Ανανέωση εξοπλισμού

Καλησπέρα σε όλους! Είίναι το 1ο μου ποστ αν και παρακολουθώ το site καιρό αλλά δεν είχα γράψει ποτέ στο φόρουμ… Λοιπόν παίζω κιθάρα 1,5 χρόνο και σκέφτομαι να αλλάξω κιθάρα αλλά είμαι προβληματισμένος:-k… Τώρα έχω μια yamaha erg-121, έναν line6 spider III 15άρη και ένα ibanez tube king distortion pedal. Θέλω να αγοράσω μια κιθάρα καλή που να με ικανοποιεί ο ήχος της και να μην χρειαστεί να την αλλάξω ξανά σύντομα. Πρώτα μου ήρθε στο μυαλό η Gibson Les Paul Studio, ο λόγος προφανής ή μια sg standard. Αλλά επίσης σκέφτομαι μήπως δεν πάρω κιθάρα και πάρω άλλο ενισχυτή ή περιφερειακά που θα με βοηθήσουν να δημιουργήσω τον ήχο που θέλω (π.χ.wah-wah, κανένα podaki ή κάτι παρόμοιο). Τέλος σκέφτηκα μήπως πάρω epiphone les paul standard και επειδή δεν διαθέτει την ποιότητα της gibson να αλλάξω μαγνήτες(GFS ίσως;η κάτι άλλο) αλλά δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό, ούτε αν γίνεται να πάρω την κιθάρα χωρίς μαγνήτες και να βάλω ότι θέλω ώστε να μην πληρώσω τσάμπα τους παλιούς -πολλά θέλω ε?:p-. Όσο για την αγορά σκεφτόμουν thomann ή musicstore, μάλλον το 2ο γιατί γίνεται να δώσω με αντικαταβολή. Αν κάποιος έχει αγοράσει απ’ αυτά στο παρελθόν ας παραθέσει τις εντυπώσεις του. Θέλω να παίζω hard rock και γενικά rock, στυλ guns n roses, ac/dc, metallica(όχι τόσο τα trash, προτιμώ το black album και μετά -μην φάω βρίσιμο γι’ αυτό-), κανα scorpions, ε αργότερα van halen,satriani και γενικά σε τέτοιο στυλ. Ελπίζω να μην κούρασα πολύ με το ποστ… Κάθε γνώμη πολύτιμη! Ευχαριστω

Εγω παντος προσωπικα θα ξεκινουσα πρωτα απο την κιθαρα, και μετα κανα πεταλακι. Αν σκεφτω για αλλαγη εξοπλισμου, πρωτα μπασσο θα παρω αλλο, και μετα ισως καποιο εφε για τον ηχο.προσωπικα παντα :wink:

ναι φίλε και 'γω έτσι λέω μάλλον αλλά περιμένω να ακούσω και άλλες απόψεις…thx πάντως:)

και γω σου προτεινω να αλλαξεις κιθαρα πρωτα

Εγω θα σου έλεγα να παρεις μία καλή sg , οχι les paul Studio,απο LP κατι άλλο ναι αν είναι,
'Εχεις ένα πολυ καλό εξοπλισμό για σπίτι και τ μονο που σου λείπει είναι μια κάλή κιθάρα θεωρώ!! :slight_smile:

thx για τις απαντήσεις παιδιά! Φίλε mEnE εγώ είχα ακούσει καλά λόγια για την studio και ότι έχει λίγη διαφορά με την standard, είναι και ο ήχος της LP που με τρελαίνει γ’ αυτό σκέφτομαι για les paul. Με μια αλλαγή μαγνητών αυτή ή η epiphone θα ακουγόντουσαν καλύτερα? Και πάνω στον συγκεκριμένο ενισχυτή θα αναδεικνυόταν ο ήχος, ή θέλει κάτι καλύτερο?:-s Ευχαριτώ προκαταβολικά και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση:)

με τετοιον εξοπλισμο μην παρεις epiphone με τιποτα.Η sg ή την studio να παρεις