Εγω που εχω πισι και δεν εχω σκοπο να παρω κονσολα , αλλα εβαλα το gamepass ultimate γιατι πλεον μπορω να παιζω και τοσα παιχνιδια στο κινητο/ταμπλετ μεσα απο το xcloud ( που εδω Τσεχια παιζει παρα πολυ καλα… ) που ακριβως ειμαι χαμενος ; Με τοσα λιγα λεφτα θα εχω την προσβαση σε τοσα πολλα παιχνιδια που θα μπορω να τα παιζω ( πισι + cloud) … Στην Ελλαδα κυριαρχει μια υπερτατη αγαπη ακομα και φανατιλα για τη Σονυ που εχω διαβασει τα απιστευτα για την κακια ΜΣ( εχει κανει απιστευτες βλακειες στο παρελθον αλλα τωρα που προσφερει τοσα θα την υποστηριξω…) … Εγω σαν καταναλωτης θα παω εκει που ειναι συμφερον για το πορτοφολι μου και εκει που θα εχω ποιο πολλες επιλογες…
από την άλλη βέβαια, ευκαιρία για επενδύσεις και ανάδειξη νέων ταλαντούχων στούντιο και δημιουργών, για να καλυφθεί το ‘‘κενό’’ από την Sony… μπορεί να μην παίξω νέο fallout αλλά ίσως σε βάθος χρόνου πάρω κάτι καλύτερο από αλλού. Αυτός ο ανταγωνισμός μπορεί να βγεί και σε καλό για όλους, παρα το μονοπώλειο
Δεν πιστεύω πάντως ότι όλα τα ip της bethesda θα γίνουν Microsoft exclusive… σίγουρα όχι τα ήδη υπάρχοντα, μελλοντικά sequel και νέα project ισως και πάλι
Θα δείξει, αλλά δεν δίνεις 7,5 δις ετσι, λογικά θα παει να χτυπήσει γερά τη sony…
Ναι ισχύει στη ελλάδα παίζει έρωτας με τη sony και μάλλον λόγω του ps1, αρκετή αγάπη όμως παίζει και για nintendo (ειδικά απο νοσταλγούς και πιο cool gamers) ειλικρινά πιστεύω και εγω το xbox δεν πρέπει να το αγαπάει ο έλληνας.
Και πολύ καλά θα κάνεις δεν γίνεται να γίνουμε όλοι unboxcholics και να έχουμε 8 κονσόλες στο σαλόνι μας.
Και εγω για αυτό επιμένω pc πλέον λόγω library του steam.
Μα αυτός είναι ο στόχος της MS. Για μένα, δεν υπάρχει για εκείνη πλέον xbox, υπάρχει μόνο gamepass.
Και τα πάντα στο πισί πλέον. Για μας τους πισάδες δεν μας έχουν χαλάσει τέτοιες εξελίξεις.
Εγώ παντως για να μαι ειλικρινής σκεφτομαι αρκετά σοβαρά να παω σε xbox αυτη τη γενιά, με το τούμπανο xbox series x. Δεν ξερω αλλά το PS5 δε με εχει πείσει ιδιαίτερα ακόμη, ενώ ο τρόπος που αντιμετωπίζει το gamepass και το backwards compatibility η Microsoft (τόσο σε software όσο και σε περιφερειακά) μου φαίνεται πολύ πιο gamer-friendly. Άσε που PC αντίστοιχων δυνατοτήτων με το Series X δεν φτιάχνεις ούτε γι αστείο με 500 ευρώ.
Όσον αφορά στα exclusives, δεν μπορώ να πω πως όσα έπαιξα στο PS4 με ξετρέλαναν (ειδικά το God Of War που το παράτησα). Οπότε δεν ξέρω αν θα μου κακοφανεί αν κάνω τη μετάβαση. Είναι πάντως πολλά υποσχόμενη αυτή η γενιά, και μου φαίνεται πως θα είναι και πιο ανταγωνιστική, το οποίο μόνο καλό θα είναι για τους gamers.
