Παιχνίδια Παίζουμε;

εγω που εχω ps4 ισως το παρω 1 με 3 χρονια μετα την κυκλοφορια του…εχω αρκετα παιχνιδια σε δισκακι οποτε το να μπορω να τα εχω διαθεσιμα μου αρεσει…

Η αλήθεια είναι πως δε βλέπω κάτι που να με κάνει να θέλω να παρω PS5 day one. Κάποιο φοβερό exclusive ακόμη δεν βλέπω, και είναι και λογικό γιατι για κανένα χρονο ακόμη θα βλέπουμε cross-gen παιχνίδια.

Το Xbox series S είναι πολύ πιο ελκυστικό λόγω τιμής, ειδικά με το gamepass που σπρώχνει πολύ η Microsoft.

Χλωμό κι εγώ για κάποιο από τα δύο αμέσως με την κυκλοφορία τους.

Πανάκριβο δεν είναι πάντως…νέα κονσόλα είναι, λογικό να κάνει 500 ευρω στο ξεκίνημα. Το αν αξίζει να το πάρεις day1 είναι άλλο θέμα. Ναι όπως φαίνεται δεν έχει το launch lineup που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο οπότε κάποιος που δεν τον νοιάζει και τόσο η αγορά νέας κονσόλας τώρα μπορεί να περιμένει.
Όσον αφορά τα 80αρια, το γνωρίζαμε ότι τα παιχνίδια θα αυξήσουν την τιμή τους καιρό τώρα. Το ίδιο θα συμβεί και στο Xbox, υπάρχει το gamepass εκεί για τα exclusives και κάποια άλλα παιχνίδια αλλά η μεγάλη πλειονότητα των παιχνιδιών που ειναι third party και εκεί θα έχει την ίδια τιμή day1.
Για GOW 2 και εγώ δεν πιστεύω ότι θα βγει μέσα στο 2021. Και εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν το θέλω κιόλας…όσο πιο γρήγορα βγει τόσο περισσότερο θα σημαίνει οτι και αυτό θα είναι για το ps4 όπως και το HFW. Θέλω ένα κανονικό nextgen στο ps5 και όχι την παπαριά που έκανε η Sony με το Horizon και έχει εκνευρίσει δικαίως τον κόσμο.

Day one με τίποτα. Και να είχε δυνατό launch lineup, θα υπάρξει θέμα με τη διαθεσιμότητα, δε θα έρθουν αρκετά κομμάτια και θα γίνει σφαγή. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία. Βέβαια με τέτοιο lineup, και 2021 δύσκολο το βλέπω. Υπάρχουν ακόμα και πολλά παιχνίδια που περιμένω ή έχω να κάθονται για PS4/X1.

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει τους συνήθεις υπόπτους να προϊδεάζουν για αύξηση τιμών στα παιχνίδια. Πλέον μπαίνει στον χορό και η Sony. Πολύ κακή εξέλιξη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κράτησαν μυστικό ότι το νέο Horizon αναπτύσσεται και για PS4. Προφανώς και θα ήταν δύσκολο να αγνοήσουν τόσο μεγάλη εγκατεστημένη βάση. Αυτοί πρώτα έδωσαν τροφή στα fanboys και μετά τα άφησαν ξεκρέμαστα. :laughing:

Δε με χάλασε. Τον τελευταίο χρόνο φάνηκε ότι το PS4 είχε ακόμα να δώσει, τουλάχιστον σε τεχνικό τομέα, όπως φάνηκε στα Death Stranding, TLOU2, Ghost Of Tsushima. Ε θα πάρουμε ένα ακόμα περίπου σε αυτά τα κυβικά.
Περισσότερο φοβάμαι μην είναι απλά ένα ακόμα open world παιχνίδι.
Εδώ θα βγει το Cyberpunk σε κονσόλες 7ετίας. Το Horizon θα κολλούσε; :stuck_out_tongue:

Κατά τα άλλα, το highlight του Νοεμβρίου εξακολουθεί να είναι το Cyberpunk. Εκτός αν θελήσει η MS να ρίξει το οχυρό της Sony φέρνοντας την προσφορά για Xbox All Access στην Ελλάδα. :stuck_out_tongue:
Μάλλον παραείμαστε μικρή αγορά για να ασχοληθεί.

