Παιχνίδια Παίζουμε;

Νοεμβρης παντως ψιλοκολλάει και με το launch των νεων κονσολών. Τι καλύτερο να πάρεις τουμπανη κονσόλα και cyberpunk πακετάκι.

Έλα τι έγινε, δεν έπαιξε κανένας ακόμα το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών με μικρότερη βαθμολογία το 97/100 σε όλα τα sites που θάβει όμως η αδαής gaming κοινότητα;

Μιλάς για το super metroid? Για το metroid prime μηπως? Χμμμ μάλλον για το Donkey kong country 2 ε?

Το γνωρίζαμε ότι θα γινόταν αυτό απο την “αδαή gaming κοινότητα”…απόλυτα αναμενόμενο, καμία απολύτως έκπληξη.
Χιλιάδες μηδενικά στο metacritic κάμποσες ώρες αφού άνοιξε…προφανώς όλοι αυτοί το τερμάτισαν σε 1-2 ώρες. Και πάμπολλοι άλλοι το είχαν τερματίσει ήδη απο τα leaks…Και έχουν αποψη για ένα παιχνίδι με campaign 25 και βάλε ωρών.
Άστο αδερφέ, ξέρουμε τι παίζει με το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν κοιτάς το σκορ της “gaming κοινοτητας” μαλλον έχεις χάσει κάμποσα επεισόδια τους τελευταίους 2 και βαλε μήνες…

1 Like

Α να ένας που έπαιξε το παιχνίδι και έχει άποψη καλύτερη από αυτούς που βαθμολογούν στο metacritic, για πες αδερφέ πώς σου φάνηκε το στόρυ;

Για το xenogears μαλλον. Το καλύτερο παιχνίδι ever :stuck_out_tongue:

1 Like

Τώρα το ξεκίνησα…ξερεις προχθές βγηκε το παιχνιδι…επίσημα τουλαχιστον γιατί σύμφωνα με παμπολλους άλλους εχει βγει εδώ και κανα δίμηνο.
Θα το παιξω και θα κρίνω μόνος μου, το τελευταιο παντως πραγμα που θα κοιτάξω οσον αφορα το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι το user score στο metacritic απο το οποίο όπως κατάλαβα έβγαλες το συμπέρασμα για το “θαψιμο”.
Είπαμε, έχεις χασει επεισόδια.

@pao1979 θα σου απαντήσω σοβαρά γιατί προφανώς δεν κατάλαβες την ειρωνεία (όχι προς εσένα) στο προηγούμενο ποστ μου

Ξέρω πότε βγήκε το παιχνίδι και δεν έχω χάσει κανένα επεισόδιο οπότε ας αφήσουμε το “άκου εμένα εγώ θα σου πω”, γιατί νομίζω ότι ακόμα πιστεύεις ότι το θάψιμο στο παιχνίδι πέφτει για άλλους λόγους:

Ισχύει ότι τα μηδενικά έπεφταν βροχή από χεητερς που δεν τέλειωσαν το παιχνίδι, η ειρωνεία μου ήταν στο ότι βρίσκω εξίσου εμετικά τα 10/10 από σαητς (στα οποία πετάγεται ποπ απ διαφήμιση για το παιχνίδι) που ούτε λίγο ούτε πολύ σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως βγήκε ένα νέο Super Metroid, Prime ή DKC2.

Οπότε, αυτο που ρώτησα στο πρώτο ποστ ήταν τι έγινε, δε βρέθηκε ακόμα κάποιος να πει “ώπα ρε μάγκες γιατί τόσο χέητ, κοιτάξτε εδώ τι δεκάρι ατόφιο είναι αυτό το παιχνίδι”; Γιατί οκ το αρνητικό flooding σε κάθε μετακρίτικ αλλά να μιλήσουμε σοβαρά και για τα ρηβιούζ από ανθρώπους του χώρου που κάνουν βιντεάκι 40’ και δε μιλάνε ούτε δευτερόλεπτο για το αμφιλεγόμενο στόρυ.

Όταν φτάσεις στις 3 ώρες παιχνιδιού περίπου, πες μου ξανά τη γνώμη σου. Και μετά όταν δεις αυτήν την τόσο ριζοσπαστική ιδέα που είχαν για το gameplay, πες μου και πάλι αν πιστεύεις ότι το hate που τρώνε είναι χωρίς λόγο. Που και 10/10 να μου πεις ότι το βρήκες, εννοείται απόλυτα σεβαστό. Εγώ ρώτησα απλά για τη γνώμη αυτών που το έπαιξαν.

