Ο Ταμπελας: Αλντερνατιβ προγκ ποπ ροκ. Η Μάχη '09

Ο τιτλος δεν λεει τιποτα.

ψηφιζουμε ποιο απο τα του πολλ μας αρεσε περισσοτερο.

Εγω τα ριχνω στον εσκιμο τζο, γιατι δεν θα το πσηφισει αλλος.

Ολα ομως ειναι πανεμορφα αλμπουμ ε

υγ. οι επιλογες ειναι πιο πολλες αποσους θα πσηφισουν ναουμ.

Μη τα ριξετε ολοι στους Μιουζ ε.

Υπαρχουν οι Dredg στο πολλ.Dredg > Muse οποτε θελετε οποτε η ψηφος μου παει εκει.

Οι Dregd είναι ένα επίπεδο πάνω.
υποκειμενικά, αντικειμενικά, οπωροκηπευτικά, όπως θες δες το…

το Mutemath εχει πιο πολλα διαμαντακια απο το Dredg, που ναι μεν ρεει, αλλα καπου χωλαινει με ιστοριοφιλλερς.

Θα επανελθω το βραδακι με συνολικη κριτικη ολωνανε των δισκιων

Έλα τώρα, no-contest είναι…

Πραγματικά δεν ξέρω τι να ψηφίσω γιατί δεν μπορώ να πω οτι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο.
Mutemath και eksimo joe δεν έχω ακούσει.

Επίσης θα ταίριαζαν και οι The Dead Weather στο poll.

κοίτα, οι Muse θα κερδίσουν γιατί έχουν οπαδούς MTV (που δεν έχουν ακούσει, ούτε προκειται ποτέ κάτι από τα υπόλοιπα).

Τις κορυφές των Dredg οι Mutemath δεν τις ονειρεύονται ακόμα. Ας μην πούμε για την συνολική προσέγγιση του album.

Ντάξει οκ. Όταν υπάρχουν Dredg στο poll, γίνεται ευκολότερο.
Μια χαρά οι Decemberists και οι Mutemath.
Οι Muse άλλο επίπεδο λόγω εμπορικούρας κτλ, μπαντάρα σίγουρα, με μερικούς πανέμορφους δίσκους.
Αλλά, το καινούριο ενώ περιέχει μερικές ασύλληπτες συνθέσεις, σαν σύνολο δεν στέκεται δίπλα στο Pariah.
Ίσως να ΄ναι και ο fanboyισμός βέβαια, όπως και του αποπάνω, αλλά οι Dredg σε αυτό το στάδιο παίζουν μπάλα μόνοι τους.

Για να μην ειμαι φανμπους του κερατα δεν θα ψηφισω γιατι μονο το dredg εχω λιωσει ασχημα,το muse ειναι στα αρχικα του σταδια ενω τα αλλα δεν τα εχω ακουει…Kατεβαζω mutemath που εχουν ακουστει αρκετα στο φορουμ.

Δεν έχω ακούσει ακόμα καινούρια Mute Math και Portugal.The Man, οι προηγούμενοι δίσκοι των οποίων ήταν πάρα πολύ καλοί και περιμένουμε ανάλογη ποιότητα.

Αλλά δύσκολα να ξεπεράσουν το Dredg και το The Decemberists, τα οποία κονταροχτυπιούνται. Το Ντρεντζ νικάει βέβαια, γιατί είναι αυτό που λέμε μεγάλος δίσκος. Απλά και αυτό το δεκεμβριανό ακούγεται ολόκληρο νεράκι κάθε φορά χωρίς να κουράζει στο ελάχιστο. Τεράστιο προσόν για δίσκο.

Τσ’ εσκιμώοι τους έχω ακούσει και με φάνηκαν αρκετά καλοί, μα πιο κάτω.

