Νεα γριπη - Η πρωτη πανδημια του 21ου αιωνα

Ρε σεις τα πραγματα ειναι αρκετα σοβαρα και δεν το χει παρει κανεις χαμπαρι.H Ελλαδα ειναι ηδη σε κατασταση πανδημιας,αλλα αμφιβαλλω αν το ξερει ενα 30% του πληθυσμου.

Σημερινο :

Σε κατάσταση «υψίστης ετοιμότητας» έθεσε την υφήλιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά την πανδημία της «νέας Γρίπης Α» (Η1Ν1), ανεβάζοντάς τη στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και χαρακτηρίζοντάς την ως την πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι δε θα δημοσιοποιούνται τα νέα κρούσματα, παρά μόνο οι θάνατοι που προκαλούνται από τον ιό.

Οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν χτες ότι θα πραγματοποιήσουν προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις, για τη νέα γρίπη, μετά και τη διαπίστωση κρουσμάτων σε κατασκηνώσεις στο Οντάριο, όπου πάνω από 200 παιδιά παρουσιάζουν συμπτώματα του Η1Ν1.

Στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου όπου έχει μπει ο χειμώνας παρατηρείται και η μεγαλύτερη ανησυχία. Στην Αυστραλία υπάρχει εκτίμηση, αν επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια, για 6.000 νεκρούς από τη γρίπη, με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει μέχρι στιγμής τους 23. Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι το υπουργείο Υγείας παράγγειλε 21 εκατομμύρια δόσεις «Tamiflu», που καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, την ώρα που οι φαρμακοβιομηχανίες αξιοποιούν την πανδημία για τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοσκοπία. Τέλος, οι αρχές της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τα 103.

Για την Ελλαδα τα πραγματα ειναι καπως καλυτερα λενε,αλλα δεν αποκλειεται το ενδεχομενο θανατου.

Συνολικά, από τα 222 άτομα που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης τα 102 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η χώρα μας πλέον «έχει περάσει στο επίπεδο της πανδημίας», με την περίοδο της πανδημίας να διαρκεί 12-15 μήνες, με ανώτατη διαρκεί τους 24 μήνες.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο θανάτου από τη νέα γρίπη.

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2009 (η πρώτη δόση) και το Φεβρουάριο του 2010 (η δεύτερη).

Θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες της πτηνοτροφίας (υπάρχει ο φόβος μήπως ο ιός της νέα γρίπης έρθει σε επαφή με τον ιό της γρίπης των πτηνών), οι χρόνιοι πάσχοντες, όσοι είναι άνω των 60 ετών και τέλος, τα παιδιά και οι μαθητές ηλικιών από 1 έτους έως 18 χρόνων.

Για τη θεραπεια :

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα αντι-ιικά φάρμακα οσελταμιβίρη (Τamiflu) και ζαναμιβίρη (Relenza)- τα οποία έχουν αποθηκεύσει τα περισσότερα κράτη μεταξύ των οποίων και το δικό μας για το ενδεχόμενο πανδημίας γρίπης- είναι αποτελεσματικά. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα αντι-ιικά είναι αποτελεσματικότερα αν χορηγηθούν μέσα σε 48 ώρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Κωλοπαιδι Μανο,με αγχωσες.

Πραγματικα εχεις χεστει πανω σου.

Εγω φτερνιζομαι σερι κανα διμηνο τωρα. (K)

Εγώ είμαι πιο κοντά στην εξήγηση που χε αναφέρει και κάποιος άλλος φορουμίτης για τεχνητή πανδημία. Σε καιρό οικονομικής κρίσης, να καθαρίσουμε με μερικά εκατομμύρια ανθρώπους και μετά βλέπουμε τι θα γίνει και με την κρίση.

Αυτο που ειπες στην αρχη οτι κανεις δεν εχει παρει χαμπαρι τη σοβαροτητα της καταστασης ειναι το πιο τραγικο βασικα. Ολοι νομιζουν οτι δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο και δεν προκειται να τους επηρεασει… Η κλασικη σταση: εμενα θα βρει μεσα σε τοσο κοσμο?

