Εγώ σε αυτά που αναφέρεις τους δίνω συγχαρητήρια. Πιο προσιτό ώστε να μαζέψουν και άλλο κόσμο, αλλά παράλληλα δεν απογοητεύουν τους “παλιούς”. Το βρίσκεις εύκολο έμπειρε DS player; Έχουμε αυτό, αυτό και αυτό για ‘σένα.
Τους βγάζω το καπέλο σ’ αυτό, σοβαρά.
Επίσης, μου είπαν κάτι φίλοι ότι το παιχνίδι αλλάζει μέχρι και το ng++ 8O
Νέοι εχθροί, αντικείμενα που βρίσκεις μόνο σε ng+ και πάνω, κάποια bosses είναι διαφορετικά, δίνουν νέες boss souls, και γενικά η δυσκολία ανεβαίνει πολύ περισσότερο απ’ ότι στο πρώτο DS. Δηλαδή θες να τα δεις όλα; 200 ώρες και πάνω. ΕΠΟΣ.
εμενα αυτο που με απογοητευσε απο το DS2 εντελει,ηταν το φιναλε.Φανηκε πολυ rushed,Λες και τους τελειωνε ο χρονος να πουμε.Αν ειχε λιγο μεγαλυτερα και πιο εντυπωσιακα final stages ,θα το βαζα σιγουρα[B] πιο πανω απτον προκατοχο του
[/B]
[SPOILER]Χαρακτηριστικη περιπτωση το Dragon Shrine οπου θα μπορουσε να χει πολυ πιο ψωμι σαν level,ωστοσο ειναι παρα πολυ μικρο οπως και καποιες αλλες πιστες φανηκαν πιο “αδειες” αποσο περιμενα.Στο ματι φαινεται γενικα μεγαλυτερο το DS2 αποτι πρακτικα ειναι.[/SPOILER]
9/10 γενικα για μενα το game.
Και θα προτεινα controller οπωσδηποτε αν το παιξετε στο PC
Εγώ που παιξα χτες λίγο πρώτη φορά κάτι σε DS απορώ πως γίνεται να περάσω τους μπουχέσες στην λίμνη κάτω στην εισαγωγή… Mε κοντρόλερ έχετα καμιά ιδέα πως μπορώ να κάνω την κάμερα να κουνιέται?? Είμαι λίγο άσχετος από κοντρόλερς μιας και το χω μόνο για το NBA 2K
P.S: ΒΑσικά από ότι είδα σε κάτι walkthroughs μάλλον δεν είναι για τα μέτρα μας αρχικά και όλοι τους προσπερνανε. Είναι που δεν έχω ιδέα για την φιλοσοφία του παιχνιδιού
P.S2: Πολύ καλό rpgάκι παλαιάς σχολής με το οποίο έχω σκαλώσει αρκετά τις τελευταίες μέρες είναι το Shadowrun Returns. Turn based tactical οι μάχες και με αρκετή ατμόσφαιρα cyberpunk noir όλα τα υπόλοιπα. Οι γνώστες του tabletop Shadowrun γνωρίζουν τι να περιμένουν
Τι εννοείς να κουνιέται; Να κοιτάς δεξιά και αριστερά εννοείς; Mε το δεξί μοχλό κουνιέται η κάμερα. Επίσης αν το πατήσεις κάνει lock-on στον εχθρό, πολύ σημαντικό.
viper ξενικά απο forest of giants και μετα απο μερικά lvl τους εχεις και αυτους…
(δεν ειναι οπως τους σκελετούς στα catacombs που την ειχα πατήσει και ημουν έτοιμος να κλαψω τα λεφτα μου)
Γενικα κανε farming οσο κανουν respawn τα minions να ανεβάσεις κανενα στατιστικό και θα σου ειναι πιο εύκολο το playthrough στην αρχή και σιγα σιγα θα μπεις στο κλίμα…
@tidus εγω το πρωτο playthrough μαζι με pvp,summon σ bosses, εξερεύνηση του χαρτη (το πιο χρονοβόρο με απαραίτητες σημειώσεις ) το έβγαλα σε 100 κατι ωρες…
Και ναι σε ng+ σε μερικά boss αλλάζει το περιβάλλον της αρένας… Ασχετο αλλα lost sinner σε ng+ ειναι μακράν η καλύτερη μαχη…
@paoki απο lore ειναι αρκετά καλο αλλα ναι τα τελευταία stages ηταν κάπως φτωχα…
Για μενα ειναι ενα σκαλοπάτι κατω απο το πρωτο καθαρά και μονο γιατι ηταν το πρώτο souls που έπαιξα και δεν ήξερα τη με περίμενε! για αυτο και σε ζηλεύω viper :’)
Δεν κατέβαινε με τίποτα το άτιμο. Περίσεψαν κάτι λεφτά από το Πάσχα και πήγα και τα επένδυσα εδώ και το πήρα προχτές. Βέβαια λόγω δουλειάς δεν έχω προλάβει ακόμα να παίξω. Σε πρώτη φάση δείχνει να μετράει. Είχα δει και κάτι Video στο Youtube.
