Αγορά πικ απ

Λοιπόν,εδώ και λίγο καιρό θέλει ο πατέρας μου να πάρει καινούργιο πικ απ καθώς το παλιό τα έφτυσε κάπως και δεν διορθώνεται…:frowning: Δεν ξέρει όμως που να απευθυνθεί και που πουλάνε.Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1)Σε τι τιμές κυμαίνονται?
2)Ποια είναι τα καλύτερα(ανάλογα με την τιμή τους)?
3)Από που μπορώ να αγοράσω?Μόνο από ιντερνετ?
4)Ποιοι είναι οι καλύτεροι ενισχυτές και ποιες οι τιμές τους?

Όσοι ξέρουν ας με διαφωτίσουν.:smiley:

Υ.Γ: Δεν είναι για επαγγελματική χρήση,μόνο για να ακούμε μουσική.

Λοιπόν, δεν θα σε διαφωτίσω πλήρως, αλλά μερικώς.

Καταρχήν, δεν χρειάζεται να ψάξεις σε internet, αφού μπορείς να βρεις και εδώ. Αποφεύγεις τις μεγάλες αλυσίδες, γιατί το πολύ να βρεις αυτό το μαραφέτι εγγραφής σε usb flash, ή τι-διάλο-είναι-και-κάνει-δεν-ξέρω. Δεν μου γεμίζει το μάτι. [-X

Θα ψάξεις σε μαγαζιά εξειδικευμένα σε ήχο και εικόνα - ναι αυτά που ο μέσος θνητός βλέπει τιμές και ψάχνει τα χάπια του. Μην φοβάσαι όμως, γιατί με περίπου 150 (η χαμηλότερη τιμή που έχω βρει) έως 250, βρίσεις ένα turntable αξιοπρεπέστατο.

Προσωπικά, για μια δεκαετία είχα ένα Technics, το οποίο με πρόδοσε αυτό και το μοτέρ του πριν απο 6 μήνες, και η θέση του παραχωρήθηκε σε ένα Stanton. Και με τα δύο, ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος απο πλευράς ήχου (εμ, δεν έχω και πολλές απαιτήσεις), ο νιούφης πάντως, μου μοιάζει πιο βαρβάτος.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. :slight_smile:

Εγώ με ένα Numark TT 1610 αγορασμένο από το ίντερνετ κάνω τη δουλειά μου εξαιρετικά. (Δεν έδωσα πάνω από 150?, δες το www.recordcase.de.)

Να διαφωτίσω κι εγώ όσο μπορώ.

Τα turntables χωρίζονται σε belt drive και direct drive-δηλαδή αυτά που παίρνουν κίνηση από ένα “ζωνάρι” ας πούμε (λάστιχο συνήθως) και αυτά που έχουν το μοτέρ ακριβώς κάτω από το platter (εκεί που ακουμπάει ο δίσκος). Τα belt drive είναι πιο φθηνά συνήθως αλλά το platter έχει μικρότερη ροπή-πάει να πει ότι “κωλώνει” ο δίσκος πιο εύκολα αν τον ακουμπήσεις πχ με το χέρι. Στην πράξη όμως οι διαφορές είναι πολύ μικρές και στον ήχο πρακτικά καμία.

Εγώ θα πρότεινα το εξής. Αν έχεις ΠΟΛΛΑ λεφτά να δώσεις, πάρε ένα γαμηστερό turntable. Technics SL-1200 Mk2, direct drive (500? ακατέβατα). Αλλά. Δώσε πολύ βάση στο τι βελόνα θα έχεις πάνω. Για οικιακή χρήση, το τι πικάπ θα έχεις παίζει πολύ μικρότερο ρόλο όσον αφορά τον ήχο. Ίσως είναι καλύτερα να πάρεις ένα budget πικάπ (όπως τα belt drive Numark) και μια γαμηστερή βελόνα. Οι πλέον γαμηστερές είναι οι Ortofon (μοντέλο Nightclub S), εγώ με Stanton Trackmaster II είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Σε κάθε περίπτωση μην αποκλείεις το διαδίκτυο. Με πολύ λίγα λεφτά σου φέρνουν το πικάπ στην πόρτα-κι αν το site είναι της προκοπής όπως το recordcase, έχει και βελόνες, slipmats και όλα τα συναφή.

Ό,τι θέλεις στη διάθεση σου. :slight_smile:

κάντε μιά βόλτα από το orpheus audio τέρμα στουρνάρη. είναι κορυφαίο μαγαζί στον αναλογικό ήχο και από κει έχω αγοράσει το δικό μου pro-ject (890 euro). υπάρχει μεγάλη γκάμα μοντέλων και τιμών

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=11659&highlight=�����

Δες τη συζήτηση και εδώ. Πάντως στηρίζω Orpheus (την αντιπροσωπεια των Pro-Ject) και στηρίζω ακόμα περισσότερο την προσοχή που πρέπει να δώσεις σε βελόνα/κεφαλή (ξεχωριστή αγορά)

Κατά τα άλλα: :lock: και σύμπτηξη;;;

λοιπόν χαζε΄θοντασ τυχαία στο saturn ειδα ότι εχουν και εκεί πικ απ(θυμαμαι σιγουρα ενα τεκνικσ και ενα σταντον), αν σε βολευει ρίξε μια ματια!!!