εδιτ: Α είναι και οι μνιουζ στο πολλ. Ξεχάστηκα. Ο χειρότερος, τελικά, δίσκος των Μιουζ που έχει μέσα όμως τα πάρα πολύ καλά Resistance, US of Eurasia, Unnatural Selection, τα συμπαθητικά MK Ultra, Uprising και το δεύτερο μισό του γαλλικού και μέτριες στιγμές… Προς τα εκεί ταλαντεύεται η γνώμη μου πια. Όμορφος δίσκος πάντως, αλλά όχι για μνιουζ. =/

Το άλμπουμ των Dredg ήταν το κάτι άλλο. Συν οτι για πολύ κόσμο το The Pariah… θεωρείται και το καλύτερο άλμπουμ τους μέχρι τώρα (εμένα συμπεριλαμβανομένου).

Επομένως έχουμε τον κορυφαίο δίσκο μιας ανερχόμενης alternative/prog μπάντας να συναγωνίζεται τα υπόλοιπα συγκροτήματα στο πολλ… Οι άλλοι δίσκοι που αναφέρονται αποτελούν αντίστοιχα τους κορυφαίους των συγκροτημάτων?.. Είναι το νέο άλμπουμ των Mutemath καλύτερο απο το προηγούμενο, ή το νέο των Muse?..

Δε θα πω ακόμα Dredg μια που δεν έχω ακούσει τρία απο τα συγκροτήματα στο poll. Αλλά απ’ ότι βλέπω ως τώρα, οι Dredg επικρατούν με χαρακτηριστική άνεση…

Λοιπον

Για τους δρεδγ ταπανε αλλοι. Ολοι δηλαδη. Για μενα, ναι μεν ειναι δυνατο δισκιο και ανετα στα κορυφαια 10 της χρονιας (εκτος αν ο afiακιας και ο Λετο μου παρουν τα σωβρακα), αλλά δεν καταφερνω να το παρω ολο μονοκοπανια. Καποια στιγμη το βαριεμαι. Νιωθω κιολας πως καπου χωριζεται σε 2 μερη και αλλαζει και υφος, και γενικα δεν μου καθεται καλα. Τραγουδαρες εχει μεσα, φοβερες μπασογραμμες και φωναρα, αλλα δεν μου βγαζει την φρεσκαδα που εχει πχ το Μutemath

Eskimo Joe, ταχα ξαναπει στο αλτερνατιβ θρεντ. Φοβερο σιντι που ολο το καλοκαιρι τοχα αγκαλια ξερωγω. Αυστραλοι ειναι και ξερουν απο τα μυστηρια προγκρεσιβοειδη πωσταλενε. Απο τα αλμπουμ ειναι αυτο που μου φαινεται πιο αμεσο. Χωρις τα παραμυθακια των Decemberists, την πολυπλοκοτητα των Mutemath και το διαολεμενο χαηπ των Muse., καταφερνεις να το ακουσεις ολο ανετα, νερακι. Εχει και το Childhood Behavior που ειναι για πολλα βραβεια.

Για το μνιουζ δεν θα πω πολλα μιας και οντως δεν εχει κανει σινκ ιν ακομα και ισως κακως τοκανα τωρα το πολλ, αλλα σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη τους δουλεια, και ειδικα οταν τα συγκρινεις με τις φοβερες προσπαθειες των αλλων μπαντως καταλαβαινεις ποσο χωλαινει σαν κυκλοφορια.

Decemberists και αυτο πααααρα πολυ καλο. Rakes Song και αγαπες και λουλουδια. Και η φωνιτσα της δεσποινιδας μαγευτικη. Την ιστορια δεν την εχω παρακολουθησει εις βαθος ακομα, κατι αγαπες με τη μαργκαρετ και μπερδεγουεη. Οσοι δεν τοχουν χαμπαριασει καλα θα κανουν και να το βαλαν ασαπ στο πλεηλιστ, φθινοπωρακι ειναι, καλα ειστε.