Περίεργη φάση το DS όσο έχω παίξει. Ελάχιστα δηλαδή. Μόνο FOrest of the Giants. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τον ντόρο. Οι μάχες δηλαδή δεν μου φαίνονται κάτι το φοβερό. Δεν καταλαβαίνω πχ γιατί δεν πετυχαίνω από κάποιες γωνίες τον αντίπαλο και τον πετυχαίνω από κάποιες άλλες. Επίσης πολλά κόνσεπτς που επειδή το χω “ρώσικο” δεν τα πολυκαταλαβαίνω. Έχει νόημα πχ να πηγαίνεις εκεί που πέθανες? Που λεει revival κτλ. Και διάφορα άλλα. Φαντάζομαι για να αρέσει σε τόσο κόσμο μόλις το νιώσω θα γουστάρω και εγώ. Απλά περίμενα κάτι πιο ρεαλιστικό και δυναμικό στην μάχη. Α by the way τι κλάση προτείνετε? Ξεκίνησα με swordman. Αυτοί δεν χρησιμοποιούν ασπίδα? Έχω μια αλλά δεν μου την φοράει.
απλα κανε λιγο υπομονη. κανε την υπομονη να περασεις τα αρχικα σταδια νουμπισμου και μετα θα καταλαβεις προς τι ο ντορος και τα 9αρο10αρια ΠΑΝΤΟΥ. Εγω την πρωτη φορα που ειχα δει ενα playthrough στα αρχικα stages πηγα να ξερασω και με αντιπαλους και με combat system και ολα, εκανα το σταυρο μου και αναρωτιωμουν. Μετα ομως…α ρε πουστη viper τυχερε Οσο προχωραει καταλαβαινεις πως λειτουργει δομικα αυτο τα φαινομενικα αχαρο στυλ και οσο για το τι ανακαλυπτεις σε αυτον τον κοσμο, τι εχθρους συναντας και ποσο σκοτεινη κουλ επικουρα υπαρχει (μακρια απο αλλα “χαζοχαρουμενα” παιχνιδια της ιδιας συνομοταξιας) θα το δεις μονος σου. Μιλαμε για skyrim με φιλοσοφια ICO/ Shadow of the Colossus και αισθητικη Σιλμαριλλιον, ολα τα αλλα περιττευουν.
Σχετικα με το swordman, διαλεξες το class των αντρων. Αν και στα boss fights μαλλον θα καταληξεις να πετας οθονες και γραφεια απ το παραθυρο
Λοιπόν επειδή βλέπω ρωτας ακομα κια για τα revival θα σου πω μερικά βασικά που δε τα ειχα πολυ πιάσει και εγω στο 1…
Ερώτηση έκανες το training στο Betwixt?
Για το κλας
[SPOILER]Αν και δε παίζει μεγάλη σημασία τι κλας διάλεξες γιατι μπορείς να βαλεις τα skill points οπου θες και να ξεφυγεις εντελώς απο το αρχικό κλας θα σου πρότεινα να παίξεις τον swordman με σπαθί/ασπίδα σίγουρα μη παίζεις με dual (οταν το νιώσεις και ανεβάσεις λιγο το vitility,attunement που σου δίνουν γρήγορο dodge τοτε θα το γουστάρεις \μ/) ή να πάρεις Knight που ειναι πιο ισορροπημένος…[/SPOILER]
Τωρα για το revival που λες
[SPOILER]Αν πρόσεξες οταν πεθαίνεις χάνεις τα souls που κουβαλούσες καθώς και απο την ανθρώπινη μορφή σου και πέφτει και το hp σου…τα Souls ειναι το α και το ω στο παιχνίδι, δηλαδή με souls γίνεται το level up,οι αγορες τα upgrade του gear σου…Αφου πεθάνεις εχεις ΜΙΑ ευκαιρία να παρεις πισω αυτα τα souls αν πεθάνεις πρην κάνεις revival τα χάνεις! Με τα human effigy αποκτάς παλι human form με την οποία κάνεις restore το hp σου μπορείς να κάνεις summon ή αλλους παίχτες ή npc (Βασικό μη σκοτώσεις ΠΟΤΕ npc και να εξαντλείς τους διαλόγους τους) που σε βοηθάνε στα boss, και πολλα αλλα που θα τα δεις και μονος σου…[/SPOILER]
Και για αρχη οτι βλέπεις και δε καταλαβαίνεις βλέπε το wiki …
Νομίζω σε όλους μας η πρώτη αντίδραση όταν πιάσαμε επαφή με τα Souls παιχνίδια ήταν προς τι ο τόσος ντόρος. Το θέμα είναι ότι αν έχεις υπομονή και δεν το παρατήσεις, το παιχνίδι μεγαλώνει μέσα σου τόσο πολύ που σχεδόν σου “καταστρέφει” το gaming μετά. Εγώ έτσι νιώθω πάντως.
