Τι “πολύ καλή”, την πήρες την εκδίκηση;
Ο Lupin τα λέει πολύ καλά
και θυμίζω ότι η Ellie δεν είδε ποτέ όσα είδε ο κάθε παίκτης που έπαιξε με την Abby, απλά ΑΣΤΕΙΟ το ότι δεν την σκότωσε στο τέλος γιατί έπρεπε να περάσει το μήνυμα ότι τέλειωσε ο κύκλος της βίας και δεν ξέρω τι.
ας το πιασω οσο μπορω απο την αρχη χωρις να κουρασω πολυ…
JOEL Συμφωνούμε οτι ο θανατος του joel ηταν κατι μου γενικα δεν μας πείραξε στο οτι εγινε?(αλλο το πως εγινε) γιατι ολοι εχουν μεινει και εχουν σκαλώσει σε αυτο το κομματι… ο Joel δεν ηταν αγιος οσο και να ήμασταν δεμενοι σαν παιχτες μαζι του εγω θυμαμαι στο τελος του ενα να λεω ποσο εγωιστικό καθίκι ειναι ο τύπος αλλα τον παω… στο 2 σε οσες σκηνες ειναι φαινεται οτι ειναι πολυ βασανισμενος απο αυτο που εκανε (χωρις να το μετανιώνει) και φαίνεται μια τρομερή αγαπη και αλλα θλίψη για την σχεση του με την ellie… Joel mου αρεσε παρα πολυ.
ΑΜΠΙ. Να ξεκινας με αμπι μετα το σκηνικό του θανάτου που νιώθεις μίσος και αντιπάθεια ακομα και απο την εμφάνιση της που ειναι αντρογυναίκα ηταν πολυ δυσκολο εγχείρημα, αλλα στην περιπτωση μου επιασε απο μισος και ξενερα που ειχα στην αρχη απο τα μισα άρχισα να την συμπαθω…(νομιζω και αυτο ηταν το ποιντ της ng με την αμπι να εκνευριστουμε και εμεις με το σκηνικό και να θέλουμε εκδίκηση… αλλα στο τελος να θελαμε ακομα εκδίκηση? ή οχι?). Βασανιστιρια στο joel ηταν για το σοκ του θέματος, out of character? ναι ισως…(αλλα οταν εχεις μπροστά τον δολοφόνο του πατερα σου μπορει και να θολώσεις) ας πουμε οτι ηταν αλλα οχι τοσο οσο το μακελεμα που κανει στους δικούς της στο νησι για το παιδακι(το μονο κομματι που δεν μου αρεσε)…Γενικα Αμπι μου αρεσε πολυ επισης.
Για την Ellie θα πω για τις τελευταιες σκηνες γιατι γενικα αγαπαμε (ευτυχώς που δεν τελείωσε το παιχνιδι στο μικρο σπιτι στο λιβάδι γιατι εκει θα ειχα τρελαθεί ) Επρεπε να την σκοτώσει ναι θελαμε να την σκοτωσει? οχι… μαρθα? ισως αλλα χαιρομαι που δεν την σκότωσε…Δεν ξερω αν πηγαίνει τοσο για αυτο ή στο να σκοτωθεί η ιδια γιατι ειναι ανεπιστρεπτί fucked up… γενικα ας πουμε οτι δεν ειναι καλο τελος. Εχουμε δει πολυ χειρότερα κλεισίματα μιας ιστορια απο κινηματογραφο μεχρι βιβλια δεν πιστευω οτι αυτο ειναι τοσο κακο ώστε να τρωει τοσο σκατο…
τελος αυτο που κάναν με npc και χωρο μαχης ειναι πραγματικά groundbreaking οχι στο AI αλλα στο οτι τους έδινε προσωπικοτητα να συνεννοούνται να λενε ονόματα να πονάνε καποιο θάνατο φιλου καθώς και το τερεν σου έδινε πολλές επιλογές κριμα που ειναι NG και δεν εχει τοσο καλο χειρισμός το gunplay… αυτο το θελω σε ολα τα παιχνιδια παρακαλω!