Πορτιουγκαλ Δε μαν. Καταπληκτικες συνθεσεις και καταπληκτικα τυπακια. Και αυτο το αλμπουμ ανετα παει απο αρχη μεχρι τελους, αλλα περα απο το They Say δεν μπορω να πω πως μου κολλησε ιδιαιτερα κανενα τραγουδι, δηλαδη μου κολλησαν, αλλα ειναι κατω απο ορισμενα νοητα επιπεδα πουχω θεσει. …

Καποιο πρεπε να ξεχασα. Δε βαριεσαι…

Στο κατω κατω αυτο που εχει σημασια ειναι οτι μιλαμε για καποια παααρα πολυ καλα αλμπουμ και ειδικα για το αλτερνατιβ ροκ ειχαμε τις κυκλοφοριες της αρκουδας, με αρκετη συνεχεια ακομα :smiley:

Αντε καληνυχτες
|
Εδιτ: δεν ξεχασα, γαματος ειμαι

Κατεβασα mute math εδω και καμια βδομαδα και το παλευω…Οχι δεν μου εκανε την ιδια εντυπωση οπως τοτε καποτε στο Μεξικο που ειχα ακουσει το Bug eyes απο dredg κ ειχα παθει…Μου φαινεται πολυυυ ποπ αρχικα αλλα δεν το παραταω γιατι πιστευω οτι θα εχει ουσια…
Οσο για το dredg…οχι δεν ηταν το καλυτερο τους…Το καλυτερο τους ηταν το el cielo:D…Αλλα ισως το καλυτερο δισκιο που εχω ακουσει φετος…

Allo, apo ayta tha protimousa to MuteMath alla an kai proodeytiko den einai “prog” alla kai dyskola to les kai rock bebaia.

San Tambela (an den kano lathos einai kai Tourkiki leksi kai den exei oraio ixo i atimi) pou kopanises stin arxi sta gousta mou tha ebaza Karnivool

To “kalytero” Dredg paramenei imho to El Cielo alla milame gia elafries diafores otan milame gia band me terastia statherotita.

oλο το βαζα το καρνιβοολ και αλλο τοσο το γυριζα στα αλλα γαμωτο, δεν μου κλικαρε =/

επιτηδες ταβαλα τα ταμπελοδοειδη, ομαζ στο μπαχαλο του λαστφμ =D

nice to see ya back!

Το καινούριο Karnivool είναι πάρα πολύ καλό, αλλά θέλει ακροάσεις γιατί έχει αρκετά σχετικά μεγάλα κομμάτια και παίζονται πολλά πράγματα “από πίσω” που θέλουν προσοχή.

Στην πεταχτή ακρόαση παράλληλη με σερφάρισμα παίζει να φανεί μονότονο (ιτ χαπεντ του μη), αλλά πιστέψτε με, δεν είναι.

Nice to see me back too! Plaka sou kano me tis tampeles apla eprepe na sou deikso tis asteireytes gnoseis mou peri pantos epistitou :stuck_out_tongue:

To Karnivool den sou clickare giati eisai gnostos floros GreenDay-akias :!: To ksero einai ligo kourastiko alla me tin katallili diathesi einai rewarding. A nai kai gia mas tous florous ksexases kai tous Nothing More den to perimena apo sena :stuck_out_tongue:

EDIT: Eides o Manolios kserei “grammata” kai einai ypomonetikos naoum.

EDIT2: Den ksero an proseksa kala, nomiza eleges mono “rock” kai oxi “pop rock”. Tote allazo to Karnivool me to Nothing More pou einai pio agapouliko kathoti to Karnivool einai pio skliroutsiko…

Δηλαδη στο αλλο βαζουμε οτι θελουμε στο μυαλο μας??? εφοσον ο τιτλος δεν λεει τιποτα ??? :stuck_out_tongue:

Εγω βαζω αλλο τοτε, κατι ξεχασες μιστερποιοειναιτονομασου… [-X

the Decemberists :? btw

νταξει δεν τρελαθηκε μ τ μιουζ αλλα τ ψηφιζω γτ οι παλιες αγαπες δν πεθαινουν ποτε…:smiley:

Muse απο το λίγο που το έχω ακούσει, και μετά Decemberists απο το ακόμα λιγότερο. Τι να’ ναι τα άλλα άραγε…