Δεν εχει νοημα να πάρεις last-gen κονσόλα αν μπορείς να πάρεις καινούρια.
Δες και το Xbox Series S, που ειναι και το φθηνότερο, αν και μπορείς να παίζεις μόνο ψηφιακά.
Εγώ πάντως σκέφτομαι σοβαρα το Series X, κοίταζα τωρα κατι hands-on και πόσο βελτιώνει (όλα) τα παιχνίδια του Xbox One/360/OG xbox κ έκλαψα.
Με εχει καψει το Hollow Knight - οχι τοσο πολυ στη δυσκολια των κακων (προς το παρον γιατι μετα λεει δυσκολευει εκθετικα) αλλα πιο πολυ το platforming του. Αποτι διαβασα ειναι μερος του παιχνιδιου το να μη ξερεις που παν τα 4, αλλα τα λιγα rest stops ειναι λιγο εκνευριστικα μεσα στο ολο χαος.
Πολυ ωραιο παντως - θα το προσπαθησω οσο παει.
όσο το προχωράς, τόσο θα δείς ότι όλα είναι τοποθετημένα ακριβώς εκεί που πρέπει -σε μελλοντικά levels δλδ θα ψιλοκαταλαβαίνεις που θα έχει rest stops… ο κόσμος είναι πραγματικά τεράστιος, είναι πολύ δύσκολο χωρίς οδηγό να εξερευνήσεις τα πάντα.
Επίσης τα αρχικά Bosses ναι είναι πιο βατά, όταν θα έρθει το πρώτο πραγματικά σοβαρό boss θα σου φανεί η διαφορά
λοιπόν με κάτι λιγότερα απο 15 γιούρο τσιμπησα απο πι ες στορ
titanfall 2
και
dragon age inq.
ξερω παλια παιχνίδια αλλά θα μου βγάλουν πολλέ εβδομάδες. βρίσκομαι στο δευτερο dlc του assassin creed odyssey και παλευω να φτασω Άδη αλλα ρε μάγκες έχω φάει καμια 70+ ώρες και δεν αντέχω άλλο…
και εγώ ψήνω άσχημα νέα κονσόλα -ο κολλητός μου έχει ήδη παραγγείλει ps5- αλλά ναι το backlog μου είναι ήδη μεγάλο στο ps4 (στο switch απλά περιμένω το Silksong) + ξεκίνησα 2η φορά το Divinity 2 με παρέα οπότε θα παίζω πολύ καιρό + σε ένα μήνα Cyberpunk…Άρα νέα κονσόλα του χρόνου τα Χριστούγεννα με βλέπω ρεαλιστικά, να ανακοινωθεί και κάνα exclusive, να φανούν λίγο και τίποτα πραγματικά next gen σιγά σιγά τότε, να δούμε και πως θα πάνε στο πρώτο χρόνο λειτουργίας τους οι νέες κονσόλες γενικά…
Πρώτη φορά είμαι τόσο κοντά σε xbox πάντως παρά σε PS, το pass με έχει κερδίσει σαν υπηρεσία… όλα αυτά όμως σε ένα χρόνο, με κανένα hint για exclusive από Kojima ή FromSoftware, αλλάζουν εύκολα
Μην σε προβληματιζει. Σκεψου τον βασικο σκελετο του Binding of Isaac και του Rogue Legacy (δηλαδη επαναλαμβανομενα runs σε procedurally generated dungeons, με καποιο persistent progression) αλλα:
-με γαμηστερο gameplay (ισως το πιο tight combat που εχουν σε οποιοδηποτε παιχνιδι τους), το hack’n’slash τους ειναι ολα τα λεφτα. Επισης εχει 6 διαφορετικα οπλα με εντελως διαφορετικο playstyle, το καθενα εχει 4 aspects και αναλογα με τιςαναβαθμισεις που βρισκεις σε καθε run αλλαζει δραστικα ο τροπος παιχνιδιου, πολυ μεγαλη ποικιλια.
-story, visual aesthetic και VA στα συνηθισμενα στανταρ τους, η διαφορα με το Binding of Isaac ειναι οτι οχι μονο δεν χαλιεσαι οταν πεθαινεις, ισα ισα που λες αντε ποτε θα πεθανω να γυρισω στο σπιτι να δω πως προχωρανε τα storylines
-Ενα σωρο συστηματα, talents, weapon unlocks και leveling, cosmetic renovations στο σπιτι, μεχρι και fishing minigame εχουν βαλει οι καμενοι.
-μουσικη μιλαει το βιντεο απο πανω.
Γενικα GOTY για εμενα, οκ μου αρεσουν ετσι και αλλιως τα Roguelites, αλλα αυτο εχει κανει και γκελ σε κοσμο που δεν ειναι τοσο φαν του ειδους.
Επειδή εγώ έχω καταλήξει πως τα roguelikes τα βαριέμαι σύντομα, για αυτό σκαλώνω. Σίγουρα θα του ρίξω μια ματιά ωστόσο. Νομίζω το μόνο παιχνίδι του είδους που πραγματικά έλιωσα ήταν το Binding of Isaac. Ότι άλλο δοκίμασα (Risk of Rain, Ziggurat, Abyss Odyssey μεταξύ άλλων που θυμάμαι τώρα) ενώ περνούσα καλά, σύντομα τα άφηνα στην άκρη και κατέληξα πως προτιμώ τα παιχνίδια μου να έχουν, κατά κανόνα, αρχή-μέση-τέλος και όχι την επανάληψη και την κυκλικότητα των roguelikes.
Όπως και να’χει, Supergiant είναι αυτή και αργά ή γρήγορα θα τιμήσω και το Hades, από αυτά που λες φαίνεται να τραβάει τον δικό του δρόμο και εφόσον έχει δυνατό στόρυ και καλή πλοκή, εμένα μου φτάνει για να το δοκιμάσω.
Αμα σου αρεσε το Binding να το δεις οπωσδηποτε, θα κολλησεις εγγυημενα. Εχουν φτιαξει ετσι το Story που ενω πρακτικα κανεις τα ιδια πραγματα εγω κανα 30ωρο μετα δεν νοιωθω οτι επαναλαμβανεται γιατι μετα απο καθε run κατι προχωρας, storylines, progression, unlocks κτλ.
cyberpunk με αγχώνει λίγο γτ από τα -υπερβολικά πολλά- video πολύ gta-ίζει ή τεσπά αυτό αφήνουν να περνάει προς τα έξω κατά βάση και όχι το rpg στοιχείο/διάλογοι/το πως θα επηρεάζει το gameplay/stats και built κτλ… αν και εμπιστεύομαι cdpr από την άλλη και πιστεύω το rpg element να είναι αυτό που πρέπει, ανυπομονώ και εγώ!