Τα γατια λιωνουν αν τους κανεις ψψψψψψ 
Δεν μπορώ να περιμένω…
Η Bluepoint έχει κάνει εκπληκτική δουλειά για ακόμα μια φορά. Και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, το Shadow of the Colossus βγήκε αρχές 2018.
Ubisoft δες για να μαθαίνεις πώς γίνονται τα remakes…
Μάγκες μου θέλω τα φώτα σας! Θεωρώ τον εαυτό μου κατεξοχήν PC Gamer αλλά γενικά έχω αποστασιοποιηθεί πάρα πολύ από το τι παίζει με GPUs, επεξεργαστές κτλ, καθώς ο υπολογιστής μου έχει πατήσει πλέον τα 10 χρόνια και, αν εξαιρέσουμε μια νέα κάρτα που του φόρτωσα πριν 4-5 χρονάκια, δεν έχω κάνει κανένα upgrade. Ε φέτος ήρθε επιτέλους αυτή η τιμημένη ώρα να φτιάξω ένα καινούριο σύστημα και θέλω μια βοήθεια. Έθεσα σαν στόχο το χιλιάρικο, αλλά αν θεωρείτε πως με 100-200 ευρώ παραπάνω μπορώ να έχω κάτι πραγματικά πολύ καλύτερο, πείτε το να το έχω κατά νου. Πάμε τώρα στις ερωτήσεις μου:
-
Πρώτο και βασικότερο, προτείνετέ μου κομμάτια που θεωρείτε value for money αναλογικά με το ποσό που μπορώ να διαθέσω, κοινώς τι είναι “το καλύτερο” που μπορώ να αγοράσω. Μιλάω ΜΟΝΟ για πύργο, φτιαγμένο από την αρχή, δλδ θέλω και κουτί και μητρική και τα πάντα. Οθόνη προς το παρόν έχω. Δεν με νοιάζουν απαραίτητα οι 4K αναλύσεις, επίσης.
-
Επειδή θα κάνω και έρευνα μόνος μου, σε τι χαρακτηριστικά πρέπει να εστιάσω;
-
Πολύ σημαντικό επίσης, το από ΠΟΥ θα αγοράσω τα πράγματα (εδώ είμαι παντελώς άσχετος, δλδ google search και όπου μας βγάλει είναι η τακτική μου). Προφανώς θα γίνει ιντερνετικά η αγορά και ξέρω πως είναι πιθανό να αγοράσω κάθε κομμάτι απο διαφορετικά μαγαζιά (είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό). Έχετε κάποιο site να μου προτείνετε που πιστεύετε πως έχει καλή ποικιλία/καλές τιμές/καλά μεταφορικά και που γενικά, θεωρείται αξιόπιστο;
-
Οποιαδήποτε συμβουλή εννοείται είναι καλοδεχούμενη. Ο στόχος μου είναι να μπορώ να τρέχω άκοπα (δλδ στα high/ultra) παιχνίδια που κυκλοφορούν από τώρα και για τα επόμενα 4-5 χρόνια ξερωγώ.
Γαματο φαινεται οπτικα αλλα το ζητημα στο συγκεκριμενο νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα στον χειρισμο και εκει θα κριθει κ η τελικη προσπαθεια της blue point…
Αν τα gameplay mechanics, τα timing των dodges/parries κτλ δεν ειναι οπως πρεπει να ειναι, αλλα σαν κατι τυπου Jedi Fallen Order για να πιασει τους casuals, καληνυχτα Demons Souls…
Φοβαμαι λιγο μην ειναι watered-down η ολη φαση για να πιασει τους casuals και γενικοτερα το πιο ευρύ κοινο, μιας και μιλαμε για exclusive launch title καινουριας κονσολας -και το demons αν και πανε 10 χρονια κοντα απο τοτε που το επαιξα τελευταια, θυμαμαι οτι ηταν πιο δυσκολο κ απο τα 3 ds-
δεν νομιζω να κανει ενα τοσο μεγαλο foul η sony σε οτι αφορα τον χειρισμο ουτως ή αλλος και το bloodborne οταν βγήκε εγινε system seller για το κοινο των souls (εμενα αυτο εκρεινε αν θα παρω play ή xbox) και πλεον κακα τα ψέματα το core κοινο των soulsborne fans ειναι τεράστιο δεν ειναι nis οπως με demons και DS1…
Συμφωνω οτι οι πιθανοτητες ειναι υπερ του να βγει σωστο Demons Souls, μιας κ οντως τα Soulsborne ειδικα τωρα πια εχουν μπει για τα καλα και στο ευρυ κοινο σε σχεση με τοτε… αλλα το BB ειχε from απο πισω οταν βγηκε, φοβαμαι κυριως για την blue point μην τυχον δεν μπορεσει να ανταποκριθει στην ιδιαιτεροτητα των gameplay mechanics…
Θα σου γράψω τι θα έπαιρνα εγώ στη θέση σου, χωρίς να σημαίνει ότι αν σου προτείνει κάποιο διαφορετικό κομμάτι άλλο παιδί θα είναι λάθος ή δεν θα κάνει για τη δουλειά που θες. Υπάρχουν πάρα πολλοί συνδυασμοί κομματιών ανάλογα το κατάστημα που θα επιλέξει κάποιος να κάνει μια σύνθεση.