εντιτ, βλέπω τόση ώρα τον Λούπιν να γράφει, περιμένω κράξιμο για την καινούρια ταινία της naughty dog :sweat_smile:

3 Likes

Το παιχνιδι θα το παιξω ολο πρώτα και μετά θα βγάλω το συμπέρασμα μου. Οι τρεις ώρες δεν αρκούν.
Το hate για το συγκεκριμένο παιχνιδι ειναι πρωτοφανές. Προσωπικα δεν θυμαμαι κατι παρομοιο ολα αυτα τα χρονια που παίζω videogames. Και ισχύει εδώ και 2 μήνες από τη στιγμη που έγιναν τα leaks, οχι τωρα που βγήκε. Στο yt, στα φορουμς, σε διάφορα σαιτς ειναι της μόδας να μισείς το TLOU2, να το πω όσο πιο κομψα μπορω. Για διάφορους λόγους.
Ιστορια, LGBT και ατζέντες, crunch από την ND και βεβαια οπως παντα τα fanboys.
Ειναι γνωστό ότι στο user score στο metacritic παντα θα μπουν τα fanboys με μηδενικα για να ρίξουν την βαθμολογία ενός exclusive των αλλων. Τα xbots το κανουν με τα παιχνιδια της Sony και τα ponies με τα παιχνιδια του Xbox.
Εδω όμως μιλαμε για κατι πολυ διαφορετικό, το μέγεθος ολου αυτού του πράγματος ειναι πολυ μεγαλύτερο από τα γνωστά.
Πως γίνεται, λίγες ώρες αφου ανοιξε η ψηφοφορία στο metacritic να εχουν πεσει βροχη τα μηδενικα; ολοι αυτοι το έπαιξαν; Έπαιξαν έστω 5 λεπτα; θα παιξουν έστω 1 δευτερολεπτο; το 99% ολων αυτων οχι δεν θα παίξει.
Και να βλέπεις σχολια οτι ολα ειναι χαλια, γραφικα, gameplay, ιστορια ή οτι ειναι ενα κακέκτυπο του RE4…ναι του RE4, το διάβασα και αυτο.
Για αυτό λέω ότι το user score στο συγκεκριμένο παιχνιδι δεν εχει απολυτως καμία αξία.
Οσον αφορα τα reviews, ναι εννοειται οτι θα συμφωνήσω. Το ξέρουμε όλοι πως λειτουργει το πραγμα στην βιομηχανία. Με συγκεκριμένους τίτλους ή εταιρίες και τα scores που πρέπει πάντα να είναι υψηλά.
Πολλές φορές τα scores ειναι απολυτως αναμενόμενα, ξέρεις εξαρχης οτι τα 10αρια θα πεσουν βροχη. Πιθανόν και το TLOU2 να ανήκει σε αυτα, δεν θα πω οχι.

Δεν ξερω αν ειναι τοσο καλο ή αν ειναι χαλια. Όλο αυτό το διαστημα δεν εχω δει ούτε διαβάσει τίποτα, προσπαθωντας να αποφύγω τα spoilers. Τώρα που το έχω στα χέρια μου θα το παιξω και θα κρίνω.

P.s Δες την διαφορά στη photo που ποσταρες πιο πανω.
Η βαθμολογία στο left behind απο 1080 άτομα.
Το TLOU2 απο 38000…μέσα σε 2 μερες…

1 Like

Πάντα θεωρουσα πως το last of us ξεχώρισε για την ιστορία του, καθώς το gameplay το είχαμε ξαναδεί πανω κατω στα uncharted και το εντυπωσιακό ειναι οτι το εκανε με ενα μάλλον κορεσμένο background, αυτο του zombie apocalypse. Ο λόγος το εξαιρετικό χτίσιμο της ιστοριας, των χαρακτήρων και το αναπόφευκτο δέσιμο που πετυχαινε το παιχνίδι μεταξυ των τελευταίων και του παικτη. Μάλιστα, το τέλος ηταν αμφιλεγόμενο χωρις ομως αυτο να μειώνει το μεγαλείο αυτού ή του πώς εφτασε εκει η ιστορια.

Χωρις να έχω δει κανενα σποιλερ, αναρωτιόμουν προς τι ολος αυτος ο χαμός χωρις κανενας να έχει παίξει το παιχνίδι πρωτα. Χαίρομαι που αποφασισα να κρινω μόνος μου παίζοντας το, όμως δυστυχώς απογοητευτηκα παρα πολύ μετα απο τις λιγες αρχικες ωρες.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, θεωρώ πως το sequel πεταξε στα σκουπιδια το πιο δυνατο χαρτι του, δηλαδη το σενάριο. Περα από το λογο που - δικαίως για μενα - εκραζαν ολοι, η κεντρική ιδεα ειναι φτηνή για ενα franchise του βεληνεκούς αυτου συνυπολογιζοντας και τα χρόνια ανάπτυξης που μεσολάβησαν. Φαινεται πως αντι για κατι που θα εξυπηρετουσε την ιστορια που λατρεψαν ολοι και που θα την προχωρουσε ενα βημα μπροστα, προτιμήθηκε ο δρομος της εκπληξης που όμως στερείται βαθους.