Γενικα το παιχνιδι εχει θεματα! αλλα για μενα ειναι καλυτερο απο το πρωτο(χαχα ναι το ειπα βαρατεεε) και πιστευω ειναι πολυ κριμα να τρωει τοσοοο σκατο οπως εγινε και με το death stranding γιατι προσφέρουν κατι διαφορετικό για ΑΑΑ παιχνιδια για αυτο και τα στηρίζω… τι να πω μάλλον θέλουμε παιχνίδια που ειναι καθαρά φαν σερβις και generic φάση assassin και θα αρκεστούμε στα indie για το κατι διαφορετικό πιο “σοβαρό”…
Ας μη θυμηθώ τις χαλια πωλήσεις του prey, evil within2,deus ex2 και πολλων αλλων που χάθηκαν γιατι είμαστε καταδικασμένοι…
8 ίσως και 9/10…
*βαριεμαι να κανω τσεκ για ορθογραφία, σύνταξη… σορι…
Κοιτα, δεν διαφωνουμε σε κατι πανω κατω, τα ιδια θεματακια που εντοπισες, εντοπισα και εγω… αλλα εμενα με χαλασαν περισσοτερο.
Και εμενα μου αρεσε περισσοτερο απο το πρωτο btw, παρα τα θεματα του, γιατι ειδα potential οπως ειπα ξανα, κατι που δεν εχω νιωσει ποτε για παιχνιδι της ND.
Χαρηκα για το αντι-fan service της φασης -γιατι η ιστορια επρεπε να ηταν αυτη, δεν αφηνα περιθωρια ουτε εγω σε εναν τετοιο σκατοκοσμο για κατι καλυτερο-, εκτιμησα την προσπαθεια αλλα ηθελα να ηταν -αρκετα- καλυτερα γραμμενο…
Για την δουλεια στους npcαδες με τα ονοματα κτλ, εγω το βρηκα λιγο γκιμικια και δεν με επιασε, ισως γιατι ημουν στο ετσι κ ετσι με την ιστορια και δεν με αγγιξε αυτη τους η πινελια…
υγ. αλλο ενα θεμα που ειχα, ηταν το pacing του παιχνιδιου… οκ cinematic game αλλα οι φασεις walking simulator για 1 ωρα με/χωρις cinematic, μετα απο δραση ή ανελεητο κοπανημα, με κουραζαν… και υπηρξαν πολλες τετοιες στιγμες. Δεν γινοταν τοσο οργανικα πιστευαν οτι ηταν νομιζω οι δημιουργοι.
(ολο mgs references μου ερχονται στο μυαλο τωρα αλλα θα συγκρατηθω)
Μιας και τα εχει προσφορά στο ps store κατέβασα το castlevania collection + Symphony of the night + rondo of blood για να θυμηθώ παλιές εποχές. Απορώ πως παίζαμε τότε χωρίς να πετάμε τα χειριστήρια απο το παράθυρο. Δύσκολα μέχρι αηδίας (κυρίως τα 1,2,3)σε πολλα σημεία. Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα save πλέον οπότε σώζεται η κατάσταση.
Bloodlines,symphony, rondo και IV πάντως είναι εκπληκτικα
φίλος θα μου φερει απο βδομάδα το assasins creed να το λιώσω το καλοκαίρι στο ps4.μια ερωτηση μόνο, για dlc και expansion τί φάση παίζει? πρεπει να τα αγοράσω απο το store απο την αρχή του παιχνιδιού ή είναι ενσωματωμένα και απλα μόλις τελειωσω το main game σκάνε μυτη?
Πρέπει ή να αγοράσεις την Gold edition του παιχνιδιού ή να αγοράσεις το Season Pass για τα έξτρα dlc, μιας και θα έχεις ήδη αγοράσει την standard έκδοση του παιχνιδιού.
Έβαλες τον γελοίο poser να μας δείξεις, σοβαρα τωρα;… ο τύπος δεν εχει αφήσει κανάλι που να μην πάει για να μιλήσει για ενα παιχνιδι που εξαρχης απο τα leaks είχε πει ότι δεν θέλει να παίξει. Είναι πολλά τα views βλεπεις, πουλάει αβέρτα το TLOU2.
Btw στις 14 και κατι ώρες που εχω παιξει το παιχνιδι ειναι Επος. Ατμοσφαιρα, γραφικα( ειλικρινα βλεπω τα nextgen τρειλερ του ps5 και μου φαίνονται απλα οκ τωρα…) gameplay, εξερευνηση, ΑΙ και στην ιστορια μέχρι στιγμής ειλικρινα δεν βλεπω κάτι κακό. Α ναι πέθανε ο Joel. Εννοείται βέβαια ότι δεν πηγαίνω απλα απο το ένα μέρος στο άλλο, ψάχνω τα παντα, κάθε δωμάτιο, κάθε περιοχή, ανακαλύπτω πραγματα, διαβάζω notes, μαζεύω κάρτες και εφόδια που μου είναι πραγματικα σημαντικά στο hard mode που παιζω.
