσο ξερω αφηγουνται την Ισλανδικη λογοτεχνια για την οποια δεν εχω ιδεα. :slightly_smiling_face:

5) Taake - Nattestid ser porten vid

Ο δισκος αυτος εχει την καθως πρεπει παραγωγη για Νορβηγικη μπαντα, τον οποιο τον ειχα λιωσει στη διαρκεια της στρατιωτικης μου θητειας :sunglasses:.
Πολυ αγαπημενα του δισκου κατ εμε ειναι το πρωτο και το τελευταιο.

6) Slagmaur - Von Rov Shelter

Εδω τι να πω για αυτους ωρε παλικαρια!
Ο πρωτος δισκος που ακουσα και καθως επαιζε προσπαθουσα να βγαλω ακρη τι ακουγα με ολους αυτους τους περιεργους ηχους που εβγαζαν, γιατι μεχρι τοτε δεν ειχα ξανασυναντησει τετοιο στυλ στο black metal.

7) Immortal - At the Heart of Winter

Για αυτο το διαμαντι εχω εκφερει την αποψη μου εδω.
Οποιος θελει τη διαβαζει.

8) Afsky - Ofte jeg drømmer mig død

Δεν θα πω κατι για αυτο τον δισκο παραμονο απο την πρωτη νοτα του πρωτου κομματιου μεχρι και την τελευταια νοτα του τελευταιου κομματιου απλα σπερνει.
One man band και εχει κανει εκπληκτικη δουλεια!

9) Grima - Will of the Primordial

Η διμελης μπαντα απο τη ψυχρη Ρωσια ερχεται να κανει παταγο στο χωρο του ατμοσφαιρικου black metal και το καταφερνει πολυ καλα, η προσωπικη μου αποψη.
Αγαπημενο κομματι του δισκου για μενα το Leshiy.
Τα δυο αυτα ατομα τυχαινει να ειναι αδερφια και μαλιστα διδυμα αν δεν κανω λαθος.

Και ο επιλογος αυτου του συντομου post (εε… μιλησε κανεις? :roll_eyes:)

10) Rotting Christ - A Dead Poem

Μακραν για μενα ο πιο ολοκληρωμενος δισκος (μαζι με το Triarchy of the Lost Lovers αλλα πιο πολυ αυτος) τοσο συνθετικα αλλα και ηχητικα με την αψεγαδιαστη ατμοσφαιρα του.
Και εδω να πω ξεχωριστο κομματι το Among two storms με τη συμμετοχη του πολυ γνωστου σε ολους μας Fernando Ribeiro, τραγουδιστη των Moonspell, ο οποιος συνοδευει τον δικο μας Σακη Τολη στα φωνητικα του refrain.

Αυτα τα ολιγα απο μενα,ελπιζω να βρειτε την υπομονη να το διαβασετε :laughing:.
Ενταξει μην κανετε ετσι, δεν εγραψα και τπτ! :slightly_smiling_face:
Σας ευχαριστω ολους, stay safe - stay metal :metal:

Επειδη απο αυριο ξαναπιανω δουλεια στο πρακτορειο ΟΠΑΠ και πρεπει να σηκωθω στις 7 και, λεω να σας αφησω σιγουλια σιγουλια…καληνυχτα! :slightly_smiling_face:

6 Likes

Δεν είμαι καινούριος στο blacκ, απλά θέλω κάποια καλή πρόταση όσον αφορά σε σκατόψυχο Gamostavrik Black Metal.

2 Likes

δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνει το gamostavrik κομμάτι, στο “σκατόψυχο” έμεινα. Αλλά μια παναγία, ε θα την πεις ακούγοντας το:

3 Likes

Και οι Blasphemy καλοι ειναι

1 Like