Με βαση τα δικά μου γουστα ως gamer πραγματικά δεν ξερω αν θελω να το συνεχίσω και να σπαταλησω τοσες ωρες για να νιωσω ξανα συναισθήματα που δεν θα επρεπε να νιωθει ενας παικτης σε οποιοδηποτε παιχνιδι. Ειναι σαν μια ταινία που με χάνει εξαρχής και δε μου δινει λογους να δω πως θα τελειωσει.

Α ναι, τα γραφικά και ο τεχνικός τομεας ειναι υψηλοτατου επιπέδου. Και η σημασια αυτου ειναι αναλογη με το χωρο που του δινω στο ποστ μου.

1 Like

Το user score στο metacritic απο τους γνωστους κυκλους δεν εχει ουδεμια σχεση με την ποιοτητα του παιχνιδιου, οπως και τα κωμικα επιχειρηματα περι false advertisement. Το παιχνιδι μπορει οντως να ειναι κακο αλλα εχω μαθει εδω και παρα πολυ καιρο να μην δινω καμια απολυτως σημασια στα user scores οταν μιλαμε για παιχνιδια, τα πληρωμενα reviews απο κατι IGN εχουν μεγαλυτερη ουσια.

Εγω το εχω τελειωσει -δωρο γαρ και δυστυχως ανευ επιστροφης οποτε το πλακωσα απο Παρασκευη μεσημερι μιας κ εχω αδεια-… απογοητευτικο παιχνιδι σεναριακα για λαθος λογους ομως, απλα επαρκες στο gameplay κομματι -καλυτερο απο το προηγουμενο but still οχι κατι αξιομνημονευτο επουδενι- με μοναδικο πραγματικο μεγαλο + το τεχνικο μερος που ειναι jaw dropping…

Σεναριακα εμενα μου αρεσε το premise της ιστοριας και επιμερους κομματια της, ομως κανει καποιες επιλογες που δεν βγαζουν ουτε νοημα αλλα κυριως υποσκαπτουν κ υποβαθμιζουν γεγονοτα κ προσωπα που θα επρεπε να ειχαν αλλη σημασια κ impact… μπορω να κανω ενα spoiler post αν θελει κανεις λεπτομερειες, αλλα το μεγαλο του θεμα γενικοτερα ειναι οτι ενω σαν κεντρικη ιδεα και θεματικες ηταν καλο -ηταν μια φυσικη συνεχεια του πρωτου-, η εκτελεση ηταν σε σημεια οτι ναναι τελειως.

Σε ενα βαθμο, απο ενα σημειο και μετα, ηταν ξεκαθαρα και ενοχλητικα προφανες social justice warrior-ιλικι εμβολιμα βαλμενο στην ιστορια, που με ενοχλησε. Αλλα στο κομματι της σεξουαλικης ταυτοτητας των βασικων χαρακτηρων και των σχεσεων τους, κανενα απολυτως προβλημα, απολυτως φυσικη η εξελιξη των πραγματων και εδω. Δηλαδη λιγο πολυ, ναι ειχε θεματα ‘‘ατζεντας’’ αλλα overall ειναι κατι που δεν καθοριζει και το σεναριο του παιχνιδιου…
Το μεγαλο του προβλημα ηταν, οπως προειπα, το οτι ηταν μια καλη και to the point κεντρικη ιδεα/ιστορια, αρκετα κακογραμμενη ομως και χωρις να κανει justice στους χαρακτηρες που μπλεκοντουσαν σε αυτη. Πολλες επιλογες δεν εβγαζαν νοημα, αλλες εκνευριζαν εχοντας ομως σκοπο να πετυχουν αντιθετο αποτελεσμα απο εκνευρισμο και το φιναλε ε ναι, καταλαβαινω τι ηθελε να κανει αλλα δεν τα καταφερε σχεδον καθολου. Νομιζω οτι πραγματικα βγαλαν τα ματια τους μονοι τους εκει στην ND. Μιλαμε ομως για ενα τελειως story driven παιχνιδι και δυστυχως το βασικο του selling point, δηλαδη η ιστορια, δεν ικανοποιει και -ξαναλεω- ενω υπηρχε potential και προοπτικη, ειναι τοσο κακογραμμενο που απογοητευει…

Gameplay καλυτερο απο το πρωτο, εχει ενδιαφερουσες προσθηκες, το AI των αντιπαλων καλυτερο εμφανως απο το αστειο ΑΙ του πρωτου + καλυτερη αισθηση στις melee μαχες… still ομως και παλι generic κ λιγο πολυ τα απολυτως απολυτως επαρκη actions κτλ… λογω μεγαλης διαρκειας επισης κ αρκετα πιο open world περιβαλλοντος, καταντα τρομερα repetitive και βαρετο, ειδικα στο τελευταιο 1/3 του. ΑΙ και παλι αν κ βελτιωμενο εχει τα κουλα του, aiming οκ ND aka μετριοτατο ενω υπαρχει το πιο αχρηστο jump button στην gaming ιστορια :stuck_out_tongue:
Γριφοι ιδιοι ολοι, καθε στελθ πιστα ιδια λογικη κ ιδιες μανιερες, looting crafting και δωστου παλι κ γνκ αν κ ευχαριστο κ σιγουρα ενα σκαλι πανω απο το πρωτο, δεν εχει να δωσει απολυτως τιποτα που δεν εχει ξαναπαιξει κανεις αλλου -κ πολυ, πολυ καλυτερα…

Ok τεχνικο κομματι, γραφικα animation ηχος εφε κτλ επιπεδο pixar, σχεδον next gen… δεν εδωσα καμια ομως παραπανω σημασια γτ ποτε δεν με νοιαζουν τοσο αυτα. Μουσικη πολυ καλη αν κ θυσιαστηκαν οι μελωδιες για το ambient στοιχειο…

Γενικα πολλες φορες σκεφτηκα οσο επαιζα, τα mgs5 κ death stranding, ακομα και το mgs2. Τελειως διαφορετικα παιχνιδια, τυχαια και τα 3 απο τον Κοτζιμα -που ειναι ηδη παλαβος :stuck_out_tongue: - αλλα πολλα πραγματα και στα 3 μου ηρθαν στο μυαλο παιζοντας το tlou2.
Το mgs5 ελλατωματικο σεναριακα κ με πολυ δυστροπο τροπο εξελιξης της ιστοριας, σαν περιπου κ το tlou2 (αν κ πολυ ανωτερο το mg εν τελει), αλλα ρε πουστη μου, το καθαρα action/stealth κομματι του ειναι απο αλλο πλανητη ακομα κ σημερα. Δε μπορω να καταλαβω πως γινεται μια εταιρεια σα την ND να μην θελει να εξελιξει αυτο το γαμημενο το gameplay της πραγματικα κ ουσιαστικα το κραταει σε ενα επιπεδο σχεδον ‘‘παιδικο’’, οταν συγκρινεται με κατι αναλογο. Δε λεω να γινει η Ελι Σνεηκ προφανως αλλα το mgs5 ειναι παιχνιδι πεντε εξι χρονων και τα stealth mechanics του, το level design και το ΑΙ, κατι τετοια παιχνιδια τα κατουρανε στο στομα χωρις καν να προσπαθησουν :stuck_out_tongue: . Δηλαδη αφου μου βαζεις το μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου ενα stealth third person shooter με στοιχεια crafting και resources management, ε κανε κατι παραπανω, δωστε εστω κατι οχι πρωτοτυπο ή καινοτομο αλλα πληρες και πιο ουσιαστικο… πραγματικα γινετε πολυ ευκολα μανιερα το καθαρισμα περιοχων απο ενα σημειο και μετα πολυ ευκολα και δεν σε γεμιζει τοσο οσο θα επρεπε…

Τα ιδια κ το death stranding, ενα παιχνιδι για π ε ρ π α τ η μ α και ειχε πιο πολυ βαθος στο gameplay απο ολο το tlou2. To mgs2 ειχε μια τολμηρη επιλογη τοτε που ειχε προκαλεσει αναλογο χαμο με μια επιλογη εδω του tlou2. Τοτε δουλεψε εν τελει, εδω λογω κακου γραψιματος αμφιβαλλω αν της αποδεχτουν ποτε ιδιαιτερα οι φανς…

Απο ολα τα NG ειναι ισως το καλυτερο παντως, αν αυτο λεει κατι -ή μπερδευω πιο πολυ τα πραματα :stuck_out_tongue: -… δινει εμφαση κ λιγο εξελισσει το gameplay του, η ιστορια ειναι φιλοδοξη και πραγματικα προσπαθει να κανει καποια ριζοσπαστικα πραγματα αλλα τρωει τα μουτρα της με το πολυ κακο γραψιμο που την στηριζει ενω σε τεχνικο κομματι ειναι το magnus opus της εταιρειας… πρωτη φορα ειπα κριμα για παιχνιδι της ND, γτ ειδα μια διαθεση για κατι παραπανω, αλλα…

Yγ. Το cinematic της φασης δε το σχολιαζω, αυτη ειναι η φαση της εταιρειας κ οποιος παιζει παιχνιδια της το ξερει οτι θα παιξει κατι που μπορει να το δει κ στο youtube. Ειναι take it or leave it, εγω δεν ειμαι φαν αλλα οποιος ειναι φαν αυτων των στυλ παιχνιδιων, ειναι ταμαμ…

Υγ2. Πολυ βιαιο παιχνιδι, στα ορια ωρες ωρες…κριμα που καποιες ωραιες πινελιες οπως τα σκυλια ή οι οχι τοσο απροσωποι εχθροι, ελεω συμβατικου gameplay κανταντουν λιγο γκιμικιες και οπως και τα υπολοιπα στοιχεια, κουραζουν οσο περναει η ωρα…

Υγ3. Ξεκαθαρα στο τελευταιο επιπεδο δυσκολιας οποιος το παιξει, τα αλλα ειναι για youtubers μονο που θελουν να μην φανε χρονο στο edit και να το βγαλουν μονοκοπανια σε 4-5 5ωρα streams

Υγ4. Εχει ξεκαθαρα μια απο τις πιο cringe σκηνες της gaming βιομηχανιας εβερ :stuck_out_tongue:

Yγ5. Νταξ θα το πω σε spoiler, ξεκαθαρα Abby ο πιο ενδιαφερον χαρακτηρας του παιχνιδου και ο μονος που με ενοιαζε η τυχη του. Κακο γραψιμο σε σημεια -κακιστο-, περιεργες επιλογες, ασαφη σε σημεια κινητρα αλλα διαολες 100 φορες πιο συμπαθητικη και πιο τρισδιαστατη απο την Ελι

Yγ6. Ενταξει αυτα τα 10/10 ή τα 1/10 τεραστιες υπερβολες και τα δυο… το παιχνιδι εχει σημαντικα προβληματα και αρκετες αρετες για αυτο που θελει να ειναι, ειναι ενα τιμιο 6/10 ή και 7/10 ακομα, αν εισαι πολυ φιλος του στυλ παιχνιδιων της ND και οι απαιτησεις σου απο ενα παιχνιδι της εταιρειας περιοριζονται στα στανταρ που εχει θεσει η ιδια στα προηγουμενα της δημιουργηματα -τα οποια ξεπερναει εδω, εξου και το 7/10 αντι του 6-…

3 Likes

Γενικα δεν εχει νοημα να βλεπεις τοσο τους βαθμους, οσο τι λενε στο κειμενο. Ειτε μιλαμε για official reviews, ειτε χρηστων

εγω ειμαι στην αρχη ακόμα (νοσοκομείο) και μεχρι εδω το παιχνιδι μου αρεσει παραα πολυ… ειδικα το ολο stealth παιχνιδι μεταξύ humans εχθρων το θεωρο παρα πολυ καλο σε μελαγη δυσκολια. τα σκηνικά ειναι τρομερά (μετρο, δάσος)… δυστυχώς το gunplay ειναι κλασικα κακο οπως ολα τα παιχνιδια της nd… αλλα διαβαζω φρασεις social justice warrior που tiltαρω και μονο που τις βλεπω… btw εγω τις 3ς πρωτες ωρες του παιχνιδιου τις βρηκα τρομερες για να στηθει πραγματικα κατι το ωραιο αλλα μαλλον οπως λετε δεν εγινε ποτε… μεχρι εδω 9/10…

1 Like

οι πρωτες ωρες ειναι για πλακα το καλυτερο κομματι του παιχνιδιου -που και εγω το πιστευα οτι θα γινει η υπερβαση-… απο το 10ωρο και μετα περιπου, μεχρι το τελος, εμφανιζονται ολα τα χοντρα προβληματα και του παιχνιδιου και της ιστοριας…

Από πού προκύπτει η ύπαρξη social justice warriorίλας και ατζέντας που μάλιστα είναι και ενοχλητικά προφανής; Αρκεί απλά η ύπαρξη τέτοιων χαρακτήρων σε πρωταγωνιστικό ρόλο για να στοιχειοθετηθεί τέτοια… κατηγορία;

(γενικότερο σχόλιο από εδώ και κάτω)
Περί κακού γραψίματος λένε πολλοί, χωρίς όμως να εξηγούν πού το εντοπίζουν, πέρα από τη διαφωνία για το συμβάν εκεί στο 3ωρο. Που είναι κλασσική περίπτωση “θεωρώ ότι κάτι είναι καλό ή κακό ανάλογα με το αν συμφωνώ ή όχι”. Ενώ το ερώτημα θα έπρεπε να είναι, συνέβη κάτι που δε βγάζει νόημα;

Ισχύει ότι η αφήγηση έχει τον πρώτο ρόλο. Και η εξερεύνηση. Χωρίς να είναι open world, οι περιοχές έχουν ανοίξει και η ατμόσφαιρα είναι τέτοια που σε κάνει να θες να τα ψάξεις όλα. Χώρια ότι έχουν γεμίσει το παιχνίδι με διαλόγους για κάθε περίσταση, κάτι που προσδίδει φυσικότητα και σταθερή ροή.

Τα stealth κομμάτια του τίτλου όντως θύμισαν Kojima. Δε βλέπω με ποιο τρόπο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητικό. Ούτε πιστεύω ότι περίμενε κανείς από το TLOU2 να τελειοποιήσει ή να φτάσει έστω, μηχανισμούς που πάντως η βιομηχανία έχει γραμμένους εδώ και 5 χρόνια. Δεν είναι σκοπός του TLOUS2 να μετρηθεί με το Phantom Pain. Προσφέρει όμως ένα σύστημα που λειτουργεί για αυτό που θέλει να πετύχει το παιχνίδι.

Κατά γενική ομολογία έχουν γίνει βήματα μπροστά στο θέμα του AI. Το πώς οι εχθροί ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια - πχ ένα γκρουπ ανεβαίνει από τις σκάλες ενώ κάποιος σκαρφαλώνει από το μπαλκόνι για να επιτεθεί από πίσω - για να σε περικυκλώσουν, το ότι δεν αρκεί απλά να σκύβεις μέσα στα χόρτα για να είσαι αόρατος. Το ότι οι εχθροί σε ψάχνουν ενεργά απαιτεί από τον παίχτη να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση. Αυτά δεν ήταν μέχρι τώρα δεδομένα. Και έτσι επιτυγχάνεται καλή ισορροπία μεταξύ εξερεύνησης και δράσης. Όπου δράση, δε σημαίνει πίου πίου συνέχεια.

Για τη βία, πραγματικά δεν περίμενα ότι το 2020 και αφού έχουμε δει κυριολεκτικά τα πάντα, έχουμε κατασφάξει, διαμελίσει, κάψει, ξεκοιλιάσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ξαφνικά θα αρχίζαμε να παριστάνουμε τις αγίες, για να μην πω τίποτα πιο σεξιστικό. :stuck_out_tongue: Τι παραπάνω είδαμε δηλαδή εδώ που ξεπέρασε το όριο; Ότι σπαρταράνε ενώ ξεψυχούν και ότι έχουν ονόματα; Ότι πρέπει να σκοτώνεις σκυλιά; Εδώ μάλιστα να δεχτώ ότι μπορεί να υπάρχει ατζέντα. :stuck_out_tongue:

Λέμε για την αξία των gamer scores και μετά βλέπεις ένα από τα μεγαλύτερα gaming sites να μπαίνει έτσι.

Το ότι το γράφει στα σοβαρά και με ύφος που μπορείς να το φανταστείς, το κάνει ακόμα πιο γελοίο. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Γενικά ήταν πολύ κακό το timing ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αυτά που συμβαίνουν τώρα. Συσπειρώθηκε εναντίον του ο κάθε πικραμένος ομοφοβικός/μισάνθρωπος, Trumpικός, Xbots που βλέπουν τους άλλους να παίζουν και αυτά τη βγάζουν με Bleeding Edge, Crackdown και Sea Of Thieves. Αποθέματα ψεκασμένων υπάρχουν παντού και τους βλέπεις και Ελλάδα που έσκαγαν user scores στο skroutz ενώ ακόμα δεν είχα τελειώσει την εγκατάσταση.

Να πω ότι ακόμα δεν το έχω τελειώσει και δε βιάζομαι κιόλας. Είμαι στο 15ωρο. Δεν έχω δει κάτι που να αντικρούει ό,τι θετικό έχει γραφτεί για το παιχνίδι. Ούτε βέβαια κάτι που να δικαιολογεί το hate που τρώει από κατηγορίες ανθρώπων που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Όσοι το βαθμολογούν με 10, δεν το κάνουν επειδή κάθε επιμέρους σημείο ήταν τέλειο αλλά σαν συνολική εμπειρία.

Δε με ενδιαφέρει πραγματικά η βαθμολογία ούτε από μόνη της ούτε σε σύγκριση με άλλα… 10άρια. Το αναφέρω απλά για περιπτώσεις τύπου Polygon και άλλων μάλλον αυτάρεσκων celebrities του χώρου που ξαφνικά ανακάλυψαν τη βία στα παιχνίδια και αισθάνθηκαν την ανάγκη να διδάξουν τις αδαείς μάζες περί φόνου.

Τέλος πάντων. Περισσότερα αφού το τελειώσω.