@ Red Viper επειδή το παιχνίδι δεν σε πιάνει απ’ το χεράκι, αν έχεις υπομονή θα το πιάσεις το νόημα, αλλά χωρίς βοήθεια θα αργήσεις πολύ. Μπορώ να σου πω κάποιους μηχανισμούς αν θέλεις που θα σε βοηθήσουν να το δεις με άλλο μάτι, αλλά αν θες να τα καταλάβεις όλα μόνος σου, το καταννοώ.
Ρε, πραγματικά, τι σας άρεσε από το Dark Souls ΙΙ ? Είπα να το ξεκινήσω επειδή όλοι το εκθειάζουν και απογοητεύτηκα. Το gameplay είναι τόσο ηλίθιο (παίζει να είναι και το πιο ηλίθιο από ό,τι παιχνίδι έχω παίξει) που γίνεται εκνευριστικό (τουλάχιστον για το πισι, με κοντρολερ δεν ξέρω πως είναι) , το επίπεδο δυσκολίας θυμίζει εποχές arcade που έτρωγες τρεις μπάτσες και πέθαινες, το όλο interface μου φάνηκε χαοτικό και πάνω απ’όλα αυτή η μαλακία με τα revival που σε πετάει στου διαόλου το κέρατο και πρέπει να ξανασκοτώσεις ότι σκότωσες μέχρι τώρα (και με λιγότερα ΗΡ ). Πάει για uninstall σίγουρα. Πάω να κατεβάσω κάνα mame να παίξω κανά double dragon ή κανά cadillacs and dinosaurs μέχρι να βγει το Elder Scrolls Online…
Περιμένω απάντηση από Neo. Αν δεν πάθει κανένα εγκεφαλικό πρώτα…
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παίξει κανένα από τα δύο και μάλλον δε σκοπεύω, καθώς απ όσα έχω δει δεν ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιών που μου αρέσουν. Από την άλλη, χαίρουν τόσο καθολικής αποδοχής που απλά δεν είναι δυνατόν να μην είναι πάρα πολύ καλά παιχνίδια.
Κοιτά σε καταλαβαίνω απόλυτα ρε φιλε για να μη πω ολοι, οι περισσότεροι που πιάσαμε πρώτη φορα souls παιχνίδι στην αρχη ήμασταν στη θεση σου!! Αλλα απο εκει και περα αυτο που κανει τη διαφορά ειναι οτι του δώσαμε ευκαιρία… Αν εχεις προσέξει ειναι αυτοι που λενε τι παπαρια μολις έπαιξα(το πολυ 2 ωρες) και αυτοι που οχι απλα τους αρεσει το προσκυνάνε, δεν υπάρχει ενδιάμεσο ειναι ή hate ή worship…Και να ξέρεις πολλα σύγχρονα παιχνίδια δανείζονται καινοτομίες του dark souls που το λενε και οι ίδιοι!!!
