Έκαψα τον ενισχυτή μου!

Ας αρχίσουμε λοιπόν απο το πόσο χαζός είμαι…Έχω ενα active μπασο και σαν καλός ανθρωπος και εγω πήγα να αλλάξω την μπαταρία…ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑΑΑ!!!Και καπως ετσι έκαψα τον ενισχυτή μου…Το θέμα τώρα είναι…Τι έκαψα???Σκέφτηκα μήπως έκαψα την κεφαλή…Αποκλείεται, διότι το on/off τουλάχιστον άναβε!Μετά σκέφτηκα το μεγάφωνο,που είναι και το πιο πιθανό.Και μετά σκέφτηκα τα ηλεκτρικά του μπάσου, αλλά παλι αποκλείεται διότι δυνάμωσα σε μια φάση το volume και ακουγόταν να δυναμώνει.Εσείς τι πιστεύετε???Σε κάθε περίπτωση τι μπορώ να κάνω?Μπορώ να αλλάξω απλα το μεγάφωνο και να είμαι κομπλέ???Η εγγύηση παίζει ή σε τετοιες περιπτώσεις δεν με καλύπτει???

που θες να ξερουμε ουτε καν εχουμε δει τον ενισχυτη.Παντος δοκιμασε το μπασο να δεις αν ειναι οκ σε εναν αλλο ενισχυτη και μετα ελεγξε το μεγαφωνο διοτι συνηθος αυτο παθαινει κατι.

H απαντηση που θα σου δωσω ειναι μια.Ο ενισχυτης δεν εχει παθει τιποτα.

Σορρυ ρε φιλε:lol::lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν άκου, εχω κι εγώ άκτιβ μπάσσο. Το είχα δώσει για σέρβις και δε ξέρω τι έκανε ο μαστροχαλαστής που και καλά θα το έφτιαχνε, αλλά πείραξε τα ηλεκτρονικά του, με αποτέλεσμα να μην παίζει στη σωστή ένταση, και ακουγόταν μόνο όταν το δυνάμωνα. Είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφεις δηλαδή. Η μαντεψιά που κάνω είναι ότι αυτό που έκανες είχε σαν αποτέλεσμα να πειραχτεί το κύκλωμα. Δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι του ενισχυτή/καμπίνας. Πήγαινέ το σε κάποιον που κάνει επισκευές απλά να το δει, και αν δεν έχει πρόβλημα, τότε ασχολείσαι με τον ενισχυτή.

Απλά πιστεύω οτι είναι ο ενισχυτής επειδή,οταν παίχτηκε το σκηνικό,μύρισε σαν να έκαψα κατι συνθετικό,κάτι σαν πολυεστέρας ή whatever…Αλλά θα το κοιτάξω…Όταν γυρίσω απο διακοπές…

Αλλά όπως και να έχει,αν όντως έχει καεί το μεγάφωνο,μπορώ απλά να αλλάξω το μεγάφωνο???Πόσο θα μου πάρει πάνω κάτω?Εντάξει σίγουρα ανάλογα με το τι μεγάφωνο θα πάρω κλπ κλπ,αλλά πάνω κάτω θέλω να μάθω.Είναι 12αρι ηχείο 60 watt.

Ο ενυσχιτης ηταν;
Τελικα δικαιοθηκα:p

Δεν τρέχει κάστανο αδερφέ. Ακόμη κι αν έκαψες το μεγάφωνο -που δεν το πιστεύω- μπορείς να το αντικαταστήσεις δίχως πολύ κόπο και χρήμα. Αλλά τσέκαρε άμα είναι κανένα καλώδιο, αυτά παθαίνουν συχνά ζημιές.

Ακόμα, ενδέχεται να έπαιξε βλάβη στα κυκλώματα του οργάνου. Τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να βρεις καλό μάστορα να στο επαναφέρει. Τέλος πάντων, τράβα για διακοπούλες και βλέπεις επιστρέφοντας.

ton ekapses! gamw. an akous kai motorhead exeis lampro mellon!

:lol::lol::lol:…Κορυφαίο…Αλλά στο θέμα μας…Γιατί είναι χλωμό να έχω κάψει το μεγάφωνο???Παίζει δηλαδή να έχουν πειραχτεί μόνο τα καλωδιάκια και να πρέπει να αλλάξω μόνο αυτά???Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο…Αλλά άμα έχει γ@μηθεί το μπάσο, ρε θα τα σπάσω όλα!!

Δεν ξέρω ρε αδερφέ τι να πω. Έναν χρόνο παίζω και μου έχουν καεί 2 φορές τα καλώδια -σε άκυρες στιγμές- οπότε υποθέτω ότι κάτι τέτοιο έγινε.

Αν είναι όντως το μεγάφωνο διορθώνεται σχετικά εύκολα. Αν είναι στα ηλεκτρολογικά του οργάνου -χλομό το κόβω να είναι- αστα να πάνε (κοινώς γάμησέ τα)…

Ε λοιπόν φίλε, τελικά είχες δίκιο!Έβαλα μόλις τώρα την ηλεκτροακουστική μου και έπαιζε κομπλέ!Αυτό όμως είναι χειρότερη ξενέρα για τώρα κάτι παίχτηκε με το μπάσσο.
Λοιπόν, το μπάσσο είναι ένα cort curbow 5άρι με έναν μαγνήτη Bartolini και pre-amp το MK-1 3band EQ.Τι έχει παιχτεί?Απλά παίχτηκε βραχυκύκλωμα και το μόνο που θα πρέπει να κάνω είναι να αλλάξω καλωδιάκια ή παίζει τίποτα πιο χοντρό??

Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβω -εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος- το πρόβλημα εκτός αν:

α) Είναι μάστορας-κιθαρουργός.
β) Εξετάσει το όργανο.

Δυστυχώς, πρέπει να βρεις ένα τέτοιο άτομο. Έχε υπόψιν ότι παίρνουν πολλά. Ενδιαφέρον όργανο έχεις πάντως. Κρίμα να πάει χαμένο.

Αλλά βέβαια πριν αγχωθείς πάρε ένα νέο σετ καλώδια. Και μάλιστα ζήτα όχι καλή, αλλά κάλλιστη ποιότητα για μείωση των βραχυκυκλωμάτων. Εμένα με έσωσαν. Good luck ρε man.

Να 'σαι καλά ρε φίλε,αλλά απο οτι φαίνεται έχω κάψει τον preamp,το οποίο μου αφήνει δύο επιλογές.Ή να βάλω καινούργιο (και καλύτερο βέβαια) το οποίο θα μου έρθει γύρω στα 150-180 ευρώ ή να το κάνω passive.Αξίζει να βάλω άλλον preamp???

Καλά εμένα ρωτάς; Το θέμα είναι πόσο αντέχει η τσέπη σου. Αν και μπορείς να βρεις preamp και φθηνότερα…

Όχι, εσύ θα μου πεις!!!
Γενικότερα ρωτάω βέβαια…Μωρέ μπορώ να βρω και φθηνότερους αλλά με άλλους θα χρειαστεί να κάνω καμια μοντίφα ή θα είναι όλα κομπλε???

Δεν ξέρω ρε φίλε. Έχω μία λόξα με το όργανο αλλά δεν μπορώ να σε ‘‘κρεμάσω’’… Δεν νομίζω να χρειαστούν πατέντες πάντως, απλά αγόρασ’το preamp.