Νεα γριπη - Η πρωτη πανδημια του 21ου αιωνα

Ρε παιδιά, γιατί τόσος μεγάλος ντόρος για τη γρίπη αυτή?
Κάπου είχα διαβάσει για μια μελέτη στη γερμανία, που έλεγε ότι κάθε χρόνο απο απλή γρίπη πεθαίνει 3πλάσιο ποσοστό ανθρώπων απ ότι με τη νεα γρίπη.
Επίσης, δεν έχω καταλάβει γιατί την ονομάζουν πανδημιά. Εγώ ξέρω ότι για να χαρακτηριστεί πανδημιά μια αρρωστια πρέπει να μεταδίδεται παγκοσμίως αλλά και να έχει μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας. Και μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας δεν έχει.
Πριν καμιά εβδομάδα, διαβάζοντας μια εφημερίδα (Το βήμα νομίζω), έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που έλεγε ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος που οφείλεται αποκλειστικά στη νεα γρίπη. Δηλαδή από τους 50 που έχουν πεθάνει, μόνο ο 1 πέθανε εξ ολοκλήρου από τη νέα γρίπη.
Οπότε, τα φάρμακα τους εκεί που ξέρουν.

για να χαρακτηριστεί πανδημία νομίζω ότι πρέπει να χουμε κρούσματα (ή θύματα) σε συγκεκριμένο πλήθος χωρών.

Τα έχουμε ξαναπεί παίδες. Μην ψαρώνετε -δεν θα πεθάνετε ακόμα.

Ναι απλά άμα ψάξεις, παλιότερα ο όρος πανδημία είχε και αυτό με το ποσοστό θνησιμότητας. Εντελώς τυχαία τώρα τελευταία τον ανασκεύασαν.

δεν ειμαι υπερ συνομοσιολικων αναφορων αλλα διαβασα οτι ενω πχ ο ιος του aids ζει εξω απο τον οργανισμο λιγα λεπτα ,αυτος ο ιος αντεχει μεχρι 8 ωρες ,αρα πολυ πιθανον να ειναι εργαστηριακος

Φτού γαμώτο, πέρασαν και τα εμβόλια του στρατού που δεν χαμπαριάζουν απο τίποτα !

Εγώ λέω να μπούμε όλοι στα καταφύγια, μπας και γλυτώσουνε…

"A pandemic (from Greek πᾶν pan “all” + δῆμος demos “people”) is an epidemic of infectious disease that is spreading through human populations across a large region; for instance a continent, or even worldwide. A widespread endemic disease that is stable in terms of how many people are getting sick from it is not a pandemic. Further, flu pandemics exclude seasonal flu. "

"The word pandemic comes from the Greek pandemos meaning “pertaining to all people”. The Greek word pan means “all” and the Greek word demos means “people”. According to the Medilexicon´s medical dictionary a pandemic is “Denoting a disease affecting or attacking the population of an extensive region, country, continent, global; extensively epidemic.”

“Pandemic is a term generally used to describe a worldwide outbreak of a disease. It is sometimes interchanged with the word epidemic, which refers to an outbreak, but is not necessarily worldwide”

Δε μπλεκει θνησιμοτητα μεσα,εξαλλου δε προκυπτει κατι τετοιο και απο την απο την ετυμολογια της.Αλλα νταξει μωρε,το οτι κηρυχθηκε πανδημια δεν ειναι και τιποτα αξιο σχολιασμου,το μεγαλο μερος της προπαγανδας απο τα μμε περοερχεται,αυτα κυριως προκαλουν τις υπερβολικες αντιδρασεις του κοσμου.

Παντως οντως οσο παει,ολο και λιγοτερα νεα μαθαινουμε για τον Mr Swine Flu:roll:

Ε πλέον δεν έχει και πολύ σημασία τι πιστεύει ο κόσμος για τον ιό. Αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν παραγγείλει τεράστιες ποσότητες εμβολίων και οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν θησαυρίζουν. Με ένα ΑΤΕΣΤΑΡΙΣΤΟ εμβόλιο…

Ποιας εταιριας ειναι το εμβολιο??

Είναι οι GlaxoSmithΚline, Sanofi Αventis, Νovartis και Αstra Ζeneca . Από Ελλάδα εμπλέκονται οι ΒΙΑΝΕΞ και η ALAPIS των Γιαννακόπουλων και Λαυρεντιάδη αντίστοιχα.

να πως βγαινουν οι μεταγραφες του βαζελου στο μπασκετ…

Χωρίς την συναίνεση των παιδιών θα γίνει το εμβόλιο στα σχολεία.Πολύ ωραία,βρήκαν νέα πειραματόζωα…

σωβρακολογείς? :?

Το άκουσα στις ειδήσεις,θα ψάξω να βρω και link.Αλλά ναι,όλα τα παιδιά είναι αναγκασμένα να το κάνουν.

Edit: Ορίστε και λινκ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/10/01/1722225.htm

Χωρίς δήλωση συναίνεσης θα ξεκινήσει εντός 20 ημερών ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης. Σε 20 ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού, κατά ομάδες προτεραιότητας.
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως «το κλείσιμο των σχολείων ως μέτρο θα συνεχιστεί και οι αποφάσεις αυτές θα τηρηθούν με ευλάβεια».

Την ανακοίνωση αυτή έκανε χθες ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, αναφέροντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα παραληφθούν άλλες 100.000 δόσεις του εμβολίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, καθ. Ελένη Γιαμαρέλλου, δήλωσε πως η αρχική απόφαση είχε βασιστεί στη διεθνή εμπειρία και πρακτική που ισχύει για όλα τα εμβόλια.

Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα, όμως δεν ακολουθούμε αυτή την τακτική, οπότε αν απαιτούσαμε δήλωση συναίνεσης, τότε θα ήταν όλοι επιφυλακτικοί». Σημείωσε ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη είναι ασφαλές όσον αφορά σε σοβαρές παρενέργειες.

Αλητεία τεράστια… Το ακόμα χειρότερο από τα λαμόγια που κλέβουν το δημόσιο χρήμα, είναι τα λαμόγια που το κλέβουν και παίζουν με την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Εμβολιασμος χωρις συναινεση ?? ΕΓΚΛΗΜΑ.

Δηλαδη αν καποιος μαθητης δεν θελει να το κανει , τι, θα του καρφωνουν τη βελονα με το ζορι ??..
Μηπως θα τον αποβαλλουν ??

Το πραγμα σηκωνει δυναμικη αντιδραση.

Αυτό ακριβώς.Ευτυχώς που είναι συγκεκριμένη ημέρα ο εμβολιασμός και πολλοί γονείς δεν θα αφήσουν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο(και οι δικοί μου το ίδιο θα κάνουν).

Μετά από δεύτερη σκέψη, κατέληξα πως είναι μάλλον κατά του συντάγματος το να εμβολιάσουν το παιδί δίχως τη συναίνεση γονέα. Σίγουρα υπάρχει τρόπος για να αποφευχθεί αν δε το θέλει ο γονεάς. Λαυρεντιάδης και Γιαννακόπουλος πάντως, τα λεφτά τους τα έβγαλαν μια χαρά…

Ντροπή ρε, τίποτα άλλο.
Ως πότε θα μπαίνουν τα συμφέροντα πάνω από την υγεία των ανθρώπων?