Εντωμεταξύ παίζει να ναι η μοναδική σοβαρή ασθένεια που βγήκε από την Αμερική (δηλ διαδόθηκε ότι υπάρχει) και συνεχίζει ακάθεκτη.
Γιατί ο φόβος αποφέρει το μεγαλύτερο κέρδος (με το να πεις υπάρχει γρίπη πχ και να “σκοτωθούν” όλοι να πάρουν φάρμακα, όπως είχε κάνει ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (Τσέην δεν λέγεται;) πριν εκλεγεί ο Ομπάμα, διέδοσε μια νέα γρίπη, κέρδισε εκατομμύρια από τα φάρμακα,αφού είχε δική του εταιρία φαρμάκων, και μετά ξαφνικά η γρίπη σταμάτησε).
Aλλά τα πράγματα είναι σοβαρά, λέμε σιγά μην χτυπήσει και μας.
Μακριά από όλους.

Χμμ έχουμε και λέμε…

Ίωση η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται όχι ιδιαίτερα σοβαρή, ίσως να ναι λίγο πιο επικίνδυνη από την κοινή γρίπη. Και πάμε στα μέτρα:

Ατελείωτες ποσότητες Tamiflu και Relenza. => Λεφτά στις φαρμακευτικές
Περισσότεροι εμβολιασμοί => Ακόμα περισσότερα λεφτά στις φαρμακευτικές
Κάτι ακούγεται για περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων (για αρχή λένε για τα σχολεία).

Χμμ μόνο εγώ βλέπω λάκκο στη φάβα;

Ναι,οι θεωριες συνωμοσιας ομως δεν ειναι παντα ευστοχες.
Τωρα αμα τις θεωρει καποιος αρκετες για να αγνοησει τα γεγονοτα,οκ,προβλημα του.

Θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες της πτηνοτροφίας (υπάρχει ο φόβος μήπως ο ιός της νέα γρίπης έρθει σε επαφή με τον ιό της γρίπης των πτηνών), οι χρόνιοι πάσχοντες, όσοι είναι άνω των 60 ετών και τέλος, τα παιδιά και οι μαθητές ηλικιών από 1 έτους έως 18 χρόνων.

Παιδιά, μόνο εμάς δεν θα εμβολιάσουν!

θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι θεργιέ, έχει ξανασυμβεί αυτό :slight_smile:

διαβάστε και ένα (προβοκατόρικο και λαϊκίστικο μεν, αλλά…) κουότ.

Θέμα: πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι?αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.

Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι? αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογραφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίππη των πουλερικών.

Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.

Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ? όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίππη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίππη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.

Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίππη των πουλερικών;

Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κοκκορας», ένας κόκκορας με μεγάλο λειρί.

Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.

Με την γρίππη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολλάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.

Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίππης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι?αυτό.

Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.

Μόνο για τη γρίππη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι? αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.

  • Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;

  • Λοιπόν, είναι 50 δολλάρια το κουτί.

  • 50 δολλάρια το κουτί με τις κάψουλες;

  • Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.

  • Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγαλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τριβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.

Αλλά αν η γρίππη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ? ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμακών σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση

βέβαια δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι είναι διαφορετικό πράμα να έχουμε θανάτους στο “δυτικό” πολιτισμο. ποιός τους χέζει τους άλλους μωρέ.

πανδημια ξεπανδημια εγω τους faith no more δεν τους χανω:!::!::!::!:

Kι εγώ δεν ασπάζομαι συνήθως τις θεωρίες συνομωσίας, αλλά δε μπορώ να παραβλέψω πως καλλιεργείται από τα ΜΜΕ κλίμα υστερίας για την ελλάδα.

Πάνε να μας πείσουν ότι λα καταστασιόν ε τρεζ απελπιστίκ. Ε όχι ρε φίλε να ουμ.

Χαλισέκο να τους δεις κι ας πεθάνεις?:stuck_out_tongue:

εγω ξερω πως η αντιμετωπιση αυτης της γριπης ειναι κοινη οπως και με τις αλλες γριπες,και μαλον ολο αυτο γινεται για κερδος σε εταιριες…

Δεν αδιαφορούμε για την πραγματικότητα. Συμμετέχουμε στις εξελίξεις, αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι για την υγεία μας θα το κάνουμε, αφού λάβουμε την κατάλληλη (απο γιατρούς δηλαδή, όχι απο οποιονδήποτε) ενημέρωση.