Τούμπανα είναι και τα δύο, στην gpu λίγο καλύτερο το Xbox X, SSD, ήχος το PS5, στα υπόλοιπα το ίδιο.
Με 500 ευρώ παίρνει κάποιος δύο αρκετά δυνατά μηχανήματα που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μπορεί να βρει στο pc σε αυτή την τιμή.
Απο εκεί και πέρα το Xbox προσφέρει το Gamepass και το καλύτερο BC, το PS5 τα exclusives των studios της που μπορείς να παίξεις μόνο εκεί.
Αυτή τη φορά πάντως φαίνεται να μπαίνει και η MS γερά στο κόλπο των exclusives με τις εξαγορές που έκανε, σίγουρα η Bethesda μαζί με τα υπόλοιπα studios που έφερε μαζί της κλέβουν την παράσταση (μένει να δούμε βέβαια τι σχέδια έχει για αυτά) αλλά υπήρχαν από καιρό και άλλα σημαντικά ονόματα όπως η Ninja Theory με το Hellblade 2 και η Obsidian.
Καιρός ήταν γιατί μόνο με την “αγία τριάδα” δουλειά δεν γίνεται. Όταν μάλιστα και αυτή πλην Forza ειναι πεσμένη τα τελευταία χρόνια.
Εγώ πάντως δεν έχω προβλήματα επιλογής, θα τις πάρω και τις δύο κονσολίτσες να χω να χαίρομαι
όπως έκανα και στις δύο τελευταίες γενιές και απόλαυσα πολλά και καλά παιχνίδια.
Αν και με βλέπω να έχω θέμα με την αγορά τους τώρα στο ξεκίνημα, ήδη οι πρώτες παρτίδες του PS5 εξαντλήθηκαν και λογικά κάπως έτσι θα πάει και με το Xbox. Προπαραγγελία δεν θέλω να κάνω ακόμα έτσι όπως έχει η κατάσταση με τον κωλοϊό.
Έτσι το έκανα κι εγώ, έστω με μερικά χρόνια καθυστέρηση στο PS4 και οκ μερικά PS exclusives (GoW, Uncharted) τα έπαιξα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.
To XBOX S ή X, σου δίνει gamepass με μια φυσικολογική συνδρομή υποθέτω + 400 σχεδόν τίτλους με το καλημέρα. Το ps5 σου δίνει ένα remaster του 2009 με 80 euro και αν κατάλαβα καλά μια βιβλιοθήκη 10-20 ΑΑΑ τίτλων του… exclusives για την μια ή την άλλη, καλά τέλη 2021-αρχές 2020 αν συνεχίσουμε αυτό το βιολί -σοβαρά exclusives δλδ τώρα-.
Δεν βρίσκω πραγματικά λόγο ύπαρξης του ps5 αυτή τη περίοδο, όπως ξαναείπα, 300 ευρουλάκια χτυπάς ένα XBOX S, βάζεις την συνδρομούλα σου και αγοράζεις και ένα cyberpunk τον Νοέμβρη, έχεις καθαρίσει με 360-370 ευρώ για μήνες -μη πώ χρόνο- με console gaming… τίποτα παρόμοιο δεν μπορώ να βρώ στο ps5 που να το καθιστά αισθητά καλύτερη αγορά εναντι του xbox. Επίσης η library με τα ΑΑΑ του οκ, μπορεί να δελεάσει έναν μικρότερο αλλά οι περισσότεροι τα έχουμε παίξει πλεον αυτά αρκετά νωρίτερα και πολλές φορές
To ps4 έχει ξαναλέω πολύ ψωμί ακόμα.
Θεωρώ πολύ λάθος timing από τη Sony να μοστράρει τώρα την νέα της κονσόλα, όταν δεν θα έχει exclusives ακόμα για καιρό και αρκετοί hot τίτλοι της (Horizon, Spiderman) θα παίζουν και σε ps4 ενώ στα κοντά έδωσε και Τσούσιμα και Last of us 2. Δεν νομίζω να υποστηριχθεί anyway όπως πρέπει το launch του. Σε συνδιασμό με το τραγικό 80άρι το παιχνίδι και την 500άρα για την κανονική έκδοση, προσωπικά δεν με ψήνει μια
ΥΓ.
Oύτε εμένα αν τα βάλω κάτω πάντως τα exclusives της Sony με ξετίναξαν αυτή τη γενιά: Spiderman, Last of Us 2, Uncharted 4 με spinoff, God of War, Τσούσιμα (παίζω αυτό το καιρό) δεν με ξετρέλανε κανένα… μόνο το Horizon έλιωσα που ήταν όμως επίσης αρκετά προβληματικό παιχνίδι σε πολλά σημεία - αλλά με κέρδισε το world built και που λίγο Witcher-ιζε- + οκ το Bloodborne που είναι στα τοπ3 δεκαετίας γενικότερα
Πρώτη φορά είμαι τόσο κοντά να τιμήσω MS αντί sony
PS4 BC compatibility πάντως το PS5 εχει.
Ότι παιχνίδι έχει βγει στο PS4 θα μπορείς και στο PS5 απο το ξεκίνημα, τουλάχιστον έτσι λέει η Sony, ότι θα είναι έτοιμο το BC να υποστηρίξει την μεγάλη πλειονότητα των PS4 παιχνιδιών από την αρχή.
Κάποια θα είναι και βελτιωμένα.
Όσον αφορά τα ps4 exclusives, εκεί θα υπάρξουν upgrades, μένει να δούμε ποια θα είναι αυτά και αν θα είναι free ή όχι.
Nextgen exclusives δεν υπάρχουν και για τους δύο μεχρι τα τέλη του 2021, Demon’s Souls, Ratchet και αυτό ειναι. Δεν ξέρω κάποιον άλλο τίτλο, δεν έχω ακούσει κάτι άλλο.
Παίζεται για GT7, God Of War αλλά κρίνοντας απο το Horizon υπάρχει καλή πιθανότητα να είναι και αυτά crossgen.
Ισχύει. Αλλά σκέψου ότι η MS σου δίνει δωρεάν upgrade σε όλα τα παιχνιδια που ειναι backwards compatible, ακόμη και του πρώτου Xbox.
Επίσης θεωρώ φοβερά σημαντικό το γεγονός οτι το xbox συνεχίζει να είναι πλήρως συμβατό με τα χειριστήρια του one, οπότε αν κάποιος είχε το one δε χρειάζεται να πάρει έξτρα (αν παίζει local multi φυσικά).

σουρεαλισμός
Noice.
Πολυ θαθελα να τελειωσω το Castlevania του NES, σπανια περνουσα τον Χαρο πιτσιρικας.
Χαιρετώ σας.
Έχω Playstation 3 (παππούς !!!) και σκέφτομαι πως ήρθε η ώρα για αλλαγή κονσόλας (10 χρόνια μετά). Είχα ψηθεί για το PS5 αλλά κάτι η συμφωνία της Microsoft που διάβασα, κάτι όσα γράψατε για gamepass κλπ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι αρκετά σοβαρά για το Xbox X. Γενικά είμαι περιστασιακός gamer (παιχνίδια τύπου NBA 2k, FIFA, GTA κλπ). Το budget είναι το ίδιο και για τα δύο αλλά δεν ξέρω αν και οι τιμές στα παιχνίδια θα είναι οι ίδιες…Τέλος μήπως να αγνοήσω και τα 2 και να πάρω το PS4 μιας και όπως διαβάζω έχει πολύ ψωμί ακόμη σε διάρκεια ζωής ;
Αν δεν έχεις 4k tv/monitor πάρε PS4, αλλιώς Xbox One X. Οι τρέχουσες κονσόλες έχουν ψωμί ακόμα.
Για σενα ειναι ακριβως το xbox s , με 300 ευρω και καθαρισες… Βαζεις και κανα game pass αλλα οπως και να εχει οτι ιδανικοτερο ειναι το s… Αφου δεν σε ενδιαφερουν αποκλειστικοτιτες ειναι τελειως λαθος κινηση οποιαδηποτε αλλη επιλογη για casoual gamer κατα την δικη μου γνωμη…