1 Like

Οχι δε αρκει η υπαρξη, ουτε ενοχλει, το εγραψα νομιζω ρητα οτι το θεμα με τις σεξουαλικες προτιμησεις/τασεις/εξελιξεις των βασικων χαρακτηρων, ουτε ενοχλει ουτε ειναι forced, ισα ισα ειναι απολυτως φυσιολογικο και δενει ωραια με την ιστορια… προς το φιναλε ενα subplot ομως λιγο στο χτυπαει στη μαπα καπως ακομψα και θυμιζει Disney τακτικες

ουτε καν, το συμβαν ειναι απολυτως φυσιολογικο και βγαζει μια χαρα νοημα, αρεσει δεν αρεσει σε καποιον… η εκτελεση ειναι γτπ γιατι δεν δικαιολογειται ποτε ο τροπος που εγινε και δεν κανει justice στους εμπλεκομενους χαρακτηρες, ειδικα μετεπειτα στο παιχνιδι οταν γνωρισεις εναν βασικο χαρακτηρα-πρωταγωνιστη του συμβαντος- καλυτερα. Εκει ειναι κ το μεγαλυτερο θεμα οπως ειπα, το κακο γραψιμο μιας φαινομενικα αρκετα καλης και γνησιας συνεχειας, της πρωτοτυπης ιστοριας. Πολλες πραξεις ενω in the big picture βγαζουν νοημα, επιμερους ειναι οτιναναι, τελειως αψυχολογητες και out of character, σαν την παραπανω για τους εμπλεκομενους… πολλα παραδειγματα και στη συνεχεια της ιστοριας με πιο χτυπητο το φιναλε, αλλα ειναι too much spoiler heavy το να υπονοησω το παραμικρο, για καποιον που δεν το εχει τελειωσει

νομιζω το blanked το ειπα εξαρχης ρητα :stuck_out_tongue: δεν περιμενει κανεις να γινει η Ελι Σνεηκ… ουτε να τελειοποιησει μηχανισμους ειπα οτι χρειαζεται ουτε να φτασει το υψος τους. Ειπα οτι θα μπορουσε να μην ειναι απλα μια σχεδον παιδικη εκδοχη τετοιων μηχανισμων, οταν ειδικα εχει απο πισω του Sony και ολα τα λεφτα του κοσμου. Ακομα και το god of war, αρεσει ή δεν αρεσει, κοπιαρε οσο καλυτερα μπορουσε τα soulslike παιχνιδια + εβαλε οσο το επαιρνε και την παρανοια του hack n slash στοιχειου που ειχε τελειοποιησει… εδω εχεις τα απολυτως απολυτως βασικα στοιχεια ενος stealth action third person shooter game. Ουτε σχεδον γραμμαριο παραπανω… αν αυτο αρκει σε καποιον, προφανως με γεια του με χαρα του. Εμενα με ξενερωνει να παιζω ενα ΑΑΑ game τετοιας κλιμακας και το gameplay του να το εχω παιξει καλυτερα δεκαετιες σχεδον πριν. Αν ηταν πιο μικρο παιχνιδι, ισως να μην χτυπουσε τοσο αλλα οσο προχωρας, οσο μεγαλωνουν οι πιστες τοσο πιο πολυ η επαναληψη και η ρουτινα κουραζει…

Για τη βια που κραζουν στις ΗΠΑ, την βια κτλ συμφωνω σε ολα, υπερβολες υπερβολων ναχαμε να λεγαμε… το παιχνιδι ειναι σκατοψυχο 110% αλλα δεν με ενοχλει καθολου, ισα ισα δεν μου κανει τιποτα παραλογο σε εναν τετοιο κοσμο κ περιβαλλον που διαδραματιζεται…αλλα τα αρνητικα του τιτλου στο κομματι του gameplay και του σεναριου -οχι της ιστοριας- εμενα με βρισκουν απολυτο στη γνωμη μου προς το παρον. Καλυτερα να το τελειωσει περισσοτερος κοσμος γτ δν γινεται να κανω παραδειγματα χωρις να ριξω καποιο γερο spoiler…

1 Like

Νταξει το polygon είναι γνωστό σαητ που στηρίζει το χειρότερο κομμάτι της κορρεκτιλας και τις ποπ ‘προοδευτικοτητας’ των Αμερικανών, προσπερναμε γενικά.

τελος το tlou2… περα απο αυτα που ειπα και πιο πανω για το παιχνιδι οταν ημουν στις 10 ωρες τα ιδια λεω και τωρα… ναι θα μπορουσε να ειναι πιο μικρο αν αυτο ειναι προβλημα για καποιους ναι ο χειρισμός ειναι κλασικος μετριος χειρισμος ng… αλλα το παιχνιδι το αγάπησα… γιατι ρε παιδια τοσο hate με το σεναριο? ειναι μια πολυ καλη ιστορια εκδίκησης απο πολλες μεριες σε ενα πολυ καλα απεικονισμένο σαπιο κοσμο με σαπιους ανθρωπους που τα ζομπια ειναι αγια μπροστα στην σκατίλα τους… τοσο σαπιλα μονο το bloodborne εχει σε παιχνιδι…