Το gameplay είναι τόσο ηλίθιο (παίζει να είναι και το πιο ηλίθιο από ό,τι παιχνίδι έχω παίξει) που γίνεται εκνευριστικό (τουλάχιστον για το πισι, με κοντρολερ δεν ξέρω πως είναι)
Τωρα σε αυτο δε μπορω να σου απαντήσω γιατι το παιζω σε 360 αλλα στο 1 λενε οτι το port ηταν απαράδεκτο, το 2 μια χαρα παει απ οτι βλέπω…(αλλα και παλι πιστεύω καλύτερα θα ειναι με κοντρολερ)
το επίπεδο δυσκολίας θυμίζει εποχές arcade που έτρωγες τρεις μπάτσες και πέθαινες, το όλο interface μου φάνηκε χαοτικό και πάνω απ’όλα αυτή η μαλακία με τα revival που σε πετάει στου διαόλου το κέρατο και πρέπει να ξανασκοτώσεις ότι σκότωσες μέχρι τώρα (και με λιγότερα ΗΡ
[SPOILER]Το παιχνίδι δε αν δε το παίξεις συγκεντρωμενα με μεθοδικότητα ανα 5 λεπτα θα τον τρως…Για αυτο απο απο μονο τους με τους τροπους του σου λεει δικε μου συγκεντρώσου γιατι θα εχεις κάποιο τίμημα για μαλακίες σου… είτε με το revival(που μπορεί κάλλιστα να μη γίνει αν δεν εχεις κανει μαλακια και κουβαλας πολλοι πράγμα πανω σου) είτε με τη μείωση του hp που αντιμετωπίζετε με διαφορους τροπους… Στο demon souls οχι απλα σου μείωνε το hp αλλα ταυτόχρονα μεγάλωνε το strength των αντίπαλον εκει να δεις βαναυσότητα και τρομο στο στο παίξιμο σου!!!
Και τελος εγω που παιζω games απο τα 10 μοy το συναίσθημα που μου δημιουργεί το σπάνια συναντάω στις μερες μας…
Δηλαδή οταν βγάζω ενα boss το οποίο με παίδευε, εκτος του οτι νιώθω θεος, οτι εχω κανει παρτούζα,οτι έπιασα το tzoker, κάθομαι μπροστά την οθόνη γαμωσταυριζοντας και επι ενα λεπτο κανω αυτη τη κίνηση…!!
Αντιστοιχα το ιδιο και οταν χανω επανειλημμένα νιώθω σαν νουμπας, άχρηστος, αγαμιες 10ετιας,να εχω παιξει στοίχημα 1.05 και το χάνω!!!
Οταν φοβάσαι να προχωρήσεις παρα κατω σε μια πίστα ή βλέποντας εναν αντίπαλο ή οταν χάνεις και πρέπει να κανεις revive για να μη χάσεις τα πολλα souls που εκανες μαλακια και κουβαλούσες και σε πιάνει κρύος ιδρώτας προσεύχεσαι στον lord cthulhu και ανα minion που σκοτώνεις νιώθεις το πουλάκι σου να κουνιέται, εε τοτε το παιχνιδι ειναι μαγικο…
Aλλα νεα αυτο φαίνεται ενδιαφέρον
Eπίσης στελιο το Warface που ειναι free καλο?
Κάπουα στιγμή θα ξανα νοικιάσω το titanfall γιατι δε το ευχαριστήθηκα 50ρισα και το επέστρεψα
Ίσως να ήμουν λίγο υπερβολικός γιατί μόλις είχα χάσει χωρίς revival και έχασα όλα τα souls μου (+ ότι είχα χρησιμοποιήσει όλα τα lifestones και τα effigy μέχρι να μάθω τα controls και είχα μείνει με μισή δύναμη) :roll: Λογικά θα έχεις δίκιο που το εκθειάζεις αλλά όσο καλό και να είναι ένα παιχνίδι είναι σπαστικό που για να κάνεις use ένα item πρέπει να πατήσεις shift+left click (τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσεις). Λογικά θα το ξεκινήσω πάλι απο την αρχή τώρα που έμαθα (κάπως) τα controls (δεν είχα φτάσει και πολύ μακριά ούτως ή άλλως). Τι class προτείνεις εσύ; Είχα ξεκινήσει με warrior αλλά όπως αποδείχτηκε το “ντού” δεν είναι πολύ καλή στρατηγική. μάλλον θα πάω για thief να έχω και range weapons.
Το Warface φαίνεται ότι είναι f2p, πολύ μέτρια γραφικά, συνεχές πρήξιμο να αγοράσεις διάφορα κλπ.
Έπαιξα κυρίως co-op, το οποίο μπορεί να έχει πλάκα αν παίζεις με παρέα. Versus έπαιξα ένα free for all, το οποίο είχε τραγικά spawns. Δεν είχε τρόπο να επιλέξεις game mode, απλά διάλεγες server με βάση την ικανότητα των αντιπάλων.
Στα θετικά ότι έχει στάση prone για σωστό καμπέρωμα.