Πλένουμε τα χεράκια τακτικά, προσέχουμε που τρώμε κλπ. Προτιμούμε να διαβάζουμε καμιά εφημερίδα και ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ την τηλεόραση, που χειρότερα τα κάνει όλα πάντα. Θυμόμαστε πως πανδημίες υπήρχαν ανέκαθεν, με τη μία ή την άλλη μορφή (διάβαζα τις προάλλες έναν Ταχυδρόμο της δεκαετίας του '60 που προειδοποιούσε για τη νέα μεγάλη γρίππη που έρχεται απο την Αγγλία και θα καταλάβει όλη τη χώρα).

Και κυρίως, χαλαρώνουμε λίγο. Πανικός και υστερίες δεν οδηγούν πουθενά. Ας είμαστε προσεκτικοί όσο αφορά την υγιεινή μας, και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Αυτά απο μένα. :slight_smile:

Εγώ πιστεύω πως είναι περισσότερο ένα φιάσκο.Είχα διαβάσει για μία παρόμοια γρίπη στην Αμερική το 1970-80 περίπου που ήταν φιάσκο και αυτή και έκτοτε έχω τις επιφυλάξεις μου.Εξάλλου από προβλέπεις που άκουσα υπολογίζεται να πεθάνουν παγκοσμίως 1 εκατομύριο άτομα.Όμως αυτοί που θα πεθάνουν πιστεύω είναι άτομα που οι οργανισμοί τους είναι εξασθενημένοι(πχ γέροι,σε υποανάπτυκτες χώρες που δεν λαμβάνονται μέτρα εμβολιασμού)γενικά οι “ανεπτυγμένες” χώρςε δεν νομίζω να έχουν θύματα πέρα από ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες οι οποίες ανέκαθεν ήταν πιο ευάλωτες στις τυχόν γρίπες.Άρα γιατί να ανησυχήσω και εγώ?εφόσον άμα νοσήσω θα πάω στο νοσοκομείο και λόγο του νεαρού της ηλικίας μου λογικά θα εξαφανιστεί σε μένα

To πρώτο θύμα της γρίπης των χοίρων…

…άμα κάνεις κακές παρέες…
:

Το 80-κάτι κρούσμα στην Ελλάδα είναι φίλη μου που σπούδαζε Αγγλία και πιθανολογείται να κόλλησε στο αεροπλάνο καθώς επέστρεφε κι έχω χεστεί πάνω μου…Ακόμα δεν την έχω δει…


:stuck_out_tongue:

Προς το παρων τα πραγματα ειναι οκ.Δεν εχουμε θανατους στην Ευρωπη νομιζω.Το αγγουρι θα ναι αν μεταλλαχθει ο ιος,εκει τα πραγματα δυσκολευουν.Προς το παρων απο οτι εχω καταλαβει η μονη διαφορα μιας κοινης γριπης με τη γριπη των χοιρων ειναι οτι η δευτερη μεταδιδεται πολυ πιο ευκολα.Αντε να ναι και λιγο πιο εντονα τα συμπτωματα…Βεβαια ειναι γεγονος οτι μερα τη μερα τα συμπτωματα στην Ελλαδα πολλαπλασιαζονται.Τα ξερω απο “μεσα” λογω δουλειας μανας.

Κι εγω για να μαι ειλικρινης επειδη θα παω σε fest με χιλιαδες κοσμο απο ολη την Ευρωπη και οχι μονο,το σκεφτηκα αρκετα αλλα κατεληξα οτι με τα τωρινα δεδομενα δεν αξιζει να το ακυρωνα.Θα παρω τις προφυλαξεις που συστηνονται(αντισηπτικα στα χερια,μη επαφη χεριων με προσωπο κτλπ)και απο κει και περα αν κατσει εκατσε.Εδω ταιριαζει απο ολες τις αποψεις το “ε,δε θα πεθανουμε κιολας”:stuck_out_tongue:

(Καποιοι επιστημονες μαλιστα λενε οτι αν κολλησει καποιος τη τωρινη περιοδο οχι μονο ειναι μικρο το κακο εφοσον του παρασχεθει ιατρικη περιθαλψη αλλα θα γλιτωσει και τα μελλοντικα(ισως πιο σοβαρα) συμπτωματα λογω αντισωματων κτλπ κτλπ)

Συναναστροφή με αγγλίδες τουρίστριες επιτρέπεται;;

χαχαχαχ, θεϊκό ποστ.

vedder εδώ έχουμε 2 γαλλιδούλες και απόψε σκέπτομαι να περάσω φίνα, χώσου.