Η σκηνή στο μουσείο και το “διαστημοπλοιο” ειναι απλα μαγική…και αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια, ακομα και στα πιο απλα πράγματα, μόνο από την ND.
Μόνη παραφωνία κάποιες ανοησίες του Druckmann με το lgbt και τα ουρανια τόξα που εμφανίζονται σε άκυρα σημεια, η ιστορια απο μόνη της αρκεί και περιγράφει μια χαρά την λεσβιακη φύση της Ellie, δεν χρειάζονται αυτα τα πυροτεχνηματα.
Για να δουμε, θα καταφέρει η Abby να μου το χαλάσει τοσο πολυ στη συνεχεια οπως λένε όλοι αυτοι στο yt και τα media; εχω πραγματικα πολυ μεγάλο ενδιαφέρον…
Δεν τον εβαλα για να σας “δειξω”, τον εβαλα γιατι συμφωνω 100% με οσα λεει.
Το σποιλερ σου δεν μπορω να το σχολιασω σοβαρα, σορυ, τιποτα προσωπικο εννοειται αλλα αν εισαι οκ με τον τροπο που αποδοθηκε αυτο απλα βλεπουμε αλλιως τα πραγματα.
Η σκηνη με το διαστημοπλοιο ηταν οντως 10/10, βγαλμενη κατευθειαν απο το 1ο παιχνιδι και τα συναισθηματα που σου δημιουργουσε. Κριμα που ηταν η μοναδικη τετοια.
Η σκηνή στο διαστημοπλοιο σιγουρα δεν ειναι η μοναδική. Έχω δει και άλλα πράγματα στο διάστημα που παιζω και ειναι φουλ στο συναίσθημα. Πιθανοτατα ειναι η κορυφαία που εχω δει μέχρι στιγμής αλλα οχι η μοναδική. Τεσπα, ο καθένας οπως το βλεπει
Έβαλα να δω λίγο το review του AJ και ειλικρινα δεν γινοταν να το δω όλο…έκανα skip βλέποντας κάποιες στιγμές και είδα μερικές οπως το δάκρυ που έριξε το πονεμένο αγόρι στην αρχη ή το φέρετρο στο τελος…συγγνώμη αλλά too old for this shit.
Υπάρχουν reviews απο youtubers που δεν τους άρεσε το παιχνιδι αλλα η κριτική τους εχει μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Οπως ο skill up πχ, περιεγραψε μια χαρά ο ανθρωπος τι δεν του άρεσε, χίλιες φορές πιο σοβαρός απο αυτον τον κλόουν. Και τους αλλους ποζεραδες φωνακλαδες σαν και αυτον.
Y.γ Βλεπω στο metacritic…το παιχνιδι εχει 5 user score αυτή τη στιγμη. Απο 107000 και βαλε άτομα στις 2 εβδομαδες που εχει κυκλοφορήσει. Ξαναγραφω, 107 χιλιάδες…
Συγκριτικα απλα να πω οτι το πρώτο TLOU 6-7 χρονια μετα εχει 11400 στο remaster του ps4 και 10700 στο original του ps3.
To RDR2 12k και το Death Stranding, παιχνιδι που κατακριθηκε αρκετα, 12k και κατι.
Δεν εχω την παραμικρή αμφιβολία πλέον, εδω μιλαμε για ξεκαθαρη περιπτωση μαζικής υστερίας. Παράνοια σε ανεπανάληπτα επιπεδα.
Δεν θα με ενδιέφερε καθολου πραγματικα να δω scores, reviews κτλ απο τη στιγμη που εγω παιζω και μεχρι στιγμης το απολαμβανω το παιχνιδι, αλλα εδω τα πράγματα είναι σοβαρά…και ξεφεύγουν κατά πολύ απο τα videogames ή την απογοήτευση απο την ιστορια ή οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι πλέον ειναι ξεκαθαρο αυτο.
Ισως δεν το εγραψα καλα, εννοουσα η μοναδικη σκηνη που μου θυμισε συναισθηματικα το πρωτο παιχνιδι, οπως πχ η σκηνη με Joel-Ellie και την καμηλοπαρδαλη.
