Θόρυβος απο πεταλάκια!

Γεια σας παλικάρια! Άνοιξα αυτο το θρετ γιατί έχω ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι το έχουν και άλλοι κιθαρίστες που έχουν προτιμήσει πεταλάκια για να δημιουργήσουν έναν δικό τους ήχο!
Αρχικα έχω εναν τρομακτικά απλό ενισχ.(Fender 15αρης ούτε ριβερμπ[-X ) και απο εκεί και πέρα έχω 2 πεταλάκια! Ενα Metal Zone MT-2 kai πρόσφατα πήρα και ένα Compression Sustainer CS-3,και τα 2 Boss!!
Όταν μπάινουν σε μεγάλη ένταση βγάζουν πάρα πολυ θόρυβο και αυτο δν ακούγεται ωραία σε λαιβ και ηχογρφήσεις ας πουμε. Όταν πήγα να παρω και το 2ο ρώτησα γι αυτο το θέμα στο μαγαζί και μου είπαν για έναν Noise Collector της Boss πάλι ,που κάνει όμως 80Ε[-X:?.
Εκτος του να τα κλείνω όταν δεν παίζω,μήπως υπάρχει καμια άλλη έυκαιρη και πιο οικονομικη λυση ?!?
Βασικα εγώ σκεφτόμουν για κανα σαν φίλτρο ή ό,τι άλλο απο κανα κατάστημα με ηλεκτρονικά γιατί έχουν διάφορα για τον θόρυβο που υπάρχει στις τηλεπικοινωνίες π.χ. ( :stuck_out_tongue: )

Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας ξεκινήσει να γράφει!!! :slight_smile: :smiley:

Ο θόρυβος είναι θόρυβος! Μπορείς να απαλλαγείς από αυτόν με διάφορους τρόπους. Πάμε από τα απλά…
Ο καλύτερος μαγνήτης για να βγαίνει αυτό το ενοχλιτικό buzzz είναι ο bridge, και γενικότερα οι μονοί. Άμα έχεις κιθάρα strat-like με 3 singlecoil μαγνήτες, δοκίμασε να βάζεις αρχικά το selector να πιάνει 2 μαγνήτες πχ. τον μεσαίο και τον κάτω, δεν είναι το ίδιο αλλά δεν έχεις τόσο θόρυβο! Επίσης μπορείς να κλίνεις λίγο το volume της κιθάρας.
Ένας βασικός λόγος που γίνεται αυτός ο άπειρος θόρυβος είναι το περιβάλλον. Μπορεί να φταίνε 1002 πράγματα. Εγώ πχ έχω το PC ανοιχτό και ειναι σχεδόν δίπλα μου όταν πέζω κιθάρα. Η οθόνη μου που είναι CRT είναι βασική πηγή θορύβου. Όταν την κλείνω μειώνεται δραματικά ο θόρυβος. Εννοείται το ίδιο συμβαίνει όταν κλείσω το pc.
Τέλος, έχει σημασία να μην είναι μούφα το τροφοδοτικό, αν έχεις τροφοδοτικό για τα πεταλάκια. Αν είναι μούφα μπορεί να παράγει και αυτό πολύ θόρυβο.
Α και υπάρχουν και Noizless μαγνήτες… που βέβαια πολλοί τους μισούνε…
Α και επίσης είναι normal να έχεις θόρυβο με πολλά πετάλια ανοιχτά… ειδικά ότι έχει να κάνει με gain…
Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα!

Βασικά εγώ έλεγα για τον θόρυβο που βγάζει ο ενισχ. λόγω των πεταλακίων :stuck_out_tongue: ή όταν έχεις ένα σε μεγάλη ένταση!!! Δέν μιλούσα για τους εκατυμμύρια άλλους παράγοντες που μπορουν να δημιουργούν αυτο το πρόβλημα. Συγκεκριμένα όταν έπαιζα ένα λαιβ τωρα το καλοκάιρι,έιχα βάλει σε μεγάλη ένταση το Metal Zone της Boss και όταν δεν έπαιζα ακουγόταν πάρα πολύ άσχημα αυτος ο θόρυβος!!! Να μου πείς κλείστο ρε φίλε όταν δεν παίζεις,αλλά δέν γίνεται αυτο να κάνω αυτο κάθε φορά που σταματάω να παίζω!! :-k
Γι αυτό έχετε να προτίνετε ακόμα και κάποιο φτηνο πεταλάκι που να το φτίαχνει ή ό,τι άλλο ?!?

Μενέ, τι κιθάρα παίζεις;
Για τον θόρυβο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
Α) Οι μονοί μαγνήτες (singlecoils) έχουν θόρυβο, βουητό, hum. Κατά κανόνα περισσότερο από τους διπλούς (humbuckers). Οι active humbuckers (αυτοί που φοράνε οι κιθάρες με …μπαταρία) έχουν το λιγότερο βουητό αλλά: Έχουν την μεγαλύτερη συγκριτικά ένταση. Όπερ, με το metal zone, δεν γίνεται να μην έχεις ένα -λογικού επιπέδου- θόρυβο.
Β) Το metal zone είναι θορυβώδες, από μαμά. Φορτώνει κά-ργα το σήμα. Αυτό είναι ωραίο άμα παίζεις extreme metal αλλά έχει το αντίτιμο του. Αν σου αρέσει το metal zone και δεν θέλεις πιο “εναλλακτική” παραμόρφωση (*Boss DS-1/2, BigMuff), πάρε ένα κάλο, ήσυχο τροφοδοτικό (ρώτα για το Ibanez, νομίζω είναι γύρω στο 30-40?). Ψαχουλέψου και για το πετάλι Noise Supressor της Boss αλλά τα έχει τα φραγκάκια του.
Γ) Μήπως η κιθάρα σου είναι γριά ή …πολύ φτηνή; Αν ο θόρυβος επιμένει και ενοχλεί, πήγαινε στον μάστορα να ελέγξει ηλεκτρικά και είδικα την γείωσή τους.

Τσίαρς.

Έχω μία Washburn x-40 Pro με 2 απο τη μαμά του Seymur Duncan Humbuckers,oxi active!!
Δίκιο έχεις για το Metal Zone ναι ,Κι αυτο που λές για το τραφοδοτικό ,Βγάζει αθτη τη βαβούρα και με μπαταρίες!!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως!!! Ήταν χρήσιμες!! :smiley:

  1. τσεκαρε το ηλεκτρικο εσωτερικο τση κιθαρας. μπορει να χρειαστει “θεραπεια” (ψυχαναλυση)
  2. ειδικα στο μεταλζον, οπως λεν και οι προλαλησαντες, δεν ειναι κατι που μπορεις να καταργησεις αλλα μπορεις να κανεις ενα optimization,
  3. εστιασε οχι τοσο στο volume οσο στο gain της κιθαρας. Λιγοτερο gain δεν σημαινει απαραιτητα πιο φλωρικο ηχο

εξαλλου για αυτο αγοραζει κανεις και το μεταλζοουν :wink: