Να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου Tidus, συμφωνώ λέξη προς λέξη, ίδιες ακριβώς σκέψεις έχω.
Και στην τελική παιδιά, δεν έχω ανάγκη τα free παιχνίδια της Epic. Καταλαβαίνω 100% γιατί να τα πάρει κάποιος και εννοείται δεν την λέω σε κανέναν, αλλά πλέον έχει γίνει τόσο φθηνό το pc gaming που ας σκάσω 5-10-15 ευρώ και ας μην στηρίξω μια εταιρεία που υιοθετεί τέτοιες πρακτικές.
Επίσης, την Steam δεν την χωνεύω, αλλά μονοπώλιο δεν έχει. Αν θες στήριξε gog, itch και πάρε και από το store κάθε εταιρείας ξεχωριστά (αν και γιατί κάποιος να αγοράσει από uplay είναι ένα μεγάλο μυστήριο κατ’εμέ). Ποτέ η Steam δεν εκβίασε καταστάσεις ούτε ακολούθησε κάποιο οικονομικό μοντέλο που αποκλείει την ύπαρξη άλλων clients. Απλά ήρθε πρώτη και εδραιώθηκε ως το απόλυτο “gaming meeting point”, κοινώς μεταμορφώθηκε σε γίγαντα και πλέον τα πάντα περνάνε (και) από εκεί. Οι τιμές ίδιες είναι πάντως με άλλους clients και οι προσφορές κυμαίνονται επίσης στα ίδια μέτρα. Μονοπώλιο δεν υπάρχει.
Προσωπικά αντιπαθώ κάθε μορφή DRM, για αυτό και στηρίζω GOG. Αν συνυπολογίσουμε πως έχει σαφώς καλύτερο curation από steam (όχι τέλειο, αλλά αν μη τι άλλο υπάρχει curation και διατηρείται ένα άλφα ποιοτικό επίπεδο) και πως έχουν προσπαθήσει τα μέγιστα να παρέχουν παλιά παιχνίδια σε λειτουργική μορφή σε όλα τα σύγχρονα συστήματα (ενώ π.χ. στην Steam θυμάμαι ένα Alone in the Dark και ένα Duke Nukem που είχαν τα μαύρα τους τα χάλια και ήταν πριν να εφαρμόσουν το σύστημα αποζημιώσεων άρα τα έκλαψα τα όποια λεφτά έδωσα), ε τότε, για εμένα η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Και μιας και είπα για αποζημιώσεις, το technical support του GOG είναι άριστο (2 φορές τους χρειάστηκα) + εφάρμοσε ελαστικό refund policy πριν από όλους. Δεν λέω πως η Steam είναι σατανική ή κάτι τέτοιο, αλλά για εμένα η επιλογή είναι μονόδρομος. Steam εξακολουθώ να χρησιμοποιώ, για ότι δεν μπορώ να βρω στο GOG.