1 Like

H ιστορια ειναι μια χαρα, απλα νομιζω οτι δεν την βοηθαει το επιμερους σεναριο που γραψανε

ναι η Abby εχει ας πουμε ενα ‘‘ελαφρυντικο’’ να θελει να σκοτωσει τον Joel, ομως οσο την γνωριζουμε αργοτερα τιποτα δεν δικαιολογει στον χαρακτηρα που της εδωσαν, την σκατοψυχια με την οποια το εκανε, να τον βασανιζει πρωτα και να τον σακατευει λιγο λιγο… αν τον καθαριζε μπαμ μια ή εστω λιγο πιο συμβατικα, προφανως δεν θα ειχα θεμα. Αλλα νομιζω χτισαν μια ολοκληρη σκηνη βασανισμου για το torture effect, για να ‘‘σοκαρουν’’ και να ενισχυσουν υποτιθεται την σημαντικοτητα της καταστασης. Εγω ομως το βρηκα τελειως out of character ολο αυτο, οσο προχωρουσα.
Πολυ λαθος να ξεκινησεις ετσι την Αμπι και μετα να αναγκαστεις να παιξεις με αυτην. Αν γινοταν αναποδα και κατεληγες να σκοτωσεις τον Τζοελ -με παντα πιο φυσιολογικο τροπο- ή ακομα και ετσι να γινοταν παλι αλλα χωρις την κακοφωνια με το μπαστουνι, τον βασανισμο κτλ, θα εβγαζε απολυτως καλυτερο νοημα και θα μπορουσες να ησουν και μαζι της 100%. Τωρα για τον περισσοτερο κοσμο, αναγκαστηκαν να παιξουν ενα καρο ωρες με εναν χαρακτηρα που μισησαν εξαρχης και δεν του εκανε και Justice enough το παιχνιδι να τον συμπαθησεις στη πορεια… εγω και παλι λιγο κλαιν γιατι την συμπαθησα για καποιο λογο ευκολα, αλλα καταλαβαινω και δικαιολογω σε μεγαλο βαθμο το hate που τρωει…

Στο φιναλε επισης, η Ελι σκαλωνει γιατι… θυμηθηκε τον Τζοελ να παιζει κιθαρα στη βεραντα? Ενταξει, σε κανενα συμπαν δεν βγαζει αυτο νοημα ουτε δικαιολογει το κολλημα της εκεινη τη στιγμη ωστε να μην σκοτωσει την Αμπι. Εχει μακελεψει μια μικρη πολη μεχρι να φτασει εκει, εγκυους, σκυλια, σχεδον παιδια στρατιωτες και σκαλωσε στην αναμνηση του Τζοελ με τη κιθαρα? Martha? :stuck_out_tongue:

Και εγω δεν ηθελα να πεθανει η Αμπι, την γουσταρα σα χαρακτηρα πλην των κακων στιγμων της, αλλα προφανως 100 φορες πιο λογικο να την φαει και μετα να ακολουθησει το ιδιο φιναλε -μενει μονη της με τα φαντασματα της- παρα ετσι… δεν εβγαζε κανενα απολυτως νοημα σαν επιλογη.

Τωρα για το απολυτως βαρετο και αχρειαστο sub story με Λεβ? Που επαιξε πολυ SJWιλικι για να το χωρεσουν? Δεν χρειαζοταν, δεν προσεφερε κατι, απλα καθυστερουσε την εξελιξη της ιστοριας με καποιους αδιαφορους κομπαρσους σε ενα αρκετα forced θεματικα level 10 ωρων σχεδον…

Τεσπα αυτα ειναι γενικα σχολια για το σεναριο, σε πολλες περιπτωσεις μου φανηκαν κακες/λαθος/out of character πολλες επιλογες κεντρικων χαρακτηρων + το τερματισαν αρκετες φορες με το emotional manipulation που η ND το εχει αναγαγει σε τεχνη πλεον… καταλαβαινω οτι η ιστορια θελησαν να παει τελειως στο οτι το τερας δεν ειναι το πραγματικο τερας αλλα ο ανθρωπος και σαν συνολο ναι θεωρω οτι το καταφεραν, αλλα σε οριακα ικανοποιητικο βαθμο…

το παιχνιδι νομιζω προκαλεσε εντονα συναισθηματα και περασε μια ψυχροτητα και σκατοψυχια που ηθελε να δειξει, σχετικα με τον κοσμο που διαδραματιζεται, αλλα οταν τελειωσε δεν σκεφτηκα ‘‘τι κριμα, για ολους, γιατι να ειναι ετσι η ανθρωποτητα, κριμα για την ταδε και την ταδε, μακαρι να ηταν τα πραματα αλλιως κτλ’’ or something, αλλα κατι τυπου ‘‘δε γαμιεστε ολοι σας?’’ :stuck_out_tongue:

2 Likes