Για το τελος νομιζω υπερβαλεις, και το τελευταιο επ GoT τετοιες βαθμολογιες ειχε σε imdb κ.α., σε λιγους μηνες θα ξεχαστει η “παρανοια”, μπιγκ ντηλ
Μιλώντας για videogames δεν νομίζω οτι έχουμε δει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, τέτοια υστερία για ένα videogame.
Οπως λες, θα ξεχαστεί και αυτό όπως και τα άλλα και η ζωή συνεχίζεται, αυτό που βλέπουμε πάντως τώρα με το TLOU2 απλά δεν ειναι φυσιολογικό.
Διαβάζω μάλιστα ότι το metacritic έχει αρχίσει να σβήνει μηδενικά, αργήσανε λίγο τα παιδιά…
Mαλλον ελεω απουσιας ιντερνετ, ξεχνατε MGS2 σε ps2 αρχες 2000
Γενικα ναι δεν ειναι φυσιολογικα πραγματα αυτα, πηρα μια ιδεα τις πρωτες μερες της κυκλοφοριας που εψαχνα κανα δυο reviews να τσεκαρω και εκοψα μαχαιρι απο καθε ειδους τοξικου περιεχομενου βιντεο ή κειμενο ή σαιτ… το να μπαινουν users σε σαιτ οπως το metacritic μαζικα, να βαζουν μηδενικα σε ενα παιχνιδι που πρεπει να εισαι legit καθυστερημενος για να το εξισωνεις με μια κουραδα -ασχετως αν σου αρεσε πολυ ή λιγο ή και καθολου βρε αδερφε- και να γαμοσταυριζουν απο κατω για τον χ ψ λογο, ειναι πολυ στεναχωρο για το ποιον της συγχρονης gaming κοινοτητας αλλα και γενικοτερα της κοινωνιας μας. Με τρομαζει με στεναχωρει και με εκνευριζει ταυτοχρονα το γεγονος οτι ο κοσμος βγαζει τετοια κομπλεξ για ενα γαμημενο π α ι χ ν ι δ ι.
Δεν ασχολουμαι με την φαση γενικα και μου φαινεται αρκουντως αυτισικο να ασχοληθει καποιος σοβαρα που εχει at least διψηφιο αριθμο iq εστω. Σαφως τα ξεχαστει εν καιρω, μεχρι να ερθει το επομενο χτυπημα απο καπου -cyberpunk εικαζω λογω του κολλοσιαιου hype - και να συνεχιστει περιτρανα να διαιωνιζεται η ποιοτητα που μας διακατεχει σαν ειδος -μαζι με τα υπολοιπα καλα μας-…
υγ. μλκ μου φαινεται ακομα απιστευτο που ο κοσμος φρικαρει ετσι για ενα γαμημενο παιχνιδι, ενα πραγμα που καποιος εφτιαξε για να διασκεδασεις εσυ, αν το θες κιολας!
Οπως ειπε ο Lupin “ελεω απουσίας ίντερνετ”. Το 1994 ειχε γίνει ΧΑΜΟΣ με το Donkey kong country. Πραγματικά δεν ξέρω που θα έφτανε ολο αυτό αν τοτε υπήρχε ίντερνετ…λογικα θα είχε πέσει!! Ολα τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα του 94 (ακόμη κ εδω στην επαρχία ) ειχαν σαν κυρίως θεμα τον Donkey kong. Δεν υπήρχε αλλο θεμα συζήτησης τότε. Αρκούσε μια φωτογραφία απο το Gamer (περιοδικο εποχής ) για να μας κάνει να μιλαμε για το παιχνίδι για εναν μηνα ξερω γω
Donkey Kong…θυμάμαι η πρώτη φορα που το είχα δει ήταν σε ένα jumbo που είχα πάει με τη μητέρα μου, δεν πίστευα αυτό που έβλεπα…ήθελα να κάτσω εκεί και να παίζω, να μην φύγουμε
Τελικά πηρα το snes με τις “οικονομίες” μου απο παππούδες και θείους αρκετό καιρό μετά και το έπαιξα, οπως και τα άλλα δυο. Το DK2 ειναι το κορυφαίο για εμένα.
Άλλες εποχές… και τότε υπήρχε η αντιπαλότητα μεταξύ των φανς της Nintendo και της Sega, Mario vs Sonic κτλ αλλά γενικά τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά με την gaming κοινότητα.
Ελέω απουσίας ίντερνετ…