Για μένα αυτά που δεν βγαίνουν με τπτ και είναι και τα πιο vfm είναι ο Ryzen 3600 και ο 970 Evo Plus. Το κουστούμι που σου έραψα εγώ είναι στα 1200€. Αναλυτικά για καταστήματα ανάλογα με το που μένεις καλύτερα με pm.
Είπες ότι δεν ενδιαφέρεσαι για 4k… έχει διαφορά όμως αν θες 1440p με 1080p. Άρα πρέπει να μας το διευκρινίσεις και αυτό.
Κουτί : NZXT H510 midi tower
Τροφοδοτικό : Corsair RM750x
Μητρική : MSI MAG B550M Mortar
CPU : Ryzen 5 3600
RAM : 2x8gb 3200c16
SSD : Samsung 970 Evo Plus 500gb
GPU : RTX 2070… αλλά εδώ τώρα θέλει κουβέντα… γιατί σε λίγο καιρό θα μάθουμε που θα κινηθούν στις τιμές και οι καινούργιες RTX 3070 και 3060, οι οποίες θα είναι πολύ καλύτερη αγορά (αν υπάρχει διαθεσιμότητα) από την 2070 που σου έβαλα
edit: σου έχω βάλει δυνατότερο τροφοδοτικό από τις απαιτήσεις του συστήματος με το σκεπτικό να είναι υπερβολικά άνετο και να σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις αργότερα μια πιο ενεργοβόρα κάρτα γραφικών… μπορείς για παράδειγμα να βάλεις κάτι μικρότερο εκεί και να αυξήσεις κάπου αλλού ή απλά να γλυτώσεις χρήματα
Ας πούμε 1440p. Για τροφοδοτικό συμφωνώ με το σκεπτικό σου, θα ήθελα κάτι πολύ δυνατό ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο να στραβώσει κάτι + παρακαταθήκη για μελλοντική αναβάθμιση.
Τις είδα τις RTX 3070 kai 3060, αλλά έχω την εντύπωση πως θα είναι πολύ τσιμπημένες για το budget μου. Όταν λες πως σε “λίγο καιρό” θα μάθουμε τιμές, ξέρουμε πότε περίπου θα είναι αυτό; Εγώ γενικά πριν μέσα Οκτώβρη δεν θα προχωρήσω σε καμία αγορά, χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα για να φτάσω τον οικονομικό μου στόχο.
Θα στείλω pm σε λίγο, πάω να μαγειρέψω, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Δεν πιστέυω ότι θα είναι watered-down. Θα είναι τεράστιο λάθος κάτι τέτοιο εννοείται. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι Souls αλλιώς δεν έχουν νόημα τα γραφικά και οτιδήποτε άλλο.
Στο SotC remake, ο χειρισμός, η αίσθηση συνολικά ήταν όπως στο original και κάτι τέτοιο περιμένω και εδώ.
Αν δεν σε ενδιαφερει το RTX η 5700 xt ειναι καλυτερη απο την απλη 2070 και πλεον σχεδον ιδια με την 2070 super ( κανα 5% πισω γενικα αλλα σε νεα games ειναι και μπροστα ) στα 100 + ευρω ποιο φτηνη … αλλα γενικα θα ελεγα να περιμενεις να δεις τι θα εχουν να προσφερουν οι AMD + NVIDIA στις νεες καρτες…
Αναφορικά με το από που να αγοράσεις, αν δε θες από Ελλάδα, πολύ αξιόπιστο και με χαμηλές τιμές είναι το caseking.de
Από κει και πέρα, σε επεξεργαστή πας σίγουρα σε Ryzen, θα είναι ασύγκριτα καλύτερο vfm από οτιδήποτε βγάζει η intel.
Η δική μου βασικότερη συμβουλή όμως, είναι μία: περίμενε. Η Nvidia ανακοίνωσε τις νέες κάρτες (RTX 3060, 3070, 3080, 3090), και ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει όλες. Ασφαλώς είναι τρομερές κάρτες, καθώς η 3060 ξεπερνά σε απόδοση την τωρινη 2080 (!) με τιμή μισή από αυτήν (500, 600, θα δούμε σύντομα) Δεύτερον, η AMD ανακοινώνει νέους επεξεργαστές 2 Οκτώβρη και νέες κάρτες γραφικών 28 Οκτώβρη. Εγώ πριν από αυτές τις ανακοινώσεις δεν θα αγόραζα τίποτα, καθώς ανάλογα με το αν η AMD ανακοινώσει κάτι πολύ καλό ή κάτι πολύ κακό, οι τιμές της μίας ή της άλλης θα ανέβουν/πέσουν. Και γενικά, ποτέ δεν ρίχνεις λεφτά σε προηγούμενη γενιά όταν είναι να βγει η επόμενη. Εκτός αν βιάζεσαι ή εκτός αν ψήνεις να πάρεις καμιά μεταχειρισμένη 2080 τώρα που όλοι προσπαθούν να τις ξεφορτωθούν.
Γενικά δεν βιάζομαι ούτε ψάχνω μεταχειρισμένα, άρα ναι, πιθανότατα είναι το σοφότερο να περιμένω.
Οπως ειπαν και τα παιδια, λιγη υπομονη γιατι με τη 3xxx μπορει να πιασεις πολυ μεγαλο value for money εκτος κ αν σου κατσει λαχειο καμια 2080 που καποιος καιγεται να σκοτωσει.
Κατα ταλλα για μενα η αγια τριαδα ειναι SSD-GPU-144hz (ξερω οτι θες μονο κουτι αλλα τα 144hz στην οθονη ειναι μαγικη αναβαθμιση).
πριν καποια χρονια που εφτιαχνα το pc μου περίμενα καθε εβδομάδα να βγει προσφορα στο crazy Sundays του e-shop. πετυχα αρκετά καλα πραγματα σε καλες τιμες.θα μπορουσες να το ψαξεις και ετσι
Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Zenimax/Bethesda!
Τρομερη κίνηση απο MS! Όπου μιλάει το χρήμα, λενε για 7,5 δις…στην αρχη νομιζα οτι ήταν ραδιο αρβυλα, εδω μιλαμε για ES, Fallout, Doom, Wolfenstein, Dishonored κτλ.
Το ερώτημα τωρα ειναι για το αν τα παιχνιδια θα ειναι exclusives για xbox/pc ή θα συνεχίσουν να βγαίνουν multiplattform με publisher την MS και day1 gamepass.
Έλα ένα Fallout New Vegas 2 να γίνουμε.
Obsidian και Bethesda στον ιδιο publisher, ενδιαφερον…
Και InXile απ’ το '18. Χαμούλης.
99% το έκαναν για να τα έχουν exclusive στο xbox και ελπίζω στο pc… Το θέμα τώρα είναι πως απαντάει η Sony? Γιατί αν σε μια εβδομάδα βγει η Microsoft και πει το επόμενο elders scroll/fallout/doom θα είναι exclusive πόσοι προτιμήσουν ps5… Αν ήμουν Sony θα πήγαινα στην cd project που ακόμα δεν στοιχίζει billions αλλά millions και θα τους τα έσκαγα χοντρά μπας και ισορροπήσει η αγορά… Από όλα αυτά πάντως δυστυχώς χαμένοι βγαίνουν όλοι, γιατί α) πόσοι έχουν την πολυτέλεια να έχουν δύο η και τρεις κονσόλες και β) πόσο άσχημο είναι για τους δημιουργούς να μην μπορούν να απευθυνθούν σε όλους…