3 Likes

Btw μιλάμε για nextgen, τιμές, σούπερ ντούπερ κάρτες γραφικών κτλ και η Nintendo ετοιμάζεται να σαρώσει τα παντα πάλι στις πωλήσεις με αυτό.

Κυκλοφορεί αύριο. Είναι emulation βέβαια (για την Nintendo μιλάμε, σιγά μην ασχολιόταν παραπάνω…), είναι σε full price ( είπαμε, για την Nintendo μιλάμε) και δεν έχει το Mario Galaxy 2 αλλά και έτσι έχει να πέσει λιώσιμο.

1 Like

τραγική nintendo ξανά, ήμουν στο τσακ να το προπαραγγείλω προχτες όταν διάβασα για emulator και είδα ότι το δίναν έτσι 60 ευρώ πάλι… γνκ το switch το κρατάω πλέον μόνο για Hollow Knight 2 και αν προλάβω το sequel του BotW, αλλιώς το είχα πουλήσει χτες

btw το mario64 το έχω ακόμα στο nintendo64, παίζω αραιά και πού και δεν έχω μαζέψει ακόμα όλα τα αστέρια, στα κοντά 40 μου :stuck_out_tongue:

1 Like

Καλα χαλαρώστε λιγο με το emulation.
Μια χαρα upscaled ειναι τα παιχνιδια, δεν ειπαν οτι θα ειναι remakes.
Το χω κατεβασει το παιχνιδι δυο μερες τωρα, ειναι super, ειδικά το galaxy που ανετα περνάει για παιχνιδι switch με την υψηλότερη ανάλυση.

Μόνο το 64 δεν αξίζει ιδιαίτερα, εχει βγει homebrew port (απο pc) που εχει κ widescreen κ ειναι πολύ καλό. Βέβαια μόνο αν έχεις hacked switch.

ps. η Nintendo τους γλεντάει όλους, το Switch σαρώνει στις πωλήσεις και πιθανόν του χρόνου να έχουμε και βελτιωμένο μοντέλο.

2 Likes

Λέτε να τσιμπήσω κανα switch τώρα για τον χειμώνα κ να λιώσω το zelda?

2 Likes

Ίσως να περιμένεις καλύτερα γιατί απ’ότι φαίνεται του χρόνου θα έχουμε το switch pro.
Να δούμε τότε και το νέο μηχάνημα και πόσο θα πάει η τιμή στο τωρινό μοντέλο.

Αν βρεις κανενα μεταχειρισμένο σε καλη τιμή ίσως. Πιστεύω μπορεί να δουμε κανενα price drop για τις γιορτές πάνω που θα λανσάρουν και τα next-gen.

Πάντως το Switch ειναι ίσως το αγαπημένο μου Nintendo μηχάνημα, είναι ό,τι πιο βολικό να παίζω στην tv και μετά να το παίρνω στο κρεβατι/καναπε/τουαλέτα :stuck_out_tongue:

Φανταστείτε το Witcher το ξεκίνησα στο PS4 κ το ειχα αφήσει, και τελικά το τερμάτισα στο Switch

Σαρώνει και γλεντάει σε πωλήσεις το Switch, δεν αντιλέγω ούτε εγώ, καθαρά σαν καταναλωτής όμως και gamer που δεν με αφορά το marketing κομμάτι ή το κομμάτι των πωλήσεων αλλά το να έχω κάτι να την κάνω πέραν του να πιάνει σκόνη πάνω στο πλυντήριο :stuck_out_tongue: , δυσκολεύομαι να βρώ πολλές εναλλακτικές του λειτουργίες εδώ και πάνω από ένα χρόνο…

Δικούς τους ΑΑΑA ας πούμε τίτλους έβγαλε αυτούς που έπρεπε να βγάλει (αν και 10 χρόνια μετά θα συζητάμε για το νέο Metroid ακόμα), όμως τα υπόλοιπα ήταν ένα εκατομμύριο indies και παιχνίδια κινητών, ενώ όλα τα άλλα δυνατά της χαρτιά όπως τα Donkey Kong ή το παραπάνω ‘‘νέο’’ Mario κτλ είναι import και remasters από το Wii και παλαιότερες κονσόλες της.
Αφήνοντας έξω την μεγάλη απάτη που ήταν και είναι το eshop της, που θέλει και συνδρομή για να μπορώ να παίξω ένα παιχνίδι του NES ή του SNES

Να ήταν ευέλικτη και σωστή σε τιμές θα έλεγα πάσο γτ σε ταξίδια ή ξάπλα σε κανένα μπαλκόνι κτλ μετράει πολύ + ψήνω και εγώ πχ να παίξω παιχνίδια του wii που δεν είχα αγγίξει -το Donkey Kong το καταευχαριστήθηκα-, αλλά 350 -ακόμα- ευρώ κονσόλα με τα παραπάνω κλειδωμένα σχεδόν στα 60 ευρώ για τόσα χρόνια + emulated games στην ίδια τιμή + την μεγαλύτερη πλειοψηφία των τίτλων της indies και παιχνίδια που παίζεις και σε ένα κινητό, ε όχι… το Links Awakening το καταευχαριστήθηκα γτ ασχολήθηκαν, τώρα πώς ακριβώς να ψηθώ δηλαδή για ένα έστω και upscaled emulated όμως νέο Mario Galaxy πχ, πάλι στα 60 ευρώ?

Η Νintendo εχει δικό της αποκλειστικά κοινό που απευθύνεται και καλά κάνει, καταλαβαίνω την όχι third parties λογική της και προφανώς ξανά μπράβο τους που την στηρίζουν, δεν είναι όλοι για bloodborne ή Tomb Raiders, GTA και σια -και εγώ για αυτό το είχα αγοράσει στο φινάλε φινάλε, ήθελα κάτι πιο ανάλαφρο και fun και για πιο ‘‘old school’’ εμπειρίες…
Το ότι η nintendo όμως πετάει σανό στα πρόβατα 3 χρόνια τώρα και αρμέγει όπου και ότι βρεί ποντάροντας στα fanboys και την νοσταλγία, δεν είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Αν ήταν έτσι καμιά κονσόλα της Sony ή της Microsoft τώρα θα τις είχαν σταυρώσει, η Nintendo ομως έχει το καλύτερο marketing από όλες και περνάει στο ντούκου…

και έχω όλες τις κονσόλες της Nintendo ε :stuck_out_tongue: (τρελό plot twist)
NES
SNES
Gameboy
Gameboy color
Gameboy advance
Nintendo 64
Nintendo 3ds
Nintendo ds
Virtual Boy -ναι, ακριβώς :stuck_out_tongue: -
Gamecube
Wii
WiiU

2 Likes

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δε συμφωνώ. Κι αν με ρωτάς νομίζω είναι από τις λίγες εταιρίες που κρατάνε την ποιότητα στα παιχνιδια τους, χωρίς να βάζουν ένα σωρό μαλακιες microtransactions μέσα (δεν συμπεριλαμβάνω τα παιχνίδια των κινητών).

Κάποτε ο Iwata είχε κάνει μια διάλεξη γύρω απο την αξία των παιχνιδιών και πως συνδέεται με την ποιότητα που κρατάνε, σε αντιδιαστολή με free-to-play μοντέλα, και είναι κάτι που σε βάθος χρόνου θα επιβεβαιωθεί πιστεύω, όπως έγινε και με τη μουσική.

Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνω τι λες, εξάλλου κι εγώ πλην gamecube και gameboy όλες τις κονσόλες τις είχα modάρει κι έπαιζα και πειρατικά :stuck_out_tongue:

1 Like

Εντάξει, εδώ είναι λογικό να είναι full price, μιλάμε για 3 παιχνίδια όχι 1. Το τραγικό είναι ότι για κάποιο λόγο είναι διαθέσιμο μέχρι 31/3. Όσο για το galaxy 2 μάλλον έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, πιθανώς θα το συνδυάσουν με καινούριο μοντέλο switch.

@spiritcrush και το lite αξίζει αν σε ενδιαφέρει να παίζεις μόνο φορητά

football manager 2020 + watchdogs 2 free στο epic store

2 Likes
1 Like

Ή έχει γίνει το optimization του αιώνα, ή για ακόμη μια φορά μας κρατάνε πίσω οι κονσόλες και έχει φάει τρελό downgrade.

2 Likes

6 Likes

Εγω πιστευω οτι θα χει καλο οπτιμαηζεησον, οπως πιστευω ειχε κ το γουιτσερ 3.

Δεν το καταλαβα… :grinning: